KulturNyt.net ⊂ Søndag 17. nov. kl. 18:16 ∴ uge 46

Teater, musik, dans, kunst og kultur i Aarhus

Torsdag 14. nov.

Teater170 kr.
Dukketeater som et musikalsk billeddigt

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

Jernring er dukketeater som et musikalsk billeddigt over krigens rædsler. Med udgangspunkt i den fulde Shostakovichs 7.


Tirsdag 5. nov.

KulturGratis
Tegn på liv i Ukraine

Århus.com

Kom og se fotografier af Mikkel Randlev Møller. Der er fernisering tirsdag 5.


Onsdag 1. apr. 20:00

Teater435 kr.
David Bowie Lazarus Kongelige Teater

Det Kongelige Teater

Lazarus Umiddelbart inden sin død færdiggjorde David Bowie sin mesterlige, medrivende musikforestilling Lazarus, der er høj på ecstasy og rumvæsner. Efter at have spillet for fulde huse i blandt andet New York, London, Wien og Hamborg kommer Bowies afskedssalut til Det Kongelige Teater.


Onsdag 6. nov.

Teater60 kr.
Fyrtøjet – Frit efter

Teater Refleksion

Fyrtøjet – Frit efter er en nonverbal nyfortolkning af H. C.


Lørdag 2. nov.

Musik160 kr.
Mannequin Pussy

Atlas

Amerikanske Mannequin Pussy spiller punkrock med plads til andre følelser end vrede. Mannequin Pussy tog form i Philadelphia, Pennsylvania, i 2010, da barndomsvennerne Marisa Dabice (guitar/sang) og Athanasios Paul (trommer) begyndte at spille sammen.


Lørdag 2. nov.

Musik250 kr.
P.O.D. & Aliant Ant Farm

Voxhall

Den står på amerikansk rapcore og alternativ metal, når POD og Alien Ant Farm denne aften gæster VoxHall. POD blev dannet i San Diego, Californien, i 1992 og albumdebuterede to år senere med “Snuff The Punk”.


Lørdag 16. nov.

Musik595 kr.
Eugen Onegin

Musikhuset Aarhus

Tjajkovskijs mest elskede opera, Eugen Onegin, kan betragtes som kærlighedsoperaen over alle. Her skildres den menneskelige kærligheds karakter med al sin herlighed og tungsindighed.


Lørdag 9. nov.

Show285 kr.
Lars Hjortshøj - Plan B

Musikhuset Aarhus

Så er Lars Hjortshøj klar med nyt one-man show - det var meningen, showet skulle give en endegyldig løsning på alle menneskehedens problemer, men det lykkedes ikke helt. Så Lars Hjortshøj kastede sig i stedet over Plan B!

For det går aldrig som planlagt.


Tirsdag 5. nov.

Musik400 kr.
The Show - a Tribute to ABBA

Musikhuset Aarhus

The Show har haft 20 års imponerende succes i hele verden. Med over 700 koncerter i 40 lande over fem kontinenter og med mere end 2 millioner solgte billetter har The Show givet ABBA's musik ny succes og nyt liv for fans i flere generationer.


Søndag 3. nov.

Musik275 kr.
Dénes Várjon

Musikhuset Aarhus

Den berømte ungarnske pianist Dénes Várjon studerede ved Ferenc Liszt Musikhøjskole i Budapest. Han blev førstepræmievinder af klaverkonkurrencen for den ungarske radio, Leo Weiner Kammermusik-konkurrence i Budapest og Concours Géza Anda i Zürich.


Mandag 4. nov.

Musik295 kr.
Silent Noise i Århus

Musikhuset Aarhus

Under titlen Silent Noise vil krigsfotograf Jan Grarup, forfatter Sara Omar og musiker Sune Rose Wagner skabe en rørende og barsk koncertoplevelse som sætter fokus på vold, krig, tortur og traumer.

Gennem kameraets objektiv har Jan Grarup oplevet krige og konflikter verden over, siden han for mere end 30 år siden tog til Nordirland for at fotografere den langvarige konflikt i landet.


Søndag 24. nov. 15:00

Teater135 kr.
Den Hellige Nat

Teatret Gruppe 38

Den Hellige Nat er en sjælden nyopsætning af en Gruppe 38-klassiker. Tag venner og familie med til en særlig oplevelse i den strålende juletid.


Torsdag 14. nov.

Teater135 kr.
Tango - den eventyrlige fortælling

Teatret Gruppe 38

Tango er en musikalsk og eventyrlig fortælling om at turde være sig selv. En mand prøver at få brikkerne i sin familiehistorie til at falde på plads.


Mandag 4. nov.

Kultur75 kr.
Doc Lounge: Honeyland

Teatret Gruppe 38

Dokumentarfilmen Honeyland foregår i Makedoniens bjerge og handler om Hatidze og hendes bistader. En dag flytter en nomadefamilie ind ved siden af, og Hatidzes fredfyldte paradis forstyrres af larmende maskiner, syv støjende børn, 150 køer og familiens interesse i honing som handelsvare.


Lørdag 2. nov.

Teater135 kr.
Svar på Helgas brev

Teatret Gruppe 38

Svar på Helgas brev På kanten af sit liv skriver den 90-årige Bjarni et brev til sin elskede Helga. Kvinden han aldrig fik, men på sin egen måde forblev tro hele livet.


Tirsdag 26. nov. 19:30

Show180 kr.
Pigen under vandet

Teater Katapult

Pigen under vandet er en modig, musikalsk og autobiografisk fortælling om at forholde sig til sig selv og sin fortid. En ny-iscenesættelse af koncertforestillingen ’Girl Of Diamond Mountain’, som blev skabt i New York af skuespiller/sanger Lotte Arnsbjerg, i samarbejde med den amerikanske komponist/musiker Carman Moore.


Onsdag 20. nov. 19:30

Teater180 kr.
Dannebrog - lad os grave os ud af Europa og blive en ø

Teater Katapult

Dannebrog Vi er i år 2023, og grænsen mellem Danmark og Tyskland graves ud. Målet er at adskille Danmark fra resten af Europa og endelig gøre landet til en ø.


Mandag 18. nov. 19:30

Teater180 kr.
John Lennon er død

Teater Katapult

John Lennon er død er en syret komedie om livet i en stripklubversion af skærsilden! Her har John Lennon siddet siden 1980 på sin faste barstol og tyllet whiskyshots. Det har gjort ham en lille smule bitter, for at sige det mildt.


Onsdag 30. okt.

Dans170 kr.
Super Human

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

Super Human er en højenergisk danseforestilling, der blandt andet trækker på de urbane dansestile. Forestillingen udforsker nye definitioner af mennesket og spørgsmålet om, hvorvidt vi i fremtiden skal genopfinde os selv i nye optimerede udgaver.


Fredag 13. dec. 17:30

Teater125 kr.
Trekantdrama om det glødende hjertes weltschmerz

Aarhus Teater

Goethes roman Den unge Werthers lidelser fra 1774 er et af romantikkens hovedværker. En klassisk Sturm und Drang-fortælling om en kolerisk og romantisk ung mand som går til grunde i afmagt over umulig kærlighed.


Mandag 16. dec. 17:00

Teater315 kr.
Så længe mit hjerte slår

Aarhus Teater

Så længe mit hjerte slår er en ny musical og en varmblodet kærlighedserklæring til danskpoppens sange. Dem vi kender fra Giro 413.


Fredag 15. nov.

MusikGratis
Synth Babes (SE) X SØNTH collective (DK)

SØNTH collective

De to feministiske synthpop-kollektiver Synth Babes (Malmö) og SØNTH collective (København) inviterer til to koncerter i henholdsvis København (15. nov.


Onsdag 30. okt.

Show195 kr.
Cabaresque på Radar

Århus.com

Cabaresque er kendt for variete shows, hvor performerne optræder ud fra en given ramme. Denne gang er det Halloween.


Tirsdag 15. okt.

Dans100 kr.
Pandas Hjem

Musikhuset Aarhus

Pandas Hjem er en internationalt prisvindende og fortryllende interaktiv danseforestilling, der tager alle fra fire år med på en farverig rejse til det gamle Kina. Børnene følger i fodsporene på en panda.


Søndag 20. okt.

Teater135 kr.
Jeg kan huske alting

Teatret Gruppe 38

Jeg kan huske alting Når jeg tænker på min dag, kan jeg huske det hele. For jeg er mig, og inde i mit hoved findes alt det, som jeg har lavet i dag.


Søndag 20. okt.

Teater125 kr.
Morfars skrivebord

Teater Refleksion

Skrivebordet Der eksisterer et ganske særligt og magisk rum, dér hvor børn og bedsteforældre mødes. På trods af eller måske netop fordi, at den ene står ved livets indgang og den anden ved livets udgang.


Tirsdag 19. nov. 19:30

Teater195 kr.
The Nether - Din Underverden

Teatret Svalegangen

The Nether - Din Underverden er en hårrejsende krimi-thriller om forbudte drifter i et skjult digitalt univers. I en fremtid hvor skellet mellem simuleret og reel virkelighed er udvisket, kan magiske universer tilfredsstille enhver fantasi.


Torsdag 7. nov.

Teater205 kr.
Krimi-komedie om asylbrande

Teatret Svalegangen

Selvtægt er en slagkraftig krimi-komedie om sammenstød mellem mennesker og deres idéer om den gode fremtid. Det er en sjov og uhyggeligt vedkommende fortælling om et Europa i flammer og om multikulturelle knuder, som også trækker tråde til Danmark.


Onsdag 21. okt. 19:30

Teater205 kr.
Det begynder at blive koldt om fødderne

Teatret Svalegangen

Det begynder at blive koldt om fødderne er Hans Rønnes enmands-rejse mod døden: en rørende fortælling om at forstå den og om at forsone sig med tanken om at ophøre, så man med sindsro – og med humoren i behold – kan give sig hen til livets sidste kapitler. Med en god portion selvironi tilsat en lille, men snerrende, dødsangst, lufter Rønne ud i det rum vi alt for sjældent åbner.


Tirsdag 29. okt.

Show250 kr.
Inspirerende rejseforedrag

Musikhuset Aarhus

NUL STJENER er et alternativt, sjovt, skævt og ikke mindst inspirerende rejseforedrag, hvor fotograferne & globetrotterne Jan Elhøj og Morten Kirckhoff tager os med på en rejse – langt fra vores comfortzone.

De to rejsekammerater rejser ud med åbent sind og en ukuelig nysgerrighed - mod de værst tænkelige steder.


Søndag 17. nov. 10:00

EventGratis
Loppemarked på Musikhuset

Musikhuset Aarhus

På Flagstang Markeder kan du gøre et godt kup. Både af brugte retrolækkerier, skønne design og håndværk og en masse flot tøj.


Lørdag 26. okt.

Musik300 kr.
Medina - Akustisk Tour 2019

Musikhuset Aarhus

2008 bragede en ny superstjerne ind på hitlisterne med singlen “Kun For Mig”. Kort efter fulgte nyklassiskerne “Ensom” og “Vi To”, og det blev hurtigt klar for danskerne at de måtte byde “Velkommen til Medina”.


Lørdag 26. okt.

Dans255 kr.
Black Box Dance Company hylder David Bowie

Musikhuset Aarhus

Marie Brolin-Tani og Black Box Dance Company udforsker livet og udødeligheden i en danseforestilling inspireret af musik, tekst og sang af legendariske David Bowie.

Den internationalt anerkendte koreograf Ben Wright skaber en hyldest til livet men også en danseforestilling om at gå livets ultimative realitet i møde - (u)-dødeligheden.


Fredag 25. okt.

Show448 kr.
City Singler – Gammel vin på nye tasker

Musikhuset Aarhus

Så er de dejlige damer klar igen! Med fire successhows bag sig åbner City Singler nu op for deres femte show, som samtidig er deres 10 års jubilæumsshow.

I det nye show Gammel vin på nye tasker, der havde premiere 19.


Søndag 10. nov.

Show350 kr.
Typisk Jonathan Spang

Musikhuset Aarhus

Hvor hans tidligere shows har haft tematiske overskrifter som Damer, Familie, Bryllup og Danmark – tager ’TYPISK’ udgangspunkt i den store verden og ender i det helt nære.

Om showet siger Jonatan Spang selv: ’Jeg har det med at blive optaget af de alle mulige spændende projekter.


Tirsdag 22. okt.

Teater250 kr.
Adressaten ubekendt på Musikhuset

Musikhuset Aarhus

Oplev to af dansk teaters største stjerner, Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen, i Kathrine Kressmann Taylors ildevarslende klassiker.
Det Kongelige Teater gæster Musikhuset med klassikeren Adressaten ubekendt.


Søndag 20. okt.

Teater200 kr.
Den Lille Prins på Musikhuset

Musikhuset Aarhus

Den Lille Prins er teater for hele familien. Forestillingen er for alle fra 6 til 99 år med levende sang og musik efter eventyret af forfatteren Antoine de Saint-Exupéry.


Søndag 13. okt.

Show625 kr.
Tarzan på Musikhuset

Musikhuset Aarhus

Fredericia Teaters produktion af den den liansvingende Disney-klassiker forvandler Musikhusets største sal til en jungle med liansvingende aber og storslåede dansescener. Oplev kærlighedshistorien om Tarzan og Jane, som du aldrig har set den før.


Onsdag 9. okt.

DansGratis
Dans i internationalt samspil og solo

Teater Katapult

1 aften, 2 koreografier med 3 dansere fra Black Box Dance Company Holstebro, 3 dansere fra KDA South Korea og koreograf Jung In Lee på Katapult.

Internationalt samspil og solo
I Addiction møder Black Box Dance Company nogle af Sydkoreas mest sublime dansere i en forestilling inspireret af hanekamp og gambling.


Torsdag 10. okt.

Teater180 kr.
Kærlighed hilsen fra HC Andersen

Teater Katapult

Kærlig hilsen H. C.


Onsdag 25. sep.

Teater180 kr.
Fake News med Trump og Toksvig

Teater Katapult

Fake News Zach trues på livet, da han afslører en toppolitiker i sit hjemland, og må flygte til Danmark – men han plages af samvittighedsnag. Gjorde han det rigtige ved at flygte? Han har svært ved at finde job og oplever de danske medier som overfladiske og indspiste.


Lørdag 28. sep.

Performance240 kr.
Hvad skal vi med kvinder? Bodil Jørgensen opliver Jørgen Ryg

Teatret Svalegangen

Jørgen Ryg er en af dansk revys største legender. Fra 1960 dannede han komisk par med Preben Kaas i ABC-revyerne hos
Stig Lommer med sketches som "Almindelig Eller Festblanket" og musikalske numre som "Min Kone Vil Skilles" og "Lykke".


Torsdag 19. sep.

Teater180 kr.
Sidsel fortæller om seksuelle overgreb på Katapult

Teater Katapult

Hvor var du, mor? bringer publikum uhyggeligt tæt på virkeligheden. På scenen står nemlig Sidsel Sofia Søndergaard med sin egen, virkelige, upolerede og tabubrydende historie om vejen gennem alvorlige omsorgssvigt, som hun sammen med skuespiller Henrik Steen Larsen lader udspille sig.


Torsdag 10. okt.

Teater135 kr.
Marias Testamente

Teatret Gruppe 38

Kan det nogensinde give mening, at dit barn dør? Findes der en sag, der er stor nok, til at det kan give mening?

Dette er den ukendte fortælling om den mest kendte moder i historien. En gribende fortælling om Marias sorgfulde erkendelse efterhånden som hun stykker begivenhederne omkring sin søns død sammen.


Fredag 4. okt.

Teater135 kr.
Intet - om livets mening

Teatret Gruppe 38

Intet er en tankevækkende fortælling om livets mening, eller mangel på samme. Pelle Koppels sceniske version af Janne Tellers internationalt prisvindende roman.


Tirsdag 17. sep.

Teater135 kr.
Ai-ai-ai En humoristisk danseforestilling om krop og teknologi

Teatret Gruppe 38

Teknologien er over os, i os og mellem os. Vi elsker at spille, tjekke snapchats, sende sms´er og se Youtube – på hver vores skærm.


Onsdag 4. sep.

Teater135 kr.
Grevinde Danner

Teatret Gruppe 38

Historien om Grevinde Danner er én af de mest spektakulære i Danmarkshistorien. Louise Rasmussen blev i 1815 født i rendestenen som følge af et overgreb på hendes ugifte mor.


Søndag 15. sep.

Teater60 kr.
Romeo og Julie - Sharespeare i børnehøjde

Teater Refleksion

Shakespeare i børnehøjde

Romeo og Julie En strid mellem to familier har varet i årtier, og had er gået i arv. Men hvad vejer tungest – kærlighed eller tradition?

Teater Refleksion tager fat i en af verdens mest ikoniske kærlighedshistorier – og med action, slapstick, humor og dødsens alvor fortælles historien om Romeo og Julie, hvis kærlighed ikke vil bukke under for frygt, fordomme og magt.


Onsdag 9. okt.

Dans170 kr.
Don Gnus Fodgænger

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater


Lørdag 7. sep.

Dans170 kr.
For Ever Four Seasons

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

For Ever Four Seasons er et koreografisk og musikalsk værk, der insisterer på langsomheden, som en modstand mod vor tids hurtigt accelererende verden.

Hvad er menneskets rolle i den antropocæne tidsalder hvor vi påvirker planeten direkte? Det er det grundlæggende spørgsmål, som Jon R.


Tirsdag 3. sep.

Teater170 kr.
Utopias Lost and Found

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

Utopias Lost And Found tager publikum med på rejse gennem de utopier der har formet og former os. Fra efterkrigstidens ekspansive, optimistiske samfundsvisioner baseret på tanker om ligestilling, solidaritet og retfærdighed.


Lørdag 7. sep.

Musik380 kr.
Arhus Symfoniorkester opfører Star Wars a New Hope

Musikhuset Aarhus

Filmen bliver vist samtidig med komponisten John Williams’ legendariske musik spilles live af Aarhus Symfoniorkester.

Star Wars: A New Hope havde premiere i 1977 og betød starten på en af filmhistoriens største succeser, der lige siden har haft enorm indflydelse på, hvordan filmkunst skabes.


Onsdag 4. sep.

Dans210 kr.
No Sex - en verden af køn

Musikhuset Aarhus

No Sex er en hed danseforestilling sætter fokus på køn og seksualitet. Kølig præcision, hæsblæsende løssluppenhed og rørende ømhed.


Lørdag 31. aug.

Musik325 kr.
Punkpop-ikon indtager Musikhuset med ekstravagant show

Musikhuset Aarhus

Den canadiske stjerne Peaches indtager Musikhuset og sætter gang i Festugen med en koncert og et show ud over det sædvanlige.

Showet har netop haft verdenspremiere på International Summer Festival Kampnagel i Hamborg, hvor anmelderne roser showet til skyerne.


Torsdag 21. nov. 17:00

Teater395 kr.
12-årige Malte skal finde Pagten i årets juleventyr

Aarhus Teater

Pagten er et fantasifuldt og fortættet juledrama. Stykket handler om venskab, om at knytte bånd, stå sammen og hjælpe hinanden.


Torsdag 10. okt.

Teater125 kr.
Manifest for Skrøbelige Autoriteter

Aarhus Teater

Manifest for skrøbelige autoriteter vender det store, forkromede manifest lidt på hovedet. Her har de tre personer på scenen svært ved at mene noget håndfast, der kan gøre sig i en principerklæring.


Lørdag 21. sep.

Dans135 kr.
Jump, danserne springer for livet

Århus.com

Jump er en urban danseforestilling om at fange, skabe og slippe rytmen. Med springet som præmis må vi være eller bære vores fejl i så høj grad, at vi måske i sidste ende ender med at lykkes.


Torsdag 10. okt.

Teater285 kr.
Se Dagens Lys, på Aarhus Teater

Aarhus Teater

Se Dagens Lys Svend Åge Madsens finurlige og tankevækkende fremtidsroman opføres på Aarhus Teater. I denne historie vågner du hver morgen i sengen med en ny, og du ved ikke om du er skolelærer, buschauffør eller måske borgmster.


Fredag 2. aug.

MusikGratis
Kom til gratis koncert i Domen

Århus.com

30 unge folkemusikere fra hele verden er i denne uge samlet til det musikalske kulturmøde Ethno Denmark i Glamsbjerg på Fyn for at udveksle traditionsmusik fra deres respektive lande.

Resultatet bliver et brag af en tværkulturel koncert, som er udviklet i samarbejdet deltagerne imellem.


Lørdag 24. aug.

Musik395 kr.
Michael Kohlhaas - Revolutionær eller Terrorist?

Musikhuset Aarhus

Året er 1532, stedet Brandenburg i Tyskland. En hestehandler ved navn Michael Kohlhaas sværger hævn over den korrupte adel og hærger en hel landsdel med mord og brand.


Mandag 15. jul.

Musik375 kr.
Marcus Miller på Musikhuset

Musikhuset Aarhus

Marcus Miller gæster Musikhuset Aarhus som en del af Aarhus Jazz Festival 2019. Marcus Miller er en del af et formidabelt sommerprogram i Musikhuset.


Lørdag 13. jul.

Musik320 kr.
Caro Emerald i jazzens storhedstid

Musikhuset Aarhus

Caro Emerald gæster Aarhus og giver en unik koncert sammen med Aarhus Jazz Orchestra til Aarhus Jazz Festival. Hun giver dig en vidunderlig og forunderlig tidsrejse rundt i jazzens storhedstid.


Tirsdag 2. jul.

Musik425 kr.
Band of Horses i Parken

Musikhuset Aarhus

Verdensstjernerne fra Band of Horses indtager Aarhus. Opleve de tidløse 00’er-hits som The Funeral og Is There a Ghost brage ud fra scenen, lige såvel som lyden fra det fantastiske femte album Why Are You OK.


Søndag 30. jun.

Musik495 kr.
4 timers koncert med Dream Theater

Musikhuset Aarhus

Oplev det verdensberømte metalband Dream Theater og 3 eksklusive opvarmningsbands: Jason Richardson & Luke Holland. Theory.


Onsdag 26. jun.

Musik200 kr.
Eugen Indjics - The Golden Age of Piano

Musikhuset Aarhus

Eugen Indjics seneste optrædener i Musikhuset har stor begejstring hos publikum og anmeldere. Nu er chancen her så igen for at oplevedenne enestående repræsentant for ”the golden age of piano playing”.


Torsdag 12. sep.

Musik145 kr.
Corney Marie Andrews på Atlas

Atlas

Amerikanske Courtney Marie Andrews er en eklektisk sanger/sangskriver,. Smuk sammensmelter hun elementer fra genrer som folk, country og indiepop.


Onsdag 7. aug.

Musik250 kr.
Whitney med småpsykedelisk indiepop

Voxhall

Amerikanske Whitney spiller småpsykedelisk indiepop, mens de elegant væver elementer af folk, country og soul ind i mixet. Et mix der fremstår både moderne og tidsløst.


Tirsdag 30. jul.

Musik235 kr.
Mahanthappa Møller Mogensen Quintet

Atlas

Mahanthappa og Møller har to vigtige ting til fælles: Forståelse for den indiske musik og dybe rødder i den amerikanske jazz. Begge har været på flere studieophold i Indien.


Lørdag 14. sep.

Dans195 kr.
Nøgendans uden filter skaber debat på Svalegangen

Teatret Svalegangen

Nøgendans fra Granhøj sætter fokus på vores indre vankelmotor. Tiden er fyldt med porno, selfies, nøgenmode - plus angst for nøgenhed som ikke har været set i 100 år.


Fredag 21. jun.

Musik495 kr.
Patti Smith and Band

Musikhuset Aarhus

Punkrockikonet Patti Smith spiller for første gang i Musikhuset. Hun er en af alle tiders helt store rockikoner.


Torsdag 6. jun.

Show245 kr.
Ruben Søltoft: Ting fra min Mund

Musikhuset Aarhus

Komiker Ruben Søltoft er klar med sit andet onemanshow efter debutsuccesen 'Mit Hoved' fra 2015.
Ruben imponerede i sit debutshow publikum og anmeldere med personlige anekdoter, charmerende selvkritik og skarpe punchlines.


Lørdag 1. jun.

Show325 kr.
ComKean og Den Mandige Elg: Tæller/Tæller ik´

Musikhuset Aarhus

Efter en bragende succes med deres debutshow 'Comkean med Elg På', som over 4.000 glade fans og forældre rundt omkring i landet var inde at se, indtager to af Danmarks mest populære YouTubere endnu engang de skrå brædder med deres helt nye show 'Tæller/Tæller ik'.


Onsdag 26. jun.

Musik280 kr.
Ministry industrial rock/metal

Voxhall

Amerikanske Ministry spiller tung og dynamisk industrial rock/metal med masser af samples og synthesizere. Bandet blev dannet i Chicago, Illinois, i 1981 og var fra start først og fremmest sanger og multiinstrumentalist Al Jourgensens projekt.


Mandag 24. jun.

Musik270 kr.
Kevin Morby indiefolk/rock

Voxhall

Amerikanske Kevin Morby gæster Aarhus med sin behagelige og tilbagelænede indiefolk/rock.
Han jumpstartede sin karriere med “Harlem River” (2013), hvis otte numre udgjorde en hyldest til New York.


Onsdag 5. jun.

Musik230 kr.
Arch Enemy dødsmetal

Voxhall

Svenske Arch Enemy spiller melodisk dødsmetal med progressive tendenser. Gruppen blev dannet i 1995 af medlemmer fra etablerede navne som Carcass, Armageddon, Carnage, Mercyful Fate, Spiritual Beggars, Nevermore og Eucharist.


Søndag 2. jun.

Musik250 kr.
Uncle Acid & The Deadbeats

Voxhall

Engelske Uncle Acid & The Deadbeats spiller psykedelisk proto-metal med betydelige doser doom. Gruppen blev dannet i Cambridge i 2009 af sanger og guitarist Kevin R.


Lørdag 8. jun.

Teater95 kr.
Katastrofen sker i pausen, Aarhus Teater

Aarhus Teater

Katastrofen sker i pausen er skrevet af de to kommende dramatikere. Nanna Tychsen og Anna Skov Jensen fra Den Danske Scenkunstskole.


Lørdag 8. jun.

Teater270 kr.
Orestien - Råt billedmættet græsk drama

Aarhus Teater

Oretien Da kong Agamemnon vender hjem som sejrherre i Den Trojanske Krig, er det med hænderne sølet ind i blod. Han har ofret sin egen datter, og snart bliver han selv myrdet af sin kone.


Torsdag 16. maj.

Musik245 kr.
Orlando Julius og The Heliocentrics

Atlas

Nigerianske Orlando Julius og engelske The Heliocentrics står til sammen for en forrygende omgang progressiv og psykedelisk afrobeat med masser af festlige og eventyrlystne arrangementer. Denne aften vender de tilbage til Atlas.


Onsdag 8. maj.

Musik165 kr.
Mild Orange, kraftfuld musik

Atlas

Newzealandske Mild Orange spiller en varm og melodiøs blanding af indierock og drømmepop tilsat psykedeliske elementer. Denne aften gæster de Atlas i Aarhus.


Lørdag 18. maj.

Dans200 kr.
Mega Karma dansefest

Musikhuset Aarhus

Den store foyer i Musikhuset omdannes til danse-paradis med kæmpe dansegulv, Live-band og DJ. Der plejer at være omkring 1000 mennesker til festen.


Fredag 10. maj.

Musik250 kr.
Rasmus Nøhr: Ræk mig din hånd

Musikhuset Aarhus

Rasmus Nøhr er aktuel med albummet Monas Butik. Det nye album indeholder 10 historier om skæbner, der fletter sig ind og ud af hinanden.


Søndag 12. maj.

Musik598 kr.
Flashdance the Musical

Musikhuset Aarhus

Genoplev den ikoniske kærlighedsfilm Flashdance i en ny, stor dansk musicalversion med Sicilia Gadborg og Silas Holst i hovedrollerne.

Historien tager dig med tilbage til 1980’erne med hits som: WHAT A FEELING, MANIAC, I LOVE ROCK & ROLL med flere med et stort live-band, landets dygtigste dansere og Silas Holst, Sicilia Gadborg og Robert Hansen i spidsen for et stort cast.


Lørdag 18. maj.

Musik50 kr.
Røgsignal releasekoncert

Århus.com

En magisk aften i Røgsignals univers af pulserende indie-beats og bølgende lydflader. Radar på Godsbanen danner rammen om bandets releasekoncert i Aarhus.


Lørdag 4. maj.

TilbudGratis
Teaterloppemarked flyttesalg

Teatret Gruppe 38

Kom og find ægte teaterlopper, drik en kop kaffe/te, øl og vand og spis en kage. Der er Teaterloppemarked.


Søndag 28. apr.

Teater135 kr.
Tamme tigre findes ikke

Teatret Gruppe 38

En eventyrlig komedie om dødsforagt og tigertæmning. Scenen er sat i en cirkusmanege omkring 1920.


Fredag 10. maj.

Teater195 kr.
Rocky! Knockout-teater om magtens stemmer

Teatret Svalegangen

Rocky! er dansk teaters enfant terrible, Tue Bierings, livtag med den ikoniske figur, bokseren Rocky Balboa. Det begynder som en ret ’straight’ genfortælling af boksefilmen fra 1976 om den middelmådige bokser, der får den usandsynlige chance at kæmpe om VM-titlen mod den regerende verdensmester Apollo Creed.


Lørdag 4. maj.

Teater195 kr.
Doku-satire om DONG-sagen

Teatret Svalegangen

Corydong handler om politiske rævekager i milliardklassen. Stykket finkæmmer nu hele persongalleriet omkring salget af DONG.


Lørdag 27. apr.

Teater225 kr.
Mixdouble med rundsav på albuerne

Teatret Svalegangen

Mixdouble Det Kongelige Teater og dramatiker Lærke Sanderhoff forvandler Teatret Svalegangen til en badmintonbane. Lærke, der blev Reumert-nomineret for hendes manuskript til Lev Menneske, ser nærmere på spillet mellem os i en tid hvor konkurrencesamfundet peaker.


Søndag 17. nov.

Udstilling120 kr.
Mød vikingekrigeren fra Århus på Moesgaaard

Århus.com

Hele familien kan få en vaskeægte vikingeoplevelse på Moesgaard. Museet åbner krigerskole for børn, spillebule med nyt vikingespil, præsenterer et sensationelt vikingefund, holder MOMU talk om vikingefakta og fri fantasi og giver prøvesmagninger i mjødbaren.


Torsdag 6. jun.

Dans150 kr.
Don Gnu med Human in Balance

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

Don Gnu sætter alt på ét bræt. Balancerende på den gigantiske vippescene The Turmoil, lader de både dansere og borgere fra Aarhus og Pafos udforske mennesket som individ og medborger i et fælles Europa, hvor ingen kan bevæge sig uden at påvirke de andre.


Lørdag 25. maj.

Teater150 kr.
Teater om den mest grusomme morder

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

Five Easy Pieces er en forestilling om den belgiske seriemorder Marc Dutroux’ liv og forbrydelser – fortalt af børn. I 1995 og 1996 kidnappede, torturerede og seksuelt misbrugte Dutroux seks piger.


Fredag 10. maj.

Dans130 kr.
Refleksion over danserens skønhed og indre styrke

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

No Tomorrow er en ballet for seks dansere og seks guitarer. Det er en refleksion over danserens skønhed, indre styrke og kunst.


Tirsdag 7. maj.

DansGratis
Præsentation af næste sæson, gratis

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

Tilmelding er nødvendig, selv om arrangementet er gratis. Vær med når BORA-BORA præsenterer deres danse-forestillinger, dem du kan se til efteråret og foråret næste år.


Torsdag 25. apr.

Dans150 kr.
Sveddryppende duet mellem to mænd

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

What Does Not Belong To Us er Sarah Baltzingers stærkt fysiske danseforestilling, hvor to mænd kaster sig ud i en sveddryppende og medrivende duet til buldrende og højenergiske elektroniske rytmer. Dansen udforsker idéen om det der ikke tilhører os.


Torsdag 25. apr.

Dans150 kr.
En dansende duet om far og søn

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

Des Gestes Blancs (White Gestures) er en duet for en far og en søn. Sammen undersøger de formen af en far og et barns figur.


Lørdag 13. apr.

Musik300 kr.
Pernille Rosendahl med helt ny musik

Musikhuset Aarhus

Du kender Lost in the Fire, men nu kommer Pernille Rosendahl til byen med en helt ny musik. Hun står bag en perlerække af hits - fra i ørefaldende og storladne pophits til inderlige og personlige sange.


Fredag 12. apr.

Musik245 kr.
Svend, Knud og Valdemar

Musikhuset Aarhus

Svend, Knud og Valdemar eller Kongemordet i Roskilde eller Slaget på Grathe Hede, et historisk, romantisk udstyrsstykke i fem changementer med indlagte sange. Vi følger en teatertrups forsøg på at opføre et stykke om slaget på Grathe Hede, hvor alt går galt.


Fredag 12. apr.

Musik325 kr.
Christopher er genopstået

Musikhuset Aarhus

Med fire albumudgivelser og 15 officielle singler – der alle har solgt enten guld eller platin – har Christopher manifesteret sit talent og indtaget positionen som én af landets største popmusikere. Gennem de seneste fire år har Christopher for alvor taget hul på sin karriere i udlandet, særligt i Asien, hvor imponerende resultater kommer retur til moderlandet.


Torsdag 11. apr.

Musik300 kr.
Bjørn Eidsvåg, god musik og historier

Musikhuset Aarhus

Den norske trubadur Bjørn Eidsvåg har et stort og trofast publikum i Danmark. Danskerne har taget nordmanden med den store livsvisdom og fortælleglæde til sig.


Onsdag 10. apr.

Show200 kr.
Sofie Hagen - The Bumswing

Musikhuset Aarhus

Sofie Hagen har vundet mange priser for sin stand-up. De elsker hende i England, blandt andet "Live From the BBC".


Tirsdag 9. apr.

Musik50 kr.
Kazuya Kato

Musikhuset Aarhus

Den japanske saxofonist Kazuya Kato afholder to dages workshop med saxofonstuderende ved musikkonservatoriet. Workshoppen afsluttes med denne koncert, arrangeret i samarbejde med Aarhus Unge Tonekunstnere (AUT).


Søndag 7. apr.

Musik275 kr.
Forårskoncert i Musikhuset

Musikhuset Aarhus

Odd Fellow Ordenens Humanitære Fond i præsenterer Ann-Mette Elten i Musikhuset, hvor alle kan synge med på Aarhus mest populære sang, nemlig ”Hjem til Århus”.
Den sang skrev Ann-Mette Elten sammen med Niels Kirkegaard i musikgruppen På Slaget 12.


Lørdag 6. apr.

Musik350 kr.
Intim koncert med Michael Falch

Musikhuset Aarhus

Michael Falch i en intim solokoncert hvor han veksler mellem bevægende livshistorier og løssluppen intensitet.

En stribe af hans sange er i tidens løb blevet en del af den store danske sangskat - Mød mig i Mørket, I et land uden høje Bjerge, Superlove, Ud af Mørket og Den Eneste i Verden.


Fredag 12. apr.

KulturGratis
CHANG. Reception for ELEFANT

Forlaget Rip Rap

THaiLaND - hvor smilet skærer tænder
Bliv klogere på Thailand. Selv hvis du som hundredtusinder af danskere har taget rejsen, ja måske selv har thailandske rødder - så har du måske alligevel ikke helt forstået landet? Hér er muligheden for flere synsvinkler.


Mandag 22. apr.

Show230 kr.
De fantastiske cirkus artister gæster byen omkring påske

Århus.com

Årets cirkus er en fest for det fantastiske. Bubber er årets konferencier i Cirkus Arena, og i den anledning har han taget tøjlerne og samlet alt det, han synes hører til i et rigtigt cirkus.


Fredag 5. apr.

Musik210 kr.
Svedig souljazz, energi og spillelyst

Gl. Egå Jazzklub

Svedig souljazz er nøgleordet når Organic 3 sætter fra land med enorm energi og spillelyst. Souljazz, jazz, latin, boogaloo og blues er nogle af de stilarter, bandet kommer igennem.


Lørdag 13. apr.

Musik180 kr.
En rigtig rockplade skal opleves live

Atlas

Speaker Bite Me glæder sig som små støjskader til at komme lidt rundt landet. Martin Ilja Ryum (sang, guitar).


Fredag 12. apr.

Musik250 kr.
Rapgruppen MellemFingaMuzik

Voxhall

Rap-gruppen MellemFingaMuzik skabte en af dansk hiphops største nyklassikere med deres debutalbum “Millitant Mentalitet” tilbage i 2015. To år efter, i 2017, begyndte duoen at røre på sig igen med et par single-udgivelser.


Torsdag 4. apr.

Musik160 kr.
Euforiske florlette sange, leger med dit nakkehår

Atlas

Gurli Octavia er en af Danmarks spirende stjerner på den nye, nordiske musikscene. Hun kommer fra Aarhus.


Torsdag 4. apr.

KulturGratis
Kulturmøder i børnelitteratur

Mellemfolkeligt Samvirke

Hvordan kan det være, at der næsten ikke findes nogle danske børnebøger for de mindste, der repræsenterer andre kulturer og religioner end majoriteten? Hvilken diskrimination møder børn med minoritetsbaggrund i dagsinstitutionerne? Hvordan taler vi med børn om kulturforskelle og -ligheder?

Mellemfolkeligt Samvirke Aarhus byder velkommen til en dialog om stereotyper, fejlrepræsentation, kulturmøder og strukturel diskrimination. Derfor har vi samlet et panel af fagfolk, der på hver sin måde beskæftiger sig med og har erfaring indenfor disse emner.


Lørdag 30. mar.

Musik190 kr.
En mørkere og vildere og mere klubbet version

Voxhall

Det alternative indierock-ensemble Go Go Berlin er et velkendt herhjemme og har et velfortjent renommé. Bandet giver et af de mest hårdtarbejdende og intense live-acts på den danske scene.


Lørdag 30. mar.

Musik165 kr.
Et storskrydende rock comedy orkester

Atlas

The Powls er et storskrydende rock-comedy-orkester. Gennem 30 år har de raspet og grovslebet deres show, så man vil opleve en blanding af kendte musiknumre, vanvittige indfald, tvivlsom indpakning og tør humor.


Fredag 29. mar.

Musik65 kr.
Melodisk og følelsesladet poprock

Atlas

Tundra er et nordjysk band med rødderne solidt plantet i en melodisk, højtråbende og følelsesladet poprock. Inspirationen kommer fra alverdens folkemusik.


Torsdag 28. mar.

Musik200 kr.
Gus Dapperton har en svaghed for farven gul

Atlas

Amerikanske Gus Dapperton spiller indiepop. Trækker på lige dele 1960’er-pop/rock og 1980’er-new wave.


Torsdag 4. apr.

Dans150 kr.
Originalt og perlende Poetisk - Don Gnu i jagten på det grå guld

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

Jagten på det grå Guld. Livet er flygtigt og DON GNU mærker det stigende tempo og tidens forfald.


Lørdag 11. maj.

Teater95 kr.
Audition - Hvor langt vil du gå for at få en filmrolle?

Aarhus Teater

I Audition går en kvinde til casting for at få den filmrolle hun drømmer om. Hun møder en caster og en instruktør, og de har begge magten til at sige go eller no-go.


Lørdag 15. jun.

Musik395 kr.
Køb Billet til The Rocky Horror Show på Aarhus Teater

Aarhus Teater

The Rocky Horror Show er djævelsk underholdende hyldest til dårlige gyserfilm og scienfiction. Det er kultmusical som danser af sted på plateausko og musikalsk kærlighed til 50’ernes rockabilly tilsat 70’ernes glamrock.


Lørdag 27. apr.

Musik70 kr.
Bark og Blik, folkemusik og jazz

Gyngen - Café, restaurant, scene

Bark & Blik har trådt sine sko i folkemusikken siden 2006 og har 2 udgivelser bag sig. Musikken bevæger sig i grænselandet mellem folkemusikkens urkraft og intensitet og jazzens frie og legende univers.


Torsdag 25. apr.

Show60 kr.
Blot til Lyst - Baileys eller Bar Røv

Gyngen - Café, restaurant, scene

Kom og grin med når Improgruppen Blot til Lyst er tilbage på Gyngen med Baileys eller bar røv. En challenge hvor spillerne udfordrer hinanden i improviserede scener.


Fredag 12. apr.

Musik30 kr.
A Minor Echo

Gyngen - Café, restaurant, scene

Aarhusbaseret rockband A Minor Echo beståer af drums, keys, bas, guitar og vocal.
Efter en årrække med udelukkende rockcover på setlisten, er bandet for alvor begyndte at søge mod eget materiale.


Fredag 5. apr.

Musik50 kr.
Free as a Bird med hjertevarm musik

Gyngen - Café, restaurant, scene

Free as a Bird spiller hjertevarme sange, der veksler mellem det indfølende og det dansante. Repertoiret spænder vidt, fra 50’er og 60’er hits til nutidige sange.


Lørdag 30. mar.

Musik50 kr.
Dobbeltkoncert: Urban Country Cowboys og From a Hermit's Heart

Gyngen - Café, restaurant, scene

Urban Country Cowboys spiller de bedste numre fra newcountry genren – fra historiefortællende ballader til spændstige og rockede country-hits af navne som Keith Urban, Carrie Underwood, Brad Praisley og mange andre. Det er den musik bandets medlemmer selv elsker, og de leverer derfor en medrivende og danseindbydende musikoplevelse, der når langt ud over scenekanten.


Fredag 29. mar.

Musik60 kr.
The Midnight Special på Gyngen

Gyngen - Café, restaurant, scene

The Midnight Special er et alternativt country rock band. De fokuserer på den gode melodi.


Torsdag 28. mar.

Musik70 kr.
Nykomponeret folkemusik på Gyngen

Gyngen - Café, restaurant, scene

Tailcoat spiller nykomponeret folkemusik med rod i den fælles nordiske musikalske og kulturelle tradition. Bandet udvisker grænserne mellem de skandinaviske landes folkemusiktraditioner – men også grænserne mellem nyt og gammelt.


Torsdag 21. mar.

Show150 kr.
Dobbeltshow: As heavy as it goes plus Materia, Bora-Bora

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

Bora-Bora præsenterer ny nycirkus i et dobbeltprogram. Du får 2 forestillinger samme aften til 1 billets pris.


Fredag 22. mar.

Musik240 kr.
Poetisk som kammermusik, og gennemslagskraft som rock

Gl. Egå Jazzklub

Dicte & Frederik Vedersø Feat. Line Felding.


Lørdag 30. mar.

Teater270 kr.
Preben Kristensen er suffløren denne aften

Aarhus Teater

Suffløren sidder sortklædt placeret i et hjørne eller en lille sort kasse foran scenen. Prøve efter prøve, aften efter aften, og kan alle ordene i manuskriptet.


Lørdag 23. mar.

Teater270 kr.
Pursuit of Happiness

Aarhus Teater

Pursuit of Happiness er et opfindsomt og underholdende mix af teater, performance og dans. Den prisvindende og anmelderroste forestilling er skabt af den verdensberømte New York-baserede performancegruppe Nature Theater of Oklahoma i samarbejde med seks dansere fra det internationalt berømmede, slovenske dansekompagni EnKnapGroup.


Lørdag 30. mar.

Teater95 kr.
Alt kan ske når man er to

Aarhus Teater

To er en forestilling om venskab, drifter, instikter og overlevelse. Skabt af Opgang2 Turnéteater, som i 15 år har begejstret og udfordret et ungt teaterpublikum.


Lørdag 13. apr.

Teater195 kr.
Rystende komisk cancer-monolog - En Lille Smule Ubehag

Teatret Svalegangen

En lille smule ubehag er et empatisk, varmt, rørende og rystende morsomt skuespil om prostatakræft. Ja! En fantastisk historie om noget helt igennem forfærdeligt.


Lørdag 16. mar.

MusikGratis
Child of MáNi - Nordic Noir elektro-rock

Gyngen - Café, restaurant, scene

Child of MáNi er en ny aarhusiansk duo. De kombinerer gammel nordisk hymne- og sangskrivertradition med et moderne elektro-rock lydlandskab – musikalsk Nordic Noir.


Fredag 15. mar.

MusikGratis
Musik med TC og Baggårdsmusikanterne

Gyngen - Café, restaurant, scene

TC og Baggårdsmusikanterne er et dansksproget band som laver sin egenog musik. Genren er pop og rock, med en snert af folkmusic.


Torsdag 14. mar.

Teater60 kr.
Improteater med Bailey og bar røv

Gyngen - Café, restaurant, scene

Baileys eller bar røv! Improgruppen Blot til Lyst er tilbage på Gyngen med improteater. Showet er en challenge hvor spillerne udfordrer hinanden, vinderen får Bailey og taberen står tilbage i bar røv.


Fredag 5. apr.

Teater185 kr.
Blaue Frau på Godsbanen

Århus.com

Den finske teatergruppe Blaue Frau optræder på Godsbanen. De 7 skuespiller - blandet andet danske Bodil Lassen - anvender hele teatrets interaktive spilleflade.


Lørdag 23. mar.

Event65 kr.
Aarhus Øl-marked i Turbinehallen

Århus.com

Øl-Marked i Turbinehallen. Aarhus Øl-Marked er blevet et hit, selvom festivalen kun er 2 år gammel.


Lørdag 30. mar.

Teater60 kr.
Spil Død fjerner tabuet om angst hos børn

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

Spil Død vol. 7-12 er Hvid Støj Sceneproduktions nye forestilling om børn og angst.


Tirsdag 12. mar.

Show180 kr.
Hvad skal der til for at vælte regeringen?

Teater Katapult

Poesi, brandtaler og lydkollager blandes med videoer og musik og bliver til en fabulerende, samfundssatirisk performance om valg, kunst, politik og roller. Skuespilleren og den potentielle politiker Christian Gade Bjerrum iscenesætter sig selv og går planken ud som folketingskandidat, klovn og kunstner.


Fredag 8. mar.

Show140 kr.
En hyldest til mangfoldig kærlighed

Teater Katapult

Kvindernes Kampdag fejres med denne varieté på Teater Katapult. Kvindelige artister og kunstnere fra hele Danmark.


Torsdag 7. mar.

Teater180 kr.
Den hvide elefant i rummet: Far drikker

Teater Katapult

I Beruselse møder vi faderen; helten, ham den sjove, pæne og gode mand, som “bare” drikker lidt for meget. Vi ser det.


Mandag 4. mar.

Show180 kr.
Mastuberende webcam girl plus 9 andre roller

Teater Katapult

This is not Culturally Significant er hypnotiserende og grænseoverskridende. Adam Scott-Rowley står ganske nøgen og alene på scenen, mens han balancerer publikums følelser på en knivsæg.


Tirsdag 5. nov.

Show60 kr.
Live - Så er der Story Slam

Teater Katapult

StorySlam er en live konkurrence i historiefortælling stærkt inspireret af newyorker-fænomenet The Moth. Sjove, alvorlige og skæve historier på 5-6 minutter fra hverdagens Danmark, fortalt uden manuskript på scenen.


Søndag 24. mar.

Musik400 kr.
TV-2

Musikhuset Aarhus

TV-2 Danmarks lykkeligste orkester besøger Aarhus. Med sig har de deres nye studiealbum Tæt på Trafik i Herning.


Lørdag 23. mar.

Musik225 kr.
Aarhusiansk poptalent Hugo Helmig

Musikhuset Aarhus

Hugo Helmigs nye sange live. Sangene kredser om netop at være ung og forsøge at få overblik over tilværelsen – og alt det, der følger med kærligheden.


Fredag 22. mar.

Musik300 kr.
Sko/Torp jubilæumskoncert

Musikhuset Aarhus

Sko/Torp vil gerne glæde deres mange fans ved at spille de gamle sange, men det er lige så vigtigt for dem at vise, at de er i evig bevægelse ved at præsentere noget nyt. Til koncerten glæder de sig til at spille nogle af sangene fra -skotorp7.


Lørdag 23. mar.

Show300 kr.
Niels Hausgaard: Tryk min danske hånd

Musikhuset Aarhus

Niels Hausgaard kaster sig ud i endnu en beretning om hverdagen i Danmark. Kendt for at være lun og nordjyde, stille og afbalanceret, deler Hausgaard velplacerde ord ud til politikere og mediefolk.


Fredag 15. mar.

Musik350 kr.
Prince Tribute - The Purple Xperience

Musikhuset Aarhus

The Purple Xperience har turneret USA tyndt siden bandets begyndelse i 2011, og stifterne Dr. Fink og Marshall Charloff har skabt den bedste og mest autentiske gengivelse af Prince og The Revolution.


Onsdag 6. mar.

Show450 kr.
ANDEN bringer ud

Musikhuset Aarhus

Efter sit jubilæumsshow tager Anders Anden Matthesen rundt på landets scener med stand-up efter den originale opskrift. En mand, et publikum og derimellem et mikrofon.


Søndag 10. mar.

TilbudGratis
Kostumesalg - Den Jyske Opera

Musikhuset Aarhus

Det perfekte kostume til fest eller fastelavn? Find det hos Den Jyske Opera som denne lørdag sælger ud af kostrumelageret. Sølvkjoler, robotter, gallee, perler og flæser.


Lørdag 9. mar.

Musik550 kr.
Kleopatra - Forræderi, begær og mord

Musikhuset Aarhus

Kleopatra fremført af den Jyske Opera. Prins Harmaki trænger ind i dronning Kleopatras palads.


Onsdag 27. feb.

Musik275 kr.
Kasper Winding viser rundt i sit værksted

Musikhuset Aarhus

Kasper Winding inviterer indenfor i troldmandens hemmelige værksted. Det er hans første turné i mange år.


Lørdag 23. feb.

Musik200 kr.
Thomas Buttenschøn er tilbage på dansk

Musikhuset Aarhus

Rost af anmelderne er Thomas Buttenschøn tilbage på dansk. Det ny album tager dig tilbage i tiden.


Fredag 22. feb.

Show205 kr.
Et show om sexlyst, rollespil og farens respirator

Musikhuset Aarhus

I Dan Andersens nye show På Vippen oplever du de tidspunkter hvor alt er ved at tippe. Den store kærlighed, og sorgen da han skal slukke sin fars respirator.


Onsdag 27. feb.

Musik80 kr.
Keltisk folk musik koncert med Imar

Gyngen - Café, restaurant, scene

Imar er vindere af BBC2 Folk Award I 2018. De er det hotteste på den folkscenen i Glasgow lige nu.


Lørdag 23. feb.

Musik30 kr.
Punkpop med gnist: Hvem er Alf?

Gyngen - Café, restaurant, scene

Hvem er Alf? er et dansksproget Punkpop band. Det er god musik, fuld af liv og ungdommens gnist.


Fredag 22. feb.

Musik100 kr.
Aske Jacoby på solotur rammer Gyngen

Gyngen - Café, restaurant, scene

I det tidlige forår i 2019 drager Aske Jacoby på solotour rundt i Danmark.

Aske Jacoby har 40 års musikerfaring fra den danske musikscene.


Torsdag 21. feb.

Musik50 kr.
Koncert med Amalie Thørholm

Gyngen - Café, restaurant, scene

25-årige Amalie Thørholm fra Aalborg udgav sin debut EP Amalie i maj 2018. EP’en er produceret i samarbejde med producer Mogens Binderup, og Amalies stil med dybe og udspekulerede ordspil tilsat et moderne poppet lydunivers er ny og et forfriskende pust på den danske musikscene.


Onsdag 20. feb.

MusikGratis
Musik fra byens sang værksted

Gyngen - Café, restaurant, scene

Værkstedet for gode sange og underholdning åbner dørene for dig. Det er på Gyngen.


Tirsdag 12. mar.

Teater60 kr.
Et poetisk dukketeaterdrama

Teater Refleksion

Flyv Med en magisk pavillon som omdrejningspunkt møder vi stakkels Max, der går med længslen efter at flyve. Helt ensom i verden må Max gå grueligt meget igennem, ydmyget på børnehjemmet og udnyttet i cirkus.


Torsdag 21. mar.

Teater135 kr.
En komedie om os alle sammen

Teatret Gruppe 38

I Den Komiske Tragedie skal en skuespiller og hendes rolle sammen spille en vigtig scene. Men det går ikke som planlagt.


Tirsdag 26. feb.

Teater60 kr.
Mild og funklende sanseoplevelse i nattens lys

Teater Refleksion

I nattens lys har glædet børn over hele kloden. Nomineret til en Award for 'Bedste Børne- og Ungdoms Produktion' i Skotland.


Lørdag 9. mar.

Musik340 kr.
Monatik er Crazy med dansemusik og Vitamin D

Voxhall

Sanger/sangskriveren Monatik har vundet priser for Bedste Performer, Bedste Klip og Hit Of The Year til den prestigiøse prisuddeling Music Awards i Ukraine, SNG og Baltikum. I Århus fremfører han showet “Vitamin D”, som også er blevet præsenteret på Kiev Sports Palace, og som er anerkendt som “det bedste koncertshow” af den professionelle musikpris YUNA.


Torsdag 7. mar.

Musik75 kr.
Natlyst release på deres album Modig

Atlas

Natlyst er forførende og hævngerrigt. Denne aften holder de release for deres debutalbum, “Modig”.


Onsdag 6. mar.

Musik215 kr.
Snigpremiere på Love Shops nye album

Atlas

Du kan eksklusivt være med til snigpremiere på Love Shops nye album “Brænder Boksen Med Smukke ting”. Det er pre-lyt inden udgivelsen.


Fredag 15. feb.

MusikGratis
Vink pop up koncert

Atlas

Vink pop up er et tværkunstnerisk projekt, hvor kulturmagasinet VINKaarhus præsenterer lokal undergrundskultur i et liveformat – og hvor der gives plads til kunstnerisk udfoldelse og udvikling på tværs.
Ganske gratis kan du opleve det lovende band Tundra anført af Sophie Trolle, som præsenteres i samarbejde med Atlas & VoxHall.


Lørdag 16. mar.

Teater290 kr.
Erasmus Montanus på Aarhus Teater

Aarhus Teater

Erasmus Montanus Bondedrengen Rasmus Berg har studeret i København og vender nu hjem til sin fødeby. Han er bedrevidende og arrogant og skaber hurtigt bølger i den hjemlige andedam.


Torsdag 14. feb.

Show355 kr.
Anders And på glat is - Disney on Ice

Århus.com

En af verdens mest populære familieforestillinger, The Wonderful World of Disney On Ice er i AARHUS. Det er første gang nogensinde, at det ikoniske show kommer til Aarhus.


Lørdag 9. feb.

MusikGratis
Hullet og beskidt, maskulin musik med Peter Smith Shouts

Gyngen - Café, restaurant, scene

Peter Smith Shouts har patos, aggressivitet, blod, sved og Bourbon. I musikkens univers lever sydstaternes arbejdersange side om side med moderne måde at tænke musik.


Fredag 8. feb.

Musik40 kr.
E.F.P. (et farligt produkt) Rap/HipHop

Gyngen - Café, restaurant, scene

E.F.


Torsdag 7. feb.

Vaskeægte musik fra din pladespiller

Gyngen - Café, restaurant, scene

Vaskeægte musik fra pladespillerens tid. Max Wolff er iført lidt af sjælen fra de langhårede 70’ere med blues- og slideguitarer.


Fredag 1. feb.

Melodisk og lyrisk svensk visekunst

Gl. Egå Jazzklub

Oscar Danielson er et etableret navn på den nordiske musikscene med en stor og loyal fanskare i Norden. Hans sange er blevet kaldt “svensk visepop”, og det er ikke helt ved siden af.


Fredag 22. feb.

Sand historie om pigen der fandt arternes oprindelse

Teaterhuset Filuren

Arternes Oprindelse er en magisk maskeforestilling om Mary Anning, der i 1811 udgravede det første icthyosaurus skelet. Det er en sand historie.


Torsdag 24. jan.

Åbning af Kunst for Alle

Århus.com

Torsdag åbner Kunst for alle. Gennem 4 dage kan du møde omkring 50 kunstnere og se de værker de medbringer på udstillingen.


Søndag 27. jan.

Kunst for alle i Ridehuset

Århus.com

Kunst er for alle. Det mener kvinden bag kunst-eventen i Ridehuset, Charlotte Jensen.


Søndag 27. jan.

Fejring af Kinesisk Nytår

Musikhuset Aarhus

I Aarhus fejres det kinesiske nytår i foyeren i Musikhuset med fest og farver. Masser af optrædener, boder og aktiviteter for hele familien.


Torsdag 21. mar.

Folkeklubben på Musikhuset Aarhus

Musikhuset Aarhus

En aften i Folkeklubben med nye sange og store hits. De populære drenge er aktuelle med det nye og fremragende album Sort Tulipan.


Torsdag 24. jan.

The Best of Ennio Morricone

Musikhuset Aarhus

100 musikere og sangere fra Milano Festival Opera står denne aften på scenen i Musikhuset og bringer Ennio Morricones inciterende musik til live. Ennio Morricone har komponeret over 500 værker til film og TV samt som over 100 selvstændige værker.


Torsdag 24. jan.

Abraham Brody

Musikhuset Aarhus

Abraham Brodys Crossings med Áslaug Magnusdottir fra Samaris og fænomenale strygere. Den fremadstormende amerikansk-litauske komponist, sanger og multi-instrumentalist Abraham Brody gæster Musikhuset.


Onsdag 23. jan.

Ole Henriksen - Det bliver en god dag

Musikhuset Aarhus

Musikalsk foredrag med Ole Henriksen, Camille Jones, og Bryan Rice. Det blir en god dag er en farverig og eventyrlig koncert, baseret på virkelighedens eventyr i form af Ole Henriksens liv.


Søndag 20. jan.

Musik violin og klaver på Caféscenen

Musikhuset Aarhus

Musikalske Stemningsbilleder. Søs Nyenggaard, violin.


Lørdag 21. sep.

Troen og Ingen på Teatret Svalegangen

Teatret Svalegangen

Troen og Ingen er en beretning om at miste og kampen for at genvinde troen på livet efter det ultimative tab. Teatret Svalegangen har taget de hudløst ærlige sange fra bunden af Søren Huss’ sjæl og frit omsat dem til en livsbekræftende musikdramatisk fortælling.


Lørdag 3. mar.

Søren Huss sorgalbum som teater

Svalegangen

Saybia-forsanger Søren Huss sørgemusik efter døden forsøgte at tage kæresten og datteren, den bliver til dramatik på Svalegangen. Troen og Ingen er en beretning om at miste og kampen for at genvinde troen på livet efter det ultimative tab.


Torsdag 31. jan.

Alexander Oscar koncert

Atlas

Alexander Oscar har blot udgivet tre singler, men har allerede opnået imponerende resultater og markeret sig som én af morgendagens helt store stjerner på den danske musikscene. Aarhusianske Alexander Oscar har haft en travl sommer.


Tirsdag 29. jan.

Euforisk pop med norske Halie

Atlas

Norske Halie kreerer popmusik, der på samme tid er euforisk og medrivende, iørefaldende og sofistikeret. 17-årige Hannah Emilie Grung fra Bergen betragtes af mange som hjemlandets nye, helt store pop-stjerneskud – og det til trods for at hun foreløbig kun har de tre singler “Echo”, “Youth” og “Holiday” på samvittigheden.


Fredag 25. jan.

Meute - 11 mands techno marchband

Voxhall

Tyske Meute spiller techno. Men langt fra techno, som vi normalvis kender det – det 11 mand høje orkester spiller nemlig udelukkende akustisk og håndholdt techno, fremført af brass-sektion og percussion.


Fredag 25. jan.

Anna von Hausswolff

Atlas

Svenske Anna von Hausswolff kreerer med sit orgel og sin udtryksfulde stemme gotiske lydlandskaber, der på smukkeste vis favner både himmel og helvede. Datter af den kendte lydkunstner Carl Michael von Hausswolff, kommer fra Göteborg og studerede arkitektur på Chalmers Tekniska Högskola, da hun i 2010 debuterede med først singlen “Track Of Time” og siden det overordentlig roste debutalbum “Singing From The Grave”.


Mandag 21. jan.

Clara koncert 'August Eighteen'

Atlas

Det unge sangtalent Clara udsendte sit debutalbum “August Eighteen” på sin 18 års fødselsdag i august. Nu præsenterer hun livesiden af sit talent.


Torsdag 21. feb.

Myopic Time - Vertikal dans

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

Myopic Time er et helt nyt greb om den vertikale dans som nycirkusgenre og ikke mindst som dansedisciplin. Den vertikale danser manipulerer sin tyngde ved hjælp af styrke og smidighed, men i dette setup påvirkes hun desuden af den skiftende modvægt.


Torsdag 21. feb.

Orchard - Den mindste fejl kan være katastrofal

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

Orchard udforsker hvordan mennesket kan overvinde begrænsningerne i sit miljø. Udvalgt af Aerowaves - netværket af europæiske danseteatre - til i år at være blandt Twenty19 - årets bedste danseforestillinger fra nye europæiske talenter.


Torsdag 7. feb.

71 Bodies 1 Dance

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

71 bodies 1 Dance er inspireret af 71 personlige erfaringer og vidnesbyrd fra transkøn-personer i Europa. Dette kunstneriske projekt giver synlighed, pirrer nysgerrigheden og skaber viden om det transseksuelle samfund.


Fredag 25. jan.

Feelings - danseforestilling om følelser

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

Feelings er en danseforestilling om og med følelser - med original musik af Dean Blunt. Her er følelserne er uigennemsigtige og modellerbare.


Onsdag 16. jan.

Algiers på Atlas

Atlas

Amerikanske Algiers er et eksperimenterende band. I deres mangefacetterede indierock sammenblander de uden tøven elementer af gospel og blues samt industrial og støjende postpunk.


Mandag 14. jan.

Monster Magnet på Voxhall

Voxhall

Amerikanske Monster Magnet er mestre i tonstung stoner-rock med masser af referencer til hård rock og metal. De eksperimenterer også med psykedelisk rock.


Lørdag 12. jan.

Pigtrådsrock med Pudsige Herrer på Atlas

Atlas

Metalbloggen Blastbeast gravet ned i den sultne og frådende metal/hård rock-undergrund og fundet nogle af de mest friske og sultne metalbands frem til deres artikelserie The New Shit Showcase.

I aften er det pigtrådsrock med Pudsige Herrer.


Lørdag 16. feb.

Untz Untz Untz, den pulserende technobeat

Aarhus Teater

UNTZ - UNTZ - UNTZ er lyden af det pulserende technobeat og lyden af raveren der slipper kontrollen i det snittende stroboskoplys på dansegulvet. En fascinerende blotlæggelse af techno-rave-kulturen.


Onsdag 13. mar.

Parasitterne på Aarhus Teater, Carl Erik Soyas klassiske satire

Aarhus Teater

Soyas klassiker Parasitterne er en grovkornet og raffineret satire over den menneskelige snylter. Soya nærede ikke de store illusioner om mennesket som socialt væsen.


Onsdag 20. mar.

Breaking News sprænger sendefladen

Teatret Svalegangen

Breaing News foregår i en nær fremtid. Avanceret neuroteknologi dikterer nyhedsstrømmen.


Lørdag 9. feb.

King Lear - klassikeren får nyt liv

Teatret Svalegangen

I denne moderne udgave af King Lear bliver en af Shakespeares største og mest livskloge værker strippet helt ned. Det er en historie om kongeriger, intriger, hævntørst og kærlighed, fortalt af to mandlige spillere.


Lørdag 2. feb.

Kaffe og kærlighed - akrobatisk one-woman show

Teatret Svalegangen

Kaffe og kærlighed handler om singlelivets længsler, fortalt af akrobat og komiker Camilla Marienhof. Hun finder et bord.


Fredag 15. mar.

tænk, hvis man havde en rejsegrammofon (gæstebud)

Teatret Gruppe 38

Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon er en historie om Philipa, der kigger ned og mest passer sig selv
og taler ganske lavt, for ikke at forstyrre nogen.
Men hun drømmer.


Lørdag 16. feb.

Lav dukkefilm for hele familien

Teater Refleksion

På workshoppen i vinterferien lærer du at lave små film med den spændende og tilgængelige stop-motion teknik. Det foregår på Teater Refleksion.


Torsdag 31. jan.

Børnene jubler over Kasse-Madsen på Teater Refleksion

Teater Refleksion

Kasse-Madsen har fået vældigt flotte anmeldelser. Politiken skriver "Børnene jubler højlydt over øjeblikkets magi".


Lørdag 9. feb.

Kongens Fald - drabeligt drama om dansk vægelsind

Aarhus Teater

Kongens Fald er et episk og visuelt storladent drama. Klassikeren er dramatiseret af Henrik Szklany.


Tirsdag 22. jan.

Red Bastard - Forførende kult komedy monster

Teatret Svalegangen

Red Bastard er et internationalt hit med performeren Eric Davis. Han har perfektioneret sin tegneserieskurk af en rød klovn i denne hysterisk morsomme klovne-masterclass.


Lørdag 12. jan.

Livet - Hvor svært ka' det være?

Teatret Svalegangen

Livet - hvor svært ka' det være? er en poetisk og humoristisk komedie over livets stadier set gennem et livslangt venskab. Vi følger vennerne Tom og Alex fra de dør til deres allerførste møde i barndommen.


Fredag 15. mar.

Tag en kontrolfreak med du kender - pik er ikke en gulerod

Musikhuset Aarhus

Som de fleste kvinder har Sanne Søndergaard et anstrengt forhold til kontrol. Kontroltaber følger i kølvandet på en række succesfulde shows, der alle kredser om emner som kønsroller, sociale koder og feministiske forundringer – emner, som Sanne har beskæftiget sig med længe før, der var noget, der hed ”-metoo”.


Søndag 13. jan.

Djævelens Lærling

Musikhuset Aarhus

Djævlens Lærling er en musicaloplevelse i særklasse. Følg drengen Filip, der bliver fanget i en kamp på liv og død mellem det gode og det onde.


Søndag 20. jan.

Den Lille Prins

Musikhuset Aarhus

Den Lille Prins er teater for hele familien. Forestillingen er en familieforestilling, for alle fra 6 til 99 år med levende sang og musik efter eventyret af forfatteren Antoine de Saint-Exupéry.


Lørdag 12. jan.

SKAM 2

Musikhuset Aarhus

Skam 2 er en norsk kultserie som forrygende teater. Ungdomssensationen Skam har som tv-serie sat sit markante præg på nutidens ungdom i Norden og er klar til at indtage verden.


Søndag 6. jan.

Tonicas Nytårskoncert 2019

Musikhuset Aarhus

Store sal rammen om en storslået nytårskoncert med Harmoniorkestret TONICA. Boris Kertsman står for den musikalske styring af koncerten, som sædvanen tro ligeledes vil indeholde indslag med solister, fest og spas.


Lørdag 12. jan.

Vidunderligt valsende wienerklange

Musikhuset Aarhus

Aarhus Symfoniorkester spiller nytåret ind i selskab med populære wienervalse og lystige operettetoner. Strauss i stride strømme for at skabe en ægte wienerisch nytårskoncert midt i det østjyske.


Søndag 17. nov.

Tag skøjterne med til Musikhuset

Musikhuset Aarhus

Der er åbent på skøjtebanen ved Musikhuset hver dag klokken 13, frem til 10. januar.


Søndag 17. nov.

En rejse ud på de mongolske stepper

Århus.com

Djengis Khan, lederen fra de mongolske stepper, fik med sine voldsomme erobringer i starten af 1200-tallet skabt et kejserdømme, der strakte sig fra Kina i øst til det nuværende østlige Europa. I tusinde år prægede de mongolske nomader kontakten mellem øst og vest både gennem krigeriske ekspansioner og gennem kontrol med handelsveje over stepper og på tværs af ørkenområder.


Søndag 17. nov.

Poetiske korridorer i stof

ARoS Aarhus Kunstmuseum

Do Ho Suh er kendt verden over for at skabe nærmest vægtløse transparente stofrum, der præcist og i fuld størrelse gengiver de hjem, han har boet i. Udstillingen er den tredje i rækken Intermezzo, der viser kunst, hvor perceptionen og forståelsen af kunstværkerne sker gennem mere og andet end blot synssansen.


Søndag 17. nov.

Amerikansk kunstners udstillings-debut i Norden

ARoS Aarhus Kunstmuseum

Flere end 40 værker fra den amerikanske kunstner Julian Schnabel, der udover malerier også er kendt som filminstruktør. Udstillingen af hans værker i Aarhus er den første i Norden.


Lørdag 15. dec.

Undgå kø - vær først til kostumesalg på Aarhus Teater

Aarhus Teater

Så er der udsalg af kostumer på Aarhus Teater. Det store kostumesalg giver dig adgang til at køber teatertøj fra 50 til 1500 kr.


Tirsdag 18. dec.

En spøgelseshistorie

Teaterhuset Filuren

Teaterhuset Filurens familieforestilling bliver i år fuld af gys og gru. Vi fortæller en spøgelseshistorie.


Søndag 16. dec.

Sissel Kyrkjebø Julekoncerten

Musikhuset Aarhus

Sissel Kjyrkebø har den unikke sceneudstråling, så man føler hun synger direkte til dig, og bare dig. Denne kombination af stemmepragt og formidlingsevne har gjort Sissel til en af de mest eftertragtede artister i verden, og ikke mindst en artist mange andre artister ønsker at samarbejde med; Diana Krall, Placido Domingo, Bryn Terfel, José Carreras for at nævne nogle stykker.


Torsdag 13. dec.

Søs Fenger Julekoncert

Musikhuset Aarhus

Til koncerten oplever du Søs Fenger helt tæt på i både julesange og salmer - sammen med hendes egne og kendte sange, som selvfølgelig også vil være med på repertoiret. Søs tilføjer sangene små anekdoter og tanker om livet, kærligheden, om savn og afsavn, glæde og hendes egne erfaringer på kryds og tværs.


Fredag 14. dec.

Julekoncert med Julie Berthelsen

Musikhuset Aarhus

Julie Berthelsen Julekoncert, hvor du kan nyde julestemningen og varmen omkring julen fra Danmark, Grønland og resten af verden. En intim og smuk vokalbaseret julekoncert, akkompagneret af hendes dejlige orkester samt hendes dygtige korsanger.


Lørdag 8. dec.

Julens sødeste og sjoveste show

Musikhuset Aarhus

Syng julen ind, når Annette Heick, Mikkel Schrøder, Maria Lucia og deres veloplagte orkester lægger lækre pakker under træet i Musikhuset. Et ganske særligt juleshow for alle aldre.


Fredag 7. dec.

Hot og fornyende popmusik

Musikhuset Aarhus

Alex Vargas giver den gas i Musikhuset. Nicklas Sahl er med som support.


Søndag 9. dec.

Nyt rejsebureau sælger lykkerejser til 50 kr.

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

Happiness Unlimitd er et nyt rejsebureau i Frederiksgade, som holder åbent mens du køber julegaver. Kig ind på bureauet når du kommer forbi i Frederiksgade.


Onsdag 5. dec.

Vær med når Aarhus første satellit sendes ud i rummet

Århus.com

Delphini-1 er den første satellit fra Aarhus. Onsdag bliver den skudt ud i rummet fra Kennedy Spacecenter i Florida, og du er inviteret til at være med direkte på storskærme i Søauditorierne i Universitetsparken.


Torsdag 8. nov.

4 band med hård rock og metal

Atlas

Pladeselskabet Prime Collective præsenterer fire hård rock og metal bands.

Daze Of June med rendyrket metalcore hooks og omkvæd i den internationale klasse.


Fredag 7. dec.

Rå second-wave black metal

Voxhall

Myrkur er en af de mest interessante artister på den danske scene lige nu. I en liga for sig.


Torsdag 6. dec.

En moden stemme med international lyd

Atlas

Iamjj er en ung, dansk mand. 24 år.


Onsdag 5. dec.

Så er det jul, og Rasmus Lyberth synger for

Atlas

Der er julekoncert i Sankt Lukas Kirke i Aarhus med Rasmus Lyberth.

Rasmus er altid omgivet af et hold af dygtige musikere.


Lørdag 1. dec.

YG, vestkyst rapper, på Voxhall

Voxhall

Amerikanske YG er en stærkt anmelderrost og yderst succesfuld vestkyst-rapper. Født og opvokset i Compton, Californien, single-debuterede i 2009 med “Toot It And Boot It” – et nummer, der blev så stort et hit, at manden i kølvandet på udgivelsen scorede en pladekontrakt med det toneangivende pladeselskab Def Jam Recordings.


Torsdag 29. nov.

Danske popkomet Mattis på Atlas

Atlas

Popkometen Mattis gæster Atlas med en strippet udgave af sin soul-inspirerede popmusik, der har vakt positiv opsigt såvel herhjemme som i udlandet. 31-årige Mattis Jakobsen er blevet sammenlignet med navne som Sam Smith, Alex Vargas, James Blake og Sampha.


Lørdag 15. dec.

Sammensværgelse er en thriller på Teatret Svalegangen

Teatret Svalegangen

Vi har brug for at stole på hinanden. Men psykologiprofessoren i stykken Sammensværgelse hun har det svært med tillid.


Fredag 30. nov.

Don Gnu på jagt efter det grå guld, Bora-Bora

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

Jagten på det grå guld handler om drømmen om alderdommen og frygten for at nå den. I en kamp mod tiden, kaster Don Gnu sig derfor ud i en hæsblæsende akrobatisk jagt efter det grå guld og for at finde det smukke i tidens forfald.


Søndag 17. nov.

Unikke julegaver i Ridehuset

Århus.com

Aarhus Kunst- og Julemarked i Ridehuset har i over 20 år summet af liv og julehygge i november og december måned. Boderne bugner af kunst, design, julepynt og unikke julegaver, mens der dufter dejligt af hjemmelavet julebag.


Lørdag 22. dec.

Den giftige forurening i havet og i sjælen

Aarhus Teater

Brænding er en historie om forurening, både dén fra havet og dén fra vores indre løgne. Forestil dig Cheminova parret med David Lynch, det er nogenlunde sådan det er.


Torsdag 22. nov.

Kroppen under (k)ærlig behandling på Bora Bora

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

Forestillingen Kroppen bruger både dukker og dansere. Historien er en visuel rejse hvor dansere sammen med dukker tager den moderne krop under behandling.


Tirsdag 20. nov.

Smag øl fra British Columbia

Gyngen - Café, restaurant, scene

Helt ovre på vestkysten af det enorme Canada er der gang i øl-revolutionen, ikke mindst
takket være påvirkning fra USA. Mange af bryggerierne på begge sider af grænsen i Pacific North West regnes for
at være nogle af kontinentets allerbedste.


Lørdag 17. nov.

Unik musikalsk konstellation

Gyngen - Café, restaurant, scene

Dear Gaia er en unik musikalsk konstellation fra Aarhus. I 2016 blev trioen nomineret til Danish Music Awards FOLK i kategorien "Årets Talent" for deres selvkomponerede og akustiske musik.


Torsdag 15. nov.

Den komplette blues pakke

Gyngen - Café, restaurant, scene

Latvian Blues Band er et fuldtonet bud på et super-band inden for soul, blues og R&B - de leverer en komplet blues pakke. Hvis du nogensinde har været inde og høre B.


Fredag 16. nov.

Jazz-aften med internationalt format

Gl. Egå Jazzklub

Oplev Katrines Madsens personlige og kraftfulde fortolkninger af egne såvel som lånte sange skrevet af nogle af verdens kendteste komponister som Gershwin, Ellington og Berlin. Katrine Madsen Kvartet har turneret i bl.


Lørdag 10. nov.

Byg et billede og fang din tråd

SUMBO Værkstedet

Workshoppens ingredienser: Spontan fascination af farver og former. Skabende leg og udforskning, med ting fra tingfinder- og dyrekasserne og med farvekridt.


Lørdag 10. nov.

Åben værksted med akryl, kridt og collage

SUMBO Værkstedet

Oplev fire kursisters fascinerende udstilling med værker fra deres proces-arbejde i værkstedet. Maleri med akryl og kridt, collage og installation med blandform på plade.


Søndag 25. nov.

Køb julegaverne direkte hos kunstneren

Værkstedet

Den søde juletid nærmer sig, og i latinerkvarteret ved man at det er lig med årets julesalgs salon. Kom og oplev den eventyrlige autentiske julestemning når Lone Borgen viser sine eventyrlige keramiske kunstværker, sammen med Bente Hallsteins fantastiske guldsmede arbejder.


Tirsdag 18. dec.

Perfekt juleoplevelse for hele familien

Teater Refleksion

Gerdas rejse er en magisk teaterinstallation for hele familien baseret på H.C.


Onsdag 19. dec.

En røverhistorie om den farlige skov

Teatret Gruppe 38

En Sand Røverhistorie Det er farligt at bevæge sig ind i Görringeskoven, for dér kan man blive overfaldet af det værste røverpak. En iskold vinterdag går en gammel munk og hans unge lærling alligevel dybt ind i skoven, for de har hørt en røverhistorie om et vidunderligt mirakel.


Torsdag 6. dec.

Farlig og frydefuld historie

Teatret Gruppe 38

Androkles og Løven fortælles af Bodil Alling. Androkles er slave, solgt til en romersk købmand.


Fredag 16. nov.

Tankevækkende forestilling om livets mening

Teatret Gruppe 38

Intet er Pelle Koppels sceniske version af Janne Tellers internationalt prisvindende roman. Pludselig en dag problemerer drengen Pierre Anthon, at intet betyder noget.


Fredag 21. dec.

Den Uendelige Historie på Aarhus Teater

Aarhus Teater

Verdens bedste børnebog Den Uendelige Historie opføres på Store Scene på Aarhus Teater. Det er julens teateroplevelse for byens børn og glade voksne.


Torsdag 29. nov.

Revocation dødsmetal på Voxhall

Voxhall

Amerikanske Revocation spiller ekstremt teknisk orienteret dødsmetal med elementer af thrash metal. Revocation blev dannet i Boston, Massachusetts i år 2000 af gymnasie-kammeraterne David Davidson (sang og guitar), Anthony Buda (bas) og Phil Dubois-Coyne (trommer).


Lørdag 24. nov.

Ude Af Kontrol med 100% frirum til dig

Atlas

Med lysest fart har Ude Af Kontrol formået at skabe et solidt fodfæste på den danske musikscene. Nu står trioen klar med deres største danske turné til dato.


Fredag 23. nov.

Releasekoncert Dans & Lær

Atlas

Dans & Lær er en af den slags skabninger der ikke burde findes, hvis Darwins idé om ”survival of the fittest” gjaldt i musikkens verden. Musikken blev undfanget ud fra en aparte strøtanke om at kombinere fugle og dansabel musik og kunne nemt være endt i det rene ingenting.


Søndag 18. nov.

Magiske Huun-Huur-Tu på Atlas

Atlas

Russiske Huun-Huur-Tu spiller magisk folkemusik bygget om traditionelle tuvinske instrumenter såsom strygeinstrumenterne igil og byzaanchiden, den langhalsede lut doshpuluur, den lille mundharpe khomus og slaginstrumentet tuyug – og topper det hele med fascinerende strubesang.
Huun-Huur-Tu kommer fra den russiske republik Tuva, Asiens geografiske centrum.


Tirsdag 13. nov.

Dan Stuart og Tom Heyman på Atlas

Atlas

Amerikanske Dan Stuart og Tom Heyman spiller hver et akustisk solo-sæt denne aften.
Dan Stuart var i 1979 med til at danne punkbandet The Serfers, der året efter skiftede navn til Green On Red, som sammen med eksempelvis Rain Parade og The Dream Syndicate blev en del af start-80’ernes Paisley Underground-bølge.


Tirsdag 13. nov.

Obie Trices rap med det gode flow

Voxhall

Amerikanske Obie Trice er en rapper med et helt særligt flow. I modsætning til mange af sine hiphop-kolleger bruger han sit fødenavn også i sin professionelle karriere.


Søndag 11. nov.

Grant-Lee Phillips savner folk og rock

Atlas

Amerikanske Grant-Lee Phillips mestrer melankolske americana-stemninger i sin sanger/sangskrivning, der både favner folk og rock. Slog oprindeligt sine folder i bandet Shiva Burlesque tilbage i slutningen af 1980’erne, men det var med Grant Lee Buffalo, at manden for alvor fik prikket hul igennem til verden.


Søndag 11. nov.

The Breeders med alternativ rock

Voxhall

Amerikanske The Breeders spiller alternativ rock, der på samme tid er rå og kraftfuld, melodiøs og medrivende. Dannet i 1989 af Kim Deal fra Pixies og Tanya Donelly fra Throwing Muses og albumdebuterede allerede året efter med “Pod”, der fik flotte anmeldelser hele vejen rundt.


Lørdag 10. nov.

Poetisk og intelligent rap med Talib Kweli

Voxhall

Amerikanske Talib Kweli er en poetisk, intelligent og eftertænksom rapper, der konsekvent går rent ind såvel kunstnerisk som kommercielt. Voksede op i Brooklyn, New York, og dannede i 1997 duoen Black Star sammen med rapperen Mos Def.


Lørdag 10. nov.

Dobbeltkoncert: Elevatorfører & Vilde Græs

Atlas

To af landets stærkeste syrerock-bands: Elevatorfører og Vilde Græs sammen aften på Atlas.
Dansksprogede syrerockorkester Elevatorfører balancerer deres udtryk mellem den vilde jambaserede rockmusik fra 60’erne og 70’erne og de ørehængerkvaliteter, man forbinder med mere pop-orienterede sange.


Fredag 9. nov.

Basco & Jullie Hjetland

Atlas

Bascos gnistrende spil, Jullies fortryllende stemme og en håndfuld skandinaviske forfattere har givet gamle nordiske viser liv på ny. De hvirvlende melodier forløser stemninger fra hurtige skotske reels, flyvende norske hallingdanse, polkaer under den danske sommer og fortællinger fra de dybe svenske skove.


Torsdag 8. nov.

Emotionel musik fra mexicanske Mintfield

Atlas

Mexicanske Mint Field spiller stemningsmættet, smuk og melankolsk blanding af drømmepop og shoegaze spundet om generøse mængder forvrængede guitarer og himmelske vokaler.
Estrella Sanchez og Amor Amezcua fra Tijuana er Mintfield.


Onsdag 7. nov.

Ryley Walker på Atlas

Atlas

Amerikanske Ryley Walker er en sanger/sangskriver og højt estimeret guitarist, der i sin musik sammenblander elementer fra folk, rock og jazz. Kommer fra byen Rockford i Illinois, men flyttede i starten af 2010’erne til Chicago, hvor han hurtigt blev en del af den musikalske undergrund.


Lørdag 3. nov.

6 nye lokale bands spiller eget materiale

Voxhall

Frekvens 18 Seks helt nye bands vil spille uddrag af deres eget materiale i en kalejdoskopisk mini-festival. Der vil være både hiphop, impro-jazz med tunesiske undertoner, indie á la Radiohead, James Bond-numre, alternativ og organisk pop på programmet.


Lørdag 3. nov.

Livløs har kompromisløs lyd og karisma

Atlas

Livløs spiller hårdtslående melodisk dødsmetal med inspiration fra den svenske og amerikanske dødsmetalscene. En dynamisk blanding af hæsblæsende kirkegårdsriffs, tunge grooves og melankolske melodier.


Fredag 30. nov.

Psychosis - voldsomt britisk teater på dansk

Aarhus Teater

4:48 Psychosis er strømførende dramatik, inderligt og personligt om en psykotisk kvindes hverdag. Stykket indeholder en uhørt brutalitet i sproget, store følelser og er kun for voksne.


Onsdag 7. nov.

Noora danser med sexet 3D-manga figur

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

The Ultimate Battle er en 3D-danse forestilling, hvor finske koreograf og danser Noora Hannula kæmper mod den sexede manga-pige som hedder Soma. Du oplever kampen gennem augmented reality.


Fredag 26. okt.

Indra Rios-Moore besøger jazzklubben i Egå

Gl. Egå Jazzklub

Amerikanske sangerinde Indra Rios-Moore er tilbage på turné i Danmark. Gl.


Onsdag 24. okt.

Dans, filosofi og musik i et smukt univers

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

In Some Sense bevæger sig i grænselandet mellem koncert, dans og filosofiforelæsning, og inviterer publikum ind i et smukt, nørdet univers fyldt med nærhed og refleksion.

Den danske komponist og guitarist Mikkel Plougs guitar og den amerikanske koreograf og danser Tilman O'Donnells dans smelter sammen med den underfundige sprogmelodi og rytmik af filosoffen Alain Badious stemme.


Lørdag 27. okt.

Ungdomsteater: Spil død, Vol. 13

Kulturproduktionscenter Godsbanen

Spil død er en ny forestilling om unge og angst. Vores hjerner har ikke udviklet sig synderligt siden stenalderen, så hvis du bliver bange, er din hjerne stadig kodet med tre gamle forsvarsmekanismer: Du kan enten vælge at angribe, flygte eller spille død.


Mandag 5. nov.

non-binary Dream Wife på Atlas

Atlas

Bandet Dream Wife EP-med “EP1” i 2016, og i starten af 2018 landede så Dream Wifes selvbetitlede debutalbum, der modtog særdeles flotte anmeldelser hele vejen rundt.
Bandet er ikke opkaldt efter den romantiske amerikanske komedie af samme navn fra 1953, men er inspireret af titlens ordspil – Dream Wife-navnet skal således ses som en kommentar til objektiveringen af kvinder.


Fredag 2. nov.

De Efterladte med håndspillet vellyd

Atlas

Scenen i sangene på det nye De Efterladte-album “Synger Dagen Ind” er sat ved et nyt års begyndelse. Vinteren og vinterens endeligt set fra øverste etage indover byen.


Fredag 2. nov.

Jungle på Voxhall, hypnotisk soul

Voxhall

Engelske Jungle spiller stærkt dansabel moderne soul med masser af hypnotiske rytmer, funk-elementer og falset-vokaler. D i 2013 af barndomsvennerne Tom “T” McFarland og Josh “J” Lloyd-Watson.


Onsdag 31. okt.

Lonnie Holley med blues og soul

Atlas

Amerikanske Lonnie Holley spiller en eksperimenterende og psykedelisk blanding af blues og soul. Forkærlighed for improvisation.


Tirsdag 30. okt.

Tyske Kadaver - Psykedelisk rock

Atlas

Tyske Kadavar spiller hård, psykedelisk rock af den retro-orienterede slags og krydrer momentant løjerne med stoner-tendenser. Dannet i Berlin i 2010, albumdebut 2012 med et selvbetitlet værk der udkom på pladeselskabet Tee Pee Records.


Lørdag 27. okt.

Rasmus Matthiesen - Dansk rockpoesi

Atlas

Rasmus Matthiesens debutalbum “Alt Godt” udkom i efteråret 2017 og indeholdt balladerne “Som Kærester Gør” og “Frie Valg”, som modtog opmærksomhed fra danske radiokanaler som P4. Siden udgivelsen har han spillet koncerter over det meste af landet og på flere af de større danske festivaller.


Fredag 26. okt.

Katinka Releasekoncert på Atlas

Atlas

Katinka Bandet med den poetiske og eksperimenterende popmusik giver releasekoncert på Atlas. De seneste år har Katinka gjort kometkarriere i kølvandet på det charmerende debutalbum ’Vi er ikke kønne nok til at danse’, som kastede flere store radiohits af sig, heriblandt ’Luftballoner’ og ’Vi er ikke kønne nok’.


Fredag 26. okt.

Bikstok på Voxhall

Voxhall

Bikstok satte gang i en ny bevægelse indenfor dansk musik med debutalbum,et ”Over Stok Og Sten”. Et album som sidenhen har stadfæstet medlemmerne som ikoner på den danske musikscene.


Torsdag 25. okt.

Jenny Wilson - Love And Youth

Voxhall

Jenny Wilson startede karrieren i indiepop-bandet First Floor Power, som hun var med til at danne i 1997. Hun nåede at være med på to plader i dét regi, inden hun i 2004 besluttede sig for at forfølge en solokarriere og meget passende scorede sig en pladekontrakt med The Knifes pladeselskab Rabid Records.


Torsdag 25. okt.

Lightwave Empire - Too Close To The Sun

Atlas

Med Spleen United-forsanger og sangskriver Bjarke Niemann i front stiler Lightwave Empire mod varmen og lyset.
Sangen “Too Close To The Sun” og samtidig tilblivelsen af Lightwave Empire opstod, da kulsort mørke skulle vendes til lys i en tid, hvor frygt styrede livets gang.


Onsdag 24. okt.

Den fede rock, nye numre og bajere

Atlas

Baby In Vain har siden udgivelsen af “More Nothing” turneret heftigt i UK, det meste af Europa og Skandinavien. Sideløbende skriver bandetskriver ny musik, og der bliver plads til endnu en EU-tour med Hockey Dad (AU), UK headliner shows samt enkeltstående shows i USA.


Lørdag 20. okt.

Lord Hurons melankolske indiefolk

Voxhall

Amerikanske Lord Huron spiller melankolsk og længselsfuld indiefolk med masser af stemning og rumklang. Lord Huron var oprindeligt frontmand Ben Schneiders soloprojekt – et projekt, han søsatte i 2010, hvor Schneider således under Lord Huron-aliaset udgav sin første, selvfinansierede EP, der snart fik følgeskab af endnu et par stykker af slagsen; koncerter blev i første ombæring klaret med hjælp fra gamle musikervenner.


Fredag 19. okt.

Young Flowers Reunited

Atlas

Syrerocken fortsætter med Young Flowers Reunited. Peer Frost: Var med i Peter Belli og Rivalerne og således helt tilbage til, da der blev spillet pigtråd i Hit House og på Bakken.


Torsdag 18. okt.

Kippenberger på dansk

Atlas

Kippenberger parkerer det engelske sprog, og det danske sprog får lov til at stå i fuld flor, med alt hvad det indebærer af dialekter og sproglige finurligheder. Med sin musik Kippenberger hvordan det danske sprog kan twistes, smadres og bygges op igen.


Tirsdag 16. okt.

Butcher Babies med hårdtslående heavy metal.

Voxhall

Butcher Babies tredje og hidtil seneste album, “Lilith” udkom så sent som i oktober sidste år. De karismatiske frontkvinder Heidi Shepherd og Carla Harvey er ikke mindst i live-sammenhænge et par yderst eksplosive bekendtskaber, og sammen med guitarist Henry Flury og bassist Jason Klein har de været en del af gruppen siden starten i 2009.


Tirsdag 30. okt.

Balkan musik på Gyngen

Gyngen - Café, restaurant, scene

The Baghdaddies spiller verden tynd med deres energiske musik med inspiration hentet i hele verden. Det er world music med stærke tendenser fra Balkan, side om side med karibiske grooves, mellemøstlige rytmer og endog Newcastle’ske strejf.


Fredag 26. okt.

Popsange om kærlighed fra Oli

Gyngen - Café, restaurant, scene

Oli spiller popsange om kærlighed – Lykkelig, ulykkelig og alt det imellem. Har netop været på Plektertour og er helt klar til at spille en POPUP koncert på Gyngen.


Lørdag 20. okt.

Fuld smadder på distortede basgange

Gyngen - Café, restaurant, scene

Reapers New Rumour. Åhusiansk dansk/argentinsk trekløver med forkærlighed for amerikansk ørkenrock.


Fredag 19. okt.

Gyngen går i Power Mode

Gyngen - Café, restaurant, scene

Drengene i Power Mode sætter deres tegn når de optræder, lige meget om det er kældershows, større live acts. I danmark eller Østeuropa.


Torsdag 18. okt.

Tungt swingende Folkemusik

Gyngen - Café, restaurant, scene

Trio Svin leverer et velplaceret æselspark i mellemgulvet med deres kompromisløse, rå og autentiske attitude. De 3 jyske drenge kolliderer i et inferno af tunge grooves, hårrejsende hastigheder og tøjlesløs energi.


Torsdag 18. okt.

Dukketeater for børn 3-8 år

Teater Refleksion

Pigen der kunne flyve er en dukkeforestilling uden ord om en lille pige, der elsker at lege, hoppe, springe og bruge sin fantasi og store opfindsomhed. En dag bliver pigen syg og må ligge i en seng et sted, hvor alt er hvidt og lugter af sprit.


Tirsdag 23. okt.

Grusomt og gakket eventyr om grådighed

Teatret Gruppe 38

Otto Der var engang en mand og en kone, der så brændende ønskede sig et barn. En dag fandt manden en kævle ude i skoven, der grangiveligt lignede et barn.


Lørdag 8. dec.

Lars von Triers Dancer in the Dark i Århus

Aarhus Teater

Dancer in the Dark er Lars von Triers mesterlige film med den ikoniske sanger og superstjerne Björk i hovedrollen. Filmen vandt De Gyldne Palmer i Cannes.


Tirsdag 23. okt.

Sir Cliff Richard fejrer fødselsdag i Århus

Musikhuset Aarhus

Verdensstjernen og den altid garante hitmager Cliff Richard fejrer 60 års jubilæum i Musikhuset Aarhus.
Med 103 albumudgivelser, 123 hits, en tilstedeværelse på de britiske hitlister svarende til 20 år og stemt ind som Storbritanniens “Ultimate Pop Star”, vil Sir Cliff Richard fejre sit 60 års jubilæum i musikbranchen.


Fredag 19. okt.

Jazzede Lucy Woodward

Musikhuset Aarhus

Jazzsangerinden Lucy Woodward er født i London, men ungdommen er ligeledes rundet af New York og Holland. Hun har ikke det musikalske talent fra fremmede, da begge forældre er klassiske musikere.


Tirsdag 16. okt.

Den frække Trio Profundis

Musikhuset Aarhus

Trio Profundis er en nystartet trio, som søger nye måder at kombinere musik på, på tværs af genrer.
Med baggrund i klassisk musik, et ben i folkemusikken og en fascination af ny musik og improvisation forsøger Trio Profundis at skabe et univers, hvor alt kan lade sig gøre.


Lørdag 13. okt.

Hanne Boel tager Poul Krebs med til koncert

Musikhuset Aarhus

Hanne Boel er nyforelsket eller måske snarere genforelsket. Genforelsket i at gøre det, hun er god til og elsker, nemlig at synge sammen med dejlige musikere for et publikum, som hun gerne vil give en god oplevelse og en lille smule at tænke over.


Lørdag 13. okt.

Grande Sonata Dramatique

Musikhuset Aarhus

Anne Sofie Gørvilds debutkoncert er afslutningen på mange års studier i Aarhus, Berlin og Piteå. Hun har studeret på Universität der Künste Berlin, samt ved Berliner Philharmoniker Martin Menking.


Lørdag 13. okt.

Rosa og Rouladebandet

Musikhuset Aarhus

Rosa og Rouladebandet spiller nye og gamle sange fra Rouladegade, Byttebiksen og Sovedyr på Eventyr. Kendt fra Ramasjang.


Lørdag 13. okt.

Mønsterbryder komedie for drømmere

Teatret Svalegangen

Drengen der ville være vægtløs er en sjælden mønsterbryderhistorie og rå komedie om en 19-årig mand, der ønsker sig væk fra et klaustrofobisk provinshul – så meget at hans store krop tilsyneladende kan lette alene på viljen og drømmen om at flyve.
René ved alt om galakserne og lysets hastighed, og om menneskekroppens overlevelsesevne et sted mellem her og Mars.


Fredag 12. okt.

Anyas store, bankende pophjerte

Atlas

Dansk-amerikanske sangerinde Anya forener skandinavisk pop og amerikansk R&B. Hun debuterede i 2015 med den anmelderroste EP ”The Credit”, hvor blandt andet ”Snap Back” og ”Need To Know” blev spillet flittigt i radioen.


Mandag 8. okt.

Deathcore fra Salt Lake City

Voxhall

Amerikanske Chelsea Grin spiller aggressiv deathcore. Musikken har elementer af alt lige fra black metal til progressiv metal – ofte serveret i en yderst teknisk indpakning.


Søndag 7. okt.

The Brian Jonestown Massacre

Voxhall

The Brian Jonestown Massacre spiller psykedelisk rock med masser af forvrængede guitarer og rock ‘n’ roll-attituder. Gruppen blev dannet i San Francisco i starten af 1990’erne.


Lørdag 6. okt.

Skandinavisk folkemusik i nye rammer

Atlas

Ørefængende melodier i smukke arrangementer. Drøm dig væk i en salighedsrus, når Hvalfugl byder dig ind i deres smukke univers, hvor fortællinger fra Skandinaviens oldgamle musiktradition bliver forenet med lyden af den moderne ”nordiske tone”.


Fredag 5. okt.

Hot og forførende salsa i Aarhus

Atlas

Årets efterårskoncert lover hot og forførende salsa. Club Camaleon præsenterer et band med energi, danse-vibrationer og sprudlende toner når det aarhusianske otte mand/kvinde store salsaorkester Little Havana lokker på dansegulvet.


Søndag 7. okt.

At glemme at huske druknedød og brandulykker

Teater Refleksion

To soloforestillinger med meget forskellige udtryk. Begge handler om erindring og tager udgangspunkt i personligt materiale.


Fredag 5. okt.

Theis Ørntoft og Helle Helle

Musikhuset Aarhus

Helle Helle, Bisse og Theis Ørntoft rusker op i dig, når Digte & Lyd endnu en gang fylder Musikhuset Aarhus fredag den 5. oktober.


Torsdag 4. okt.

Signe Svendsens inderlige sange

Musikhuset Aarhus

Signe Svendsen En stærk og nærværende stemme, en evne til at underholde og røre sit publikum kombineret med danske sange i et klart og poetisk univers. Har turneret flittigt og har et trofast publikum.


Onsdag 3. okt.

Isam B karismatisk og sjælfuld

Musikhuset Aarhus

Isam B - den karismatiske Outlandish-frontmand - går sole på denne koncert. Kendt for sit store katalog og en fantastisk stemme, der rammer og rør publikum.


Søndag 30. sep.

Fløjlsblødt drivende jazz

Musikhuset Aarhus

Sanglærer Katrine Madsen er sanger, komponist og underviser. Uddannet på Det Jydske Musikkonservatorium med rytmisk sang som hovedfag og undervist og siddet som exstern censor ved konservatorierne i Esbjerg, Odense, Århus og København.


Fredag 28. sep.

Dea lader trommerne tale

Musikhuset Aarhus

Percussionist Dea Marie Kjeldsen dyrker forskellige stilarter fra forskellige dele af verden på sine trommer. Ved denne koncert bliver der rig mulighed for at opleve et farverigt udvalg af trommer fra bl.


Fredag 28. sep.

Aura i sin mest personlige optræden

Musikhuset Aarhus

Aura Diones tredje album Cant' Steal the Music kastede Love Somebody, You Got Wings og titelnummeret Can’t Steal the Music af sig. De 11 numre på albummet kalder hun for sit hidtil mest personlige.


Fredag 28. sep.

Fasser Partner show om kærlighed

Musikhuset Aarhus

Tobias Dybvad datet forsvindende lidt, sådan rigtig aktivt, i sit liv. Men i løbet af det sidste år har han for alvor kastet sig ud i alt fra dating-apps og uopfordret social media-macking til at invitere kvinder ud, han møder på gaden.


Fredag 28. sep.

Poetiske popsange mellem lys og mørke

Kulturbyen Aarhus

Det dansk/svenske psych-rock/pop band Black Light White Light starter i næste uge den 28. september en større turné på HeadQuarters i Aarhus, som i første omgang fokuserer på Danmark og Tyskland.


Onsdag 26. sep.

Chippendales strippere smider tøjet

Musikhuset Aarhus

Chippendales Europe Tour rammer Aarhus med et væld af flotte mandestrippere. Den ultimative tøseaften med de verdenskendte drengerøve.


Tirsdag 25. sep.

Lækre vokalharmonier og gang i gaden

Musikhuset Aarhus

No More Jacks er et musikalsk strejftog gennem 60'erne og ind i 70'erne. Hvad skete der med musikken, da de traditionsbundne, rationelle 50’ere blev afløst af de turbulente og oprørske 60’ere og fortsatte ind i kollektivets og rødstrømpernes 70’ere? Var de gamle toner nu for altid fortid? Eller levede den gode melodi videre i de nye sange?
Rossen, Asholt, Lohmann og Heick genskaber det populære More Jacks univers og kaster sig sammen med Peder Kragerup ud i en ny, fantastisk rejse med den melodiøse musik, vi alle har lyst til at nynne med på.


Søndag 23. sep.

Vi tager på rejse i hendes univers

Musikhuset Aarhus

Majbritte Ulrikkeholm er sanger, forfatter og komponist. Kom med til hendes ’sang-foredrag’.


Lørdag 22. sep.

En forrygende sjov aften

Musikhuset Aarhus

Nu skal DM i Stand-Up afgøres igen. Danmarks næste store stand-up-talent skal findes.


Fredag 21. sep.

Elegant, selvsikker og raffineret

Musikhuset Aarhus

De glade 20’ere vender tilbage med den elegante og nydelige Max Raabe. Med sin elegante, selvsikre og raffinerede stil, i sammenspil med sin baryton stemme, genopliver han en svunden tidsalder.


Fredag 21. sep.

Et musikalsk comedy show

Musikhuset Aarhus

Specialklassen forsøger at at gøre verden til et bedre sted. Vil det lykkes? Drengene har gang på gang vist at de kan bide skeer med selv de største komikere herhjemme.


Lørdag 6. okt.

Jason Molinas venner på turné i Europa

Voxhall

Songs: Molina udgøres af medlemmer fra Songs: Ohia og Magnolia Electric Co. samt denne aften Timothy Showalter fra Strand Of Oaks og diverse andre “special guests”.


Fredag 5. okt.

Illdisposed dødsmetal med groovy rytmer

Voxhall

Illdisposed fremfører denne aften hele deres legendariske album “There’s Something Rotten… In The State Of Denmark” (1997). For første gang nogensinde! Desuden spiller bandet udvalgte numre fra albummet “Submit” (1995).


Torsdag 4. okt.

Uforfalsket og kompromisløs rock

Atlas

The Boy That Got Away. Her møder de stærkeste elementer fra rockens guldalder i 60’erne og 70’erne møder grungens vilde, men melodiske rebelskhed.


Torsdag 4. okt.

Karismatiske Christian Hjelm

Voxhall

Karismatiske Christian Hjelm er live med sit spritnye album “Uskolet Magi”. Her får du stærkt afhængighedsskabende melodier pakket ind i raffinerede arrangementer og fremført af én af Danmarks mest markante stemmer.


Onsdag 3. okt.

Highlights fra 4 årtiers god jazz

Atlas

Aarhus Jazz Orchestra nu de største highlights frem til en storslået koncertrække sammen med sangtalentet Signe Juhl. Alt det bedste er fundet frem fra arkivet fra samarbejder med nogle af tidens største jazzikoner.


Fredag 12. okt.

Dadadans viser peepshows om ensomhed

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

Peeps er et opråb om den ensomhed, der rammer, når du mindst venter det. Det er peep shows om ensomhed og ensomme mennesker.


Fredag 21. sep.

Frække fingre over flygelets tangenter

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

MANhouse 2.0 er en ny performance, der tackler temaerne impotens, præstationsangst og skrøbelig maskulinitet.


Lørdag 24. nov.

Karen er mæt af dage og vil dø. Må hun det?

Teatret Svalegangen

Mæt af dage sætter aktiv dødshjælp i et nyt lys. Karen har været til både læge og psykolog, fået medicin, og Esben har gjort alt hvad han kunne, men langsomt er hun sunket dybere og dybere ned.


Lørdag 6. okt.

Grounded på Teatret Svalegangen

Teatret Svalegangen

Grounded er en stærk, rå og gribende fortælling om at være soldat, kvinde og mor. Stykket er vist i England, på Broadway og nu i Aarhus.


Torsdag 27. sep.

Kunstnerisk dans om kvindelighed

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

WoMAN & WOMAN er to soloværker. De blander performance, fysisk teater og dans i en vild og visuel oplevelse.


Torsdag 27. sep.

Æstetisk genderfuckery

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

My Cuntry handler om at opsøge det sted man frygter allermest. I denne performance er dette sted hjem.


Lørdag 15. sep.

Poetisk, brutal og ærlig

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

n kønsforvirret abe, feminiserede drilagtigheder. Fra klassiske skulpturer af mandlige idealer, til en grædende baby med en mands krop.


Fredag 28. sep.

Læderklub på udebane

Voxhall

Red Warszawa er læder. Instrumenterne er lavet af læder, øvelokalet er lavet af læder.


Lørdag 22. sep.

Episk band holder release party

Atlas

Folk blev afvist i døren, sidste gang Blunt holdt releasefest på Atlas. Nu vil bandet overgå den episke fest i anledning af releasen af deres kommende plade “Prep For Armageddon”.


Fredag 21. sep.

Norske Skambankt

Atlas

De norske rockkonger fra Jæren toppede den norske hitliste med deres femte album. Nu er Skambankt klar med ny single i marts og album april.


Fredag 21. sep.

Noah på turné med 2nd Demo

Voxhall

Noah Carter er en en 25-årig Nørrebro-rapper som sætter nye internationale standarder for dansk hiphop. Nu er han på sin første danske turné med sit andet album, ”2nd Demo”.


Onsdag 19. sep.

Varm og sukkersød indiepop

Atlas

Amerikanske Anna Burch spiller varm og sukkersød, tempofyldt og ikke mindst voldsomt iørefaldende indiepop/rock og topper selv samme med sin krystalklare stemme.
Burch voksede op i Detroit, hvor hun som barn dyrkede alt lige fra Disney-sange til Carole King-klassikere, og hvor hun siden som teenager kastede sig over navne som Bright Eyes og Fiona Apple – kunstnere, hun også lystigt fortolkede til diverse open mic-aftener.


Søndag 16. sep.

Svensk visepop med Oscar Danielson

Atlas

Oscar Danielson er en svensk musiker med en helt særlig tyngde. En kunstner i en genre for sig med både et forfatterskab og en række albumudgivelser.


Lørdag 15. sep.

Tunge rytmer og akustisk klang

Voxhall

Frederik Damkaer Band tæller fem medlemmer, der sammen spiller folk i bedste forstand. Der er tunge rytmer, akustisk klang, nærværende rå vokal - tankerne ledes hen på Passenger, The Lumineers, Mumford & Sons og danske Jonah Blacksmith.


Lørdag 15. sep.

Revival af spark-døren-ind punk

Atlas

Pære Punk 40 er 12 bands som spiller over to dage – og der vil være kulturelle indslag. Pære Punk Festivalen i Aarhus 1978 bliver fejret med en revival.


Fredag 14. sep.

Raindogs - gustent, råt og herligt

Gl. Egå Jazzklub

Dansk/norske Raindogs begejstrer Tom Waits-fans ved utallige udsolgte koncerter. De spiller et bredt udpluk af Tom Waits’ repertoire.


Mandag 10. sep.

Luna Live

Atlas

Amerikanske Luna spiller melodiøst drømmende indiepop. Dean Warehams dannede Luna i 91 og scorede en pladekontrakt med Elektra Records.


Fredag 7. sep.

Do You Believe In Love Today?

Atlas

Kites And Komets har stærke melodier rundt om en poppet kerne af vellyd. Tempoet er slow, der er fokus på det enkle lydbillede.


Torsdag 6. sep.

Dene sene privatfest

Atlas

Danmarks mest vindende freestylerapper Pede B tørner sammen med nogle af landets bedste jazzmusikere. Sammen inviterer de til Danmarks Grimmeste Privatfest på Atlas.


Torsdag 6. sep.

Den tidlige privatfest

Atlas

Danmarks mest vindende freestylerapper Pede B tørner sammen med nogle af landets bedste jazzmusikere. Sammen inviterer de til Danmarks Grimmeste Privatfest på Atlas.


Lørdag 8. sep.

Faust om magt, begær og eksistens

Teatret Svalegangen

Faust tror på viden. Han har læst det hele og mestrer det meste.


Mandag 3. sep.

Årets spiller præsentation hos AGF

Kulturbyen Aarhus

Transfervinduet lukker, så nu er AGF klar med årets spillerpræsentation. Det sker i Mølleparken på Byens Scene.


Lørdag 25. aug.

FDB Møbler giver gratis kaffe og 70 stole

Kulturbyen Aarhus

Du kender de stole, de er klassikere. For eksempel denne her, J46 af Poul M Volther.


Lørdag 1. sep.

To rock kvartetter i parløb på Sway Bar

Sway Bar

Som en naturlig opfølgning af Blues Buddies – Odder, og Råstoff - Århus (tidl. Lesson No.


Onsdag 12. sep.

Kvinder pjatter, kæmper og knepper som mænd

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

The WOMANhouse er en danseforestilling. Fire kvindelige performere forvandler sig til mænd og udfordrer de sociale maskuline konstruktioner fra en kvindelig synsvinkel.


Lørdag 22. sep.

Unikke historier i tivoli efter lukketid

Aarhus Teater

★★★★★Hvad sker der i Tivoli Friheden efter lukketid? Når dagens latter er døet hen, porten er låst, og aftenmørket samler sig. Hvis nu Dragen blev vækket, eller Pariserhjulet begyndte at dreje.


Lørdag 8. sep.

De danser om frygtens tragedie og komik

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

Fear Frygt kan ramme os alle og vidt forskelligt. Frygten for edderkopper, fremmede, det ukendte, eller angsten for at ikke kunne leve op til det perfekte ideal - frygten er en uundgåelig del af livet.


Torsdag 6. sep.

2 kvinder danser rummet mindre

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

Split er en firkant, et stadium, en verden, et liv. Rummet bliver mindre og tiden bliver kortere.


Søndag 2. sep.

Trickster - made you look

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

Trickster er en rejse med sang, levende musik og afro-cubansk dans fusioneret med mellemøstlige elementer. Splittet mellem ’fremmed’ og ’dansk’ kultur er Tricksteren i konstant bevægelse - mellem smerte, empati, optimisme og eufori.


Onsdag 5. sep.

Børnene bygger eventyr æsker i Byparken

Teater Refleksion

Automaton På workshoppen bygger børnene automatoner, som er mekaniske kasser, der kan skabe billeder og historier. Automatoner er kendt i andre former som spilledåser med dansende ballerinaer eller trolden i æsken.


Søndag 9. sep.

Mr Barti er lun og fuld af godt humør

Teater Refleksion

Mr Barti er Virtuost marionetteater. De perfektionerede bevægelser når helt ud i fingerspidserne, og den ekspressive ansigtsmimik giver øjeblikkeligt dukken Mr Barti liv og stor personlighed.


Onsdag 10. okt.

Historien om huset, der blev til en prik

Teatret Gruppe 38

En historie om hvor lang vej, der er hjem, når vreden har fået os til at løbe af huse. Ord, billeder, lyde, musik, videoinstallationer, skyggespil og installationskunst strømmer igennem rummet og fortæller historien om, hvor lang vej, der er hjem, når vreden har fået os til at løbe af huse.


Tirsdag 11. sep.

Tre gamle mænd der ikke ville dø

Teatret Gruppe 38

I dag er den sidste dag. Tre gamle mænd vågner op en morgen og har påfornemmelsen, at i dag bliver en særlig dag.


Torsdag 6. sep.

Hvorfor snakker vi ikke om mig?

Teatret Gruppe 38

Hvorfor snakker vi ikke om mig? tager udgangspunkt i hverdagssproget fra sociale medier – en betydelig del af den populære poesi, vi omgiver os med i dag. Med en satirisk skildring af kvinden anno 2018, undersøger komiker- og skuespillerduoen Flæs, hvordan nutidens behov for selviscenesættelse udfordrer fællesskabet og de nære relationer mellem mennesker.


Onsdag 3. okt.

Kvinderoller, orgasme og plastikkirurgi

Teater Katapult

Kvinde kend din krop er en ikonisk bog. På Katapult mixer Mungo Park den nu med kvinders liv i dag.


Torsdag 13. sep.

Fortælling om en voldtægt

Teater Katapult

Blottet er en fortælling om voldtægt. Fra ofrets perspektiv formidles oplevelsen og dens mange konsekvenser igennem et kropsligt, poetisk og visuelt univers.


Lørdag 8. sep.

En grum verden set med børneøjne

Teater Katapult

Us/Them På en skole i Kaukasus har en gruppe terrorister fanget 1200 skolebørn, deres forældre og lærere. Denne historie handler om de tre dage verden holdt vejret.


Fredag 21. sep.

En sand fiktionsfabel på Katapult

Teater Katapult

True.Story Hun har klippet håret, så det ser ud som om hun har mistet troen på livet.


Tirsdag 4. sep.

Vi lever i Landet Uden Drømme

Teater Katapult

Landet Uden Drømme: På scenen står en fremtidskvinde. Hun fortæller, at hun er kommet for på forhånd at redde os fra os selv.


Torsdag 23. aug.

Leigh Marks & Robert Carl Blank

Gyngen - Café, restaurant, scene

Leigh Marks er australsk singer-songwriter. Han blander musikstilene blues, rock og folk med en unik organisk lyd.


Fredag 24. aug.

Rå, gribende og kompromisløs

Gyngen - Café, restaurant, scene

Her Murder Case er et fire mand alternativ-rock/metal band med rødder i rock og grunge. Her Murder Case er på tre ord: rå, gribende og kompromisløs.


Søndag 2. sep.

Årets familieevent: En tur i det grønne

Kulturbyen Aarhus

Eventet A Walk in the Park indbyder børnefamilier til en sjov dag i grønne omgivelser med aktiviteter for hele familien. Paw Patrol og My Little Pony er også inviteret.


Søndag 9. sep.

Lyst#2 Bordellet er åbent på Svalegangen

Teatret Svalegangen

Lyst#2 Bordellet er åbent. Teatret Svalegangen er omdannet til et lille bordel.


Lørdag 18. aug.

Life is good siger dansk rakkerpak

Musikhuset Aarhus

Life is Good er en tragisk komedie fra Teatret Dansk Rakkerpak. Forestillingen er en nonverbal gadeteater-forestilling for hele familien.


Lørdag 18. aug.

Er jeg sjov? Fuhlendorff tester jyderne

Musikhuset Aarhus

Christian Fuhlendorff tester sit nye show på jyderne. Det sker over 2 dage i Musikhuset.


Fredag 17. aug.

While I Wonder

Musikhuset Aarhus

Bandet While I Wonder giver koncert i Musikhusets Spejlbassin. Det er blid og melodisk poprock, drivende gennem rolige landskaber, tilsat lidt folk og en strejf af jazz.


Søndag 12. aug.

Jagten på Happiness i Musikhusparken

Musikhuset Aarhus

Happiness, kort fortalt: Det er kommet Kong Løkke for øre at hans folk ikke længere er verdens lykkeligste. Noget må gøres.


Lørdag 11. aug.

Cyklende særlinge laver sjov i parken

Musikhuset Aarhus

De tre cyklende særlinge fra Teatret Beagle er på mission i Musikhusparken. De vil indsamle og certificere materiale til bogen der kan besvare alle spørgsmål: Encyklopædien.


Tirsdag 28. aug.

Mikael Wiehe Solo

Musikhuset Aarhus

Mikael Wiehe har guitaren med sig på sin omfattende tur over hele Norden. Han kommer til Aarhus for at spille koncert med et udvalg fra sin fantastiske sangskat.


Tirsdag 28. aug.

Golf made in Denmark

Musikhuset Aarhus

I dette talkshow kommer du helt tæt på to af golfsportens absolutte legender. Oplev Morten Ankerdal i samtaler med den flamboyante amerikanske golfstjerne John Daly og Danmarks mest vindene golfspiller gennem tiderne Thomas Bjørn.


Lørdag 25. aug.

Forever young - Sjov satire

Musikhuset Aarhus

Brødrene Young er et legendarisk firma, der forhandler alle slags wunderdrugs. Gennem flere århundreder har Brødrene Young været leveringsdygtige i mixture for og imod snart sagt alt.


Fredag 24. aug.

Fire klassiske saxofonister

Musikhuset Aarhus

Asynja Saxophone Quartet har sin base i Aarhus. Det er en fantasifuld, spændende og virkelystig kvartet.


Tirsdag 28. aug.

Den Jyske Opera præsenterer Passageren

Musikhuset Aarhus

En opera om fordrivelse, skyld og had. Dette er Passageren.


Lørdag 13. okt.

Revolution på Aarhus Teater

Aarhus Teater

I Christian Lollikes nye forestilling Revolution artikulerer fire mennesker trangen til oprør og spørger hinanden om man kan forestille sig en anden verden. En verden uden klimaforandringer, kriser, overbefolkning og overproduktion.


Fredag 24. aug.

Imarhan musik til dans og fordybelse

Atlas

Algeriske Imarhan spiller varm og energisk, intens og sjælfuld ørkenblues i bedste tuareg-tradition. Imarhan er meget mere end blot plader – således har bandet turneret flittigt i USA, Kina og Europa og har skabt sig et ry som et fuldstændig forrygende liveband.


Lørdag 25. aug.

Den bedste mad og musik fra Jamaica

Voxhall

Aarhus Reggae Festival 2018 med reggae og dancehall og mere på denne fjerde udgave af festivalen. Oplev Macka B, Queen Omega og mange flere.


Torsdag 23. aug.

Hip-hop legende gæster Atlas

Atlas

Hiphop-legender findes ikke meget større end Grandmaster Flash. Den skelsættende DJ gæster VoxHall med det helt store udtræk.


Lørdag 18. aug.

Rejsen hvor alle dine drømme er tilladt

Gyngen

Forestil dig, at du sidder ved havet og hører bølgerne ramme mod stenene, eller at du går ned af en lang vej en varm sommerdag. Her møder du Kasper Abild, en singer-songwriter og folk musiker fra Vestjylland, bosat i Århus.


Fredag 17. aug.

Fest med rockbandet Almost Adequate

Gyngen

Det aarhusianske pop/rockband Almost Adequate skriver og leverer deres egen musik for at publikum kan have en fest hver gang. Musikken er skrevet ud fra bandets egne oplevelser.


Torsdag 16. aug.

Jansberg og Zeeberg Duo

Gyngen

Jansberg og Zeeberg Duoens særlige touch kommer af, at folkemusikken fra de Britiske øer, Nordamerika og Skandinavien smelter sammen med den danske tradition. Når man rejser ad musikkens veje, er der pludselig ikke så langt fra Vejle ådal til Skotland, som man skulle tro.


Onsdag 15. aug.

Maria Mold, Kristine Hoelgaard og Jens Stage

Gyngen

Aarhus Sangskriverværksted præsenterer Maria Molde, Kristine Hoelgaard og Jens Stage. Maria Moldes sange har rødder i både country og bluegrass og den nordiske folketradition.


Fredag 10. aug.

Verdensklasse guitar duo giver gratis koncert

Musikhuset

Aros Guitar Duo er klassiske guitarister Mikkel Egelund Nielsen og Simon Wildau. Aros Guitar Duo spiller ofte koncerter i Danmark samt i udlandet og har blandt andet været solister i Joaquín Rodrigos dobbeltkoncert for to guitarer: Concierto Madrigal.


Torsdag 9. aug.

Klassisk Barenboim og WEDO i Aarhus

Musikhuset

Den israelske klassiske legende Daniel Barenboim er tilbage i Aarhus. Barenboim er et af den klassiske musiks mest markante navne.


Søndag 5. aug.

MC Hansen & Jacob Chano

Musikhuset

Der er gode historier og musik når MC Hansen & Jacob Chano træder op på spejlbassinet ved Musikhuset og giver en gratis koncert for folk i Aarhus. Årets Sangskriver Danish Music Award-vinder MC Hansen holder til på Jungshoved på Sydsjælland, men har siden 2003 rejst verden rundt med sin guitar, sin banjo og sine historier.


Lørdag 4. aug.

Kærligheden til liv, natur og hinanden

Musikhuset

Kristoffer Bliksted er en ung, Aarhusbaseret bassist og komponist med det ene ben plantet i den danske sangskat og det andet i den amerikanske jazztradition. Med stor forståelse for melodien og det danske sprog formår Kristoffer Bliksted at forene sine rødder med sit brede kendskab til jazzsproget, hvilket skaber en lyd, der mærkes i sange som kredser omkring kærlighed til liv, natur og hinanden.


Fredag 3. aug.

Jacob Venndts Fabulous Swing Trio

Musikhuset

Jacob Venndts Fabulous Swing Trio giver koncert med en mission: Jagten på "melodien der blev væk". Teksten og indholdet er også blevet væk og derfor skal vi tilbage i tiden.


Søndag 29. jul.

Tonny Flex med pumpende bas og synthesizer

Musikhuset

Tonny Flex er en del af elektropop undergrunden i Aarhus. Med pumpende bas, svævende synthesizere og melankolske tekster sunget med stemningsfyldt.


Søndag 22. jul.

Fodboldfest med AGF sæsonstart

Kulturbyen

Aarhus Walk er en fodboldfest for at fejre AGFs første hjemmegang i den ny sæson. Fans, familier og fodboldglade århusianere mødes ved Sankt Lukas Kirken på Ingerslevs Boulevard.


Fredag 10. aug.

Episk rock fra Nørrebro

Gyngen

Episk og storladent rockmusik fra hjertet af Nørrebro. Boys From Heaven er et syv mand stort rockorkester.


Torsdag 9. aug.

Funky soul Jonathan på Gyngen

Gyngen

Siden han var ganske ung har Jonathan Ranson skrevet sange. Mange synes han er en talentfuld historiefortæller med noget på hjerte.


Lørdag 4. aug.

Musik mellem Afrika og København

Gyngen

I Am Jonas er et band fra København. Musikken er baseret på PostRock, Cinamatic og Indie.


Fredag 3. aug.

Dansevenlig og iørefaldende moderne country

Gyngen

American Ride har siden starten i 2011 spillet på små og store scener i Danmark, men også udenlandske koncerter i blandet andet Tyskland. Dermed er American Ride er en del af den countryfeber, som de seneste år ikke kun har spredt sig.


Onsdag 18. jul.

Jazz trio Hess Dayyani Clausen

Musikhuset

Hess Dayyani Clausen er saxofon, sang og klaver. En intim besætning på jazzbåden skaber plads til de stærke tekster.


Tirsdag 17. jul.

Claire Martin har syv British Jazz Awards

Musikhuset

Claire Martin og Jim Mullen holder hyldestkoncert til ære for ikoniske Wes Montgomery. Martin har i løbet af de sidste 30 år turneret over hele verden.


Lørdag 21. jul.

Baglands lyriske og melankoliske melodier

Atlas

Bagland er en kvintet bestående af fem musikere rødderne stærkt forankret i den skandinaviske lyd. Musikken er inspireret af det øde og åbne nordiske landskab.


Fredag 20. jul.

Live Fyon Friis giver den jazz

Atlas

Live Fyon Friis skaber med sin musik mødet mellem skandinavisk jazz-tilgang og amerikansk tradition. Hun er en norsk sangerinde der har boet og studeret i Danmark i flere år.


Onsdag 18. jul.

Klassisk jazz og folk fra Ensemble Edge

Atlas

Vokalensemblet Ensemble Edge hylder den svenske jazzpianist Jan Johansson. Ensemblet er sammensat af nogle af Aarhus’ bedste sangere under ledelse af cellist Martha Marie Petri og dirigent Asbjørn Faleide Fristad.


Tirsdag 17. jul.

Onom Agemo & The Disco Jumpers

Atlas

Onom Agemo & The Disco Jumpers er afrobeat der skubber genrens grænser til det ekstreme. Anført af den rastløse saxofonist Johannes Schleiermacher har den Berlin-baserede kvintet skubbet genrens grænser til dets mest ekstreme, inkorporeret eksplosive jazz-improvisationer, langt ude-krautrock, boblende keyboard og psykedeliske elementer, som tilsammen skaber en tryllebindende musikalsk melange, der er sin helt egen.


Mandag 16. jul.

Simon Toldam Trio swinger og groover

Kulturbyen

Simon Toldam Trio er en af landets mest roste og alsidige trioer. fremragende pianist Simon Toldam.


Søndag 15. jul.

Maluba er jazzorkester med farverig lyd

Atlas

Maluba Orchestra spiller bigband-lignende kompositioner af Marilyn Mazur, Frederik Lundin og Kasper Bai. Deres musik er præget af alverdens stilarter.


Onsdag 22. aug.

Rapperen der mener hvert ord i sine sange

Voxhall

Amerikanske Evidence Michael Taylor Perretta er en både forrygende og meget toneangivende rapper, og kendt som tredjedel af den indflydelsesrige hiphop-trio Dilated Peoples. Evidence voksede op i Los Angeles, hvor han allerede i en tidlig alder kastede sin kærlighed på skating og graffiti.


Mandag 20. aug.

Hun lærte at synge i den græsk katolske kirke

Atlas

Amerikanske Eleanor Friedberger er en eklektisk sanger/sangskriver. På kreativ vis favner hun både folk, rock og synthpop.


Torsdag 9. aug.

Amerikansk singer-songwriter

Atlas

Amerikanske Courtney Marie Andrews er en eklektisk sanger/sangskriver. Hun sammensmelter elementer fra genrer som folk, country og indiepop.


Lørdag 14. jul.

Jazz fra Afrika og Mellemøsten

Atlas

Den marokkanske guembrispiller og vokalist Majid Bekkas giver koncert. Det sker sammen med to af Sveriges mest anerkendte musikere - Goran Kajfeš og Jesper Nordenström - samt den danske jazzgigant Stefan Pasborg.


Fredag 22. jun.

Dans med hele dit væsen på fredag

Kulturbyen

Vi introducerer nye og klassiske veje i dynamisk meditation, og vi arbejder i hele registret fra dyb stilhed til dunkende rymter og sved på panden.
Det hele ligger godt til super-erfarne og rene nybegyndere.


Onsdag 18. jul.

Indra Rios-Moore i Little Black Train

Musikhuset

Da den amerikanske sangerinde Indra Rios-Moore slog sig ned i Danmark sammen med sin mand, saxofonisten Benjamin Trærup, var det starten på et musikalsk eventyr. I 2010 kom det roste debutalbum Indra, båret af en trio med Indras markante vokal, Thomas Sejthens jordbundne bas og Trærups lyriske saxofonspil.


Mandag 16. jul.

What the World Needs Now, det er Burt Bacharach

Kulturbyen

Burt Bacharach er et af hovednavnene til Aarhus Jazz Festival. Med sin eneste koncert i Danmark i 2018 indtager Burt Bacharach scenen i Store sal med et verdenskendt repertoire, der har høstet både et væld af Grammyer og Oscars.


Tirsdag 17. jul.

Maria Montell gratis til din brunch

Musikhuset

Maria Montell optræder til årets Aarhus Jazz Festival. - Vi spiller mine gamle hits og sange plus nogle af de fede nye sange på SOY MARIA.


Mandag 16. jul.

Steen Rasmussen Quinteto og Barbara Casini

Musikhuset

Steen Rasmussen Quinteto er et af Danmarks bedste musikalske bud på Brasiliansk inspireret jazz, og de spiller til Aarhus Jazzfestival. Koncerten er med Barbara Casini, en italiensk sanger, guitarist og komponist.


Søndag 15. jul.

Melody Gardot er følsom og udtryksfuld

Musikhuset

Melody Gardot er både komponist, guitarist, pianist og sangskriver. Hendes følsomme og udtryksfulde numre fylder publikum med begejstring.


Søndag 15. jul.

The 5th European BigBand Composer Competition

Musikhuset

The BigBand ønsker at fremme kombinationen af vokalgruppe og bigband. Orkesteret vil til stadighed afsøge grænserne for hvordan vokalgruppen kan være melodiførende, men ligeledes hvordan vokalgruppen kan indgå på lige fod med de andre instrumenter og fungere akkompagnerende og understøttende.


Søndag 8. jul.

Delta blues, gospel, folk og en kold øl

Musikhuset

HP Lange er en veteran på musikscenen i Danmark. I mere end 30 år har han været bluesmusiker på landevejen.


Lørdag 7. jul.

Trees in Tororonto spiller gratis i Aarhus

Musikhuset

Det er gratis. Trees In Toronto spiller melodisk, energifyldt og lyttervenlig stadion-rock.


Søndag 1. jul.

Storyteller Tim Lothar i gratis koncert

Musikhuset

Gratis sommerkoncert i Musikhusets Spejlbassin med Tim Lothar. Han er kendt for sine historiefortællinger og sine egne sange, og dette gør ham til en interessant og meget personlig kunstner - en storyteller.


Onsdag 27. jun.

Emil varmer op til Carnegie Hall, New York

Emil Gryesten er tidligere studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium og ved klaverskolen Gradus. Han har vundet adskillige priser og står nu over for sin debut i den berømte Carnegie Hall i New York d.


Torsdag 21. jun.

Bliv klog(ere) på Weinbergs opera

Musikhuset

Samtale på engelsk mellem operachef og instruktør Philipp Kochheim og moderator Bert Rainer Ernst om Passageren.
Moderator Bert Rainer Ernst vil i OperaSalen bl.


Onsdag 20. jun.

Russisk pianist med Beethovens sonater

Musikhuset

81-årige Voskresensky kender sin Beethoven. Den modne mesterpianist fremfører et fantastisk soloprogram med en række af Beethovens elskede sonater.


Tirsdag 26. jun.

Simple melodier, energiske riffs og humor

Gyngen

Hvad ville der ske, hvos du tog angst, frustration og sentimentalitet, proppede det ned i en blender og trykkede på startknappen, til det blev inde? Det er præcis, hvad disse fire svenske møgunger har gjort i noget tid nu – billedeligt talt. De syr ængstlige, melodramatiske og kaotiske tekster sammen med simple melodier, energiske riffs og humor.


Lørdag 23. jun.

Nørregade med dansk pop og folk-musik

Gyngen

Nørregade er et nyopstartet aarhusiansk band. Den gode melodi er i højsæddet, og de dansksprogede tekster fortæller den evigtgyldige historie om kærlighed.


Fredag 22. jun.

The Reptones med psykedelisk country og melankolsk indie

Gyngen

The Reptones blandt de førende danske eksponenter for den bølge af alternativ country, new-folk og håndspillet americana, der har vundet stort indpas i de senere år. Det musikalske udtryk spænder fra psykedelisk country og melankolsk indie til tonstung retrorock og melodiske ballader.


Torsdag 21. jun.

Aarhus Burns

Gyngen

Sjovt og informativt infomøde om Aarhus Burns, som løber af stablen i uge 25. Aarhus Burns
er inspireret af den amerikanske festival Burning Man.


Onsdag 20. jun.

Århus Sangskriver Værksted

Gyngen

Stina Fink har skrevet en håndfuld sange på dansk og engelsk.
Gunnar Snær Gunnarsson: En krage, en havfrue og et træ, eller måske nærmere døden, fristelser og ensomhed, er blandt temaerne som Gunnar synger om, med lækkert guitarspil som tilbehør.


Lørdag 16. jun.

Blå sange fra The Lemon Lighthouse Band

Gyngen

The Lemon Lighthouse Band spiller indie electronica. Enkle sange i et blåt univers.


Torsdag 14. jun.

Tag dit instrument med til Blues Jam

Gyngen

Så er der igen bluesjam på Gyngen.
Tag dit instrument under armen og kom og vær med eller kom og lyt.


Fredag 13. jul.

Jakob Bro i Aarhus med Returnings

Atlas

Den 40-årige Jakob Bro har udgivet 14 plader som bandleder med et bredt udvalg af prominente danske og amerikanske musikere. Den aarhusianske guitarist og komponist, som startede karrieren i grupper som Beautiful Day og I Got You On Tape, har turneret internationalt med Tomasz Stanko og Paul Motians grupper.


Fredag 29. jun.

Savage Machine fra Aarhus hylder klassisk heavy

Atlas

Savage Machine fra Aarhus hylder en stolt kongerække af heavy metal-legender med sit eget moderne særpræg. Bandet blev dannet i 2010 af Jacob Bruun (leadguitar) og Martin Helbo (trommer).


Torsdag 28. jun.

Aarhus Jazz Orchestra hylder Wycliffe Gordon

Atlas

Aarhus Jazz Orchestra hylder den New Orleans-inspirerede jazz sammen med basunisten Wycliffe Gordon. Wycliffe Gordon er en anerkendt amerikansk basunist, komponist, arrangør og underviser.


Fredag 22. jun.

El Dor El Awal blander jazz og orientalsk musik

Atlas

Egyptiske El Dor El Awal spiller en nyskabende og dybt betagende blanding af jazz og orientalsk musik. Gruppen blev dannet af Ahmed Omar og Mohamed Samy, der efter at have jammet og skrevet en håndfuld numre besluttede sig for at starte et band.


Onsdag 20. jun.

Hidsig punk rock fra Rise Against

voxhall

Amerikanske Rise Against spiller hidsig punkrock, der sammenfletter klassiske hardcore-tendenser og iørefaldende melodier og typisk topper det hele med medrivende omkvæd. Gruppen blev dannet i Chicago i 1999 og fik hurtigt en pladekontrakt med Fat Wreck Chords – NOFX-frontmanden Fat Mikes pladeselskab.


Fredag 15. jun.

Gratis sommerfest støtter byens hjemløse

Voxhall

Koncerterne består indtil videre af DJ Tiger Moth, Inuit Feet, Piotr And The Imaginary Orchestar samt de legendariske De Splittergale.

Mellem hvert sceneskift vil der komme én af vore povertywalkere og fortælle om dét at være hjemløs – deres liv på gaden.


Torsdag 14. jun.

Melodisk rap fra Killy

Atlas

Canadiske Killy er en rapper, der kreerer melodisk, mørk og ambient musik med en lyd, der læner sig op ad hiphop-subgenren trap. Killy er bedst kendt for nummeret “Killamonjaro”, der er blevet streamet over fem millioner gange på SoundCloud, og hvis musikvideo er blevet vist over 15 millioner gange på YouTube.


Mandag 11. jun.

The Handsome Family

Atla

The Handsome Family blev dannet i 1993 og udgøres af ægteparret Rennie og Brett Sparks. Hun skriver teksterne og han musikken.


Søndag 17. jun.

Anna Wirsén er hverdagens ballarina med Christian Alvad

Musikhuset

Vildfarelser og hverdagsviser. Sange med vemod, klogskab, kærlig sort humor og romantik mødes med melodisk strengeakrobatik og underfundige historier fra hele verden.


Torsdag 14. jun.

Fællessang i Musikhuset

Musikhuset

Så er der igen indbudt til fællessang, når Visens Skib og dets sangglade besætning lægger til kaj i Musikhuset.
Siden Niels Skouby alias Kaptajn Høiben og Leni Petersen i 2000 søsatte den første koncertturné, har de været et af de meget populære gratisarrangementer.


Fredag 15. jun.

Klassiske ørehængere med Bryan Ferry

Musikhuset

Bryan Ferry har fornyet den musikalske dagsorden. Kendt som popglamourens elegantier har Bryan Ferry bidraget til at sætte og fornye den musikalske dagsorden i en håndfuld åriter.


Søndag 10. jun.

Forbudte sange synges uden censur

Musikhuset

Er musik farlig? Markante stemmer har udvalgt forbudte og censurerede sange til en koncert i Aarhus Musikhus. De forbudte sange er af blandt andet af Rod Stewart, John Lennon, Poul Henningsen, Frankie Goes To Hollywood, Beach Boys, Trille, Serge Gainsbourg og Billie Holiday.


Søndag 10. jun.

Ballet Akademiets elevforestilling 2018

Musikhuset

Ballet Akademiet opfører med over 200 elever en bred vifte af balletskolens formåen – Klassisk ballet, moderne ballet, jazz og step.
Der vil både være Svaner og Havfruer at finde samt gæste visit af koret LYT.


Søndag 10. jun.

Søren Krogh Band sommerkoncert

Musikhuset

Gratis sommerkoncert i Musikhusets Spejlbassin. Den nordjyske troubadour Søren krogh er klar med sit ny album og efterfølgende turné.


Lørdag 9. jun.

Lotusøje med Akademisk Kor og forfatteren Suzanne Brøgger

Musikhuset

En litterær korkoncert med Akademisk Kor Aarhus, dirigenten Jonas Rasmussen og forfatteren Suzanne Brøgger. Koncertens hovedværk er ”Lotusøje”, som er komponeret i 2016 af Per Drud Nielsen og baseret på Suzanne Brøggers digtsamling af samme navn fra 1999.


Lørdag 9. jun.

Gratis sommerkoncert i Musikhusets Spejlbassin

Musikhuset

Ane Monsrud er opvokset i Norge, tæt på Oslo. Hun har studeret i London og Ålborg og er nu studerende på sangskriver linjen ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.


Torsdag 7. jun.

En flamenco-verdensstjerne kommer til Aarhus

Musikhuset

Spanske Tomatito giver aarhusianerne den andalusiske musik- og danseart, flamenco. Med sig har han sin tro følgesvend guitaren, og et stærkt line-up af musikere og sangere.


Søndag 3. jun.

Jazz: The Art Of The Quartet

Musikhuset

Peter Erskine, Kenny Werner, Benjamin Koppel og Johannes Weidenmueller spiller jazz i Musikhuset.
The Art of the Quartet er navnet på allstar-bandet bestående af fire af de mest efterspurgte, alsidige og dygtigste musikere på den internationale jazzscene i dag.


Søndag 3. jun.

Fátima Trives-Escolano, klarinet

Musikhuset

Natmusik af kvindelige komponister - for klarinet, sopran og elektronik. Lieder af Alma Mahler og Kaija Saariaho.


Søndag 3. jun.

Arion korets sommerkoncert

Musikhuset

Arion-koret er et traditionsrigt kor som har glædet publikum i Aarhus såvel som i Beijing, Krakow, Verona, Atlanta, Prag, Oslo. Koret består af 45 sangere fordelt på fire stemmer.


Lørdag 2. jun.

Torben Chris, Thomas Hartmann & Lars Dons

Musikhuset

Filuren lægger lokaler til Comedy ZOO Århus. Derfor kan du fredag og lørdag glæde dig til en sjov aften i selskab med nogle af tidens hotteste komikere.


Onsdag 30. maj.

Gidon Kremers 70 års koncert

Musikhuset

Den lettiske violinist og dirigent Gidon Kremer er en af tidens store musikere. Han er samtidig en af den klassiske musiks mest markante personligheder.


Lørdag 23. jun.

Livshistorier fra Møllestien

Aarhus Teater

Gode gamle historier og anekdoter, kaffe og kage - så kører vi.


Fredag 1. jun.

Så er der Disney med Luftens Helte

Voxhall

Så er der Disney! Luftens Helte er et 18-mand stort band fra Aarhus, som har specialiseret sig i den fantastiske musik fra det magiske tegnefilmsunivers. Det eneste band i verden af sin art.


Fredag 25. maj.

Frodig rock med psykedeliske efterklange

Atlas

Amerikanske Grails eksperimenterer. Gruppe er et amerikansk rockband, men de vil presse den lidt længere.


Onsdag 23. maj.

Soul, funk og rock fra Austin i Texas

Atlas

Amerikanske The Band Of Heathens er americana-musik. På deres europæiske tour giver de koncert her i Aarhus.


Fredag 18. maj.

Her føder de nye musiktalenter på stribe

Voxhall

Oplev fødefabrikken for musikere til bands som Dúne, Under byen, Mont Oliver og Ulige numre. Den hedder Klejstrup Musikefterskole.


Mandag 14. maj.

Global musik skildrer planetens divercitet

Atlas

Global Musik flyder gratis til dine ører denne aften på Atlas. Oplev planetens divercitet, etnicitet og kreativitet, mens koncerten kaster sine spraglede lydbilleder ud fra scnen.


Torsdag 10. maj.

Shane Bunting er Madchild på Voxhall

Voxhall

Madchild Shane Bunting har vundet flere Juno-priser plus diverse andre canadiske musikpriser. Shane er en flittigt turnerenede musiker.


Torsdag 26. apr.

Jalla-Festival gratis i Gellerup

Opgang2

Tre dage er der gratis teater i Gellerup på Jalla-festival. Det sker på Utopia Stage, Gudrunsvej 78.


Søndag 6. maj.

Unik performance med 3 kropslige lyderum

Godsbanen

Cover er en eksklusiv intim performance for max 30 personer pr gang. Gennem 3 oplevelsesrum får gæsterne en sensorisk lydoplevelse.


Lørdag 19. maj.

Fra renæssancen til moderne klassikere

Musikhuset

Carsten Pedersen er uddannet guitarist på Det Jyske Musikkonservatorium samt på en lang række mesterkurser hos blandt andet David Russell, Manuel Barrueco, Costas Cotsiolis og Roland Dyens.
Han fremfører et spændende og varieret koncertprogram på guitar, som tidsmæssigt spænder fra renæssancen til nutidig og moderne klassikere.


Søndag 13. maj.

Den triste klovn med den gyldne stemme

Musikhuset

Fænomenet Puddles Pity Party kan nu opleves i Danmark. Et show ulige noget andet, der blæste det amerikanske folk bagover i stuerne, da den anonymt udseende, triste klovn første gang indtog scenen i det populære tv-program America's Got Talent.


Søndag 13. maj.

Spot på den ny og mest lovende musik

Musikhuset

Musikhuset er musikalsk centrum, når Spot Festival åbner dørene for nysgerrige musikelskere fra hele norden. Musikhuset bliver omdannet til en stor festivalplads, når festivalen sætter spot på den nye og mest lovende musik fra den danske og nordiske musikscene.


Tirsdag 8. maj.

Kender du portugisisk fado?

Musikhuset

Dyk ned i en helt særlig musikalsk genre fra Portugal i Musikhuset.
Christina Branco formidler musikgenren fado.


Søndag 6. maj.

Choroer, sambaer, frevoer og valse

Musikhuset

Spændende melodier, vuggende rytmer og opstemt strengeleg. Det finder man i Brazilian Guitars med den brasilianske mester Rogerio Souza og Jens Viggo Fjord.


Lørdag 5. maj.

Hr Skægs store skoleshow

Musikhuset

Hr Skægs gode ven Vinter har aldrig gået i skole. Alligevel påstår han, at han ved alt hvad der er værd at vide.


Lørdag 5. maj.

Jazztalenter spiller personlige favoritter

Musikhuset

Til koncerten har Danish Youth Jazz Orchestra selv skabt repertoiret - hver musiker har ansvaret for at vælge, komponere eller arrangere ét nummer på sætlisten. Til hvert af numrene knytter sig en lille beretning eller historie fra musikerne om, hvorfor netop dét nummer er blevet valgt.


Søndag 6. maj.

Americana og folket pop-country

Musikhuset

Hush er et band som i dén grad skal opleves live, det er velkendt på spillestederne og hos deres trofaste publikum. Med over hundred tusinde solgte albums, er duoen en af Danmarks største succeser inden for americana og folket pop-country.


Onsdag 25. apr.

Jazzen udfordres af hendes smukke stemme.

Musikhuset

Chrysta Bell er en af David Lynchs foretrukne musikalske samarbejdspartnere gennem mange år. Faktisk har hun også en rolle i den nye sæson af Twin Peaks.


Lørdag 21. apr.

Her får du hele verdens historie

Musikhuset

Fuhlendorff er klar med et nyt solo show, "Går over i historien". Denne gang har han tænkt sig at fortælle hele verdenshistorien.


Lørdag 9. jun.

En kvindesaga i tre generationer

Katapult

Tag din mor og veninderne under armen og din datter i hånden til en aften med, for og om kvinder. Ikke uden min mor fortæller om kvindelivet i ord og musik på tværs af generationer og kulturer.


Lørdag 26. maj.

Robotterne drømmer om dig

Katapult

Robot Dreams kombinerer visuelt teater, dans, film, nye medier og nutidig musik. Hightech og poesi, virtualitet og menneskelige legemer blandes i et nyt, unikt scenekunstnerisk sprog, der lokker publikum til at udforske grænserne for det virkelige og det surrealistiske.


Torsdag 24. maj.

I bilen er han konge og bestemmer alt

Katapult

Frank Thiel er Bilisten der sætter sig bag rattet og kører hvorhen han vil. I bilen ved han hvem han er.


Lørdag 5. maj.

En rå kusse i spring uden tørre clichéer

Katapult

Humor, sex, krop og form. I et kærligt pirrende univers, flyder en visuel strøm af billeder og stemninger.


Onsdag 25. apr.

Brutalt og intenst one-man-show fra London

Katapult

Stykket er en kraftfuld udladning, hvor Adam Scott-Rowley står nøgen og alene på scenen. Et brutalt intenst, mørkrandet og morsomt one-man-show om det moderne menneske og det samfund, der har skabt det.


Lørdag 2. jun.

Lattermild og mørk komedie af Max Frisch

Aarhus Teater

Biedermann er den pæne og retskafne humanist, som altid tror på det gode i mennesket.


Fredag 25. maj.

Kom på boot-camp med heltene

Svalegangen

Hvem er helte? Hvad gør helte? Hvilke egenskaber har de, og hvordan ser de ud? Har vi overhovedet brug for helte? Svaret er ja, hvis du spørger Glad Teater.


Onsdag 16. maj.

Den grønlandske mands drømme, sex og kærlighed

Svalegangen

Angutivik betyder “rigtig mand” på grønlandsk.


Torsdag 24. maj.

Synets betydning og blikkets magt

Bora Bora

Publikum sidder på scenen i en halvcirkel omgivet af lyd.


Onsdag 9. maj.

Et usædvanligt bevægende show

Bora Bora

Poetisk, eksistentielt og råt udforsker Dialogues konflikten mellem lykke og had. Held og ulykke.


Onsdag 25. apr.

Vi er nøgne foran det store uhyre

Bora Bora

Du står nøgen foran det store, ubegribelige mørke. Det er større end dig.


Fredag 4. maj.

Cirkus artister fra Palæstina

Eutopia

Palestinian Circus School viser de ny forestilling Sarab på Eutopia Stage i Gellerup. Sarab er cirkus om de globale flygtninges bestræbelser på at finde vej.


Onsdag 18. apr.

Impro teater med energi og følelse

Eutopia

Felt spiller fuldt improviserede teaterforestillinger med et sammenhængende dramaturgisk forløb. Der er intet tekstforlæg, ingen givne karakterer, ingen kostumer eller rekvisitter.


Fredag 27. apr.

De har samlet et helt nyt band

Atlas

Makkerparret Klumben & Raske Penge har samlet et nyt band, som de første gang står på scenen med. De har i periode fokuseret på at skabe ny musik, og nu er de klar til at udgive den i form af en stribe singler.


Torsdag 26. apr.

Release fest for albummet Wonder Why

Atlas

Total Hip Replacement holder release fest for deres debutalbum "Wonder Why". Gruppen spiller en masse numre fra albummet med stort band.


Torsdag 26. apr.

Mere uptempo med mere bas og trommer

Voxhall

Jacob Bellens besøger Aarhus med band og et mere upbeat og groove-baseret udtryk. Koncerten er efter Bellens’ eget udsagn mere uptempo end tidligere.


Mandag 23. apr.

Japansk komponist og percussionist

Atlas

I over 40 år har Midori Takada inviteret lytteren indenfor i en meditativ klangverden, hvor oplevelsen af tid udforskes. For eksempel manifesteret i hovedværket "Through The Looking Glass".


Mandag 21. maj.

Sofistikerede sange i fine kompositioner

Atlas

Sofistikerede sange, fine kompositioner. Afmålt instrumentering, som byder på både banjo og horn.


Fredag 4. maj.

Håndværk og uforfalsket kunstnerisk vision

Atlas

Dansk folkemusik er i gang med en kæmpe udvikling. Musikken er blevet hip og eftersøgt og tiltrækker et stort nyt, ungt publikum.


Torsdag 3. maj.

Duo med dansk poesi og triphop-beats

Atlas

Rest In Beats er dansk poesi ovenpå levende, tektoniske triphop-beats. Duoen består af to legesyge sjæle.


Lørdag 28. apr.

De landede på scenen med et sonisk drøn

Voxhall

Syrerockerne Fribytterdrømme fik anmelderros for "Superego" og seks stjerner i Gaffa åbingskoncertetn på deres turné. Forventningsfulde fans kommer til at opleve ét af Danmarks mest lovende musiknavne, når gruppen vækker sangene fra deres seneste album til live på Voxhall.


Fredag 20. apr.

Du skulle have været der i går

Atlas

Pligten Kalder laver seriøse og sorte sange med underfundige understrømme. Forvent både magiske og komiske øjeblikke – ikke mindst mellem de triste sange, hvor Steno og Olsen som regel får flettet en anekdotisk snak om alt eller intet ind.


Fredag 27. apr.

Eventyret om Klovnen og Kronprinsen

Kulturbyen

Cirkus Arenas nye eventyr om Klovnen og Kronprinsen, der tager børn og voksne med på en magisk cirkusrejse til fjerne lande i jagten på den tabte tåre.


Torsdag 19. apr.

En hel aften med One Love

Atlas

Velkommen til en aften med One Love.
Kom og oplev musik, poesi, kunst og kaffe som du aldrig har prøvet det før.


Lørdag 7. apr.

Fem tanzaniske dansere med moderne dans, tricks og akrobatik

Eutopia

The Chair er en danseforestilling, som er centreret om "stolen" og alle dens meninger og betydninger. I forestillingen medvirker fem tanzaniske dansere, som kombinerer break dance, moderne dans, tricks og akrobatik på scenen.


Torsdag 3. maj.

Hun spiller oldschool funk blandet med hiphop

Musikhuset

Ida Nielsen beskriver det at have spillet med Prince som "en kæmpe gave og den mest magiske og lærerige musikalske rejse nogensinde". Sorgen og chokket over læremesteren Prince og vennens tragiske bortgang har ikke helt har fortaget sig, men hun har samlet et fantastisk band og er igen draget på landevejen.


Lørdag 28. apr.

Lines florlette popsange

Musikhuset

Line Bøgh er en særegen singer/songwriter på den danske scene. Hendes florlette popsange finder tyngde i tekst, arrangement og vokalarbejde.


Fredag 27. apr.

Fra guitarens og flamencoens hjemland

Musikhuset

Fra guitarens og flamencoens hjemland Spanien har de tre unge musikere sammensat et fyrigt og kontrastfyldt program. Du får dansante og folkloriske rytmer til virtuost spansk temperament.


Torsdag 26. apr.

Xander på akustisk forårsturné

Musikhuset

Xander har spillet en masse store festivaler, både med sit eget band og sammen med Suspekt. Nu er han klar til at spille akustiske koncerter indenfor.


Torsdag 26. apr.

Sejlede jorden rundt på utallige turnéer

Musikhuset

For 30 år siden mødtes Michael Learns to Rock for første gang i øvelokalet i Århus. Dermed startede en uforudsigelig rejse ud i popmusikkens verden.


Søndag 27. maj.

Musical om Tommy og Rasmus Seebach

Musikhuset

Seebach er fortællingen om en af de mest betydningsfulde familier inden for dansk popmusik. Om far og søn – Tommy og Rasmus.


Lørdag 21. apr.

Styr på Dyr Show

Musikhuset

Et show der indeholder alt det Sebastian er kendt og elsket for. Humor, viden, gøgl, trylleri, musik, sang og dans.


Mandag 16. apr.

Hyldestshow til Simon og Garfunkel

Musikhuset

Det succesfulde show hylder Simon and Garfunkels liv og musikalske karriere. Med livmusik, skuespil, originale fotos og filmklip fortælles den fængslende historie om Paul Simon og Art Garfunkel.


Mandag 16. apr.

I selskab med troubaduren Sebastian

Musikhuset

Når Sebastian alene på scenen møder sit publikum, får poesien vinger. Han ledsager sine udødelige sange med anekdoter og underfundig humor.


Fredag 13. apr.

Eventyrlysten jazz og groovy blues

Musikhuset

Uffe Steen Trio & Vestbo Trio er på releaseturné. Det gælder livealbummet "Doppler Effect".


Lørdag 14. apr.

Gintberg re(d)der verden

Musikhuset

Gintberg udtaler fra sin hemmelige skrivelejr i Panama:
"Synes bestemt at jeg havde gjort det klart? Jeg føler mig misforstået på det groveste. Jeg har tænkt mig at rede verden.


Torsdag 12. apr.

Oplev den amerikanske sanger og sangskriver

Musikhuset

Joan as Police Woman har skabt sig et stort navn på sin fantastiske oftest R’n’B-inspirerede lyd, der bliver mikset op med et væld af genrer hvor særligt punk og den elektroniske musik indgår i en eminent cocktail. Med sig har Joan as Police Woman splinterny musik og et fem mand stort band.


Torsdag 12. apr.

AIDA fra Kiev Statsopera

Musikhuset

Lad dig begejstre af Verdis mesterværk om krig, kærlighed og fædreland i Kiev Statsoperas fantastiske opsætning. Egypten trues af den etiopiske hær, og ypperstepræsten Ramfis konsulterer derfor gudinden Isis for at få hende til at udpege den, der skal lede de egyptiske styrker.


Torsdag 12. apr.

Koncert med talentfulde elever på piano

Musikhuset

Elever fra PianoAkademiet giver et flot koncertprogram, hvor blandt andet hele Carl Nielsens værk ”Klavermusik for Store og Smaa” opføres. I sin helhed er det et utroligt flot værk med 24 forskelligartede klaverstykker, der kommer rundt i alle tonearterne, men som sjældent spilles på koncert.


Søndag 8. apr.

Tre herrer med musikalsk intimitet

Musikhuset


Der er gået over 14 år siden Everybody's Talking spillede deres første koncert på det hedengangne BarBlues i hjertet af København. Siden er det blevet til fire cd-udgivelser, to DVD'er med liveshows og et utal af koncerter landet over på såvel de lokale scener som i de helt store musikhuse.


Søndag 8. apr.

Jazzkoncert med Annisette

Musikhuset

To af de største trommeslagere i dansk jazz, Alex Riel og Stefan Pasborg er på scenen. Med dem er Savage Roses ikoniske stemme Annisette og den gambianske kora-spiller Dawda Jobarteh.


Tirsdag 10. apr.

Det skide show

Musikhuset

Den Korte Radioavis har lagt landet ned i snart tre år med sin politisk ukorrekte og spiddende satire. Karakterernes er krydret med små og store hverdagsproblemer, som spænder over alt fra sexbrevkasser til mordet på en Klovn.


Søndag 8. apr.

Michael Falch med band og kor

Musikhuset

Michael Falch optræder med et gigantisk kor på 250 sangere. På programmet står nogle af hans mest elskede og iørefaldende sange.


Søndag 8. apr.

Dansk saxofonist turnerer med jazzstjerner

Musikhuset

Niels Vincentz udforsker den akkordløse trio-konstellation med to amerikanske legender, bassisten Cameron Brown og trommeslageren Billy Hart.
De tre musikere mødtes helt tilbage i 1999 og lavede en indspilning, nemlig albummet "Early Reflections".


Fredag 6. apr.

Den første akustiske koncert med Folkeklubben

Musikhuset

Folkeklubben giver sin første akustiske i Musikhuset. Efter rundt regnet 600 koncerter og tre fuldlængdealbum ønsker Folkeklubben at prøve sig af i en mere intim, akustisk ramme.


Torsdag 5. apr.

Ida Corr med ny musik efter storhit

Musikhuset

Ida Corr var med i Toppen Af Poppen, hvor hendes fortolkning af Gnags’ "Når Jeg Bliver Gammel" røg direkte ind i danskernes hjerter og som nr. 1 på flere kanaler.


Torsdag 5. apr.

Oplev en imponerende jazzstemme

Musikhuset

Hør jazzikonet Mark Linn alsidige og ekspressive stemme. Han deler et repertoire af David Bowie, Stevie Wonder, Peter Gabriel, det irske rockband U2 og Radiohead.


Onsdag 30. maj.

Mennesket og den kunstige intelligens

Aarhus Teater

Lav Sol er teater om mødet mellem det moderne menneske og kunstig intelligens.


Onsdag 18. apr.