KulturNyt.net ⊂ Søndag 17. nov. kl. 19:11 ∴ uge 46

Musik

Find vej til god musik: viser vej til god musik: Rock, pop, reggae, indy, klassisk, opera, jazz. Koncerter. Indryk tilbud om din musik.

Lørdag 2. nov.

Musik160 kr.
Mannequin Pussy

Atlas

Amerikanske Mannequin Pussy spiller punkrock med plads til andre følelser end vrede. Mannequin Pussy tog form i Philadelphia, Pennsylvania, i 2010, da barndomsvennerne Marisa Dabice (guitar/sang) og Athanasios Paul (trommer) begyndte at spille sammen.


Lørdag 2. nov.

Musik250 kr.
P.O.D. & Aliant Ant Farm

Voxhall

Den står på amerikansk rapcore og alternativ metal, når POD og Alien Ant Farm denne aften gæster VoxHall. POD blev dannet i San Diego, Californien, i 1992 og albumdebuterede to år senere med “Snuff The Punk”.


Lørdag 16. nov.

Musik595 kr.
Eugen Onegin

Musikhuset Aarhus

Tjajkovskijs mest elskede opera, Eugen Onegin, kan betragtes som kærlighedsoperaen over alle. Her skildres den menneskelige kærligheds karakter med al sin herlighed og tungsindighed.


Tirsdag 5. nov.

Musik400 kr.
The Show - a Tribute to ABBA

Musikhuset Aarhus

The Show har haft 20 års imponerende succes i hele verden. Med over 700 koncerter i 40 lande over fem kontinenter og med mere end 2 millioner solgte billetter har The Show givet ABBA's musik ny succes og nyt liv for fans i flere generationer.


Søndag 3. nov.

Musik275 kr.
Dénes Várjon

Musikhuset Aarhus

Den berømte ungarnske pianist Dénes Várjon studerede ved Ferenc Liszt Musikhøjskole i Budapest. Han blev førstepræmievinder af klaverkonkurrencen for den ungarske radio, Leo Weiner Kammermusik-konkurrence i Budapest og Concours Géza Anda i Zürich.


Mandag 4. nov.

Musik295 kr.
Silent Noise i Århus

Musikhuset Aarhus

Under titlen Silent Noise vil krigsfotograf Jan Grarup, forfatter Sara Omar og musiker Sune Rose Wagner skabe en rørende og barsk koncertoplevelse som sætter fokus på vold, krig, tortur og traumer.

Gennem kameraets objektiv har Jan Grarup oplevet krige og konflikter verden over, siden han for mere end 30 år siden tog til Nordirland for at fotografere den langvarige konflikt i landet.


Fredag 15. nov.

MusikGratis
Synth Babes (SE) X SØNTH collective (DK)

SØNTH collective

De to feministiske synthpop-kollektiver Synth Babes (Malmö) og SØNTH collective (København) inviterer til to koncerter i henholdsvis København (15. nov.


Onsdag 30. okt.

Musik225 kr.
Indra Rios-Moore

Musikhuset Aarhus

Den amerikanske sangerinde Indra Rios-Moore er uden tvivl én af de stærkeste soul-gospel-americana stemmer, vi har muligheden for at opleve i Danmark. I Indras univers er historiefortællingen i højsædet og med sin unikke lyd med stærke rødder i soul, gospel, blues, R&B, americana, jazz og roots, forvandles kendte sange til noget nyt.


Lørdag 26. okt.

Musik300 kr.
Medina - Akustisk Tour 2019

Musikhuset Aarhus

2008 bragede en ny superstjerne ind på hitlisterne med singlen “Kun For Mig”. Kort efter fulgte nyklassiskerne “Ensom” og “Vi To”, og det blev hurtigt klar for danskerne at de måtte byde “Velkommen til Medina”.


Mandag 21. okt.

Musik375 kr.
Mikael Wiehe & Ebba Forsberg synger Dylan

Musikhuset Aarhus

For den svenske trubadur Mikael Wiehe er Dylan et livslangt kærlighedsforhold. Gennem det meste af sin karriere har Wiehe ved flere lejligheder oversat og fortolket mesterens sange.


Lørdag 7. sep.

Musik380 kr.
Arhus Symfoniorkester opfører Star Wars a New Hope

Musikhuset Aarhus

Filmen bliver vist samtidig med komponisten John Williams’ legendariske musik spilles live af Aarhus Symfoniorkester.

Star Wars: A New Hope havde premiere i 1977 og betød starten på en af filmhistoriens største succeser, der lige siden har haft enorm indflydelse på, hvordan filmkunst skabes.


Lørdag 31. aug.

Musik325 kr.
Punkpop-ikon indtager Musikhuset med ekstravagant show

Musikhuset Aarhus

Den canadiske stjerne Peaches indtager Musikhuset og sætter gang i Festugen med en koncert og et show ud over det sædvanlige.

Showet har netop haft verdenspremiere på International Summer Festival Kampnagel i Hamborg, hvor anmelderne roser showet til skyerne.


Fredag 2. aug.

MusikGratis
Kom til gratis koncert i Domen

Århus.com

30 unge folkemusikere fra hele verden er i denne uge samlet til det musikalske kulturmøde Ethno Denmark i Glamsbjerg på Fyn for at udveksle traditionsmusik fra deres respektive lande.

Resultatet bliver et brag af en tværkulturel koncert, som er udviklet i samarbejdet deltagerne imellem.


Lørdag 24. aug.

Musik395 kr.
Michael Kohlhaas - Revolutionær eller Terrorist?

Musikhuset Aarhus

Året er 1532, stedet Brandenburg i Tyskland. En hestehandler ved navn Michael Kohlhaas sværger hævn over den korrupte adel og hærger en hel landsdel med mord og brand.


Mandag 15. jul.

Musik375 kr.
Marcus Miller på Musikhuset

Musikhuset Aarhus

Marcus Miller gæster Musikhuset Aarhus som en del af Aarhus Jazz Festival 2019. Marcus Miller er en del af et formidabelt sommerprogram i Musikhuset.


Lørdag 13. jul.

Musik320 kr.
Caro Emerald i jazzens storhedstid

Musikhuset Aarhus

Caro Emerald gæster Aarhus og giver en unik koncert sammen med Aarhus Jazz Orchestra til Aarhus Jazz Festival. Hun giver dig en vidunderlig og forunderlig tidsrejse rundt i jazzens storhedstid.


Tirsdag 2. jul.

Musik425 kr.
Band of Horses i Parken

Musikhuset Aarhus

Verdensstjernerne fra Band of Horses indtager Aarhus. Opleve de tidløse 00’er-hits som The Funeral og Is There a Ghost brage ud fra scenen, lige såvel som lyden fra det fantastiske femte album Why Are You OK.


Søndag 30. jun.

Musik495 kr.
4 timers koncert med Dream Theater

Musikhuset Aarhus

Oplev det verdensberømte metalband Dream Theater og 3 eksklusive opvarmningsbands: Jason Richardson & Luke Holland. Theory.


Onsdag 26. jun.

Musik200 kr.
Eugen Indjics - The Golden Age of Piano

Musikhuset Aarhus

Eugen Indjics seneste optrædener i Musikhuset har stor begejstring hos publikum og anmeldere. Nu er chancen her så igen for at oplevedenne enestående repræsentant for ”the golden age of piano playing”.


Torsdag 12. sep.

Musik145 kr.
Corney Marie Andrews på Atlas

Atlas

Amerikanske Courtney Marie Andrews er en eklektisk sanger/sangskriver,. Smuk sammensmelter hun elementer fra genrer som folk, country og indiepop.


Onsdag 7. aug.

Musik250 kr.
Whitney med småpsykedelisk indiepop

Voxhall

Amerikanske Whitney spiller småpsykedelisk indiepop, mens de elegant væver elementer af folk, country og soul ind i mixet. Et mix der fremstår både moderne og tidsløst.


Tirsdag 30. jul.

Musik235 kr.
Mahanthappa Møller Mogensen Quintet

Atlas

Mahanthappa og Møller har to vigtige ting til fælles: Forståelse for den indiske musik og dybe rødder i den amerikanske jazz. Begge har været på flere studieophold i Indien.


Fredag 21. jun.

Musik495 kr.
Patti Smith and Band

Musikhuset Aarhus

Punkrockikonet Patti Smith spiller for første gang i Musikhuset. Hun er en af alle tiders helt store rockikoner.


Onsdag 26. jun.

Musik280 kr.
Ministry industrial rock/metal

Voxhall

Amerikanske Ministry spiller tung og dynamisk industrial rock/metal med masser af samples og synthesizere. Bandet blev dannet i Chicago, Illinois, i 1981 og var fra start først og fremmest sanger og multiinstrumentalist Al Jourgensens projekt.


Mandag 24. jun.

Musik270 kr.
Kevin Morby indiefolk/rock

Voxhall

Amerikanske Kevin Morby gæster Aarhus med sin behagelige og tilbagelænede indiefolk/rock.
Han jumpstartede sin karriere med “Harlem River” (2013), hvis otte numre udgjorde en hyldest til New York.


Onsdag 5. jun.

Musik230 kr.
Arch Enemy dødsmetal

Voxhall

Svenske Arch Enemy spiller melodisk dødsmetal med progressive tendenser. Gruppen blev dannet i 1995 af medlemmer fra etablerede navne som Carcass, Armageddon, Carnage, Mercyful Fate, Spiritual Beggars, Nevermore og Eucharist.


Søndag 2. jun.

Musik250 kr.
Uncle Acid & The Deadbeats

Voxhall

Engelske Uncle Acid & The Deadbeats spiller psykedelisk proto-metal med betydelige doser doom. Gruppen blev dannet i Cambridge i 2009 af sanger og guitarist Kevin R.


Torsdag 16. maj.

Musik245 kr.
Orlando Julius og The Heliocentrics

Atlas

Nigerianske Orlando Julius og engelske The Heliocentrics står til sammen for en forrygende omgang progressiv og psykedelisk afrobeat med masser af festlige og eventyrlystne arrangementer. Denne aften vender de tilbage til Atlas.


Onsdag 8. maj.

Musik165 kr.
Mild Orange, kraftfuld musik

Atlas

Newzealandske Mild Orange spiller en varm og melodiøs blanding af indierock og drømmepop tilsat psykedeliske elementer. Denne aften gæster de Atlas i Aarhus.


Fredag 10. maj.

Musik250 kr.
Rasmus Nøhr: Ræk mig din hånd

Musikhuset Aarhus

Rasmus Nøhr er aktuel med albummet Monas Butik. Det nye album indeholder 10 historier om skæbner, der fletter sig ind og ud af hinanden.


Søndag 12. maj.

Musik598 kr.
Flashdance the Musical

Musikhuset Aarhus

Genoplev den ikoniske kærlighedsfilm Flashdance i en ny, stor dansk musicalversion med Sicilia Gadborg og Silas Holst i hovedrollerne.

Historien tager dig med tilbage til 1980’erne med hits som: WHAT A FEELING, MANIAC, I LOVE ROCK & ROLL med flere med et stort live-band, landets dygtigste dansere og Silas Holst, Sicilia Gadborg og Robert Hansen i spidsen for et stort cast.


Lørdag 18. maj.

Musik50 kr.
Røgsignal releasekoncert

Århus.com

En magisk aften i Røgsignals univers af pulserende indie-beats og bølgende lydflader. Radar på Godsbanen danner rammen om bandets releasekoncert i Aarhus.


Lørdag 13. apr.

Musik300 kr.
Pernille Rosendahl med helt ny musik

Musikhuset Aarhus

Du kender Lost in the Fire, men nu kommer Pernille Rosendahl til byen med en helt ny musik. Hun står bag en perlerække af hits - fra i ørefaldende og storladne pophits til inderlige og personlige sange.


Fredag 12. apr.

Musik245 kr.
Svend, Knud og Valdemar

Musikhuset Aarhus

Svend, Knud og Valdemar eller Kongemordet i Roskilde eller Slaget på Grathe Hede, et historisk, romantisk udstyrsstykke i fem changementer med indlagte sange. Vi følger en teatertrups forsøg på at opføre et stykke om slaget på Grathe Hede, hvor alt går galt.


Fredag 12. apr.

Musik325 kr.
Christopher er genopstået

Musikhuset Aarhus

Med fire albumudgivelser og 15 officielle singler – der alle har solgt enten guld eller platin – har Christopher manifesteret sit talent og indtaget positionen som én af landets største popmusikere. Gennem de seneste fire år har Christopher for alvor taget hul på sin karriere i udlandet, særligt i Asien, hvor imponerende resultater kommer retur til moderlandet.


Torsdag 11. apr.

Musik300 kr.
Bjørn Eidsvåg, god musik og historier

Musikhuset Aarhus

Den norske trubadur Bjørn Eidsvåg har et stort og trofast publikum i Danmark. Danskerne har taget nordmanden med den store livsvisdom og fortælleglæde til sig.


Tirsdag 9. apr.

Musik50 kr.
Kazuya Kato

Musikhuset Aarhus

Den japanske saxofonist Kazuya Kato afholder to dages workshop med saxofonstuderende ved musikkonservatoriet. Workshoppen afsluttes med denne koncert, arrangeret i samarbejde med Aarhus Unge Tonekunstnere (AUT).


Søndag 7. apr.

Musik275 kr.
Forårskoncert i Musikhuset

Musikhuset Aarhus

Odd Fellow Ordenens Humanitære Fond i præsenterer Ann-Mette Elten i Musikhuset, hvor alle kan synge med på Aarhus mest populære sang, nemlig ”Hjem til Århus”.
Den sang skrev Ann-Mette Elten sammen med Niels Kirkegaard i musikgruppen På Slaget 12.


Lørdag 6. apr.

Musik350 kr.
Intim koncert med Michael Falch

Musikhuset Aarhus

Michael Falch i en intim solokoncert hvor han veksler mellem bevægende livshistorier og løssluppen intensitet.

En stribe af hans sange er i tidens løb blevet en del af den store danske sangskat - Mød mig i Mørket, I et land uden høje Bjerge, Superlove, Ud af Mørket og Den Eneste i Verden.


Fredag 5. apr.

Musik210 kr.
Svedig souljazz, energi og spillelyst

Gl. Egå Jazzklub

Svedig souljazz er nøgleordet når Organic 3 sætter fra land med enorm energi og spillelyst. Souljazz, jazz, latin, boogaloo og blues er nogle af de stilarter, bandet kommer igennem.


Lørdag 13. apr.

Musik180 kr.
En rigtig rockplade skal opleves live

Atlas

Speaker Bite Me glæder sig som små støjskader til at komme lidt rundt landet. Martin Ilja Ryum (sang, guitar).


Fredag 12. apr.

Musik250 kr.
Rapgruppen MellemFingaMuzik

Voxhall

Rap-gruppen MellemFingaMuzik skabte en af dansk hiphops største nyklassikere med deres debutalbum “Millitant Mentalitet” tilbage i 2015. To år efter, i 2017, begyndte duoen at røre på sig igen med et par single-udgivelser.


Torsdag 4. apr.

Musik160 kr.
Euforiske florlette sange, leger med dit nakkehår

Atlas

Gurli Octavia er en af Danmarks spirende stjerner på den nye, nordiske musikscene. Hun kommer fra Aarhus.


Lørdag 30. mar.

Musik190 kr.
En mørkere og vildere og mere klubbet version

Voxhall

Det alternative indierock-ensemble Go Go Berlin er et velkendt herhjemme og har et velfortjent renommé. Bandet giver et af de mest hårdtarbejdende og intense live-acts på den danske scene.


Lørdag 30. mar.

Musik165 kr.
Et storskrydende rock comedy orkester

Atlas

The Powls er et storskrydende rock-comedy-orkester. Gennem 30 år har de raspet og grovslebet deres show, så man vil opleve en blanding af kendte musiknumre, vanvittige indfald, tvivlsom indpakning og tør humor.


Fredag 29. mar.

Musik65 kr.
Melodisk og følelsesladet poprock

Atlas

Tundra er et nordjysk band med rødderne solidt plantet i en melodisk, højtråbende og følelsesladet poprock. Inspirationen kommer fra alverdens folkemusik.


Torsdag 28. mar.

Musik200 kr.
Gus Dapperton har en svaghed for farven gul

Atlas

Amerikanske Gus Dapperton spiller indiepop. Trækker på lige dele 1960’er-pop/rock og 1980’er-new wave.


Lørdag 15. jun.

Musik395 kr.
Køb Billet til The Rocky Horror Show på Aarhus Teater

Aarhus Teater

The Rocky Horror Show er djævelsk underholdende hyldest til dårlige gyserfilm og scienfiction. Det er kultmusical som danser af sted på plateausko og musikalsk kærlighed til 50’ernes rockabilly tilsat 70’ernes glamrock.


Lørdag 27. apr.

Musik70 kr.
Bark og Blik, folkemusik og jazz

Gyngen - Café, restaurant, scene

Bark & Blik har trådt sine sko i folkemusikken siden 2006 og har 2 udgivelser bag sig. Musikken bevæger sig i grænselandet mellem folkemusikkens urkraft og intensitet og jazzens frie og legende univers.


Fredag 12. apr.

Musik30 kr.
A Minor Echo

Gyngen - Café, restaurant, scene

Aarhusbaseret rockband A Minor Echo beståer af drums, keys, bas, guitar og vocal.
Efter en årrække med udelukkende rockcover på setlisten, er bandet for alvor begyndte at søge mod eget materiale.


Fredag 5. apr.

Musik50 kr.
Free as a Bird med hjertevarm musik

Gyngen - Café, restaurant, scene

Free as a Bird spiller hjertevarme sange, der veksler mellem det indfølende og det dansante. Repertoiret spænder vidt, fra 50’er og 60’er hits til nutidige sange.


Lørdag 30. mar.

Musik50 kr.
Dobbeltkoncert: Urban Country Cowboys og From a Hermit's Heart

Gyngen - Café, restaurant, scene

Urban Country Cowboys spiller de bedste numre fra newcountry genren – fra historiefortællende ballader til spændstige og rockede country-hits af navne som Keith Urban, Carrie Underwood, Brad Praisley og mange andre. Det er den musik bandets medlemmer selv elsker, og de leverer derfor en medrivende og danseindbydende musikoplevelse, der når langt ud over scenekanten.


Fredag 29. mar.

Musik60 kr.
The Midnight Special på Gyngen

Gyngen - Café, restaurant, scene

The Midnight Special er et alternativt country rock band. De fokuserer på den gode melodi.


Torsdag 28. mar.

Musik70 kr.
Nykomponeret folkemusik på Gyngen

Gyngen - Café, restaurant, scene

Tailcoat spiller nykomponeret folkemusik med rod i den fælles nordiske musikalske og kulturelle tradition. Bandet udvisker grænserne mellem de skandinaviske landes folkemusiktraditioner – men også grænserne mellem nyt og gammelt.


Fredag 22. mar.

Musik240 kr.
Poetisk som kammermusik, og gennemslagskraft som rock

Gl. Egå Jazzklub

Dicte & Frederik Vedersø Feat. Line Felding.


Lørdag 16. mar.

MusikGratis
Child of MáNi - Nordic Noir elektro-rock

Gyngen - Café, restaurant, scene

Child of MáNi er en ny aarhusiansk duo. De kombinerer gammel nordisk hymne- og sangskrivertradition med et moderne elektro-rock lydlandskab – musikalsk Nordic Noir.


Fredag 15. mar.

MusikGratis
Musik med TC og Baggårdsmusikanterne

Gyngen - Café, restaurant, scene

TC og Baggårdsmusikanterne er et dansksproget band som laver sin egenog musik. Genren er pop og rock, med en snert af folkmusic.


Søndag 24. mar.

Musik400 kr.
TV-2

Musikhuset Aarhus

TV-2 Danmarks lykkeligste orkester besøger Aarhus. Med sig har de deres nye studiealbum Tæt på Trafik i Herning.


Lørdag 23. mar.

Musik225 kr.
Aarhusiansk poptalent Hugo Helmig

Musikhuset Aarhus

Hugo Helmigs nye sange live. Sangene kredser om netop at være ung og forsøge at få overblik over tilværelsen – og alt det, der følger med kærligheden.


Fredag 22. mar.

Musik300 kr.
Sko/Torp jubilæumskoncert

Musikhuset Aarhus

Sko/Torp vil gerne glæde deres mange fans ved at spille de gamle sange, men det er lige så vigtigt for dem at vise, at de er i evig bevægelse ved at præsentere noget nyt. Til koncerten glæder de sig til at spille nogle af sangene fra -skotorp7.


Fredag 15. mar.

Musik350 kr.
Prince Tribute - The Purple Xperience

Musikhuset Aarhus

The Purple Xperience har turneret USA tyndt siden bandets begyndelse i 2011, og stifterne Dr. Fink og Marshall Charloff har skabt den bedste og mest autentiske gengivelse af Prince og The Revolution.


Lørdag 9. mar.

Musik550 kr.
Kleopatra - Forræderi, begær og mord

Musikhuset Aarhus

Kleopatra fremført af den Jyske Opera. Prins Harmaki trænger ind i dronning Kleopatras palads.


Onsdag 27. feb.

Musik275 kr.
Kasper Winding viser rundt i sit værksted

Musikhuset Aarhus

Kasper Winding inviterer indenfor i troldmandens hemmelige værksted. Det er hans første turné i mange år.


Lørdag 23. feb.

Musik200 kr.
Thomas Buttenschøn er tilbage på dansk

Musikhuset Aarhus

Rost af anmelderne er Thomas Buttenschøn tilbage på dansk. Det ny album tager dig tilbage i tiden.


Onsdag 27. feb.

Musik80 kr.
Keltisk folk musik koncert med Imar

Gyngen - Café, restaurant, scene

Imar er vindere af BBC2 Folk Award I 2018. De er det hotteste på den folkscenen i Glasgow lige nu.


Lørdag 23. feb.

Musik30 kr.
Punkpop med gnist: Hvem er Alf?

Gyngen - Café, restaurant, scene

Hvem er Alf? er et dansksproget Punkpop band. Det er god musik, fuld af liv og ungdommens gnist.


Fredag 22. feb.

Musik100 kr.
Aske Jacoby på solotur rammer Gyngen

Gyngen - Café, restaurant, scene

I det tidlige forår i 2019 drager Aske Jacoby på solotour rundt i Danmark.

Aske Jacoby har 40 års musikerfaring fra den danske musikscene.


Torsdag 21. feb.

Musik50 kr.
Koncert med Amalie Thørholm

Gyngen - Café, restaurant, scene

25-årige Amalie Thørholm fra Aalborg udgav sin debut EP Amalie i maj 2018. EP’en er produceret i samarbejde med producer Mogens Binderup, og Amalies stil med dybe og udspekulerede ordspil tilsat et moderne poppet lydunivers er ny og et forfriskende pust på den danske musikscene.


Onsdag 20. feb.

MusikGratis
Musik fra byens sang værksted

Gyngen - Café, restaurant, scene

Værkstedet for gode sange og underholdning åbner dørene for dig. Det er på Gyngen.


Lørdag 9. mar.

Musik340 kr.
Monatik er Crazy med dansemusik og Vitamin D

Voxhall

Sanger/sangskriveren Monatik har vundet priser for Bedste Performer, Bedste Klip og Hit Of The Year til den prestigiøse prisuddeling Music Awards i Ukraine, SNG og Baltikum. I Århus fremfører han showet “Vitamin D”, som også er blevet præsenteret på Kiev Sports Palace, og som er anerkendt som “det bedste koncertshow” af den professionelle musikpris YUNA.


Torsdag 7. mar.

Musik75 kr.
Natlyst release på deres album Modig

Atlas

Natlyst er forførende og hævngerrigt. Denne aften holder de release for deres debutalbum, “Modig”.


Onsdag 6. mar.

Musik215 kr.
Snigpremiere på Love Shops nye album

Atlas

Du kan eksklusivt være med til snigpremiere på Love Shops nye album “Brænder Boksen Med Smukke ting”. Det er pre-lyt inden udgivelsen.


Fredag 15. feb.

MusikGratis
Vink pop up koncert

Atlas

Vink pop up er et tværkunstnerisk projekt, hvor kulturmagasinet VINKaarhus præsenterer lokal undergrundskultur i et liveformat – og hvor der gives plads til kunstnerisk udfoldelse og udvikling på tværs.
Ganske gratis kan du opleve det lovende band Tundra anført af Sophie Trolle, som præsenteres i samarbejde med Atlas & VoxHall.


Lørdag 9. feb.

MusikGratis
Hullet og beskidt, maskulin musik med Peter Smith Shouts

Gyngen - Café, restaurant, scene

Peter Smith Shouts har patos, aggressivitet, blod, sved og Bourbon. I musikkens univers lever sydstaternes arbejdersange side om side med moderne måde at tænke musik.


Fredag 8. feb.

Musik40 kr.
E.F.P. (et farligt produkt) Rap/HipHop

Gyngen - Café, restaurant, scene

E.F.


Torsdag 7. feb.

Vaskeægte musik fra din pladespiller

Gyngen - Café, restaurant, scene

Vaskeægte musik fra pladespillerens tid. Max Wolff er iført lidt af sjælen fra de langhårede 70’ere med blues- og slideguitarer.


Fredag 1. feb.

Melodisk og lyrisk svensk visekunst

Gl. Egå Jazzklub

Oscar Danielson er et etableret navn på den nordiske musikscene med en stor og loyal fanskare i Norden. Hans sange er blevet kaldt “svensk visepop”, og det er ikke helt ved siden af.


Torsdag 21. mar.

Folkeklubben på Musikhuset Aarhus

Musikhuset Aarhus

En aften i Folkeklubben med nye sange og store hits. De populære drenge er aktuelle med det nye og fremragende album Sort Tulipan.


Torsdag 24. jan.

The Best of Ennio Morricone

Musikhuset Aarhus

100 musikere og sangere fra Milano Festival Opera står denne aften på scenen i Musikhuset og bringer Ennio Morricones inciterende musik til live. Ennio Morricone har komponeret over 500 værker til film og TV samt som over 100 selvstændige værker.


Torsdag 24. jan.

Abraham Brody

Musikhuset Aarhus

Abraham Brodys Crossings med Áslaug Magnusdottir fra Samaris og fænomenale strygere. Den fremadstormende amerikansk-litauske komponist, sanger og multi-instrumentalist Abraham Brody gæster Musikhuset.


Søndag 20. jan.

Musik violin og klaver på Caféscenen

Musikhuset Aarhus

Musikalske Stemningsbilleder. Søs Nyenggaard, violin.


Torsdag 31. jan.

Alexander Oscar koncert

Atlas

Alexander Oscar har blot udgivet tre singler, men har allerede opnået imponerende resultater og markeret sig som én af morgendagens helt store stjerner på den danske musikscene. Aarhusianske Alexander Oscar har haft en travl sommer.


Tirsdag 29. jan.

Euforisk pop med norske Halie

Atlas

Norske Halie kreerer popmusik, der på samme tid er euforisk og medrivende, iørefaldende og sofistikeret. 17-årige Hannah Emilie Grung fra Bergen betragtes af mange som hjemlandets nye, helt store pop-stjerneskud – og det til trods for at hun foreløbig kun har de tre singler “Echo”, “Youth” og “Holiday” på samvittigheden.


Fredag 25. jan.

Meute - 11 mands techno marchband

Voxhall

Tyske Meute spiller techno. Men langt fra techno, som vi normalvis kender det – det 11 mand høje orkester spiller nemlig udelukkende akustisk og håndholdt techno, fremført af brass-sektion og percussion.


Fredag 25. jan.

Anna von Hausswolff

Atlas

Svenske Anna von Hausswolff kreerer med sit orgel og sin udtryksfulde stemme gotiske lydlandskaber, der på smukkeste vis favner både himmel og helvede. Datter af den kendte lydkunstner Carl Michael von Hausswolff, kommer fra Göteborg og studerede arkitektur på Chalmers Tekniska Högskola, da hun i 2010 debuterede med først singlen “Track Of Time” og siden det overordentlig roste debutalbum “Singing From The Grave”.


Mandag 21. jan.

Clara koncert 'August Eighteen'

Atlas

Det unge sangtalent Clara udsendte sit debutalbum “August Eighteen” på sin 18 års fødselsdag i august. Nu præsenterer hun livesiden af sit talent.


Onsdag 16. jan.

Algiers på Atlas

Atlas

Amerikanske Algiers er et eksperimenterende band. I deres mangefacetterede indierock sammenblander de uden tøven elementer af gospel og blues samt industrial og støjende postpunk.


Mandag 14. jan.

Monster Magnet på Voxhall

Voxhall

Amerikanske Monster Magnet er mestre i tonstung stoner-rock med masser af referencer til hård rock og metal. De eksperimenterer også med psykedelisk rock.


Lørdag 12. jan.

Pigtrådsrock med Pudsige Herrer på Atlas

Atlas

Metalbloggen Blastbeast gravet ned i den sultne og frådende metal/hård rock-undergrund og fundet nogle af de mest friske og sultne metalbands frem til deres artikelserie The New Shit Showcase.

I aften er det pigtrådsrock med Pudsige Herrer.


Søndag 6. jan.

Tonicas Nytårskoncert 2019

Musikhuset Aarhus

Store sal rammen om en storslået nytårskoncert med Harmoniorkestret TONICA. Boris Kertsman står for den musikalske styring af koncerten, som sædvanen tro ligeledes vil indeholde indslag med solister, fest og spas.


Lørdag 12. jan.

Vidunderligt valsende wienerklange

Musikhuset Aarhus

Aarhus Symfoniorkester spiller nytåret ind i selskab med populære wienervalse og lystige operettetoner. Strauss i stride strømme for at skabe en ægte wienerisch nytårskoncert midt i det østjyske.


Søndag 16. dec.

Sissel Kyrkjebø Julekoncerten

Musikhuset Aarhus

Sissel Kjyrkebø har den unikke sceneudstråling, så man føler hun synger direkte til dig, og bare dig. Denne kombination af stemmepragt og formidlingsevne har gjort Sissel til en af de mest eftertragtede artister i verden, og ikke mindst en artist mange andre artister ønsker at samarbejde med; Diana Krall, Placido Domingo, Bryn Terfel, José Carreras for at nævne nogle stykker.


Torsdag 13. dec.

Søs Fenger Julekoncert

Musikhuset Aarhus

Til koncerten oplever du Søs Fenger helt tæt på i både julesange og salmer - sammen med hendes egne og kendte sange, som selvfølgelig også vil være med på repertoiret. Søs tilføjer sangene små anekdoter og tanker om livet, kærligheden, om savn og afsavn, glæde og hendes egne erfaringer på kryds og tværs.


Fredag 14. dec.

Julekoncert med Julie Berthelsen

Musikhuset Aarhus

Julie Berthelsen Julekoncert, hvor du kan nyde julestemningen og varmen omkring julen fra Danmark, Grønland og resten af verden. En intim og smuk vokalbaseret julekoncert, akkompagneret af hendes dejlige orkester samt hendes dygtige korsanger.


Lørdag 8. dec.

Julens sødeste og sjoveste show

Musikhuset Aarhus

Syng julen ind, når Annette Heick, Mikkel Schrøder, Maria Lucia og deres veloplagte orkester lægger lækre pakker under træet i Musikhuset. Et ganske særligt juleshow for alle aldre.


Fredag 7. dec.

Hot og fornyende popmusik

Musikhuset Aarhus

Alex Vargas giver den gas i Musikhuset. Nicklas Sahl er med som support.


Torsdag 8. nov.

4 band med hård rock og metal

Atlas

Pladeselskabet Prime Collective præsenterer fire hård rock og metal bands.

Daze Of June med rendyrket metalcore hooks og omkvæd i den internationale klasse.


Fredag 7. dec.

Rå second-wave black metal

Voxhall

Myrkur er en af de mest interessante artister på den danske scene lige nu. I en liga for sig.


Torsdag 6. dec.

En moden stemme med international lyd

Atlas

Iamjj er en ung, dansk mand. 24 år.


Onsdag 5. dec.

Så er det jul, og Rasmus Lyberth synger for

Atlas

Der er julekoncert i Sankt Lukas Kirke i Aarhus med Rasmus Lyberth.

Rasmus er altid omgivet af et hold af dygtige musikere.


Lørdag 1. dec.

YG, vestkyst rapper, på Voxhall

Voxhall

Amerikanske YG er en stærkt anmelderrost og yderst succesfuld vestkyst-rapper. Født og opvokset i Compton, Californien, single-debuterede i 2009 med “Toot It And Boot It” – et nummer, der blev så stort et hit, at manden i kølvandet på udgivelsen scorede en pladekontrakt med det toneangivende pladeselskab Def Jam Recordings.


Torsdag 29. nov.

Danske popkomet Mattis på Atlas

Atlas

Popkometen Mattis gæster Atlas med en strippet udgave af sin soul-inspirerede popmusik, der har vakt positiv opsigt såvel herhjemme som i udlandet. 31-årige Mattis Jakobsen er blevet sammenlignet med navne som Sam Smith, Alex Vargas, James Blake og Sampha.


Lørdag 17. nov.

Unik musikalsk konstellation

Gyngen - Café, restaurant, scene

Dear Gaia er en unik musikalsk konstellation fra Aarhus. I 2016 blev trioen nomineret til Danish Music Awards FOLK i kategorien "Årets Talent" for deres selvkomponerede og akustiske musik.


Torsdag 15. nov.

Den komplette blues pakke

Gyngen - Café, restaurant, scene

Latvian Blues Band er et fuldtonet bud på et super-band inden for soul, blues og R&B - de leverer en komplet blues pakke. Hvis du nogensinde har været inde og høre B.


Fredag 16. nov.

Jazz-aften med internationalt format

Gl. Egå Jazzklub

Oplev Katrines Madsens personlige og kraftfulde fortolkninger af egne såvel som lånte sange skrevet af nogle af verdens kendteste komponister som Gershwin, Ellington og Berlin. Katrine Madsen Kvartet har turneret i bl.


Torsdag 29. nov.

Revocation dødsmetal på Voxhall

Voxhall

Amerikanske Revocation spiller ekstremt teknisk orienteret dødsmetal med elementer af thrash metal. Revocation blev dannet i Boston, Massachusetts i år 2000 af gymnasie-kammeraterne David Davidson (sang og guitar), Anthony Buda (bas) og Phil Dubois-Coyne (trommer).


Lørdag 24. nov.

Ude Af Kontrol med 100% frirum til dig

Atlas

Med lysest fart har Ude Af Kontrol formået at skabe et solidt fodfæste på den danske musikscene. Nu står trioen klar med deres største danske turné til dato.


Fredag 23. nov.

Releasekoncert Dans & Lær

Atlas

Dans & Lær er en af den slags skabninger der ikke burde findes, hvis Darwins idé om ”survival of the fittest” gjaldt i musikkens verden. Musikken blev undfanget ud fra en aparte strøtanke om at kombinere fugle og dansabel musik og kunne nemt være endt i det rene ingenting.


Søndag 18. nov.

Magiske Huun-Huur-Tu på Atlas

Atlas

Russiske Huun-Huur-Tu spiller magisk folkemusik bygget om traditionelle tuvinske instrumenter såsom strygeinstrumenterne igil og byzaanchiden, den langhalsede lut doshpuluur, den lille mundharpe khomus og slaginstrumentet tuyug – og topper det hele med fascinerende strubesang.
Huun-Huur-Tu kommer fra den russiske republik Tuva, Asiens geografiske centrum.


Tirsdag 13. nov.

Dan Stuart og Tom Heyman på Atlas

Atlas

Amerikanske Dan Stuart og Tom Heyman spiller hver et akustisk solo-sæt denne aften.
Dan Stuart var i 1979 med til at danne punkbandet The Serfers, der året efter skiftede navn til Green On Red, som sammen med eksempelvis Rain Parade og The Dream Syndicate blev en del af start-80’ernes Paisley Underground-bølge.


Tirsdag 13. nov.

Obie Trices rap med det gode flow

Voxhall

Amerikanske Obie Trice er en rapper med et helt særligt flow. I modsætning til mange af sine hiphop-kolleger bruger han sit fødenavn også i sin professionelle karriere.


Søndag 11. nov.

Grant-Lee Phillips savner folk og rock

Atlas

Amerikanske Grant-Lee Phillips mestrer melankolske americana-stemninger i sin sanger/sangskrivning, der både favner folk og rock. Slog oprindeligt sine folder i bandet Shiva Burlesque tilbage i slutningen af 1980’erne, men det var med Grant Lee Buffalo, at manden for alvor fik prikket hul igennem til verden.


Søndag 11. nov.

The Breeders med alternativ rock

Voxhall

Amerikanske The Breeders spiller alternativ rock, der på samme tid er rå og kraftfuld, melodiøs og medrivende. Dannet i 1989 af Kim Deal fra Pixies og Tanya Donelly fra Throwing Muses og albumdebuterede allerede året efter med “Pod”, der fik flotte anmeldelser hele vejen rundt.


Lørdag 10. nov.

Poetisk og intelligent rap med Talib Kweli

Voxhall

Amerikanske Talib Kweli er en poetisk, intelligent og eftertænksom rapper, der konsekvent går rent ind såvel kunstnerisk som kommercielt. Voksede op i Brooklyn, New York, og dannede i 1997 duoen Black Star sammen med rapperen Mos Def.


Lørdag 10. nov.

Dobbeltkoncert: Elevatorfører & Vilde Græs

Atlas

To af landets stærkeste syrerock-bands: Elevatorfører og Vilde Græs sammen aften på Atlas.
Dansksprogede syrerockorkester Elevatorfører balancerer deres udtryk mellem den vilde jambaserede rockmusik fra 60’erne og 70’erne og de ørehængerkvaliteter, man forbinder med mere pop-orienterede sange.


Fredag 9. nov.

Basco & Jullie Hjetland

Atlas

Bascos gnistrende spil, Jullies fortryllende stemme og en håndfuld skandinaviske forfattere har givet gamle nordiske viser liv på ny. De hvirvlende melodier forløser stemninger fra hurtige skotske reels, flyvende norske hallingdanse, polkaer under den danske sommer og fortællinger fra de dybe svenske skove.


Torsdag 8. nov.

Emotionel musik fra mexicanske Mintfield

Atlas

Mexicanske Mint Field spiller stemningsmættet, smuk og melankolsk blanding af drømmepop og shoegaze spundet om generøse mængder forvrængede guitarer og himmelske vokaler.
Estrella Sanchez og Amor Amezcua fra Tijuana er Mintfield.


Onsdag 7. nov.

Ryley Walker på Atlas

Atlas

Amerikanske Ryley Walker er en sanger/sangskriver og højt estimeret guitarist, der i sin musik sammenblander elementer fra folk, rock og jazz. Kommer fra byen Rockford i Illinois, men flyttede i starten af 2010’erne til Chicago, hvor han hurtigt blev en del af den musikalske undergrund.


Lørdag 3. nov.

6 nye lokale bands spiller eget materiale

Voxhall

Frekvens 18 Seks helt nye bands vil spille uddrag af deres eget materiale i en kalejdoskopisk mini-festival. Der vil være både hiphop, impro-jazz med tunesiske undertoner, indie á la Radiohead, James Bond-numre, alternativ og organisk pop på programmet.


Lørdag 3. nov.

Livløs har kompromisløs lyd og karisma

Atlas

Livløs spiller hårdtslående melodisk dødsmetal med inspiration fra den svenske og amerikanske dødsmetalscene. En dynamisk blanding af hæsblæsende kirkegårdsriffs, tunge grooves og melankolske melodier.


Fredag 26. okt.

Indra Rios-Moore besøger jazzklubben i Egå

Gl. Egå Jazzklub

Amerikanske sangerinde Indra Rios-Moore er tilbage på turné i Danmark. Gl.


Mandag 5. nov.

non-binary Dream Wife på Atlas

Atlas

Bandet Dream Wife EP-med “EP1” i 2016, og i starten af 2018 landede så Dream Wifes selvbetitlede debutalbum, der modtog særdeles flotte anmeldelser hele vejen rundt.
Bandet er ikke opkaldt efter den romantiske amerikanske komedie af samme navn fra 1953, men er inspireret af titlens ordspil – Dream Wife-navnet skal således ses som en kommentar til objektiveringen af kvinder.


Fredag 2. nov.

De Efterladte med håndspillet vellyd

Atlas

Scenen i sangene på det nye De Efterladte-album “Synger Dagen Ind” er sat ved et nyt års begyndelse. Vinteren og vinterens endeligt set fra øverste etage indover byen.


Fredag 2. nov.

Jungle på Voxhall, hypnotisk soul

Voxhall

Engelske Jungle spiller stærkt dansabel moderne soul med masser af hypnotiske rytmer, funk-elementer og falset-vokaler. D i 2013 af barndomsvennerne Tom “T” McFarland og Josh “J” Lloyd-Watson.


Onsdag 31. okt.

Lonnie Holley med blues og soul

Atlas

Amerikanske Lonnie Holley spiller en eksperimenterende og psykedelisk blanding af blues og soul. Forkærlighed for improvisation.


Tirsdag 30. okt.

Tyske Kadaver - Psykedelisk rock

Atlas

Tyske Kadavar spiller hård, psykedelisk rock af den retro-orienterede slags og krydrer momentant løjerne med stoner-tendenser. Dannet i Berlin i 2010, albumdebut 2012 med et selvbetitlet værk der udkom på pladeselskabet Tee Pee Records.


Lørdag 27. okt.

Rasmus Matthiesen - Dansk rockpoesi

Atlas

Rasmus Matthiesens debutalbum “Alt Godt” udkom i efteråret 2017 og indeholdt balladerne “Som Kærester Gør” og “Frie Valg”, som modtog opmærksomhed fra danske radiokanaler som P4. Siden udgivelsen har han spillet koncerter over det meste af landet og på flere af de større danske festivaller.


Fredag 26. okt.

Katinka Releasekoncert på Atlas

Atlas

Katinka Bandet med den poetiske og eksperimenterende popmusik giver releasekoncert på Atlas. De seneste år har Katinka gjort kometkarriere i kølvandet på det charmerende debutalbum ’Vi er ikke kønne nok til at danse’, som kastede flere store radiohits af sig, heriblandt ’Luftballoner’ og ’Vi er ikke kønne nok’.


Fredag 26. okt.

Bikstok på Voxhall

Voxhall

Bikstok satte gang i en ny bevægelse indenfor dansk musik med debutalbum,et ”Over Stok Og Sten”. Et album som sidenhen har stadfæstet medlemmerne som ikoner på den danske musikscene.


Torsdag 25. okt.

Jenny Wilson - Love And Youth

Voxhall

Jenny Wilson startede karrieren i indiepop-bandet First Floor Power, som hun var med til at danne i 1997. Hun nåede at være med på to plader i dét regi, inden hun i 2004 besluttede sig for at forfølge en solokarriere og meget passende scorede sig en pladekontrakt med The Knifes pladeselskab Rabid Records.


Torsdag 25. okt.

Lightwave Empire - Too Close To The Sun

Atlas

Med Spleen United-forsanger og sangskriver Bjarke Niemann i front stiler Lightwave Empire mod varmen og lyset.
Sangen “Too Close To The Sun” og samtidig tilblivelsen af Lightwave Empire opstod, da kulsort mørke skulle vendes til lys i en tid, hvor frygt styrede livets gang.


Onsdag 24. okt.

Den fede rock, nye numre og bajere

Atlas

Baby In Vain har siden udgivelsen af “More Nothing” turneret heftigt i UK, det meste af Europa og Skandinavien. Sideløbende skriver bandetskriver ny musik, og der bliver plads til endnu en EU-tour med Hockey Dad (AU), UK headliner shows samt enkeltstående shows i USA.


Lørdag 20. okt.

Lord Hurons melankolske indiefolk

Voxhall

Amerikanske Lord Huron spiller melankolsk og længselsfuld indiefolk med masser af stemning og rumklang. Lord Huron var oprindeligt frontmand Ben Schneiders soloprojekt – et projekt, han søsatte i 2010, hvor Schneider således under Lord Huron-aliaset udgav sin første, selvfinansierede EP, der snart fik følgeskab af endnu et par stykker af slagsen; koncerter blev i første ombæring klaret med hjælp fra gamle musikervenner.


Fredag 19. okt.

Young Flowers Reunited

Atlas

Syrerocken fortsætter med Young Flowers Reunited. Peer Frost: Var med i Peter Belli og Rivalerne og således helt tilbage til, da der blev spillet pigtråd i Hit House og på Bakken.


Torsdag 18. okt.

Kippenberger på dansk

Atlas

Kippenberger parkerer det engelske sprog, og det danske sprog får lov til at stå i fuld flor, med alt hvad det indebærer af dialekter og sproglige finurligheder. Med sin musik Kippenberger hvordan det danske sprog kan twistes, smadres og bygges op igen.


Tirsdag 16. okt.

Butcher Babies med hårdtslående heavy metal.

Voxhall

Butcher Babies tredje og hidtil seneste album, “Lilith” udkom så sent som i oktober sidste år. De karismatiske frontkvinder Heidi Shepherd og Carla Harvey er ikke mindst i live-sammenhænge et par yderst eksplosive bekendtskaber, og sammen med guitarist Henry Flury og bassist Jason Klein har de været en del af gruppen siden starten i 2009.


Tirsdag 30. okt.

Balkan musik på Gyngen

Gyngen - Café, restaurant, scene

The Baghdaddies spiller verden tynd med deres energiske musik med inspiration hentet i hele verden. Det er world music med stærke tendenser fra Balkan, side om side med karibiske grooves, mellemøstlige rytmer og endog Newcastle’ske strejf.


Fredag 26. okt.

Popsange om kærlighed fra Oli

Gyngen - Café, restaurant, scene

Oli spiller popsange om kærlighed – Lykkelig, ulykkelig og alt det imellem. Har netop været på Plektertour og er helt klar til at spille en POPUP koncert på Gyngen.


Lørdag 20. okt.

Fuld smadder på distortede basgange

Gyngen - Café, restaurant, scene

Reapers New Rumour. Åhusiansk dansk/argentinsk trekløver med forkærlighed for amerikansk ørkenrock.


Fredag 19. okt.

Gyngen går i Power Mode

Gyngen - Café, restaurant, scene

Drengene i Power Mode sætter deres tegn når de optræder, lige meget om det er kældershows, større live acts. I danmark eller Østeuropa.


Torsdag 18. okt.

Tungt swingende Folkemusik

Gyngen - Café, restaurant, scene

Trio Svin leverer et velplaceret æselspark i mellemgulvet med deres kompromisløse, rå og autentiske attitude. De 3 jyske drenge kolliderer i et inferno af tunge grooves, hårrejsende hastigheder og tøjlesløs energi.


Tirsdag 23. okt.

Sir Cliff Richard fejrer fødselsdag i Århus

Musikhuset Aarhus

Verdensstjernen og den altid garante hitmager Cliff Richard fejrer 60 års jubilæum i Musikhuset Aarhus.
Med 103 albumudgivelser, 123 hits, en tilstedeværelse på de britiske hitlister svarende til 20 år og stemt ind som Storbritanniens “Ultimate Pop Star”, vil Sir Cliff Richard fejre sit 60 års jubilæum i musikbranchen.


Fredag 19. okt.

Jazzede Lucy Woodward

Musikhuset Aarhus

Jazzsangerinden Lucy Woodward er født i London, men ungdommen er ligeledes rundet af New York og Holland. Hun har ikke det musikalske talent fra fremmede, da begge forældre er klassiske musikere.


Tirsdag 16. okt.

Den frække Trio Profundis

Musikhuset Aarhus

Trio Profundis er en nystartet trio, som søger nye måder at kombinere musik på, på tværs af genrer.
Med baggrund i klassisk musik, et ben i folkemusikken og en fascination af ny musik og improvisation forsøger Trio Profundis at skabe et univers, hvor alt kan lade sig gøre.


Lørdag 13. okt.

Hanne Boel tager Poul Krebs med til koncert

Musikhuset Aarhus

Hanne Boel er nyforelsket eller måske snarere genforelsket. Genforelsket i at gøre det, hun er god til og elsker, nemlig at synge sammen med dejlige musikere for et publikum, som hun gerne vil give en god oplevelse og en lille smule at tænke over.


Lørdag 13. okt.

Grande Sonata Dramatique

Musikhuset Aarhus

Anne Sofie Gørvilds debutkoncert er afslutningen på mange års studier i Aarhus, Berlin og Piteå. Hun har studeret på Universität der Künste Berlin, samt ved Berliner Philharmoniker Martin Menking.


Lørdag 13. okt.

Rosa og Rouladebandet

Musikhuset Aarhus

Rosa og Rouladebandet spiller nye og gamle sange fra Rouladegade, Byttebiksen og Sovedyr på Eventyr. Kendt fra Ramasjang.


Fredag 12. okt.

Anyas store, bankende pophjerte

Atlas

Dansk-amerikanske sangerinde Anya forener skandinavisk pop og amerikansk R&B. Hun debuterede i 2015 med den anmelderroste EP ”The Credit”, hvor blandt andet ”Snap Back” og ”Need To Know” blev spillet flittigt i radioen.


Mandag 8. okt.

Deathcore fra Salt Lake City

Voxhall

Amerikanske Chelsea Grin spiller aggressiv deathcore. Musikken har elementer af alt lige fra black metal til progressiv metal – ofte serveret i en yderst teknisk indpakning.


Søndag 7. okt.

The Brian Jonestown Massacre

Voxhall

The Brian Jonestown Massacre spiller psykedelisk rock med masser af forvrængede guitarer og rock ‘n’ roll-attituder. Gruppen blev dannet i San Francisco i starten af 1990’erne.


Lørdag 6. okt.

Skandinavisk folkemusik i nye rammer

Atlas

Ørefængende melodier i smukke arrangementer. Drøm dig væk i en salighedsrus, når Hvalfugl byder dig ind i deres smukke univers, hvor fortællinger fra Skandinaviens oldgamle musiktradition bliver forenet med lyden af den moderne ”nordiske tone”.


Torsdag 4. okt.

Signe Svendsens inderlige sange

Musikhuset Aarhus

Signe Svendsen En stærk og nærværende stemme, en evne til at underholde og røre sit publikum kombineret med danske sange i et klart og poetisk univers. Har turneret flittigt og har et trofast publikum.


Onsdag 3. okt.

Isam B karismatisk og sjælfuld

Musikhuset Aarhus

Isam B - den karismatiske Outlandish-frontmand - går sole på denne koncert. Kendt for sit store katalog og en fantastisk stemme, der rammer og rør publikum.


Søndag 30. sep.

Fløjlsblødt drivende jazz

Musikhuset Aarhus

Sanglærer Katrine Madsen er sanger, komponist og underviser. Uddannet på Det Jydske Musikkonservatorium med rytmisk sang som hovedfag og undervist og siddet som exstern censor ved konservatorierne i Esbjerg, Odense, Århus og København.


Fredag 28. sep.

Dea lader trommerne tale

Musikhuset Aarhus

Percussionist Dea Marie Kjeldsen dyrker forskellige stilarter fra forskellige dele af verden på sine trommer. Ved denne koncert bliver der rig mulighed for at opleve et farverigt udvalg af trommer fra bl.


Fredag 28. sep.

Aura i sin mest personlige optræden

Musikhuset Aarhus

Aura Diones tredje album Cant' Steal the Music kastede Love Somebody, You Got Wings og titelnummeret Can’t Steal the Music af sig. De 11 numre på albummet kalder hun for sit hidtil mest personlige.


Fredag 28. sep.

Poetiske popsange mellem lys og mørke

Kulturbyen Aarhus

Det dansk/svenske psych-rock/pop band Black Light White Light starter i næste uge den 28. september en større turné på HeadQuarters i Aarhus, som i første omgang fokuserer på Danmark og Tyskland.


Tirsdag 25. sep.

Lækre vokalharmonier og gang i gaden

Musikhuset Aarhus

No More Jacks er et musikalsk strejftog gennem 60'erne og ind i 70'erne. Hvad skete der med musikken, da de traditionsbundne, rationelle 50’ere blev afløst af de turbulente og oprørske 60’ere og fortsatte ind i kollektivets og rødstrømpernes 70’ere? Var de gamle toner nu for altid fortid? Eller levede den gode melodi videre i de nye sange?
Rossen, Asholt, Lohmann og Heick genskaber det populære More Jacks univers og kaster sig sammen med Peder Kragerup ud i en ny, fantastisk rejse med den melodiøse musik, vi alle har lyst til at nynne med på.


Søndag 23. sep.

Vi tager på rejse i hendes univers

Musikhuset Aarhus

Majbritte Ulrikkeholm er sanger, forfatter og komponist. Kom med til hendes ’sang-foredrag’.


Lørdag 22. sep.

En forrygende sjov aften

Musikhuset Aarhus

Nu skal DM i Stand-Up afgøres igen. Danmarks næste store stand-up-talent skal findes.


Fredag 21. sep.

Elegant, selvsikker og raffineret

Musikhuset Aarhus

De glade 20’ere vender tilbage med den elegante og nydelige Max Raabe. Med sin elegante, selvsikre og raffinerede stil, i sammenspil med sin baryton stemme, genopliver han en svunden tidsalder.


Lørdag 6. okt.

Jason Molinas venner på turné i Europa

Voxhall

Songs: Molina udgøres af medlemmer fra Songs: Ohia og Magnolia Electric Co. samt denne aften Timothy Showalter fra Strand Of Oaks og diverse andre “special guests”.


Fredag 5. okt.

Illdisposed dødsmetal med groovy rytmer

Voxhall

Illdisposed fremfører denne aften hele deres legendariske album “There’s Something Rotten… In The State Of Denmark” (1997). For første gang nogensinde! Desuden spiller bandet udvalgte numre fra albummet “Submit” (1995).


Torsdag 4. okt.

Uforfalsket og kompromisløs rock

Atlas

The Boy That Got Away. Her møder de stærkeste elementer fra rockens guldalder i 60’erne og 70’erne møder grungens vilde, men melodiske rebelskhed.


Torsdag 4. okt.

Karismatiske Christian Hjelm

Voxhall

Karismatiske Christian Hjelm er live med sit spritnye album “Uskolet Magi”. Her får du stærkt afhængighedsskabende melodier pakket ind i raffinerede arrangementer og fremført af én af Danmarks mest markante stemmer.


Onsdag 3. okt.

Highlights fra 4 årtiers god jazz

Atlas

Aarhus Jazz Orchestra nu de største highlights frem til en storslået koncertrække sammen med sangtalentet Signe Juhl. Alt det bedste er fundet frem fra arkivet fra samarbejder med nogle af tidens største jazzikoner.


Fredag 28. sep.

Læderklub på udebane

Voxhall

Red Warszawa er læder. Instrumenterne er lavet af læder, øvelokalet er lavet af læder.


Lørdag 22. sep.

Episk band holder release party

Atlas

Folk blev afvist i døren, sidste gang Blunt holdt releasefest på Atlas. Nu vil bandet overgå den episke fest i anledning af releasen af deres kommende plade “Prep For Armageddon”.


Fredag 21. sep.

Norske Skambankt

Atlas

De norske rockkonger fra Jæren toppede den norske hitliste med deres femte album. Nu er Skambankt klar med ny single i marts og album april.


Fredag 21. sep.

Noah på turné med 2nd Demo

Voxhall

Noah Carter er en en 25-årig Nørrebro-rapper som sætter nye internationale standarder for dansk hiphop. Nu er han på sin første danske turné med sit andet album, ”2nd Demo”.


Onsdag 19. sep.

Varm og sukkersød indiepop

Atlas

Amerikanske Anna Burch spiller varm og sukkersød, tempofyldt og ikke mindst voldsomt iørefaldende indiepop/rock og topper selv samme med sin krystalklare stemme.
Burch voksede op i Detroit, hvor hun som barn dyrkede alt lige fra Disney-sange til Carole King-klassikere, og hvor hun siden som teenager kastede sig over navne som Bright Eyes og Fiona Apple – kunstnere, hun også lystigt fortolkede til diverse open mic-aftener.


Søndag 16. sep.

Svensk visepop med Oscar Danielson

Atlas

Oscar Danielson er en svensk musiker med en helt særlig tyngde. En kunstner i en genre for sig med både et forfatterskab og en række albumudgivelser.


Lørdag 15. sep.

Tunge rytmer og akustisk klang

Voxhall

Frederik Damkaer Band tæller fem medlemmer, der sammen spiller folk i bedste forstand. Der er tunge rytmer, akustisk klang, nærværende rå vokal - tankerne ledes hen på Passenger, The Lumineers, Mumford & Sons og danske Jonah Blacksmith.


Lørdag 15. sep.

Revival af spark-døren-ind punk

Atlas

Pære Punk 40 er 12 bands som spiller over to dage – og der vil være kulturelle indslag. Pære Punk Festivalen i Aarhus 1978 bliver fejret med en revival.


Fredag 14. sep.

Raindogs - gustent, råt og herligt

Gl. Egå Jazzklub

Dansk/norske Raindogs begejstrer Tom Waits-fans ved utallige udsolgte koncerter. De spiller et bredt udpluk af Tom Waits’ repertoire.


Mandag 10. sep.

Luna Live

Atlas

Amerikanske Luna spiller melodiøst drømmende indiepop. Dean Warehams dannede Luna i 91 og scorede en pladekontrakt med Elektra Records.


Fredag 7. sep.

Do You Believe In Love Today?

Atlas

Kites And Komets har stærke melodier rundt om en poppet kerne af vellyd. Tempoet er slow, der er fokus på det enkle lydbillede.


Torsdag 6. sep.

Dene sene privatfest

Atlas

Danmarks mest vindende freestylerapper Pede B tørner sammen med nogle af landets bedste jazzmusikere. Sammen inviterer de til Danmarks Grimmeste Privatfest på Atlas.


Torsdag 6. sep.

Den tidlige privatfest

Atlas

Danmarks mest vindende freestylerapper Pede B tørner sammen med nogle af landets bedste jazzmusikere. Sammen inviterer de til Danmarks Grimmeste Privatfest på Atlas.


Lørdag 1. sep.

To rock kvartetter i parløb på Sway Bar

Sway Bar

Som en naturlig opfølgning af Blues Buddies – Odder, og Råstoff - Århus (tidl. Lesson No.


Torsdag 23. aug.

Leigh Marks & Robert Carl Blank

Gyngen - Café, restaurant, scene

Leigh Marks er australsk singer-songwriter. Han blander musikstilene blues, rock og folk med en unik organisk lyd.


Fredag 24. aug.

Rå, gribende og kompromisløs

Gyngen - Café, restaurant, scene

Her Murder Case er et fire mand alternativ-rock/metal band med rødder i rock og grunge. Her Murder Case er på tre ord: rå, gribende og kompromisløs.


Fredag 17. aug.

While I Wonder

Musikhuset Aarhus

Bandet While I Wonder giver koncert i Musikhusets Spejlbassin. Det er blid og melodisk poprock, drivende gennem rolige landskaber, tilsat lidt folk og en strejf af jazz.


Tirsdag 28. aug.

Mikael Wiehe Solo

Musikhuset Aarhus

Mikael Wiehe har guitaren med sig på sin omfattende tur over hele Norden. Han kommer til Aarhus for at spille koncert med et udvalg fra sin fantastiske sangskat.


Fredag 24. aug.

Fire klassiske saxofonister

Musikhuset Aarhus

Asynja Saxophone Quartet har sin base i Aarhus. Det er en fantasifuld, spændende og virkelystig kvartet.


Tirsdag 28. aug.

Den Jyske Opera præsenterer Passageren

Musikhuset Aarhus

En opera om fordrivelse, skyld og had. Dette er Passageren.


Fredag 24. aug.

Imarhan musik til dans og fordybelse

Atlas

Algeriske Imarhan spiller varm og energisk, intens og sjælfuld ørkenblues i bedste tuareg-tradition. Imarhan er meget mere end blot plader – således har bandet turneret flittigt i USA, Kina og Europa og har skabt sig et ry som et fuldstændig forrygende liveband.


Lørdag 25. aug.

Den bedste mad og musik fra Jamaica

Voxhall

Aarhus Reggae Festival 2018 med reggae og dancehall og mere på denne fjerde udgave af festivalen. Oplev Macka B, Queen Omega og mange flere.


Torsdag 23. aug.

Hip-hop legende gæster Atlas

Atlas

Hiphop-legender findes ikke meget større end Grandmaster Flash. Den skelsættende DJ gæster VoxHall med det helt store udtræk.


Lørdag 18. aug.

Rejsen hvor alle dine drømme er tilladt

Gyngen

Forestil dig, at du sidder ved havet og hører bølgerne ramme mod stenene, eller at du går ned af en lang vej en varm sommerdag. Her møder du Kasper Abild, en singer-songwriter og folk musiker fra Vestjylland, bosat i Århus.


Fredag 17. aug.

Fest med rockbandet Almost Adequate

Gyngen

Det aarhusianske pop/rockband Almost Adequate skriver og leverer deres egen musik for at publikum kan have en fest hver gang. Musikken er skrevet ud fra bandets egne oplevelser.


Torsdag 16. aug.

Jansberg og Zeeberg Duo

Gyngen

Jansberg og Zeeberg Duoens særlige touch kommer af, at folkemusikken fra de Britiske øer, Nordamerika og Skandinavien smelter sammen med den danske tradition. Når man rejser ad musikkens veje, er der pludselig ikke så langt fra Vejle ådal til Skotland, som man skulle tro.


Onsdag 15. aug.

Maria Mold, Kristine Hoelgaard og Jens Stage

Gyngen

Aarhus Sangskriverværksted præsenterer Maria Molde, Kristine Hoelgaard og Jens Stage. Maria Moldes sange har rødder i både country og bluegrass og den nordiske folketradition.


Fredag 10. aug.

Verdensklasse guitar duo giver gratis koncert

Musikhuset

Aros Guitar Duo er klassiske guitarister Mikkel Egelund Nielsen og Simon Wildau. Aros Guitar Duo spiller ofte koncerter i Danmark samt i udlandet og har blandt andet været solister i Joaquín Rodrigos dobbeltkoncert for to guitarer: Concierto Madrigal.


Torsdag 9. aug.

Klassisk Barenboim og WEDO i Aarhus

Musikhuset

Den israelske klassiske legende Daniel Barenboim er tilbage i Aarhus. Barenboim er et af den klassiske musiks mest markante navne.


Søndag 5. aug.

MC Hansen & Jacob Chano

Musikhuset

Der er gode historier og musik når MC Hansen & Jacob Chano træder op på spejlbassinet ved Musikhuset og giver en gratis koncert for folk i Aarhus. Årets Sangskriver Danish Music Award-vinder MC Hansen holder til på Jungshoved på Sydsjælland, men har siden 2003 rejst verden rundt med sin guitar, sin banjo og sine historier.


Lørdag 4. aug.

Kærligheden til liv, natur og hinanden

Musikhuset

Kristoffer Bliksted er en ung, Aarhusbaseret bassist og komponist med det ene ben plantet i den danske sangskat og det andet i den amerikanske jazztradition. Med stor forståelse for melodien og det danske sprog formår Kristoffer Bliksted at forene sine rødder med sit brede kendskab til jazzsproget, hvilket skaber en lyd, der mærkes i sange som kredser omkring kærlighed til liv, natur og hinanden.


Fredag 3. aug.

Jacob Venndts Fabulous Swing Trio

Musikhuset

Jacob Venndts Fabulous Swing Trio giver koncert med en mission: Jagten på "melodien der blev væk". Teksten og indholdet er også blevet væk og derfor skal vi tilbage i tiden.


Søndag 29. jul.

Tonny Flex med pumpende bas og synthesizer

Musikhuset

Tonny Flex er en del af elektropop undergrunden i Aarhus. Med pumpende bas, svævende synthesizere og melankolske tekster sunget med stemningsfyldt.


Fredag 10. aug.

Episk rock fra Nørrebro

Gyngen

Episk og storladent rockmusik fra hjertet af Nørrebro. Boys From Heaven er et syv mand stort rockorkester.


Torsdag 9. aug.

Funky soul Jonathan på Gyngen

Gyngen

Siden han var ganske ung har Jonathan Ranson skrevet sange. Mange synes han er en talentfuld historiefortæller med noget på hjerte.


Lørdag 4. aug.

Musik mellem Afrika og København

Gyngen

I Am Jonas er et band fra København. Musikken er baseret på PostRock, Cinamatic og Indie.


Fredag 3. aug.

Dansevenlig og iørefaldende moderne country

Gyngen

American Ride har siden starten i 2011 spillet på små og store scener i Danmark, men også udenlandske koncerter i blandet andet Tyskland. Dermed er American Ride er en del af den countryfeber, som de seneste år ikke kun har spredt sig.


Onsdag 18. jul.

Jazz trio Hess Dayyani Clausen

Musikhuset

Hess Dayyani Clausen er saxofon, sang og klaver. En intim besætning på jazzbåden skaber plads til de stærke tekster.


Tirsdag 17. jul.

Claire Martin har syv British Jazz Awards

Musikhuset

Claire Martin og Jim Mullen holder hyldestkoncert til ære for ikoniske Wes Montgomery. Martin har i løbet af de sidste 30 år turneret over hele verden.


Lørdag 21. jul.

Baglands lyriske og melankoliske melodier

Atlas

Bagland er en kvintet bestående af fem musikere rødderne stærkt forankret i den skandinaviske lyd. Musikken er inspireret af det øde og åbne nordiske landskab.


Fredag 20. jul.

Live Fyon Friis giver den jazz

Atlas

Live Fyon Friis skaber med sin musik mødet mellem skandinavisk jazz-tilgang og amerikansk tradition. Hun er en norsk sangerinde der har boet og studeret i Danmark i flere år.


Onsdag 18. jul.

Klassisk jazz og folk fra Ensemble Edge

Atlas

Vokalensemblet Ensemble Edge hylder den svenske jazzpianist Jan Johansson. Ensemblet er sammensat af nogle af Aarhus’ bedste sangere under ledelse af cellist Martha Marie Petri og dirigent Asbjørn Faleide Fristad.


Tirsdag 17. jul.

Onom Agemo & The Disco Jumpers

Atlas

Onom Agemo & The Disco Jumpers er afrobeat der skubber genrens grænser til det ekstreme. Anført af den rastløse saxofonist Johannes Schleiermacher har den Berlin-baserede kvintet skubbet genrens grænser til dets mest ekstreme, inkorporeret eksplosive jazz-improvisationer, langt ude-krautrock, boblende keyboard og psykedeliske elementer, som tilsammen skaber en tryllebindende musikalsk melange, der er sin helt egen.


Mandag 16. jul.

Simon Toldam Trio swinger og groover

Kulturbyen

Simon Toldam Trio er en af landets mest roste og alsidige trioer. fremragende pianist Simon Toldam.


Søndag 15. jul.

Maluba er jazzorkester med farverig lyd

Atlas

Maluba Orchestra spiller bigband-lignende kompositioner af Marilyn Mazur, Frederik Lundin og Kasper Bai. Deres musik er præget af alverdens stilarter.


Onsdag 22. aug.

Rapperen der mener hvert ord i sine sange

Voxhall

Amerikanske Evidence Michael Taylor Perretta er en både forrygende og meget toneangivende rapper, og kendt som tredjedel af den indflydelsesrige hiphop-trio Dilated Peoples. Evidence voksede op i Los Angeles, hvor han allerede i en tidlig alder kastede sin kærlighed på skating og graffiti.


Mandag 20. aug.

Hun lærte at synge i den græsk katolske kirke

Atlas

Amerikanske Eleanor Friedberger er en eklektisk sanger/sangskriver. På kreativ vis favner hun både folk, rock og synthpop.


Torsdag 9. aug.

Amerikansk singer-songwriter

Atlas

Amerikanske Courtney Marie Andrews er en eklektisk sanger/sangskriver. Hun sammensmelter elementer fra genrer som folk, country og indiepop.


Lørdag 14. jul.

Jazz fra Afrika og Mellemøsten

Atlas

Den marokkanske guembrispiller og vokalist Majid Bekkas giver koncert. Det sker sammen med to af Sveriges mest anerkendte musikere - Goran Kajfeš og Jesper Nordenström - samt den danske jazzgigant Stefan Pasborg.


Onsdag 18. jul.

Indra Rios-Moore i Little Black Train

Musikhuset

Da den amerikanske sangerinde Indra Rios-Moore slog sig ned i Danmark sammen med sin mand, saxofonisten Benjamin Trærup, var det starten på et musikalsk eventyr. I 2010 kom det roste debutalbum Indra, båret af en trio med Indras markante vokal, Thomas Sejthens jordbundne bas og Trærups lyriske saxofonspil.


Mandag 16. jul.

What the World Needs Now, det er Burt Bacharach

Kulturbyen

Burt Bacharach er et af hovednavnene til Aarhus Jazz Festival. Med sin eneste koncert i Danmark i 2018 indtager Burt Bacharach scenen i Store sal med et verdenskendt repertoire, der har høstet både et væld af Grammyer og Oscars.


Tirsdag 17. jul.

Maria Montell gratis til din brunch

Musikhuset

Maria Montell optræder til årets Aarhus Jazz Festival. - Vi spiller mine gamle hits og sange plus nogle af de fede nye sange på SOY MARIA.


Mandag 16. jul.

Steen Rasmussen Quinteto og Barbara Casini

Musikhuset

Steen Rasmussen Quinteto er et af Danmarks bedste musikalske bud på Brasiliansk inspireret jazz, og de spiller til Aarhus Jazzfestival. Koncerten er med Barbara Casini, en italiensk sanger, guitarist og komponist.


Søndag 15. jul.

Melody Gardot er følsom og udtryksfuld

Musikhuset

Melody Gardot er både komponist, guitarist, pianist og sangskriver. Hendes følsomme og udtryksfulde numre fylder publikum med begejstring.


Søndag 15. jul.

The 5th European BigBand Composer Competition

Musikhuset

The BigBand ønsker at fremme kombinationen af vokalgruppe og bigband. Orkesteret vil til stadighed afsøge grænserne for hvordan vokalgruppen kan være melodiførende, men ligeledes hvordan vokalgruppen kan indgå på lige fod med de andre instrumenter og fungere akkompagnerende og understøttende.


Søndag 8. jul.

Delta blues, gospel, folk og en kold øl

Musikhuset

HP Lange er en veteran på musikscenen i Danmark. I mere end 30 år har han været bluesmusiker på landevejen.


Lørdag 7. jul.

Trees in Tororonto spiller gratis i Aarhus

Musikhuset

Det er gratis. Trees In Toronto spiller melodisk, energifyldt og lyttervenlig stadion-rock.


Søndag 1. jul.

Storyteller Tim Lothar i gratis koncert

Musikhuset

Gratis sommerkoncert i Musikhusets Spejlbassin med Tim Lothar. Han er kendt for sine historiefortællinger og sine egne sange, og dette gør ham til en interessant og meget personlig kunstner - en storyteller.


Onsdag 27. jun.

Emil varmer op til Carnegie Hall, New York

Emil Gryesten er tidligere studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium og ved klaverskolen Gradus. Han har vundet adskillige priser og står nu over for sin debut i den berømte Carnegie Hall i New York d.


Torsdag 21. jun.

Bliv klog(ere) på Weinbergs opera

Musikhuset

Samtale på engelsk mellem operachef og instruktør Philipp Kochheim og moderator Bert Rainer Ernst om Passageren.
Moderator Bert Rainer Ernst vil i OperaSalen bl.


Onsdag 20. jun.

Russisk pianist med Beethovens sonater

Musikhuset

81-årige Voskresensky kender sin Beethoven. Den modne mesterpianist fremfører et fantastisk soloprogram med en række af Beethovens elskede sonater.


Tirsdag 26. jun.

Simple melodier, energiske riffs og humor

Gyngen

Hvad ville der ske, hvos du tog angst, frustration og sentimentalitet, proppede det ned i en blender og trykkede på startknappen, til det blev inde? Det er præcis, hvad disse fire svenske møgunger har gjort i noget tid nu – billedeligt talt. De syr ængstlige, melodramatiske og kaotiske tekster sammen med simple melodier, energiske riffs og humor.


Lørdag 23. jun.

Nørregade med dansk pop og folk-musik

Gyngen

Nørregade er et nyopstartet aarhusiansk band. Den gode melodi er i højsæddet, og de dansksprogede tekster fortæller den evigtgyldige historie om kærlighed.


Fredag 22. jun.

The Reptones med psykedelisk country og melankolsk indie

Gyngen

The Reptones blandt de førende danske eksponenter for den bølge af alternativ country, new-folk og håndspillet americana, der har vundet stort indpas i de senere år. Det musikalske udtryk spænder fra psykedelisk country og melankolsk indie til tonstung retrorock og melodiske ballader.


Onsdag 20. jun.

Århus Sangskriver Værksted

Gyngen

Stina Fink har skrevet en håndfuld sange på dansk og engelsk.
Gunnar Snær Gunnarsson: En krage, en havfrue og et træ, eller måske nærmere døden, fristelser og ensomhed, er blandt temaerne som Gunnar synger om, med lækkert guitarspil som tilbehør.


Lørdag 16. jun.

Blå sange fra The Lemon Lighthouse Band

Gyngen

The Lemon Lighthouse Band spiller indie electronica. Enkle sange i et blåt univers.


Fredag 13. jul.

Jakob Bro i Aarhus med Returnings

Atlas

Den 40-årige Jakob Bro har udgivet 14 plader som bandleder med et bredt udvalg af prominente danske og amerikanske musikere. Den aarhusianske guitarist og komponist, som startede karrieren i grupper som Beautiful Day og I Got You On Tape, har turneret internationalt med Tomasz Stanko og Paul Motians grupper.


Fredag 29. jun.

Savage Machine fra Aarhus hylder klassisk heavy

Atlas

Savage Machine fra Aarhus hylder en stolt kongerække af heavy metal-legender med sit eget moderne særpræg. Bandet blev dannet i 2010 af Jacob Bruun (leadguitar) og Martin Helbo (trommer).


Torsdag 28. jun.

Aarhus Jazz Orchestra hylder Wycliffe Gordon

Atlas

Aarhus Jazz Orchestra hylder den New Orleans-inspirerede jazz sammen med basunisten Wycliffe Gordon. Wycliffe Gordon er en anerkendt amerikansk basunist, komponist, arrangør og underviser.


Fredag 22. jun.

El Dor El Awal blander jazz og orientalsk musik

Atlas

Egyptiske El Dor El Awal spiller en nyskabende og dybt betagende blanding af jazz og orientalsk musik. Gruppen blev dannet af Ahmed Omar og Mohamed Samy, der efter at have jammet og skrevet en håndfuld numre besluttede sig for at starte et band.


Onsdag 20. jun.

Hidsig punk rock fra Rise Against

voxhall

Amerikanske Rise Against spiller hidsig punkrock, der sammenfletter klassiske hardcore-tendenser og iørefaldende melodier og typisk topper det hele med medrivende omkvæd. Gruppen blev dannet i Chicago i 1999 og fik hurtigt en pladekontrakt med Fat Wreck Chords – NOFX-frontmanden Fat Mikes pladeselskab.


Fredag 15. jun.

Gratis sommerfest støtter byens hjemløse

Voxhall

Koncerterne består indtil videre af DJ Tiger Moth, Inuit Feet, Piotr And The Imaginary Orchestar samt de legendariske De Splittergale.

Mellem hvert sceneskift vil der komme én af vore povertywalkere og fortælle om dét at være hjemløs – deres liv på gaden.


Torsdag 14. jun.

Melodisk rap fra Killy

Atlas

Canadiske Killy er en rapper, der kreerer melodisk, mørk og ambient musik med en lyd, der læner sig op ad hiphop-subgenren trap. Killy er bedst kendt for nummeret “Killamonjaro”, der er blevet streamet over fem millioner gange på SoundCloud, og hvis musikvideo er blevet vist over 15 millioner gange på YouTube.


Mandag 11. jun.

The Handsome Family

Atla

The Handsome Family blev dannet i 1993 og udgøres af ægteparret Rennie og Brett Sparks. Hun skriver teksterne og han musikken.


Søndag 17. jun.

Anna Wirsén er hverdagens ballarina med Christian Alvad

Musikhuset

Vildfarelser og hverdagsviser. Sange med vemod, klogskab, kærlig sort humor og romantik mødes med melodisk strengeakrobatik og underfundige historier fra hele verden.


Torsdag 14. jun.

Fællessang i Musikhuset

Musikhuset

Så er der igen indbudt til fællessang, når Visens Skib og dets sangglade besætning lægger til kaj i Musikhuset.
Siden Niels Skouby alias Kaptajn Høiben og Leni Petersen i 2000 søsatte den første koncertturné, har de været et af de meget populære gratisarrangementer.


Fredag 15. jun.

Klassiske ørehængere med Bryan Ferry

Musikhuset

Bryan Ferry har fornyet den musikalske dagsorden. Kendt som popglamourens elegantier har Bryan Ferry bidraget til at sætte og fornye den musikalske dagsorden i en håndfuld åriter.


Søndag 10. jun.

Forbudte sange synges uden censur

Musikhuset

Er musik farlig? Markante stemmer har udvalgt forbudte og censurerede sange til en koncert i Aarhus Musikhus. De forbudte sange er af blandt andet af Rod Stewart, John Lennon, Poul Henningsen, Frankie Goes To Hollywood, Beach Boys, Trille, Serge Gainsbourg og Billie Holiday.


Søndag 10. jun.

Søren Krogh Band sommerkoncert

Musikhuset

Gratis sommerkoncert i Musikhusets Spejlbassin. Den nordjyske troubadour Søren krogh er klar med sit ny album og efterfølgende turné.


Lørdag 9. jun.

Gratis sommerkoncert i Musikhusets Spejlbassin

Musikhuset

Ane Monsrud er opvokset i Norge, tæt på Oslo. Hun har studeret i London og Ålborg og er nu studerende på sangskriver linjen ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.


Torsdag 7. jun.

En flamenco-verdensstjerne kommer til Aarhus

Musikhuset

Spanske Tomatito giver aarhusianerne den andalusiske musik- og danseart, flamenco. Med sig har han sin tro følgesvend guitaren, og et stærkt line-up af musikere og sangere.


Søndag 3. jun.

Jazz: The Art Of The Quartet

Musikhuset

Peter Erskine, Kenny Werner, Benjamin Koppel og Johannes Weidenmueller spiller jazz i Musikhuset.
The Art of the Quartet er navnet på allstar-bandet bestående af fire af de mest efterspurgte, alsidige og dygtigste musikere på den internationale jazzscene i dag.


Søndag 3. jun.

Fátima Trives-Escolano, klarinet

Musikhuset

Natmusik af kvindelige komponister - for klarinet, sopran og elektronik. Lieder af Alma Mahler og Kaija Saariaho.


Søndag 3. jun.

Arion korets sommerkoncert

Musikhuset

Arion-koret er et traditionsrigt kor som har glædet publikum i Aarhus såvel som i Beijing, Krakow, Verona, Atlanta, Prag, Oslo. Koret består af 45 sangere fordelt på fire stemmer.


Onsdag 30. maj.

Gidon Kremers 70 års koncert

Musikhuset

Den lettiske violinist og dirigent Gidon Kremer er en af tidens store musikere. Han er samtidig en af den klassiske musiks mest markante personligheder.


Fredag 1. jun.

Så er der Disney med Luftens Helte

Voxhall

Så er der Disney! Luftens Helte er et 18-mand stort band fra Aarhus, som har specialiseret sig i den fantastiske musik fra det magiske tegnefilmsunivers. Det eneste band i verden af sin art.


Fredag 25. maj.

Frodig rock med psykedeliske efterklange

Atlas

Amerikanske Grails eksperimenterer. Gruppe er et amerikansk rockband, men de vil presse den lidt længere.


Onsdag 23. maj.

Soul, funk og rock fra Austin i Texas

Atlas

Amerikanske The Band Of Heathens er americana-musik. På deres europæiske tour giver de koncert her i Aarhus.


Fredag 18. maj.

Her føder de nye musiktalenter på stribe

Voxhall

Oplev fødefabrikken for musikere til bands som Dúne, Under byen, Mont Oliver og Ulige numre. Den hedder Klejstrup Musikefterskole.


Mandag 14. maj.

Global musik skildrer planetens divercitet

Atlas

Global Musik flyder gratis til dine ører denne aften på Atlas. Oplev planetens divercitet, etnicitet og kreativitet, mens koncerten kaster sine spraglede lydbilleder ud fra scnen.


Torsdag 10. maj.

Shane Bunting er Madchild på Voxhall

Voxhall

Madchild Shane Bunting har vundet flere Juno-priser plus diverse andre canadiske musikpriser. Shane er en flittigt turnerenede musiker.


Lørdag 19. maj.

Fra renæssancen til moderne klassikere

Musikhuset

Carsten Pedersen er uddannet guitarist på Det Jyske Musikkonservatorium samt på en lang række mesterkurser hos blandt andet David Russell, Manuel Barrueco, Costas Cotsiolis og Roland Dyens.
Han fremfører et spændende og varieret koncertprogram på guitar, som tidsmæssigt spænder fra renæssancen til nutidig og moderne klassikere.


Søndag 13. maj.

Den triste klovn med den gyldne stemme

Musikhuset

Fænomenet Puddles Pity Party kan nu opleves i Danmark. Et show ulige noget andet, der blæste det amerikanske folk bagover i stuerne, da den anonymt udseende, triste klovn første gang indtog scenen i det populære tv-program America's Got Talent.


Søndag 13. maj.

Spot på den ny og mest lovende musik

Musikhuset

Musikhuset er musikalsk centrum, når Spot Festival åbner dørene for nysgerrige musikelskere fra hele norden. Musikhuset bliver omdannet til en stor festivalplads, når festivalen sætter spot på den nye og mest lovende musik fra den danske og nordiske musikscene.


Tirsdag 8. maj.

Kender du portugisisk fado?

Musikhuset

Dyk ned i en helt særlig musikalsk genre fra Portugal i Musikhuset.
Christina Branco formidler musikgenren fado.


Søndag 6. maj.

Choroer, sambaer, frevoer og valse

Musikhuset

Spændende melodier, vuggende rytmer og opstemt strengeleg. Det finder man i Brazilian Guitars med den brasilianske mester Rogerio Souza og Jens Viggo Fjord.


Lørdag 5. maj.

Jazztalenter spiller personlige favoritter

Musikhuset

Til koncerten har Danish Youth Jazz Orchestra selv skabt repertoiret - hver musiker har ansvaret for at vælge, komponere eller arrangere ét nummer på sætlisten. Til hvert af numrene knytter sig en lille beretning eller historie fra musikerne om, hvorfor netop dét nummer er blevet valgt.


Søndag 6. maj.

Americana og folket pop-country

Musikhuset

Hush er et band som i dén grad skal opleves live, det er velkendt på spillestederne og hos deres trofaste publikum. Med over hundred tusinde solgte albums, er duoen en af Danmarks største succeser inden for americana og folket pop-country.


Onsdag 25. apr.

Jazzen udfordres af hendes smukke stemme.

Musikhuset

Chrysta Bell er en af David Lynchs foretrukne musikalske samarbejdspartnere gennem mange år. Faktisk har hun også en rolle i den nye sæson af Twin Peaks.


Fredag 27. apr.

De har samlet et helt nyt band

Atlas

Makkerparret Klumben & Raske Penge har samlet et nyt band, som de første gang står på scenen med. De har i periode fokuseret på at skabe ny musik, og nu er de klar til at udgive den i form af en stribe singler.


Torsdag 26. apr.

Release fest for albummet Wonder Why

Atlas

Total Hip Replacement holder release fest for deres debutalbum "Wonder Why". Gruppen spiller en masse numre fra albummet med stort band.


Torsdag 26. apr.

Mere uptempo med mere bas og trommer

Voxhall

Jacob Bellens besøger Aarhus med band og et mere upbeat og groove-baseret udtryk. Koncerten er efter Bellens’ eget udsagn mere uptempo end tidligere.


Mandag 23. apr.

Japansk komponist og percussionist

Atlas

I over 40 år har Midori Takada inviteret lytteren indenfor i en meditativ klangverden, hvor oplevelsen af tid udforskes. For eksempel manifesteret i hovedværket "Through The Looking Glass".


Mandag 21. maj.

Sofistikerede sange i fine kompositioner

Atlas

Sofistikerede sange, fine kompositioner. Afmålt instrumentering, som byder på både banjo og horn.


Fredag 4. maj.

Håndværk og uforfalsket kunstnerisk vision

Atlas

Dansk folkemusik er i gang med en kæmpe udvikling. Musikken er blevet hip og eftersøgt og tiltrækker et stort nyt, ungt publikum.


Torsdag 3. maj.

Duo med dansk poesi og triphop-beats

Atlas

Rest In Beats er dansk poesi ovenpå levende, tektoniske triphop-beats. Duoen består af to legesyge sjæle.


Lørdag 28. apr.

De landede på scenen med et sonisk drøn

Voxhall

Syrerockerne Fribytterdrømme fik anmelderros for "Superego" og seks stjerner i Gaffa åbingskoncertetn på deres turné. Forventningsfulde fans kommer til at opleve ét af Danmarks mest lovende musiknavne, når gruppen vækker sangene fra deres seneste album til live på Voxhall.


Fredag 20. apr.

Du skulle have været der i går

Atlas

Pligten Kalder laver seriøse og sorte sange med underfundige understrømme. Forvent både magiske og komiske øjeblikke – ikke mindst mellem de triste sange, hvor Steno og Olsen som regel får flettet en anekdotisk snak om alt eller intet ind.


Torsdag 3. maj.

Hun spiller oldschool funk blandet med hiphop

Musikhuset

Ida Nielsen beskriver det at have spillet med Prince som "en kæmpe gave og den mest magiske og lærerige musikalske rejse nogensinde". Sorgen og chokket over læremesteren Prince og vennens tragiske bortgang har ikke helt har fortaget sig, men hun har samlet et fantastisk band og er igen draget på landevejen.


Lørdag 28. apr.

Lines florlette popsange

Musikhuset

Line Bøgh er en særegen singer/songwriter på den danske scene. Hendes florlette popsange finder tyngde i tekst, arrangement og vokalarbejde.


Fredag 27. apr.

Fra guitarens og flamencoens hjemland

Musikhuset

Fra guitarens og flamencoens hjemland Spanien har de tre unge musikere sammensat et fyrigt og kontrastfyldt program. Du får dansante og folkloriske rytmer til virtuost spansk temperament.


Torsdag 26. apr.

Xander på akustisk forårsturné

Musikhuset

Xander har spillet en masse store festivaler, både med sit eget band og sammen med Suspekt. Nu er han klar til at spille akustiske koncerter indenfor.


Torsdag 26. apr.

Sejlede jorden rundt på utallige turnéer

Musikhuset

For 30 år siden mødtes Michael Learns to Rock for første gang i øvelokalet i Århus. Dermed startede en uforudsigelig rejse ud i popmusikkens verden.


Mandag 16. apr.

I selskab med troubaduren Sebastian

Musikhuset

Når Sebastian alene på scenen møder sit publikum, får poesien vinger. Han ledsager sine udødelige sange med anekdoter og underfundig humor.


Fredag 13. apr.

Eventyrlysten jazz og groovy blues

Musikhuset

Uffe Steen Trio & Vestbo Trio er på releaseturné. Det gælder livealbummet "Doppler Effect".


Torsdag 12. apr.

Oplev den amerikanske sanger og sangskriver

Musikhuset

Joan as Police Woman har skabt sig et stort navn på sin fantastiske oftest R’n’B-inspirerede lyd, der bliver mikset op med et væld af genrer hvor særligt punk og den elektroniske musik indgår i en eminent cocktail. Med sig har Joan as Police Woman splinterny musik og et fem mand stort band.


Torsdag 12. apr.

AIDA fra Kiev Statsopera

Musikhuset

Lad dig begejstre af Verdis mesterværk om krig, kærlighed og fædreland i Kiev Statsoperas fantastiske opsætning. Egypten trues af den etiopiske hær, og ypperstepræsten Ramfis konsulterer derfor gudinden Isis for at få hende til at udpege den, der skal lede de egyptiske styrker.


Torsdag 12. apr.

Koncert med talentfulde elever på piano

Musikhuset

Elever fra PianoAkademiet giver et flot koncertprogram, hvor blandt andet hele Carl Nielsens værk ”Klavermusik for Store og Smaa” opføres. I sin helhed er det et utroligt flot værk med 24 forskelligartede klaverstykker, der kommer rundt i alle tonearterne, men som sjældent spilles på koncert.


Søndag 8. apr.

Tre herrer med musikalsk intimitet

Musikhuset


Der er gået over 14 år siden Everybody's Talking spillede deres første koncert på det hedengangne BarBlues i hjertet af København. Siden er det blevet til fire cd-udgivelser, to DVD'er med liveshows og et utal af koncerter landet over på såvel de lokale scener som i de helt store musikhuse.


Søndag 8. apr.

Jazzkoncert med Annisette

Musikhuset

To af de største trommeslagere i dansk jazz, Alex Riel og Stefan Pasborg er på scenen. Med dem er Savage Roses ikoniske stemme Annisette og den gambianske kora-spiller Dawda Jobarteh.


Søndag 8. apr.

Michael Falch med band og kor

Musikhuset

Michael Falch optræder med et gigantisk kor på 250 sangere. På programmet står nogle af hans mest elskede og iørefaldende sange.


Søndag 8. apr.

Dansk saxofonist turnerer med jazzstjerner

Musikhuset

Niels Vincentz udforsker den akkordløse trio-konstellation med to amerikanske legender, bassisten Cameron Brown og trommeslageren Billy Hart.
De tre musikere mødtes helt tilbage i 1999 og lavede en indspilning, nemlig albummet "Early Reflections".


Fredag 6. apr.

Den første akustiske koncert med Folkeklubben

Musikhuset

Folkeklubben giver sin første akustiske i Musikhuset. Efter rundt regnet 600 koncerter og tre fuldlængdealbum ønsker Folkeklubben at prøve sig af i en mere intim, akustisk ramme.


Torsdag 5. apr.

Ida Corr med ny musik efter storhit

Musikhuset

Ida Corr var med i Toppen Af Poppen, hvor hendes fortolkning af Gnags’ "Når Jeg Bliver Gammel" røg direkte ind i danskernes hjerter og som nr. 1 på flere kanaler.


Torsdag 5. apr.

Oplev en imponerende jazzstemme

Musikhuset

Hør jazzikonet Mark Linn alsidige og ekspressive stemme. Han deler et repertoire af David Bowie, Stevie Wonder, Peter Gabriel, det irske rockband U2 og Radiohead.


Onsdag 18. apr.

Oversvømmelser og pestudbrud, spøgelser og mord

Atlas

Oversvømmelser og pestudbrud, spøgelser og mord. The Deep Dark Woods, anført af sanger/sangskriver Ryan Boldt, er tilbage i den mest urovækkende udgave.


Tirsdag 17. apr.

Talentfuld trio fra den københavnske scene

Atlas

Off Blooms rejse er kun lige begyndt. Katalysatoren for deres spændende første skridt er den bevægelse, de befinder sig midt i.


Lørdag 14. apr.

3 band inviterer til kæmpe fest

Atlas

Eirene, Favor og Pala vil gerne gøre tingene lidt anderledes. Derfor har de sat hinanden i stævne på udvalgte venues i Danmark.


Fredag 13. apr.

Clemens med Jokeren, Ataf og Suspekt

Voxhall

Clemens ankommer i sin stridsvogn med en kongerække af danske rap-koryfæer. Det bliver en beskidt omgang i "den støvede arena".


Fredag 13. apr.

To aktuelle bud på jazzen anno 2018

Atlas

En koncert, hvor Røgsignal og I Think You’re Awesome hver især præsenterer nyt materiale. Til sidst mødes bandsene i én stor indiejazz-fusion om hinandens numre, skitser og idéer.


Torsdag 12. apr.

Gimbriens hypnotiske lyd møder moderne musik

Atlas

Joshua Abrams turnerer i USA og Europa med et skiftende line-up af musikere under navnet Natural Information Society. Gruppen bruger traditionelle og elektriske instrumenter til at skabe langstrakte, komplicerede og psykedeliske forløb - komponerede såvel som improviserede.


Lørdag 7. apr.

Metal festival med live-musik på to scener

Voxhall

Foreningen Metal Royale præsenterer stolt Royal Metal Fest 2018. Oplev lørdag blandt andre Ensiferum, Svart Crown og Ex Deo.


Fredag 6. apr.

Metal, øl, pølser og fest på Atlas og Voxhall

Voxhall

Foreningen Metal Royale præsenterer stolt Royal Metal Fest 2018. Oplev fredag blandt andre Bloodbat, Origin og Blood Eagle.


Søndag 1. apr.

Unikt musikalsk møde mellem Danmark, Canada og USA

Musikhuset

Tre rejse folke- og verdensmusikere i et unikt musikalsk møde. Jamie Fox, violin - Kristian Bugge, violin - Morten Alfred Høirup.


Søndag 1. apr.

Trøjborg går amok på de sociale medier

Musikhuset

Trøjborg, husker det som var det i går. Trøjborg med Risskovs lange krøllede hår.


Fredag 30. mar.

Jordnære sange med smag af poesi

Musikhuset

Mia Marion er en spændende sangskriver. Hun skriver sange som tør stå ved sig selv og gå egne veje.


Lørdag 31. mar.

Hausgaard er ude på egen hånd

Musikhuset

Efter 45 år i jobbet har Niels Hausgaard besluttet sig for en solo-turné: På egen hånd. Han har behov for, at der engang imellem kun er publikum og ham, siger han.


Lørdag 31. mar.

Uffe Lorenzen med dansksproget soloprojekt

Atlas

Uffe Lorenzen – også kendt som både Guf og Lorenzo Woodrose – er primært kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose, men han har imidlertid huseret på den danske rockscene siden slutningen af 80’erne.

Nu vender han tilbage med sit første dansksprogede soloprojekt.


Fredag 30. mar.

Dansabel og svulmende synth fra Alex Cameron

Atlas

Den australske musiker Alex Cameron gæster Atlas. Han imponerer med sin iscenesatte persona som den fallerede kunstner.


Fredag 30. mar.

En excentrisk og varm Bisse

Voxhall

Thorbjørn Radisch Bredkjær tager publikum og anmeldere med stormfuld kærlighed. Bisse her kendt både for sin excentriske som varme persona, hans originale musik og det både underfundige og gribende tekstunivers.


Torsdag 29. mar.

Brusende floder af ord i amerikansk hiphop

Voxhall

Amerikanske CunninLynguists står for en medrivende omgang undergrunds-hiphop spundet om særdeles skarpe tekster og produktioner.
Ordforrådet i CunninLynguists’ tekster hører til de rigeste af slagsen inden for hiphop.


Fredag 23. mar.

Jansberg med sexet folkemusik

Atlas

Den står på innovativ folkemusik, når den visionære komponist og violinist Henrik Jansberg gæster Atlas med sin kvartet.

Jansberg har spillet violin siden han var 8 år gammel og kommer af en familie, hvor folkemusikken altid har fyldt en stor del.


Søndag 11. mar.

Nordisk singer song writer musik

Gyngen

Aurelia er tre supererfarne musikere fra Aarhus, Øst- og Vesthimmerland. I Aurelia fusionerer de tre musikere til nordisk Nordisk Singer/Songwriter folk.


Fredag 9. mar.

Kunsten at leve ærligt og spille ærlig musik

Gyngen

Vi er Moctezuma. Vi går og leder lidt efter en lyd, der kan forklare, hvad vi mener.


Torsdag 8. mar.

Musik med keltisk og nordisk toneklang

Gyngen

Andreas og Rune beriger publikum med deres bud på ny dansk folkemusik. De er stærkt påvirket af musiktraditioner fra andre regnfyldte, solbeskinnede og kolde himmelstrøg.


Fredag 23. mar.

Lækker og kølig jazz med Caroline Henderson

Musikhuset

Hun er kendt som en af landets ypperste sangstemmer. Caroline Henderson synger lækker, kølig jazz tilsat elektroniske rytmer.


Torsdag 22. mar.

Albumaktuel solodebutant vender tilbage

Musikhuset

Carl Emil Petersen er sanger og sangskriver. Efter Ulige Numre er han gået solo.


Onsdag 21. mar.

Burgan G i turné rammer Aarhus

Musikhuset

Burhan G er turné sammen med sit hold bestående af tre musikere og to korsangere. De runder Aarhus til en intens koncert i Musikhuset, hvor publikum får Burhan G helt tæt på.


Lørdag 3. mar.

Det store drengekor fra Wien

Musikhuset

Koret består af drenge på mellem ni og 14 år . De optræder hver søndag med Vienna Philharmonic Orchestra og medlemmer af Wiens Statsopera kor i Wiens Kejserlige Kapel.


Lørdag 24. mar.

Forældremødet er musikdramatik med humor og kritik

Svalegangen

Forældremødet er en musikdramatisk, humorfyldt og syngende lussing til hverdagslivet i det ulige Danmark. Der er forældremøde i 9.


Søndag 11. mar.

To kønnet laid back jazz

Musikhuset


Lørdag 10. mar.

Den af Danmarks bedste saxofonister

Musikhuset

Den prisbelønnede og anmelderroste saxofonist Christina Dahl er måske en af Danmarks bedste saxofonister. Hun er kendt for sine lyriske fortolkninger og en unik soul-fuld klang, som går lige i hjertet.


Torsdag 8. mar.

Solokoncert med dansk stjerneguitarist

Musikhuset

Den danske guitarist og komponist har på fornem vis formået at bygge bro mellem klassisk musik og både populær- og folkemusik. Det har givet ham et bredt publikum og fyldt koncertsale over hele landet.


Mandag 5. mar.

Vent på mig og flere hits fra Brygmann

Musikhuset

I forbindelse med udgivelsen af sit første soloalbum tager Martin Brygmann på turné med Danmarks Underholdningsorkester samt albummets rytmegruppe fra Stockholm. Martin Brygmann binder aftenen sammen med historier om hvad der drev ham, anekdoter og fortællinger om sangenes tilblivelse.


Søndag 4. mar.

Show for børn med musik, dans og ballade

Musikhuset

Motor Mille og hendes band giver et show fyldt med sange, musik, dans, sjov og ballade. Et show, der giver børnene rig mulighed for, at træde ind i dansens univers og hygge sig uden at snuble over krav og forventninger.


Søndag 29. apr.

Lækker brunch med klassisk musik

Musikhuset

Musikhusets populære tradition Classical Mornings indbyder til en dejlig start på dagen med en veltillavet brunchbuffet i Musikhusets café til tonerne af levende klassisk musik.
Classical Mornings har en hyggelig søndagsstemning, hvor gæsterne har mulighed for både at tale sammen, spise og lytte til musikken.


Fredag 23. feb.

Musikalsk topmøde med 5 stjerner

Musikhuset

Når fem af Danmarks mest velrenommerede musikere går på scenen sammen er der dømt musikalsk topmøde af den sjældne slags. Benjamin Koppel, Laust Sonne, Jacob Binzer, Stefan Pasborg og Anders Koppel står på scenen sammen for første gang.


Torsdag 22. feb.

Musikken dulmer at vi er rodløse

Musikhuset

Folk-kvartetten Northern Assembly giver dig fængende historier om rodløshed og medrivende, livsbekræftende toner, som nok bedst kan beskrives som “rootless folk”.
For Northern Assembly er ikke baseret på nogen bestemt musikalsk tradition, men snarere en længsel efter at finde et sted at kalde hjem.


Onsdag 21. feb.

Jazzz med nærvær og musikalsk overskud

Musikhuset

Jazzsangerinden Sinne Eeg med et stjernespækket band. En god blanding af Sinne Eeg egne vidunderlige sange samt udvalgte sange jazzens standardrepertoire.


Søndag 18. feb.

Østrigsk livsstil når den er bedst

Musikhuset

Wiens rige og levende musikkultur – Wiener Johann Strauss Konzert-Gala" med K&K Philharmoniker – holder, hvad den lover. Musikkens lethed og imponerende tempo giver garanti for østrigsk livsstil, når den er bedst.


Lørdag 17. feb.

Nye sange og store hits fra Stine Bramsen

Musikhuset

Stine Bramsen har med gruppen Alphabeat og siden som soloartist i den grad slået sit navn fast som en af Danmarks stærkeste popsangerinder. Bramsens debutsingle ‘Prototypical’ gik i 2014 direkte ind som #1 på Airplay Charten, endte på en flot tiendeplads på Top 100 Årslisten og blev den femte mest spillede danske sang på dansk radio det år.


Torsdag 15. feb.

Electronica Pop med Madeleine

Musikhuset

Madeleine Bloom er en producer og artist fra Berlin. Efter en klassisk musikuddannelse studerede hun elektro akkustisk musik i Weimar.


Torsdag 15. feb.

Musikken fra James Taylor & Carole K

Musikhuset

De to legendariske hitmagere Carole King og James Taylor bliver hyldet i showet You’ve Got A Friend. Tag med på en musikalsk rejse ledsaget af alle de kendte hits fra de to musikikoner, når det storslåede show indtager Musikhuset.


Fredag 9. feb.

Dobbeltkoncert under Clemens bro på Sway

Sway Bar

Dobbelt koncert på Sway Bar under Clemensbroen, med Lesson No.1 og Blues Buddies fra Odder.


Fredag 13. apr.

Drilsk og livskraftig dansk rock

Gl. Egå Jazzklub

Sonja Hald leverer folk- og refrænrock af den gamle skole, som da mor røg pibe og far havde page. Rock blandet op med alt, hvad der er galt på internettet, ukuelig optimisme og bundløs gæld.


Fredag 16. mar.

Fortryllende folkemusik

Gl. Egå Jazzklub

Helene Blum har sammen med violinisten Harald Haugaard etableret sig som nogle af de fineste fortolkere og fornyere af den danske folkemusiktradition. Blums sødmefulde og glasklare stemme er koncertens midtpunkt.


Fredag 9. feb.

Vitaminer med varme, livsglæde og solskin

Gl. Egå Jazzklub

Jazzklubben starter sæsonen med et brag af en danseaften, der i den mørke tid giver dig en tiltrængt vitaminindsprøjtning med varme, glæde og solskin. Den seks mand store gruppe, danske The KutiMangoes, er et internationalt rost afrojazz-orkester.


Søndag 18. feb.

Helmut Lotti gør comeback i Aarhus

Musikhuset

Efter syv år væk fra rampelyset gør Helmut Lotti comeback. Helmut Lotti er i gang med et helt fantastisk comeback med foreløbig 57 koncerter i Tyskland, Schweiz, Belgien og Østrig, hvor billetterne bliver revet væk.


Søndag 4. mar.

Chess - Magtspil og grænseløs kærlighed

Musikhuset

Et kærlighedsdrama fortalt med lidenskab og store musikalske øjeblikke. Den ny opsætning af musicalen Chess er fuldstændig forrygende.


Lørdag 10. feb.

Den Jyske Opera gi'r dig La Traviata

Musikhuset

Den Jyske Opera indtager Musikhuset med Verdis mesterværk.
Oplev en af operahistoriens største heltinder, når La Traviata spiller på Musikhuset.


Lørdag 27. jan.

Verdenskendt kammermusik ensemble

Musikhuset

Emerson-kvartetten opnået er et af verdens førende kammermusikensembler. De er blevet tildelt ikke mindre end ni Grammy’er.


Onsdag 24. jan.

Nytårskoncert med Beatles

Musikhuset

De har spillet Beatles i 35 år, 4.000 gange, hver tredje dag året rundt står drengene Adam, Steven Stephen og Gordon på scenen.


Lørdag 20. jan.

Symfonisk mesterklasse: Arnold Schönbergs Gurrelieder

Musikhuset

Aarhus og Aalborg Symfoniorkester samt Det Jyske Musikkonservatorium forener kræfterne og opfører et af den symfoniske musiks allerstørste udstyrsstykker: Arnold Schönbergs Gurrelieder.

Bogstaveligt talt hundredvis af musikere og korsangere forener kræfterne i Schönbergs kompromisløse musikalske iscenesættelse af J.


Søndag 14. jan.

Kom ud og oplev troubadurens musik

Musikhuset

Blandingen af danske tekster og musik, der dufter af varme lande, giver en særlig glæde - som Kaffeorkestret gavmildt deler ud af - Susanne Benz, Giant Sheep Music.

Stig Skovlind’s trio er:
Jonas Berg, keys
Nicolai Levring, guitar
Stig Skovlind, vokal.


Søndag 14. jan.

Harmonika koncert fejrer livsglæden

Musikhuset

Århus harmonikaklub er blandt landets ældste af sin slags, stiftet i 1941. Klubben har i dag 14 medlemmer, der øver hver torsdag.


Lørdag 13. jan.

Unge saxofonister giver koncert

Musikhuset

Quartet Vela blev dannet af fire konservatoriestuderende i Barcelona, som alle flyttede til Danmark i 2016.

Koncerten byder på fire original-kompositioner for saxofonkvartet, skrevet i det 20.


Torsdag 11. jan.

Aura koncert klogere og mere kreativ

Musikhuset

De seneste år er Auras virke som kunstner og hendes tilværelse ellers blevet sat på prøve af personlige årsager, men heldigvis er det ikke lykkes at standse kunstneren Aura, som tvært imod er kommet både klogere og mere kreativ ud på den anden side af den krise.
Resultatet er ifølge sangerinden hendes mest personlige samling af sange til dato, og i de eksistentielt vedkommende og iørefaldende numre på 'Can't Steal the Music' høres en Aura, hvis store og naturligt varme vokal står stærkere end nogensinde før.


Søndag 17. nov.

Annette Heick i koncert med Tonica

Musikhuset

Ved Nytårskoncerten 2018 præsenterer Tonica den alsidige Annette Heick. I 1988 debuterede Annette Heick som sangerinde med hittet ”Du skælder mig hele tiden ud” sammen med Tommy Seebach.


Søndag 17. nov.

Ægte wienternostalgi

Musikhuset

Die Wiener Operette Festival præsenterer nytårskoncerten 2018
Wiener Johann Strauss Gala koncert med internationale sangere, stort orkester, kor og ballet.

Det er ægte Wienernostalgi som fremføres af det internationalt anerkendte Vienna Festival Operette-orkester, hvor alle de kendte melodier fra valsekongen bliver fremført med sang og dans i flotte kostumer.


Lørdag 24. mar.

Kom og syng sammen i Musikhuset

Musikhuset

Under ledelse af tidligere højskoleforstander Jens Grøn samles århusianerne én gang om måneden for at synge fra Højskolesangbogen – i folkemunde kaldet ”Den blå”.

Sangbogens 572 sange spænder lige fra gamle salmer til pop, viser og rock, fra Carl Nielsen til Tim Christensen, fra Grundtvig til Sebastian.


Søndag 17. nov.

Drinks, spillefugle og god musik fra Las Vegas

Musikhuset

Musikhuset inviaterer dig til en festlig aften, hvor sangeren og saxofonisten Curtis Stigers sammen med DR Big Band tager publikum med til 60'ernes Las Vegas, hvor Frank Sinatra mellem drinks, jetoner og swingende jazz slog sine folder på The Sans Hotel and Casino.

Det bliver et genhør med de store evergreens fra 50’erne og 60’erne som Fly Me To The Moon og I’ve Got You Under My Skin.


Søndag 17. nov.

Nytårspromenade

Musikhuset

Sammen med den engelske dirigent David Firman har vi sammensat et potpourri af populære klassikere, festlige syng-med værker og perler fra den danske sangskat. En dansk variant af en kendt klassiker.


Nikolaj Bransholm Photography

» Anmeldelse: 'Huun-Huur-Tu' på Atlas

★★★★★Anmeldelse: 'Huun-Huur-Tu' på Atlas

Anmeldelse: Halvdelen af publikum har sat sig på gulvet

18. november 2018.
Af Tomas Dalgaard

★★★★★

Huun-Huur-Tu kommer fra den russiske republik Tuva, hvor naturen er overvældende og storslået. Det kan man godt høre i musikken. Nogle af sangene må være lavet på ryggen af en hest.
Samme trav. Samme rytme.

Huun-Huur-Tu har spillet i mere end 25 år. De har udgivet en del albums med sibirisk strubesang. Så vidt jeg ved er det første gang de spiller i Århus.

Nogen gange kommer der næsten ingen til de mere specielle koncerter i byen, men i aften er der godt fyldt op.

Halvdelen af publikum har sat sig på gulvet

Der bliver helt stille da Huun-Huur-Tu går i gang. Fire modne musikere som koncentrerer sig om at skabe unik musik.

Der er ingen af rockens unoder med billige gimmicks og hundrede guitarpedaler. Instrumenterne er smukke og hjemmelavede. Musikken dvælende.

Sine steder vemodig. Især når Huun-Huur-Tu spiller på den lille mongolske violin.

Musikerne gør ikke meget stuhej af sig selv

De koncentrerer sig om at spille så man kan høre detaljerigdommen.

Der er magiske numre med flerstemmig strubesang

Huun-Huur-Tu skifter ubesværet fra det stille reflekterende smukke til spirituelle shamanistiske sange.

Tak for en god koncert. Det var en rørende oplevelse.

Tomas Dalgaard

» Anmeldelse: Imarhan på Atlas

★★★★★Anmeldelse: Imarhan på Atlas

Jeg smilede over hele femøren

25. august 2018.
Af Tomas Dalgaard

★★★★★

Imarhan spiller tuareg tranceblues med masser af strøm. De kommer fra det sydligste Algeriet og har spillet sammen siden 2006. Fredag aften gav de et brag af en koncert på Atlas.

Musikken var potent
Huggende akkorder og funky bas
Hypnotiske guitarriffs
Percussion og trommer
Det fungerede rigtig godt
Mange var vi ikke for at høre Imarhan
Men vi blev alle grebet af stemningen
Der blev klappet i takt til musikken
Nogen dansede
Jeg smilede over hele femøren
Selv om jeg ikke forstod teksterne forstod jeg stemningen
Imarhan spillede lidt over en time
De nåede at fyre mange fede numre af
Sange som steg i intensitet
Helt shamanistisk
Jeg gik fra Atlas i opløftet tilstand med gnistrende ører
Det var søreme en god koncert
Tomas Dalgaard.

<

Jazz, rock og world musik på Atlas

Atlas

musik

» Atlas

På Atlas arbejdes der tæt sammen med frivillige arrangører og kulturinstitutioner om programplanlægningen, der dog naturligvis også er styret af fondens egne musikalske prioriteringer.

Atlas er et topmoderne spillested med state of the art-udstyr, der sikrer den bedst tænkelige koncertoplevelse for både publikum og musikere.

KulturNyt

Rock, heavy, hip hop og elektronisk musik på VoxHall

Voxhall

musik

» Voxhall

VoxHall samarbejder med såvel lokale som nationale kræfter med henblik på at præsentere de mest interessante bands og kunstnere fra ind- og udland. Det er primært inden for genrerne rock, heavy, hip hop og elektronisk musik.

KulturNyt

Gl. Egå Jazzklub

Gl. Egå Jazzklub

musik

» Gl. Egå Jazzklub

Oplev den helt særlige, intense og hyggeligestemning i Gl. Egå Jazzklub, mens du på tæt hold nyder en lang række kendte musikere inden for forskellige genrer, blandt andet jazz, blues, folk, rock, pop med mere.

KulturNyt

Sway Bar (under Clemens bro)

Sway Bar

musik

» Sway Bar

I hjertet af Aarhus, mellem pulsen fra Åen, de hyggelige cafeer og osende værtshuse, finder du en bar med plads til alle! Vi har aldrig troet på hverken dresscode eller dyre cocktails med uforklarlige navne. Hos os må du komme som du er og nyde en aften med byens bedste gæster! På Sway tager vi hensyn til den gode stemning og du er inviteret!

KulturNytKultur Nyt Kultur uge 46 Del din kultur Redaktion Anmeldelser Kulturglimt


KulturNyt er et no-money-no-profit medie hvor skribenter, fotografer og journalister tilbyder en genvej væk fra swipe-telefonen og ud i virkeligheden. Hvis du har et kulturarrangement så fortæl os om det, eller lav en konto og skriv selv dit arrangement ind i kulturkalenderen. Copyright på tekst og billeder tilhører de respektive rettighedshavere. Synspunkter og meninger henhører til de enkelte aktører. Alle informationer om arrangementer fakta-tjekkes efter bedste evne, tjek udbyderen af et kultur-arrangement for de seneste opdates. KulturNyt er med på kulturel mangfoldighed og stræber efter at være åben overfor alle retninger i kulturlivet. Alt indhold på KulturNyt leveres efter princippet om no-money-no-profit, vi er finansieret af godt humør og kernedansk ytringsfrihed. Konkurrencer med teaterbilletter og lignende afgøres fair efter bedste evne, og vindere modtager billetter direkte fra arrangøren.

© KulturNyt 2019
127