KulturNyt.net ⊂ Søndag 17. nov. kl. 19:27 ∴ uge 46

Kulturglimt fra Aarhus

Glimt fra kulturlivet i Aarhus. Send en invitation til redaktionen, hvis du har noget kunst og kultur du gerne vil dele med folk i byen.Se mere

Amerikanske CNN anbefaler turister en dag i Aarhus

CNN: God mad og typisk dansk frihed, Aarhus er den perfekte by for amerikanske turister

Det er maden. Når du rejser i Europa, så tag en pause i Aarhus. Her spiser du i verdensklasse, siger den amerikanske TV station CNN.

kulturSe mere

Æteriske olier påvirker dine følelser

Kan man vaske sine følelser i Lavendel-olie?

Vi kender den alle; duften af angstens sved. Men hvad sker der når vi er grebet af den frygtelige følelse, og vi samtidig inhalerer en duft af Lavendel? Kan vi orientere os anderledes klart, kan vi finde ro via lugtesansen, når følelserne som for eksempel angst overmander os?

Ubevidst eller bevidst reagerer vi på hinanden og os selv gennem lugtesansen.

kulturSe mere

Audition på Aarhus Teater, scenograf David Gehrt

Hvor langt vil publikum gå til psykopat-casting på en film? Audition på Aarhus Teater

Hvad er vigtigst? De fire hjul på en bil eller motoren? Måske rattet? Sådan er det også med teater. Det er de mange kompetente mennesker der i fællesskab driver stykket fremad. Her er et interview med en af dem.

teaterSe mere

Opskrift lammekølle / braiseret lammeskank

Køkkenchefens opskrift på lammekølle: Braiseret lammeskank

Køkkenchef Nanna Krøjmand er glad for lam. Hendes braiserede lammeskank er så mør at man kan spise den med øjnene. Se for dig selv og få hendes tips til hvordan lam smager perfekt. Det handler blandt andet om tomat, porrer og gulerødder.

madSe mere

Den Hellige Seksualitet, foredrag med Celestine Andersen

Sex skal mærkes med hele kroppen

Hun er en levende fortæller, Celestine Andersen, som med hjerte og humor fortæller om den vigtige balance mellem lyse og mørke tangenter i livet. Hun inviterer publikum til at lege med og undersøge hvordan det er at se indad. Skabe bevidsthed og nærvær i kroppen for at åbne op for større glæde og livskraft.

kulturSe mere

Ølfestival i Århus - Beer Festival Denmark

Ølfestival bestormet af ølglade mennesker

Øl er godt, meget øl er meget godt. Hundredvis var inde og smage på varerne på den store ølfestival i Aarhus. Her udstiller bryggerierne og giver smagsprøver til publikum.

Beer Festival Denmark lukkede 1.600 mennesker ind i Turbinehallen.

kulturSe mere

Prostatakræft: En Lille Smule Ubehag, Teatret Svalegangen

Den store frygt: Døden og impotens - En Lille Smule Ubehag

Holger Østergaard spiller Frank der er blevet syg i sin prostata. Det gør han i stykket En Lille Smule Ubehag på Teatret Svalegangen. Han har fået kræft. Hans spermkirtel skal fjernes, og nu er han bange. Vred.

teaterSe mere

Bogreception Claras Tusmørke

Bogreception i Århus for Claras Tusmørke

Forfatteren Lita Domino holdt søndag bogreception for digtsamlingen Claras Tusmørke. Det foregik i det dejlige lokale Vogn 1 på Godsbanen. Et halvt hundrede mennesker kiggede forbi og fejrede udgivelsen, og de fleste købte et eksemplar af digtsamlingen der har modtaget stor opmærksomhed.

kulturSe mere

Forfatter modtog 12.000 kr. fra Lions Club Århus Regina

Claras Tusmørke fik 12.000 kr.

Forfatteren Lita Domino modtog torsdag en donation fra Lions Club Århus Regina. Det skete i forbindelse med klubbens 30 års jubilæum. Solvejg Kaae Hansen stod for overrækkelsen.

De 12.000 kr. blev doneret til udgivelsen af bogen Claras Tusmørke, skrevet af Lita Domino.

kulturSe mere

Breaking News - Teatret Svalegangen

Breaking News er en satire om fake og propaganda i medierne

Breaking News I en verden styret af kyniske sociale medier, som stjæler din sjæl og alle dine data og efterlader dig med et farvestrålende kuponhæfte i hovedet fuld af reklamer.

I en verden hvor de sociale medier sælger dine følelser og dine tanker til politiske partier, så dit land kan blive styret hårdt og ubarmhjertigt af den ny diktator.

teaterSe mere

Parasitterne af Soya, Aarhus Teater

Soyas Parasitterne er en god historie på Aarhus Teater

Carl Erik Soyas mest berømte teaterstykke er Parasitterne som nu opføres på Aarhus Teater med Sargun Oshana som instruktør. David Gehrt har lavet den flotte scenografi som ligner et stort dukkehus fra Lego eller Playmobil.

teaterSe mere

Rose Eken: Her er plakaten til Aarhus Festuge, 2019

Kablerne skaber forbindelse i Aarhus Festuge 2019

Rose Eken står bag plakaten til Aarhus Festuge 2019. Kunstneren fortolker temaet ’Bridging’ på årets Festugeplakat, der sætter både strøm og lys til Aarhus Festuge. Rose Eken har arbejdet en del med kabler som inspiration, og hendes foretrukne motiv har også fundet vej til Aarhus Festuge-plakaten: Kabler.

kulturSe mere

Kongens Fald i billed-orgie, Aarhus Teater

Kongens Fald opføres i et eksplosivt orgie af farverige billeder på Aarhus Teater

Aarhus Teater har sammen med Det Kongelige Teater skabt et orgie af visuel kraft som aldrig er set tidligere i Kongens Fald.

teaterSe mere

'Brænding' på Aarhus Teater, vinterens præsentationsforestilling

Giftig 'Brænding' forurener hav og sjæl

Brænding er et teaterstykke om forurening. Den fra havet, og de løgne vi siger til hianden. Den ydre og den ydre forurening.

Historien foregår på tangen ved siden af havet og kemifabrikken. Vi er til fest i forsamlingshuset.

teaterSe mere

Sælger 25.000 billetter til 'Den Uendelige Historie' på Aarhus Teater

Tusindvis af århus-børn skal opleve juleteater for hele familien

Årets juleteater for hele familien er Den Uendelige Historie på Aarhus Teater. I den ene hovedrolle som Bastian er det Anton Hjejle, mens den anden hovedrolle spilles af Ashok Pramanik som Atrejo. Stykket er instrueret af Jacob Skjødt efter en historie af Michael Ende.

teaterSe mere

Sarah Kanes '4:48 Psychosis' på Aarhus Teater

Hun begik selvmord efter dette teaterstykke

Sarah Kane, en ung britisk skuespilforfatter, begik kunstnerisk selvmord efter hun skrev dette teaterstykke. Hun hængte sig. Dette er hendes selvmordsbrev. Psychosis 4:48. Hendes testamente. Den sidste historie fra hende til dig.

teaterSe mere

Lars von Triers 'Dancer in the Dark' på Aarhus Teater

Dancer in the Dark

Dancer in the Dark opføres på Aarhus Teater. Det er en af de største forestillinger man har haft på Scala, blandt andet har man bygget en fabrik på scenen, og der er flere end 20 medvirkende. Det er Lars von Triers berømte film, vinder af Guldpalmerne i Cannes, Dancer in the Dark, og i en helt ny udformning.

teaterSe mere

Mæt af dage, Teatret Svalegangen

Teater om aktiv dødshjælp: Karen ønsker hjælp til sit selvmord

Teaterstykket Mæt af dage er skrevet af dramatikeren Thomas Markmann. Det handler om aktiv dødshjælp i form af hjælp til selvmord. En yngre kvinde, Karen, har mistet lysten til at leve på grund af sin sygdom.

teaterSe mere

Bank gi'r 1,6 mio. kr. til skolebørn

Skolebørn scorer milliongevinst - bruger pengene på teater

En af de lokale banker i Aarhus gør en forskel for tusindvis af skolebørn. Banken giver - via sin velgørende fond - 1,6 millioner kroner til Aarhus Teater. Derfor ringede telefonen for nyligt på teater-direktørens kontor.

kunstSe mere

Eja Due om lyst, købesex og den lykkelige luder

Sex sælger utrolig godt

Interview med skuespiller Eja Due der fortæller om lyst, købesex og den lykkelige luder. Hun skaber performance-teater der handler om seksualitet.

Sex sælger?

'Sex sælger utrolig godt. Selvfølgelig fordi ordet 'sex' indgår, og fordi jeg tror rigtigt mange myter, og idéer og fantasier ikke mindst om luderen - et dejligt dansk ord - vækker lige dele forargelse og provokerer et tabu i os.

kulturSe mere

Retro møbler eller nyt design? FDB Møbler i Aarhus

Retro møbler eller nyt design? Hvad ka' du li'?

Siden 2013 har FDB Møbler haft succes med sine retro-møbler fra 70'erne. Fredag åbnede firmaet sin først design-butik i Jylland. Den ligger i Guldsmedgade her i Aarhus.
Direktør Ole Kiel fortæller om møblerne. Brand manager Gitte Matzen fortæller om filosofien hos FDB Møbler.

kunstSe mere

Tine Dannerfjord på Art Gallery PS

Tine Charlotte Dannerfjord maler farver ind i menneskets vintermørke

Dannerfjord er en kunstner der maler abstrakte og meget farverige billeder i mange lag. Hun skaber meget ekspressive udtryk, hvor hun i processen befinder sig i et flow, som opsluger hende. Hun fortæller at processen kan være så medrivende at farverne også kan optræde i hendes drømmeverden om natten.

kunstSe mere

Aarhus Teater i Tivoli Friheden efter lukketid

Fantasi og frihed folder sig ud i den magiske have

Nu kan du komme i Tivoli Friheden efter lukketid og opleve teater. Det er Aarhus Teater der er på udflugt i Friheden, sammen med forfattere og skuespiller som fylder haven med fantasi, gøgl og dramatik.

'Jeg kan godt lide den idé om at man træder indenfor i en form for autonom zone, hvor der er nogle helt egne regler som ikke har noget med verden udenfor at gøre', fortæller instruktøren Line Paulsen.

teaterSe mere

Christian Lollikes Revolution på Aarhus Teater

Isbjørnen sveder og de fattige er på vej

Vi har brug for en Revolution. Du har hørt det før, verden er ved at gå under. Fordi vi køber alt for meget og kaster vores affald lige tilbage i skødet på Moder Jord. De fattige sulter, de flygter, havvandet stiger, isbjørnen sveder.

teaterSe mere

Aarhus Teater: Anekdoter på Lokalcenter Møllestien

Historier fra dengang bedstemor mødte bedstefar

Det er de gamle mennesker som afslører de søde, sjove, private og rørende historier fra deres ungdom. Det er blevet til forestillingen Anekdoter som Aarhus Teater opfører på Lokalcenter Møllestien denne sommer. Unge skuespillere fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus danser og fortæller - giver anekdoterne liv, mens publikum drikker kaffe og spiser kage.

teaterSe mere

Biedermann og Brandstifterne på Aarhus Teater

Hvad ville du gøre?

I Biedermann og Brandstifterne flytter djævelen ind. Eller er han bare en flink fyr? Det er spørgsmålet, der er evigt aktuelt. Hvordan reagerer det 'gode menneske' når brandstifteren flytter ind i huset. Man vil jo så nødigt fornærme folk, og vi vil gerne være venner med alle.

teaterSe mere

Angutivik er den rigtige grønlandske mand

Angutivik. Du kan møde Den Grønlandske mand på Teatret Svalegangen i Aarhus. Det er underholdende, tempofyldt, melodisk. Men det er også et klap i bagdelen på de folk der har hvide vinger og vil redde grønlænderne fra sig selv.
'Vi er ikke alene i verden mere', siger skuespiller Klaus Geisler.

teaterSe mere

Fanget i den kunstige intelligens?

Lav Sol på Aarhus Teater handler om dit møde med den kunstige intelligens. Vi bombarderes med information, og det gør noget ved vores krop. Kroppen er i oprør. Den savner berøring. Lav Sol handler om teknologi, etik og humanisme. Opsætningen er utraditionel. Du står helt tæt på skuespillerne, og de inviterer dig indenfor i deres digitale sindstilstand.

teaterSe mere

Alle i stykket er grabbet på forskellige måder

Grab Them by the Pussy, Svalegangen

Donald Trump har leveret titlen og Jeanette Munzert har skrevet resten af historien. Det handler om køn, kærlighed og forplantning i en tid hvor vi er forvirrede over vores egen eller andres seksualitet.
Medvirkende Holger Østergaard, Albert Stein Ankerstjerne, Camilla Gjelstrup, Mette Gadeberg Gregersen, Josefine Tvermoes.

teaterSe mere

Sonja er i helvede og leger med døden

HEL Denne historie handler om en ung kvinde der er blevet træt af sin familie, hun gider ikke sine venner, og kæresten var ikke noget for hende. Nu er hun taget i helvede, et lille hus ude i skoven - fri for dem alle sammen. Tror hun.

Men søsteren vil ikke la' Sonja synke ned i helvedets ensomhed.

teaterSe mere

Kvinders liv udstilles på Kvindemuseet

Kvindemuseet giver dig et intimt indblik i 1.000 kvinders liv på Aarhus Teater. Deres kostumer. Kjoler. Sminke. Udstillingen hedder Teater Liv, og du har samtidig adgang til hele den øvrige udstillinge på Kvindemuseet.

udstillingSe mere

Stærk roman bliver til teater i Århus og København

Bøssen der elskede techno, sex, ecstasy - men han var ensom

Romanen Techno tager dig på en hardcore tour rundt i nattens byliv, sex, stoffer og kærlighed. Nu er bogen blevet til teater. Stykket handler om en ung mands første kærlighed. Han er bøsse, så det handler meget om at danse, tage stoffer, masser af sex - men mest om ensomheden og kærligheden.

teaterSe mere

Sonja er i helvede og leger med døden

HEL Denne historie handler om en ung kvinde der er blevet træt af sin familie, hun gider ikke sine venner, og kæresten var ikke noget for hende. Nu er hun taget i helvede, et lille hus ude i skoven - fri for dem alle sammen. Tror hun.

Men søsteren vil ikke la' Sonja synke ned i helvedets ensomhed.

teaterSe mere

Kvinders liv udstilles på Kvindemuseet

Kvindemuseet giver dig et intimt indblik i 1.000 kvinders liv på Aarhus Teater. Deres kostumer. Kjoler. Sminke. Udstillingen hedder Teater Liv, og du har samtidig adgang til hele den øvrige udstillinge på Kvindemuseet.

udstillingSe mere

Racekrig i Aarhus? - Kiosk brændt ned

Vi lever i den mest fredelige tid i verdenshistorien. Aldrig har så få mennesker mistet livet i krig som nu. Alligevel er medierne fyldt med frygt for krig, og der piskes spændinger op mellem racer og kulturer.På Teatret Svalegangen præsenterer Niclas Ashkan Johansen sit teaterstykke: 'Opløsningstiden'.

teaterSe mere

Digter i Paradis hos Løve's Bog- og VinCafé

Digter i Århus. Digte om kærlighed, sex og humor

Der er en god atmosfære på Løve's Bog- og VinCafé når Århus Poetklub inviterer byens digtere til at læse deres digte højt. Alle er velkomne til Åben Poetisk Scene. Det foregår et par gange om måneden i Nørregade, og der er fri entré.

kunstSe mere

Fotografens Tegn på Liv

Fotografens piger og tegn på liv + tip til fotografering

Fotoudstillingen på Godsbanen i november hedder Tegn på Liv. Fotografen er Mikkel Randlev Møller.

kunstSe mere

Fransk på toilettet - StorySlam i Århus

Er du også vild med franske blowjob? StorySlam i Århus

StorySlam i Århus er importeret direkte fra New York. Her fortæller folk deres personlige historier. Det er både sjovt og rørende.

Du kan høre historier om franske blowjobs på efterskolen, frække kvindelige soldater der kaster sig ud fra 18 meter høje træer, og kvinden der går baglæns, samt den unge araber der kommer til USA og straks bliver anholdt i lufthavnen.

showSe mere

Vil du have porno eller kærlighed? Teatret Svalegangen

I denne historie bliver der onaneret, horet og knaldet mens en ung dansk mand fortæller om sit forfærdelige liv. Han er i starten af 30'erne. Han foretrækker porno, hvor han kaster sin sperm på kvinderne - fremfor kærlighed, som bliver til elskov og som bliver til børn. Han vil have børn, han vil ikke have børn! Han vil være en god far, hvis bare han havde en kæreste.

teaterSe mere

Genkender du dig selv som dansker?

Hvem er dansk? Os der ikke snakker med folk i bussen? Teatret Svalegangen.

Her er en sjov komedie om kærlighed. En flygtning kommer til Århus og skal lære at blive dansk. Forestillingen er fri for moralske pegefingre eller krig, det er ikke synd for nogen!

Vi følger en ung syrisk mand på sin rejse i Århus, hvor du sikkert kan genkende mange af scenerne fra dig eget liv.

teaterSe mere

Dette sted i Århus tiltrækker børn og unge som vil bruge kroppen og opleve virkeligheden

Ballet Akademiet i Aarhus tiltrækker børn og unge som elsker at bruge kroppen

Her er glade børn og unge mennesker, fordi de lige nu har de en pause fra det påtrængende internet, hvor man skal like hinanden, og chatte, og dele billeder og video af den første kæreste og katte som er nuttede og mennesker der falder når de står på ski.

dansSe mere

Liv og død på Århus Havn: Oplev Titanic & Tsunami

Video fra tsunami og Titanic. Gruppe38.

Du får oplevelser på havnen, ude på Pier 3 hos Teatret Gruppe38. Sammen med kunstnere fra Italien, Schweiz og Tasmanien har teatret født forestillingen: 'All this Going and Coming'.
Du ved hvordan det er: Alting forandrer sig, skibsværter lukker og pludselig har vi en hel ny by 'Århus Ø'.

teater


Kultur Nyt Kultur uge 46 Del din kultur Redaktion Anmeldelser Kulturglimt


KulturNyt er et no-money-no-profit medie hvor skribenter, fotografer og journalister tilbyder en genvej væk fra swipe-telefonen og ud i virkeligheden. Hvis du har et kulturarrangement så fortæl os om det, eller lav en konto og skriv selv dit arrangement ind i kulturkalenderen. Copyright på tekst og billeder tilhører de respektive rettighedshavere. Synspunkter og meninger henhører til de enkelte aktører. Alle informationer om arrangementer fakta-tjekkes efter bedste evne, tjek udbyderen af et kultur-arrangement for de seneste opdates. KulturNyt er med på kulturel mangfoldighed og stræber efter at være åben overfor alle retninger i kulturlivet. Alt indhold på KulturNyt leveres efter princippet om no-money-no-profit, vi er finansieret af godt humør og kernedansk ytringsfrihed. Konkurrencer med teaterbilletter og lignende afgøres fair efter bedste evne, og vindere modtager billetter direkte fra arrangøren.

© KulturNyt 2019
47