Kulturnyt.net ⊂ Tirsdag 26. jan. kl. 18:46 ∴ uge 4

Pengeregn over dansen i AarhusPengeregn over dansen i Aarhus

Bora Bora modtager 3 millioner til at udvikle dansen. Pengene har byens dansecentrum fået fra Bikubenfonden. Hvorfor? For at bringe dansescenen i Danmark op på det højere europæiske niveau. De næste fire år får vi besøg af talentfulde dansere fra Danmark og Europa. Dygtige folk som på 2-3 uger vil fordybe sig i dansekunsten og udvikle nye danseforestillinger.

Jesper de Neergaard er kunstnerisk leder pĂĄ Bora Bora. Han er meget glad for pengene.

"Det danske dansemiljø har et kæmpe potentiale. Det har brug for internationalt fodfæste og ikke mindste bæredygtige produktionsvilkår. Med Bikubenfondens støtte kan vi over flere år være med til at give dansemiljøet et løft i den retning", siger han.

Fra 2018 til 2022 vil Bora Bora skabe 35 skræddersyede residency-ophold for unge dansere, hvor kunstnere kan arbejde i to til tre uger med at udvikle nye forestillinger eller researche til deres kunstneriske virke.

De danske frie dansekompagnier kan have svært ved at skabe en bæredygtig økonomi.

"De må nøjes med korte produktionsperioder og skrabede produktioner. Det går ud over den kunstneriske idé og truer generelt den kunstneriske kvalitet og dybde. Udvikling kræver tid, rum og økonomi. Bora Bora er et af de eneste steder i Danmark lige nu, som reelt fungerer som danseproduktionshus for frie koreografer. Vi skal blive mange flere", siger Jesper de Neergaard.

De danske frie koreografer må oftest producere med så små budgetter, at der sjældent er råd til f.eks. scenograf, dramaturg, lysdesigner, komponist osv.

"Alt dette kan Bikubenfondens rundhåndede bevilling være med til at bringe til det næste niveau. I en co-produktion med Bora Bora og andre partnere vil hele produktionsprocessen kunne tilrettelægges, så den kommer tættest muligt på den kunstneriske idé", siger Jesper de Neergaard.

Flere danskbaserede koreografers arbejde giver for tiden international genklang. Det prestigefulde internationale danse-netværk Aerowaves har flere gange udvalgt danske eller danskbaserede kompagnier. Bl.a. Aarhus-baserede Don Gnu og HimHerAndIt Productions, der producerer på Bora Bora, samt Taneli Törmä Location X, Edhem Jesenkovic og Hilde I. Sandvold.


Tirsdag 26. jan.

The Supreme Gentleman Aarhus Teater

Tirsdag 26. jan.

Vita Danica pĂĄ Aarhus Teater

Tirsdag 26. jan.

Mod til at dræbe på Teater Katapult

Tirsdag 26. jan.

Dit blik mit syn pĂĄ Teatret Svalegangen

Tirsdag 26. jan.

Melvin Kakooza pĂĄ Musikhuset Aarhus

Onsdag 27. jan.

Aktivisterne pĂĄ Teatret Svalegangen

Onsdag 27. jan.

Carsten Jensen pĂĄ Musikhuset Aarhus

Populært kommende tid

Kunst og kultur i Aarhus

Nada Zgank / Tanz

Det Frie Felts Festival i Aarhus

Det Frie Felts Festival i Aarhus

Det Frie Felts Festival i Aarhus

Online festival om klimakriser, økonomi, køn og identitet

13. januar 2021.Kulturnyt, Lita Domino

Kan du lide Scenekunst der stiller væsentlige spørgsmål til det samfund som vi lever i?

Festivalen vises online via youtube fra 19. januar til og med 24. januar 2021. Der sendes dagligt fra YouTube klokken 16.00 til 18.00. Det foregĂĄr pĂĄ engelsk.

For fuldt program og live sending se linket: Detfriefeltsfestival.dk

Det Frie Felts Festival er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor scenekunstnere på tværs af landegrænser iscenesætter aktuelle diskussioner som vi har i verden i øjeblikket.

I 2021 tager de fat i vores jordklodes fremtid i form af diskussioner om klimakriser, økonomi, køn og identitet. Det gør de gennem fysisk teater, performans teater, Liver Art, samt billed og -lyd installationer. Festivalen foregår både i København og i Aarhus.

I Aarhus er det scenerne pĂĄ Godsbanen, Katapult og Ă…ben Scene, samt pĂĄ BORA-BORA der inviterer publikum indenfor i festivalens udtryksfulde rammer.

Det er 10 værker inklusivt et gæste spil som Aarhus publikummerne kan nyde godt. De udøvende kunstnere er bredt sammensat. Ældre som helt unge kunstnere, alle med forskellige baggrunde, mangeartede inspirationskilder, faglige kompetencer og måder at se verden på.

Glade klovne pĂĄ gaden i Aarhus

Glade klovne pĂĄ gaden i Aarhus

Glade klovne pĂĄ gaden i Aarhus

Deler smil og glæde ud i en kold tid i byen

9. januar 2021.Kulturnyt

En lille film om tre klovne i Aarhus midtby. De deler glæde og fornøjelse med folk på gaden, midt i en hård tid med corona.

Til sommer vil Street Performing Arts Association - SPAA - invitere danske og udenlandske gadegøglere til Aarhus. Læs mere på SPAA Festival

Dit blik mit syn Teatret Svalegangen

Dit blik mit syn Teatret Svalegangen

Dit blik mit syn Teatret Svalegangen

Jeg ser i mørket

6. januar 2021.Kulturnyt

Hvad ser man, når man ser? Og hvad ser man, når man ikke ser? Glad Teater har udfordret fire fremadstormende dramatikere til at fortolke Danmarks eneste blindfødte skuespiller Anna Sophie Lübecks personlige oplevelser, indlevelser, håb og drømme.

'Dit blik mit syn' tager publikum gennem barndommens fantasier, ungdommens længsler og voksenlivets realiteter meden forstærket sanselighed som Anna Sophie har, fordi hun ikke kan se. Forrest på scenen står Anna Sophie selv og fortæller sin historie med et perspektiv der gør hendes liv til et blik på vores. Hvordan føles forelskelse, når du ser med alt andet end øjnene?

'Dit blik mit syn' er en øjenåbnende tour de force. Det er teater som udfordrer, udfolder og beriger billedet af hvad et menneske med et handicap rummer. Det er 19 historier som kredser om ikke at kunne se, og om de bittesmå forskelle der afgør, om man er tilstede eller ej. 'Dit blik mit syn' tager dig ind i det dybeste, dybeste mørke. For i mørket ser vi alle ens.


Alt om Aarhus
PĂĄ Kulturnyt finder du alt om Aarhus kunst og kultur. Del dine egne nyheder og omtale af arrangementer.
Skriv selv eller kontakt redaktionen.

Del din kunst og kultur
Del din kunst med folk i Aarhus. Kulturnyt fortæller om kunst og kultur. Du kan
skrive din egen foromtale her.

Lav omtale pĂĄ Kulturnyt
Du kan skrive foromtaler på dine arrangementer i Aarhus. Det er nemt. Tekst og foto, så kører du. Skriv din egen
omtale af mad, dans, teater, musik, tøj og mode, din café, restaurant og så videre.


Kulturnyt Kalender uge 4 Anmeldelser Kulturvideo Del din kultur Redaktion


Kulturportal Alt om Aarhus
- teater, dans, musik, kunst, kultur

Kulturnyt er et no-money-no-profit medie hvor skribenter, fotografer og journalister tilbyder en genvej væk fra swipe-telefonen og ud i virkeligheden.

Hvis du har et kulturarrangement så fortæl os om det, eller lav en konto og skriv selv dit arrangement ind i kulturkalenderen. Copyright på tekst og billeder tilhører de respektive rettighedshavere. Synspunkter og meninger henhører til de enkelte aktører.

Alt indhold på Kulturnyt leveres efter princippet om no-money-no-profit, vi er finansieret af godt humør og kernedansk ytringsfrihed. Konkurrencer med teaterbilletter og lignende afgøres fair efter bedste evne, og vindere modtager billetter direkte fra arrangøren.
Alt om Aarhus

Kulturnyt

Anmeldelser Aarhus
Teater Aarhus
Dans Aarhus
Musik Aarhus
Performance Aarhus
Show Aarhus


© Kulturnyt 2021
349