Anmeldelse: Cover from Location X
Anmeldelse: Cover from Location X: Du kender det godt, når regnen trommer mod teltldugen og du ligger hypnotiseret af vandets slag mod sejlet. Eller du sidder under et træ og lytter til regndr
5 / 6 stars


Kulturnyt.net ⊂ Mandag 18. okt. kl. 04:26 ∴ uge 42


Anmeldelse: Cover from Location X

★★★★★
Anmeldelse
5 ★ på Kulturnyt

Kulturnyt.net • Lita Domino
5. maj 2018.

Magisk og inspirerende lyd installation på Godsbanen

Du kender det godt, når regnen trommer mod teltldugen og du ligger hypnotiseret af vandets slag mod sejlet. Eller du sidder under et træ og lytter til regndråbernes rytme fra bladene efter en sommerregn. Location X lader regnen tromme ned over publikum i deres lyd installation i Rå Hal på Godsbanen.

Cover består af lyd installationer med hver deres tema.

Den første lyd installation er et dansegulv der kaldte på nærvær. Location X inviterer os til at undersøgen lyden af dråber der falder gennem luften og lander på et stort stykke plastik der dækkede det hårde betongulv. Installationen er hypnotisk som et regnvejr og lokkede os ind i de rytmiske dråbers verden. Publikum kan frit gå rundt på plastikket og opleve dråbernes slag fra forskellige steder i rummet. Jeg fik en dyb oplevelse af forbundethed med elementet vand der gav en fredfyldt stemning og klart tilstedevær.

Den anden installation er en performence af en mand klædt i en dragt med hundredvis af klokker. Hver bevægelse fra ham giver klokkerne anledning til at kime. Med stor forsigtighed og ekstrem koncentration får manden rejst sig fra liggende stilling til stående uden at skabe det helt store kaos af lyd, men blot så simpel klokkelyd som det kan lade sige gøre. Til sidst afklæder kunstneren sig klokkedragten og går nøgen ud af rummet. Dette var en intens oplevelse der gav mig lyst til at fantasere og bygge drømmehistorier op om det magiske figur med alle klokkerne.

Den sidste installation placerer publikum i midten af lokalet på puder på gulvet. Her er vi omgivet af en cellospiller med adskillige højtalere rundt om os i en rundkreds. Vi bliver omringet af celloens melankolske lyd og kommer i en stemning af meditation og nærvær. En enkelt tåre måtte falde idet at lyden i lokalet kaldte på de blideste følelser fremkaldt af cellons toner.

Billed: Petri Tuhkanen


Koreograf, performer, koncept Taneli Törmä.
Setdesigner og koncept Kasper Hansen.
Teknisk designer, programør, komponist Søren Lyngsø Knudsen.
Lyddesigner Petri Tuhkanen.
Cellist Laura Folch.

Kultur oplevelser i Aarhus et stykke ude i fremtiden

Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater

Tirsdag 23. nov. 2021
Oplev to nye dramatikertalenter i et gnistrende møde med Tove Ditlevsen, når Aarhus ­Teater sætter to af hendes stærke værker på scenen i én og samme forestilling

Tove Ditlevsens bøger har rod i 1940’ernes arbejderklasse i de barske københavnske brokvarterer, men hendes erfaringer er tidløse. Nu omskaber to dramatikertalenter fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus to af Tove Ditlevsens stærke romaner til levende scenekunst.
'Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater'

'Kagefabrikken' på Aarhus Teater

Tirsdag 23. nov. 2021
I 'Kagefabrikken' stikker dramatiker Christian Lollike fingrene i den glasur, vi pynter os med når tingene går godt. Men hvad sker der med empatien og tolerancen, når vi presses på vores brød og vores holdninger?

I rollen som den disruptede fabrikant Nielser Reumert-vindende Kristian Holm Joensen.
''Kagefabrikken' på Aarhus Teater'

'Forplantning - En Fucking Slagmark' på Teatret Svalegangen

Tirsdag 23. nov. 2021
Teatret Svalegangen zoomer ind på landets reproduktive tilstand i en tempofyldte komedie om forplantning. 27 roller fletter sig ind og ud af hinanden.
''Forplantning - En Fucking Slagmark' på Teatret Svalegangen'

Alice i Eventyrland på Aarhus Teater

Fredag 26. nov. 2021
Juleforestilling på Aarhus Teater for hele familien. Årets familieforestilling er en ny version af den magiske klassiker om den nysgerrige pige Alice og hendes rejse ind i en verden fuld af mystiske væsener

'Alice i Eventyrland' er et forunderligt univers der udfordrer vores sanser og vores perspektiv på verden.
'Alice i Eventyrland på Aarhus Teater'

'Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen

Onsdag 1. dec. 2021
'Xmas Cabaret' er et show hvor Teatret Svalegangen har bedt et hold af byens bedste indenfor comedy, tryl, musik og teater om at gå løs på julen. De giver deres bud på det, vi alle sammen elsker (eller hader) og sætter julens følelser i bevægelse.
''Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen'

My Undying Love på BORA BORA

Torsdag 29. sep. 2022
I 2021 mistede kunstner Andreas Constantinou sine forældre på grund af sygdom. Andreas, som vidste, at hans mor var dødeligt syg, besluttede at optage et interview med hende og tale åbent om døden.
'My Undying Love på BORA BORA'


Kulturnyt Kalender uge 42 Anmeldelser Kulturvideo Del din kultur Redaktion


Kulturportal Alt om Aarhus
- teater, dans, musik, kunst, kultur

Kulturnyt er et no-money-no-profit medie hvor skribenter, fotografer og journalister tilbyder en genvej væk fra swipe-telefonen og ud i virkeligheden.

Hvis du har et kulturarrangement så fortæl os om det, eller lav en konto og skriv selv dit arrangement ind i kulturkalenderen. Copyright på tekst og billeder tilhører de respektive rettighedshavere. Synspunkter og meninger henhører til de enkelte aktører.

Alt indhold på Kulturnyt leveres efter princippet om no-money-no-profit, vi er finansieret af godt humør og kernedansk ytringsfrihed. Konkurrencer med teaterbilletter og lignende afgøres fair efter bedste evne, og vindere modtager billetter direkte fra arrangøren.
Alt om Aarhus

Kulturnyt:

Kalender Aarhus
Anmeldelser Aarhus
Teater Aarhus
Dans Aarhus
Musik Aarhus
Performance Aarhus
Show Aarhus


Kontakt Kulturnyt på mail eller telefon.

© Kulturnyt 2021
Fast page technology: 0,14 seconds


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Kulturnyt, sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation er krypteret med HTTPS/SSL. GDPR-compliant: Denne side anvender teknisk nødvendige cookies, og indsamler ingen private data uden accept. Din IP er anonymiseret i forhold til Google Analytics GA4. Økonomi: Kulturnyt.net er en no-money no-profit hjemmeside.