Anmeldelse: For Ludwig [Re:birth] på Bora Bora
Anmeldelse: For Ludwig [Re:birth] på Bora Bora: Anmeldelse af 'For Ludwig [Re:birth] på Bora Bora. 4 stjerner.
4 / 6 stars


Kulturnyt.net ⊂ Fredag 24. sep. kl. 06:13 ∴ uge 38


Anmeldelse: For Ludwig [Re:birth] på Bora Bora

Modig fødsels­dags­fest efter lukketid.

★★★★
Anmeldelse
4 ★ på Kulturnyt

Kulturnyt.net • Lita Domino
2. september 2021.

Det er Ludwig van Beethovens fødselsdag, men idet komponisten er født for over 200 år siden og for længst er død, så foregår fødselsdagen efter lukketid. En forestilling der udspringer i skyggelandet hvor intet rigtigt giver mening længere.

De dukker op fra skyggerne.

Teknikkerne starter denne forestilling med at rive scenetæpperne ned. Tænde det skarpe lys i loftet og her forsvinder magien ud af teatret, men kun for en kort bemærkning. Stykket ”For Ludwig” er nemlig en forestilling som foregår efter lukketid. Så snart de sidste lys er slukket begynder der at dukke små skæve historier op.

Billed: Christoffer Brekne


Intellekt pakket ind i flødeskum.

Fødselsdagsfesten er vendt på hovedet og kan nu få sin begyndelse. Performerne åbner for absurditeter fra en skumringstime. Lader sig føde ud af et tæppefald. De gennemgår stadier fra vugge til serviceorgan i en absurd og abstrakt dans. Udgyder matematiske ligninger. De spiser lagkage med en bagvendt mening og slutter festen af i en ring af umiddelbar legeiver. En forestilling på et højt intellektuelt niveau og humoristisk på samme tid.

4 stjernet forestilling.

Forestillingen er skæv og gør sig umage med at opløse den umiddelbare mening med tilværelsen. Det bliver humoristisk og lidt uhyggeligt på samme tid, når performerne iscenesætter det absurde i dette mærkværdige univers. Dansescenerne er godt koreograferet og fantasifulde i deres opfindsomhed. Lyset er velskabt og mangefarvet og musikken udtryksfuld og meget vel iscenesat.

4 stjerner herfra og med et skævt smil takker jeg for en humoristisk og fornøjelig forestilling ”For Ludwig – [Re:Birth]."


For Ludwig [Re:Birth]
Koreograf Jernej Bizjak
Dansere Stacey Aung, Benoît Couchot, Jernej Bizjak
Dramaturgi & Tekst Sara Živkovič Kranjc
Musik Matija Strniša (Moonlight Sonata af Ludwig Beethoven)
Lys & Video Christoffer Brekne
Kostumer Tanja Pađan / Kiss the Future
Acoustics Rasmus Lunding
Sound Technician Karsten Nisbeth
Assistant Choreographer Fabio Liberti
Produktionsleder Pernille Lund Olesen
Producers Jeppe Hemdorff Nissen, Sara Živkovič Kranjc, Jernej Bizjak




Kultur oplevelser i Aarhus et stykke ude i fremtiden

Insideren på Teater Katapult

Mandag 25. okt. 2021
Teater Katapults egenproduktion 'Insideren' handler om grådighed og bedrag. Den sætter ansigt - og kommer ind bag frontallapperne - på en repræsentant for den finansielle sektor.
'Insideren på Teater Katapult'

'En fortælling om blindhed' på Aarhus Teater

Tirsdag 26. okt. 2021
En by rammes af en blindhedsepidemi, og én efter én mister byens borgere synet. Det sker pludseligt, og ingen ved hvorfor.
''En fortælling om blindhed' på Aarhus Teater'

'Forplantning - En Fucking Slagmark' på Teatret Svalegangen

Fredag 29. okt. 2021
Teatret Svalegangen zoomer ind på landets reproduktive tilstand i en tempofyldte komedie om forplantning. 27 roller fletter sig ind og ud af hinanden.
''Forplantning - En Fucking Slagmark' på Teatret Svalegangen'

Himmelsengen på Teatret Gruppe 38

Mandag 1. nov. 2021
Premiere og markering af kunstnerisk leder og skuespiller Bodil Allings 40-års jubilæum på Teatret Gruppe 38.

Himmelsengen er en hyldest til hvert enkelt menneskes tro i livet og i døden.
'Himmelsengen på Teatret Gruppe 38'

Alice i Eventyrland på Aarhus Teater

Torsdag 11. nov. 2021
Juleforestilling på Aarhus Teater for hele familien. Årets familieforestilling er en ny version af den magiske klassiker om den nysgerrige pige Alice og hendes rejse ind i en verden fuld af mystiske væsener

'Alice i Eventyrland' er et forunderligt univers der udfordrer vores sanser og vores perspektiv på verden.
'Alice i Eventyrland på Aarhus Teater'

Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater

Fredag 12. nov. 2021
Oplev to nye dramatikertalenter i et gnistrende møde med Tove Ditlevsen, når Aarhus ­Teater sætter to af hendes stærke værker på scenen i én og samme forestilling

Tove Ditlevsens bøger har rod i 1940’ernes arbejderklasse i de barske københavnske brokvarterer, men hendes erfaringer er tidløse. Nu omskaber to dramatikertalenter fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus to af Tove Ditlevsens stærke romaner til levende scenekunst.
'Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater'

'Kagefabrikken' på Aarhus Teater

Fredag 19. nov. 2021
I 'Kagefabrikken' stikker dramatiker Christian Lollike fingrene i den glasur, vi pynter os med når tingene går godt. Men hvad sker der med empatien og tolerancen, når vi presses på vores brød og vores holdninger?

I rollen som den disruptede fabrikant Nielser Reumert-vindende Kristian Holm Joensen.
''Kagefabrikken' på Aarhus Teater'

'Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen

Onsdag 1. dec. 2021
'Xmas Cabaret' er et show hvor Teatret Svalegangen har bedt et hold af byens bedste indenfor comedy, tryl, musik og teater om at gå løs på julen. De giver deres bud på det, vi alle sammen elsker (eller hader) og sætter julens følelser i bevægelse.
''Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen'


Kulturnyt Kalender uge 38 Anmeldelser Kulturvideo Del din kultur Redaktion


Kulturportal Alt om Aarhus
- teater, dans, musik, kunst, kultur

Kulturnyt er et no-money-no-profit medie hvor skribenter, fotografer og journalister tilbyder en genvej væk fra swipe-telefonen og ud i virkeligheden.

Hvis du har et kulturarrangement så fortæl os om det, eller lav en konto og skriv selv dit arrangement ind i kulturkalenderen. Copyright på tekst og billeder tilhører de respektive rettighedshavere. Synspunkter og meninger henhører til de enkelte aktører.

Alt indhold på Kulturnyt leveres efter princippet om no-money-no-profit, vi er finansieret af godt humør og kernedansk ytringsfrihed. Konkurrencer med teaterbilletter og lignende afgøres fair efter bedste evne, og vindere modtager billetter direkte fra arrangøren.
Alt om Aarhus

Kulturnyt

Anmeldelser Aarhus
Teater Aarhus
Dans Aarhus
Musik Aarhus
Performance Aarhus
Show Aarhus


Kontakt Kulturnyt på mail eller telefon.

© Kulturnyt 2021
Fast page technology: 0,17 seconds


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Kulturnyt, sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation er krypteret med HTTPS/SSL. GDPR-compliant: Denne side anvender teknisk nødvendige cookies, og indsamler ingen private data uden accept. Din IP er anonymiseret i forhold til Google Analytics GA4. Økonomi: Kulturnyt.net er en no-money no-profit hjemmeside.