Anmeldelse: Dialogues af Lynch Company
Anmeldelse: Dialogues af Lynch Company: Måtte vi alle have en Butoh danser der kunne formidle vores mørke sider, når vi forsøger at udtrykke vores tanker. Vi ville stadig kæmpe for selvagtelse og
4 / 6 stars


Kulturnyt.net ⊂ Mandag 25. okt. kl. 08:38 ∴ uge 43


Anmeldelse: Dialogues af Lynch Company

★★★★
Anmeldelse
4 ★ på Kulturnyt

Kulturnyt.net • Lita Domino
8. maj 2018.

Følelserne renses og forædles i kunstens navn

Måtte vi alle have en Butoh danser der kunne formidle vores mørke sider, når vi forsøger at udtrykke vores tanker. Vi ville stadig kæmpe for selvagtelse og kærlighed, men det ville være så befriende at kunne udtrykke alt det skjulte i en æstetisk dans.

Så når vi i relationen til andre skal forholde os til svære dilemmaer og vi hungrer efter kærligheden der så let kan blive vendt til had og selvforagt, hvordan forholder vi os så til hinanden? Kan vi læne os ind i skyggerne og lade mørket fortælle om det mørket kan med dans, så vi ikke forsvinder helt væk i en intellektuel kognition?

Butoh er en japansk danseform der blev skabt efter 2. verdenskrig som reaktion imod amerikaniseringen af Japan. Den har til formål at fortælle om menneskets skyggesider. Med sin kunstform udfordrer dansen alt det pæne og korrekte og det var lige præcist det skuespillerne gjorde i aftenens forestilling på Bora Bora.
Udfordrede det pæne og korrekte.
Med humor, vid og med den særegen dans Butoh.

Det undrede mig meget at de læste dialogerne op af et manuskript, som om deres parforholds samtaler var nedfældet på forhånd, eller legede de kispus med publikums forventninger til færdigøvet teater? Det gav i hvert fald stykket et råt og ufærdigt udtryk. Teksten var stærk og meget dyb, bundet i mørket men fremført med humor og blink i øjet. Tak for forestillingen til Lynch company og til Bora Bora som værtede denne gæsteoptræden.

Dialogues
Instruktør Stuart Lynch
Skuespillere Stuart Lynch og Astrid Lund
Butoh-danser ‘The Death of K’ ved Stuart Lynch
Manuskript Stuart Lynch og Astrid Lund

Kultur oplevelser i Aarhus et stykke ude i fremtiden

Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater

Tirsdag 30. nov. 2021
Oplev to nye dramatikertalenter i et gnistrende møde med Tove Ditlevsen, når Aarhus ­Teater sætter to af hendes stærke værker på scenen i én og samme forestilling

Tove Ditlevsens bøger har rod i 1940’ernes arbejderklasse i de barske københavnske brokvarterer, men hendes erfaringer er tidløse. Nu omskaber to dramatikertalenter fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus to af Tove Ditlevsens stærke romaner til levende scenekunst.
'Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater'

'Kagefabrikken' på Aarhus Teater

Tirsdag 30. nov. 2021
I 'Kagefabrikken' stikker dramatiker Christian Lollike fingrene i den glasur, vi pynter os med når tingene går godt. Men hvad sker der med empatien og tolerancen, når vi presses på vores brød og vores holdninger?

I rollen som den disruptede fabrikant Nielser Reumert-vindende Kristian Holm Joensen.
''Kagefabrikken' på Aarhus Teater'

'Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen

Onsdag 1. dec. 2021
'Xmas Cabaret' er et show hvor Teatret Svalegangen har bedt et hold af byens bedste indenfor comedy, tryl, musik og teater om at gå løs på julen. De giver deres bud på det, vi alle sammen elsker (eller hader) og sætter julens følelser i bevægelse.
''Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen'

Alice i Eventyrland på Aarhus Teater

Fredag 3. dec. 2021
Juleforestilling på Aarhus Teater for hele familien. Årets familieforestilling er en ny version af den magiske klassiker om den nysgerrige pige Alice og hendes rejse ind i en verden fuld af mystiske væsener

'Alice i Eventyrland' er et forunderligt univers der udfordrer vores sanser og vores perspektiv på verden.
'Alice i Eventyrland på Aarhus Teater'

Ja, ja nemlig jul på Teater Refleksion

Søndag 5. dec. 2021
Hvert år holder børnene jul hos deres onkel, og hvert år forgår det på samme måde. Først serveres julemaden i køkkenet, og bagefter går mor ind i stuen for at tænde de levende lys på juletræet.
'Ja, ja nemlig jul på Teater Refleksion'


Kulturnyt Kalender uge 43 Anmeldelser Kulturvideo Del din kultur Redaktion


Kulturportal Alt om Aarhus
- teater, dans, musik, kunst, kultur

Kulturnyt er et no-money-no-profit medie hvor skribenter, fotografer og journalister tilbyder en genvej væk fra swipe-telefonen og ud i virkeligheden.

Hvis du har et kulturarrangement så fortæl os om det, eller lav en konto og skriv selv dit arrangement ind i kulturkalenderen. Copyright på tekst og billeder tilhører de respektive rettighedshavere. Synspunkter og meninger henhører til de enkelte aktører.

Alt indhold på Kulturnyt leveres efter princippet om no-money-no-profit, vi er finansieret af godt humør og kernedansk ytringsfrihed. Konkurrencer med teaterbilletter og lignende afgøres fair efter bedste evne, og vindere modtager billetter direkte fra arrangøren.
Alt om Aarhus

Kulturnyt:

Kalender Aarhus
Anmeldelser Aarhus
Teater Aarhus
Dans Aarhus
Musik Aarhus
Performance Aarhus
Show Aarhus


Kontakt Kulturnyt på mail eller telefon.

© Kulturnyt 2021
Fast page technology: 0,14 seconds


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Kulturnyt, sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation er krypteret med HTTPS/SSL. GDPR-compliant: Denne side anvender teknisk nødvendige cookies, og indsamler ingen private data uden accept. Din IP er anonymiseret i forhold til Google Analytics GA4. Økonomi: Kulturnyt.net er en no-money no-profit hjemmeside.