ANMELDELSE 'My Undying Love' på BORA BORA
ANMELDELSE 'My Undying Love' på BORA BORA: 'My Undying Love' er en performance skabt af Andreas Constantinou. Den handler om at sige det sidste farvel. Opført på Bora Bora i Aarhus.
6 / 6 stars


Kulturnyt.net ⊂ Mandag 18. okt. kl. 18:44 ∴ uge 42


ANMELDELSE 'My Undying Love' på BORA BORA

Tjek billet
Torsdag 29. Sep.
16:00
170 kr.
- Evt. rabat

Visdom fra et dødsøjeblik

★★★★★★
Anmeldelse
6 ★ på Kulturnyt

Kulturnyt.net • Lita Domino
2. oktober 2021.

Han har hjertet med i sin performans om døden; Kærligheden som han stadig føler og den varme som er indeni ham efter at have taget afsked med sin mor.

Det handler om døden i Himherandits nye produktion ”My Undying Love”. En personlig og stærk performans installation, der går ind under huden på mig.

Et varmt og kærligt rum

Rummet er et hospice lignende rundt værelse.

Der står en operationsseng midt i lokalet og performer og iscenesætter Andreas Constantinou ligger med drop, ilt og hjertekardiogram. På de runde vægge er der videoinstallationer. Lyden er skabt med harmonier og underbyggende lyde af vand. Vandet som kraftcenter og tiden der risler ud af ham. Det understøtter det følsomme og skæbnesvangre møde publikum her får med et døende menneske.

Ritualer der heler

I denne kunst og performans installation kommer jeg tæt på de ritualer som den døende og de efterladte kan læne sig op af, når døden er uundgåelig. Det er et spirituelt men også meget konkret værk fra Constantinou's hånd. Han skildrer den sidste tid, det sidste farvel med en ømhed. En installation der er blottet for berøringsangst og som inviterer sit publikum til refleksion og omhyggelige nærstudier af de følelsesmæssige stemninger og de konkrete ritualer der knytter sig til en afskedssituation. Fra den sidste pleje. Dødsøjeblikket og det sidste farvel fra de pårørende.

Der er en smuk sårbarhed i værket

Som publikum bliver vi ført med kærlig hånd gennem scenerne. To ”hjælpere”, der har rollerne som professionelle plejere, guider os gennem processen, hvor døden bliver iscenesat med både en nænsomhed og troværdighed, som berører mig meget. Teamet bag har valgt kun at 6 publikummer kan deltage i installationen ad gangen og det giver en meget emotionel oplevelse. Der er en sårbarhed i værket som det bestemt lykkes at videregive til publikum.

6 stjerner herfra

Der er en meget intim og stærk stemning igennem hele kunstværket. Værket som sådan er smukt i sin udformning, anderledes i sin tilgang, æstetisk i sin finfølelse og hjertelig i sin medmenneskelighed.

Installationen som helhed er både hjertegribende og troværdig og jeg giver forestillingen mine varmeste anbefalinger.

Tusind tak til teamet bag ”My Undying Love” og til BORA BORA der huser dem i øjeblikket.


My Undying Love Koncept, instruktion og kunstnerisk vision af Andreas Constantinou.
Interaktiv performance Dagmara Bilon
Videodesign Christoffer Brekne
Installation/lys/lydddesign Jeppe Cohrt
Musik Marlou Vriens
Performers Andreas Constantinou, Dagmara Bilon, Volunteer Kenth Rose.

Kultur oplevelser i Aarhus et stykke ude i fremtiden

Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater

Tirsdag 23. nov. 2021
Oplev to nye dramatikertalenter i et gnistrende møde med Tove Ditlevsen, når Aarhus ­Teater sætter to af hendes stærke værker på scenen i én og samme forestilling

Tove Ditlevsens bøger har rod i 1940’ernes arbejderklasse i de barske københavnske brokvarterer, men hendes erfaringer er tidløse. Nu omskaber to dramatikertalenter fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus to af Tove Ditlevsens stærke romaner til levende scenekunst.
'Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater'

'Kagefabrikken' på Aarhus Teater

Tirsdag 23. nov. 2021
I 'Kagefabrikken' stikker dramatiker Christian Lollike fingrene i den glasur, vi pynter os med når tingene går godt. Men hvad sker der med empatien og tolerancen, når vi presses på vores brød og vores holdninger?

I rollen som den disruptede fabrikant Nielser Reumert-vindende Kristian Holm Joensen.
''Kagefabrikken' på Aarhus Teater'

'Forplantning - En Fucking Slagmark' på Teatret Svalegangen

Tirsdag 23. nov. 2021
Teatret Svalegangen zoomer ind på landets reproduktive tilstand i en tempofyldte komedie om forplantning. 27 roller fletter sig ind og ud af hinanden.
''Forplantning - En Fucking Slagmark' på Teatret Svalegangen'

Alice i Eventyrland på Aarhus Teater

Fredag 26. nov. 2021
Juleforestilling på Aarhus Teater for hele familien. Årets familieforestilling er en ny version af den magiske klassiker om den nysgerrige pige Alice og hendes rejse ind i en verden fuld af mystiske væsener

'Alice i Eventyrland' er et forunderligt univers der udfordrer vores sanser og vores perspektiv på verden.
'Alice i Eventyrland på Aarhus Teater'

'Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen

Onsdag 1. dec. 2021
'Xmas Cabaret' er et show hvor Teatret Svalegangen har bedt et hold af byens bedste indenfor comedy, tryl, musik og teater om at gå løs på julen. De giver deres bud på det, vi alle sammen elsker (eller hader) og sætter julens følelser i bevægelse.
''Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen'

My Undying Love på BORA BORA

Torsdag 29. sep. 2022
I 2021 mistede kunstner Andreas Constantinou sine forældre på grund af sygdom. Andreas, som vidste, at hans mor var dødeligt syg, besluttede at optage et interview med hende og tale åbent om døden.
'My Undying Love på BORA BORA'


Kulturnyt Kalender uge 42 Anmeldelser Kulturvideo Del din kultur Redaktion


Kulturportal Alt om Aarhus
- teater, dans, musik, kunst, kultur

Kulturnyt er et no-money-no-profit medie hvor skribenter, fotografer og journalister tilbyder en genvej væk fra swipe-telefonen og ud i virkeligheden.

Hvis du har et kulturarrangement så fortæl os om det, eller lav en konto og skriv selv dit arrangement ind i kulturkalenderen. Copyright på tekst og billeder tilhører de respektive rettighedshavere. Synspunkter og meninger henhører til de enkelte aktører.

Alt indhold på Kulturnyt leveres efter princippet om no-money-no-profit, vi er finansieret af godt humør og kernedansk ytringsfrihed. Konkurrencer med teaterbilletter og lignende afgøres fair efter bedste evne, og vindere modtager billetter direkte fra arrangøren.
Alt om Aarhus

Kulturnyt:

Kalender Aarhus
Anmeldelser Aarhus
Teater Aarhus
Dans Aarhus
Musik Aarhus
Performance Aarhus
Show Aarhus


Kontakt Kulturnyt på mail eller telefon.

© Kulturnyt 2021
Fast page technology: 0,14 seconds


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Kulturnyt, sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation er krypteret med HTTPS/SSL. GDPR-compliant: Denne side anvender teknisk nødvendige cookies, og indsamler ingen private data uden accept. Din IP er anonymiseret i forhold til Google Analytics GA4. Økonomi: Kulturnyt.net er en no-money no-profit hjemmeside.