Anmeldelse: Dobbelt op på italienske dansetrin på Bora Bora
Anmeldelse: Dobbelt op på italienske dansetrin på Bora Bora: Wreck - List of extinct species. Kender du det at have en sort sky af intethed der jagter dig rundt i tilværelsen? Du kan stille dig selv spørgsmålet,
5 / 6 stars


Kulturnyt.net ⊂ Søndag 20. jun. kl. 23:14 ∴ uge 24


Anmeldelse: Dobbelt op på italienske dansetrin på Bora Bora

★★★★★
Anmeldelse
5 ★ på Kulturnyt

Kulturnyt.net • Lita Domino
25. april 2018.

To gribende og tankevækkende performances

Wreck - List of extinct species. Kender du det at have en sort sky af intethed der jagter dig rundt i tilværelsen? Du kan stille dig selv spørgsmålet, hvad er intetheden, men kan du nå det før den har fortæret dig og spyttet dig ud igen? Fordi hver gang den fortærer dig, vil kroppen blive mere og mere forvrænget i smerte.

I aftenens første dansestykke Wreck - List of extinct species møder publikum det abstrakte uhyrer i form af en stor skulptur der svæver rundt på scenen. Danserne bliver skadet af dens enorme magt men forsøger efterhånden også at forholde sig til uhyret. Løber fra det, danser op imod det og med hinanden i samspillet.

På et tidspunkt ændrer lyset sig til blåt og danserne kommer til syne i en rundkreds, hvor de danser rundt, som får mig til at tænke på Matisse naivistiske malerier af det uskyldige menneske. Denne dans afslører uhyrets meningsløshed og efterhånden får danserne pacificeret den i et hjørne, men til publikums overraskelse kommer der et nyt kæmpe uhyre ind på scenen båret af en af kvinderne og kampen kan starte på ny.

Meget tankevækkende og stærkt angstprovokerende fortælling.

Imponerende kropsudtryk, meget poetisk og smuk fortælling

Kokoro Når en danser iklæder sig nøgenhed, bliver jeg helt stille og meget opmærksom, for så ved jeg at kunstneren har noget væsentligt på hjertet og modet til at lade kroppen fortælle det. Der må være en form for sandhed i det, tænkte jeg inden. Måske noget af det helt essentielle ved menneskelivet.

Men Luna Cenere kunne mere end fortælle om sandheden i menneskelivet. Hun kunne også fortælle om det forvrængede menneske. Jeg kunne se hvordan huden var spændt ud over hver muskel og hver knogle som stiller sig til rådighed, som et toptrænet instrument til en meget smuk og poetisk fortælling i forestillingen Kokoro. Lys og skygge modellerede hendes krop og gjorde den til fantastiske skulpturer. Nogle smukke, andre groteske. Kokoro kan fra Japansk oversættes som ”det indre væsen” men indeholder både begreberne: ”sind” og ”hjerte”.

Jeg fik en kæmpe oplevelse af nærvær og nerve i aftenens sidste forestilling.

Wreck - List of extinct species
Koreograf/instruktør: Pietro Marulla
Kostumer/skulptur: Pietro Marullo, Bertrand Nodet
Lyddesigner: Jean-nöel Boissè
Lysdesigner: Julie Petite-Etienne
Dansere: Helena Araùjo, Adrien Desbons, Paula De Bella, Noemi Knecht, Paola Madrid, Anais Van Eycken

Kokoro
Koreograf/Performer: Luna Cenere
Musik: Gerard Valverde
Lysdesigner: Gaetano Battista




Kultur oplevelser i Aarhus et stykke ude i fremtiden

Girls & Boys Aarhus Teater

Torsdag 12. aug. 2021
GIRLS & BOYS havde urpremiere på Royal Court Theatre i London i 2018, hvor The Guardians begejstrede anmelder beskrev Dennis Kellys stykke som "djævelsk foruroligende".

En kvinde er alene på scenen - spillet af Aarhus Teaters Nanna Bøttcher - og alt virker rigtigt og besnærende, når hun fortæller om sin stormfulde forelskelse i den mand, hun gifter sig med.
'Girls & Boys Aarhus Teater'

Teaterkoncert, Anne Linnet på Aarhus Teater

Lørdag 28. aug. 2021
Anne Linnet udforskede passion, kærlighed, køn og seksualitet i sine tekster og musik. Som soloartist og frontfigur i Shit & Chalou, Anne Linnet Band og Marquis de Sade har hun sunget om fascination og forelskelse.
'Teaterkoncert, Anne Linnet på Aarhus Teater'

Kaj Munks Ordet på Aarhus Teater

Lørdag 4. sep. 2021
Kaj Munks 'Ordet' står som hans bedste og mest intense skuespil. Han skrev det i 1925 på bare seks dage i en afsindig rus.
'Kaj Munks Ordet på Aarhus Teater'

'Valkyriens Kamp' på Teatret Svalegangen

Tirsdag 14. sep. 2021
Cigarpulsende, masser af smykker og udklædt i historiske kostumer. Thit Jensen (1876-1957) var en af de første danske forfattere somforstod at iscenesætte sig selv.
''Valkyriens Kamp' på Teatret Svalegangen'

'Når vi døde vågner' på Aarhus Teater

Torsdag 16. sep. 2021
Henrik Ibsens sidste skuespil, hvor den pulserende natur æder sig ind på de forstenede eksistenser. Stykket handler om billedhuggeren Arnold Rubek som vender hjem til Norge efter mange år i udlandet.
''Når vi døde vågner' på Aarhus Teater'

'Over Vadehavet' på Teatret Svalegangen

Lørdag 25. sep. 2021
'Over Vadehavet' handler om tre mennesker i sandet, og om hvordan deres fuglekiggeri giver nye synsvinkler på tilværelsen og vores forhold til naturen. De tre konkurrerende fuglekiggere: Den enevældige formand Heike Iversen, hendes assistent Frikke, der med sit skarpe blik sikrede formanden førstepladsen ved seneste optælling, og hendes indædte rival Rigmor Gram.
''Over Vadehavet' på Teatret Svalegangen'

'En fortælling om blindhed' på Aarhus Teater

Tirsdag 26. okt. 2021
En by rammes af en blindhedsepidemi, og én efter én mister byens borgere synet. Det sker pludseligt, og ingen ved hvorfor.
''En fortælling om blindhed' på Aarhus Teater'

Alice i Eventyrland på Aarhus Teater

Torsdag 11. nov. 2021
Juleforestilling på Aarhus Teater for hele familien. Årets familieforestilling er en ny version af den magiske klassiker om den nysgerrige pige Alice og hendes rejse ind i en verden fuld af mystiske væsener

'Alice i Eventyrland' er et forunderligt univers der udfordrer vores sanser og vores perspektiv på verden.
'Alice i Eventyrland på Aarhus Teater'

Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater

Fredag 12. nov. 2021
Oplev to nye dramatikertalenter i et gnistrende møde med Tove Ditlevsen, når Aarhus ­Teater sætter to af hendes stærke værker på scenen i én og samme forestilling

Tove Ditlevsens bøger har rod i 1940’ernes arbejderklasse i de barske københavnske brokvarterer, men hendes erfaringer er tidløse. Nu omskaber to dramatikertalenter fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus to af Tove Ditlevsens stærke romaner til levende scenekunst.
'Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater'

'Kagefabrikken' på Aarhus Teater

Fredag 19. nov. 2021
I 'Kagefabrikken' stikker dramatiker Christian Lollike fingrene i den glasur, vi pynter os med når tingene går godt. Men hvad sker der med empatien og tolerancen, når vi presses på vores brød og vores holdninger?

I rollen som den disruptede fabrikant Nielser Reumert-vindende Kristian Holm Joensen.
''Kagefabrikken' på Aarhus Teater'


Kulturnyt Kalender uge 24 Anmeldelser Kulturvideo Del din kultur Redaktion


Kulturportal Alt om Aarhus
- teater, dans, musik, kunst, kultur

Kulturnyt er et no-money-no-profit medie hvor skribenter, fotografer og journalister tilbyder en genvej væk fra swipe-telefonen og ud i virkeligheden.

Hvis du har et kulturarrangement så fortæl os om det, eller lav en konto og skriv selv dit arrangement ind i kulturkalenderen. Copyright på tekst og billeder tilhører de respektive rettighedshavere. Synspunkter og meninger henhører til de enkelte aktører.

Alt indhold på Kulturnyt leveres efter princippet om no-money-no-profit, vi er finansieret af godt humør og kernedansk ytringsfrihed. Konkurrencer med teaterbilletter og lignende afgøres fair efter bedste evne, og vindere modtager billetter direkte fra arrangøren.
Alt om Aarhus

Kulturnyt

Anmeldelser Aarhus
Teater Aarhus
Dans Aarhus
Musik Aarhus
Performance Aarhus
Show Aarhus


Kontakt Kulturnyt på mail eller telefon.

© Kulturnyt 2021
Fast page technology: 0,25 sekund