Anmeldelse: Solitudes Duo på Bora Bora
Anmeldelse: Solitudes Duo på Bora Bora: Meget dejlig danseforestilling der giver dybde for tanker og forestillinger om kærlighed og sex.Schh. Der er helt stille i salen hos Bora Bora.
5 / 6 stars


Kulturnyt.net ⊂ Mandag 18. okt. kl. 04:31 ∴ uge 42


Anmeldelse: Solitudes Duo på Bora Bora

★★★★★
Anmeldelse
5 ★ på Kulturnyt

Kulturnyt
13. marts 2018.

Den evige længsel efter tosomhed

Meget dejlig danseforestilling der giver dybde for tanker og forestillinger om kærlighed og sex.

Schh. Der er helt stille i salen hos Bora Bora. To mænd kommer på scenen. De danser med store ord, de kender mange ritualer, men de kan ikke finde hinanden. De er venner, de snakker, diskuterer, tager til Paris for at spise morgenmad. De er intellektuelle.

Billed: Denis Farley


Hvorfor kan de ikke finde hinanden? Er det menneskets livsvilkår. For altid alene, med udstrakte arme for at nå et andet menneskes hjerte.
Eller er det Daniel Léveillé der vil udstille de ligestillede mennesker som en form for impotens i kærligheden?

Nej, fordi nu er der en mand og en kvinde på scenen, - de er forskellige. Og dog ikke. Hun er feminin. Det er han også. Det fungerer ikke, du kender det sikkert godt. De kæmper om at være mest dominant feminin. Det er frustrerende at se på.

Men så kommer der to dansere på scenen som er liderlige. De er begge maskuline i deres seksualitet. Kvinden tager manden, og han tager hende. De tumler rundt. Boller hele tiden, og har ikke så meget at snakke om. Det bliver for meget knalderi. De er tilfredsstillede, men tomme. Ensomme.

Så har vi to kvinder, de er lesbiske. Den ene er søgende feminin og den anden er dominerende maskulin. De har meget at snakke om. De undersøger hinandens kroppe. De er dygtige til parforhold, men frygteligt ensomme.

Til sidst er der en mand og en kvinde på scenen som når frem til en forening. Det er traditionen der holder dem sammen, krydret med ligestilling og ligeværd. De er blevet gamle. Der er kærlighed mellem dem. Knalderiet er ikke noget særligt, men det går. Samtalerne handler om sommerhus, køkken, pension, båden. Der er noget kærlighed mellem dem, og så pludselig!

Udsolgt og stående bifald

Danserne Meget dygtige unge dansere. Kraftfulde spring. Smidige. Præcise og synkrone.
Relevans Super relevant at overveje: Hvem er jeg, hvordan kan min kærlighed og min seksualitet hjælpe mig ud af min ensomhed, og kan den det?
Lys Fint og afbalanceret med brug af skygger når det tilfører scenen mere end blot effekt.
Lyd Temmeligt meget stillistisk klimpren der afspejler spændingerne i vores sjæl, og nogle mere velfungerende moderne stykker musik der støtter dynamikken i os.
Scene Stramt og skrabet, næsten katedralisk, meget fint.
Rising star Esther Gaudette, hun har en indre flamme der kombinerer det maskuline og det feminine vældig flot.
Koreograf Daniel Léveillé.
Dansere Mathieu Campeau, Ellen Furey, Esther Gaudette, Justin Gionet, Emmanuel Prolux, Simon Renaud.

Kultur oplevelser i Aarhus et stykke ude i fremtiden

Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater

Tirsdag 23. nov. 2021
Oplev to nye dramatikertalenter i et gnistrende møde med Tove Ditlevsen, når Aarhus ­Teater sætter to af hendes stærke værker på scenen i én og samme forestilling

Tove Ditlevsens bøger har rod i 1940’ernes arbejderklasse i de barske københavnske brokvarterer, men hendes erfaringer er tidløse. Nu omskaber to dramatikertalenter fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus to af Tove Ditlevsens stærke romaner til levende scenekunst.
'Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater'

'Kagefabrikken' på Aarhus Teater

Tirsdag 23. nov. 2021
I 'Kagefabrikken' stikker dramatiker Christian Lollike fingrene i den glasur, vi pynter os med når tingene går godt. Men hvad sker der med empatien og tolerancen, når vi presses på vores brød og vores holdninger?

I rollen som den disruptede fabrikant Nielser Reumert-vindende Kristian Holm Joensen.
''Kagefabrikken' på Aarhus Teater'

'Forplantning - En Fucking Slagmark' på Teatret Svalegangen

Tirsdag 23. nov. 2021
Teatret Svalegangen zoomer ind på landets reproduktive tilstand i en tempofyldte komedie om forplantning. 27 roller fletter sig ind og ud af hinanden.
''Forplantning - En Fucking Slagmark' på Teatret Svalegangen'

Alice i Eventyrland på Aarhus Teater

Fredag 26. nov. 2021
Juleforestilling på Aarhus Teater for hele familien. Årets familieforestilling er en ny version af den magiske klassiker om den nysgerrige pige Alice og hendes rejse ind i en verden fuld af mystiske væsener

'Alice i Eventyrland' er et forunderligt univers der udfordrer vores sanser og vores perspektiv på verden.
'Alice i Eventyrland på Aarhus Teater'

'Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen

Onsdag 1. dec. 2021
'Xmas Cabaret' er et show hvor Teatret Svalegangen har bedt et hold af byens bedste indenfor comedy, tryl, musik og teater om at gå løs på julen. De giver deres bud på det, vi alle sammen elsker (eller hader) og sætter julens følelser i bevægelse.
''Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen'

My Undying Love på BORA BORA

Torsdag 29. sep. 2022
I 2021 mistede kunstner Andreas Constantinou sine forældre på grund af sygdom. Andreas, som vidste, at hans mor var dødeligt syg, besluttede at optage et interview med hende og tale åbent om døden.
'My Undying Love på BORA BORA'


Kulturnyt Kalender uge 42 Anmeldelser Kulturvideo Del din kultur Redaktion


Kulturportal Alt om Aarhus
- teater, dans, musik, kunst, kultur

Kulturnyt er et no-money-no-profit medie hvor skribenter, fotografer og journalister tilbyder en genvej væk fra swipe-telefonen og ud i virkeligheden.

Hvis du har et kulturarrangement så fortæl os om det, eller lav en konto og skriv selv dit arrangement ind i kulturkalenderen. Copyright på tekst og billeder tilhører de respektive rettighedshavere. Synspunkter og meninger henhører til de enkelte aktører.

Alt indhold på Kulturnyt leveres efter princippet om no-money-no-profit, vi er finansieret af godt humør og kernedansk ytringsfrihed. Konkurrencer med teaterbilletter og lignende afgøres fair efter bedste evne, og vindere modtager billetter direkte fra arrangøren.
Alt om Aarhus

Kulturnyt:

Kalender Aarhus
Anmeldelser Aarhus
Teater Aarhus
Dans Aarhus
Musik Aarhus
Performance Aarhus
Show Aarhus


Kontakt Kulturnyt på mail eller telefon.

© Kulturnyt 2021
Fast page technology: 0,15 seconds


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Kulturnyt, sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation er krypteret med HTTPS/SSL. GDPR-compliant: Denne side anvender teknisk nødvendige cookies, og indsamler ingen private data uden accept. Din IP er anonymiseret i forhold til Google Analytics GA4. Økonomi: Kulturnyt.net er en no-money no-profit hjemmeside.