Anmeldelse af Hamlet Prins af Denmark, Det Kongelige Teater
Anmeldelse af Hamlet Prins af Denmark, Det Kongelige Teater: Døden sparker luften ud af sit publikum denne onsdag aften i Musikhusets Store sal - og dermed også ud af mig der sidder i teatermørket. En sublim cocktail a
6 / 6 stars


Kulturnyt.net ⊂ Mandag 21. jun. kl. 00:22 ∴ uge 25


Anmeldelse af Hamlet Prins af Denmark, Det Kongelige Teater

★★★★★★
Anmeldelse
6 ★ på Kulturnyt

Kulturnyt.net • Lita Domino
30. september 2020.

Nyt skarpt spotlys på en klassiker

Døden sparker luften ud af sit publikum denne onsdag aften i Musikhusets Store sal - og dermed også ud af mig der sidder i teatermørket. En sublim cocktail af varmblodigt ildhu og stor teaterkunst der har genfødt den gamle historie om Prins Hamlet og givet ham et vovet og frisk nyt åndedrag.

Døden puster sin ånde i vores nakke

Dødens eksistens i menneskelivet hænger skæbnesvangert over Shakespeares klassiker, ”Hamlet, Prins af Danmark”. Det er døden der puster sin ånde i nakken på det karakteristiske persongalleri. Det er døden der svøber sig op ad kulissernes iskolde facader som ville den skinbarliggøre sig i sin spejldans med livet. Det er døden der drypper fra teksten og bløder hævn, blodskam og forræderi.

Billed: Emilia Therese

Kløgt, talent og omhu

Som i et maskepi bliver en kongefamilie viklet ind i sin egen undergang. Prins Hamlet som er vidunderligt spillet af Esben Smed udfolder skarpt og løjerligt sine sarkastiske ordgøglerier ud til kanten af menneskets værd og spidder sig vejen ind til sin fars morders hjerte. Historien om den blide Ofelia spillet af Sara Viktoria Bjerregaard der bliver gal i sit møde med døden og alle de andre store og bloddryppende personligheder fra den kendte tragedie. I denne udgave bliver alle præstationer fremført både med kløgt, talent og omhu.

Ny vinkel på gammel historie

Vi kender sikkert den gamle historien, men teamet bag denne udgave af ”Hamlet, Prins af Danmark” gør sig stor umage for ikke kun at tilpasse sig en gammel skriftrulle men også at ramme samtiden og med en sikker hånd at få placeret menneskeværd og magtmisbrug på dagsordenen i det moderne Danmark. Temaerne er eviggyldige idet eksistens spørgsmålet nok aldrig går af mode, men i denne udgave har de tilføjet en ny dimension som vil leve længe i mig.

En stor pragtpræstation

Bravo for denne fantastiske iscenesættelse. Jeg giver 6 stjerner for fuldgyldigt talent, skøn sanselighed, vovemod i lind strøm og alle de store pragtpræstationer jeg sent vil glemme.
Tusind tak til teamet bag ”Hamlet, Prins af Danmark” og til Musikhuset der har inviteret Det Kongelige Teater til byen.


Medvirkende Esben Smed, Sara Viktoria Bjerregaard, Jacob Lohmann, Iben Hjejle, Stine Schrøder Jensen, Alvin Olid Bursøe, Anton Hjejle, Laus Høybye og Mads Rømer Brolin-Tani.
Iscenesættelse Morten Kirkskov
Scenografi Philip Fürhofer
Kostumedesign Karin Betz
Oversættelse Niels Brunse




Kultur oplevelser i Aarhus et stykke ude i fremtiden

Girls & Boys Aarhus Teater

Torsdag 12. aug. 2021
GIRLS & BOYS havde urpremiere på Royal Court Theatre i London i 2018, hvor The Guardians begejstrede anmelder beskrev Dennis Kellys stykke som "djævelsk foruroligende".

En kvinde er alene på scenen - spillet af Aarhus Teaters Nanna Bøttcher - og alt virker rigtigt og besnærende, når hun fortæller om sin stormfulde forelskelse i den mand, hun gifter sig med.
'Girls & Boys Aarhus Teater'

Teaterkoncert, Anne Linnet på Aarhus Teater

Lørdag 28. aug. 2021
Anne Linnet udforskede passion, kærlighed, køn og seksualitet i sine tekster og musik. Som soloartist og frontfigur i Shit & Chalou, Anne Linnet Band og Marquis de Sade har hun sunget om fascination og forelskelse.
'Teaterkoncert, Anne Linnet på Aarhus Teater'

Kaj Munks Ordet på Aarhus Teater

Lørdag 4. sep. 2021
Kaj Munks 'Ordet' står som hans bedste og mest intense skuespil. Han skrev det i 1925 på bare seks dage i en afsindig rus.
'Kaj Munks Ordet på Aarhus Teater'

'Valkyriens Kamp' på Teatret Svalegangen

Tirsdag 14. sep. 2021
Cigarpulsende, masser af smykker og udklædt i historiske kostumer. Thit Jensen (1876-1957) var en af de første danske forfattere somforstod at iscenesætte sig selv.
''Valkyriens Kamp' på Teatret Svalegangen'

'Når vi døde vågner' på Aarhus Teater

Torsdag 16. sep. 2021
Henrik Ibsens sidste skuespil, hvor den pulserende natur æder sig ind på de forstenede eksistenser. Stykket handler om billedhuggeren Arnold Rubek som vender hjem til Norge efter mange år i udlandet.
''Når vi døde vågner' på Aarhus Teater'

'Over Vadehavet' på Teatret Svalegangen

Lørdag 25. sep. 2021
'Over Vadehavet' handler om tre mennesker i sandet, og om hvordan deres fuglekiggeri giver nye synsvinkler på tilværelsen og vores forhold til naturen. De tre konkurrerende fuglekiggere: Den enevældige formand Heike Iversen, hendes assistent Frikke, der med sit skarpe blik sikrede formanden førstepladsen ved seneste optælling, og hendes indædte rival Rigmor Gram.
''Over Vadehavet' på Teatret Svalegangen'

'En fortælling om blindhed' på Aarhus Teater

Tirsdag 26. okt. 2021
En by rammes af en blindhedsepidemi, og én efter én mister byens borgere synet. Det sker pludseligt, og ingen ved hvorfor.
''En fortælling om blindhed' på Aarhus Teater'

Alice i Eventyrland på Aarhus Teater

Torsdag 11. nov. 2021
Juleforestilling på Aarhus Teater for hele familien. Årets familieforestilling er en ny version af den magiske klassiker om den nysgerrige pige Alice og hendes rejse ind i en verden fuld af mystiske væsener

'Alice i Eventyrland' er et forunderligt univers der udfordrer vores sanser og vores perspektiv på verden.
'Alice i Eventyrland på Aarhus Teater'

Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater

Fredag 12. nov. 2021
Oplev to nye dramatikertalenter i et gnistrende møde med Tove Ditlevsen, når Aarhus ­Teater sætter to af hendes stærke værker på scenen i én og samme forestilling

Tove Ditlevsens bøger har rod i 1940’ernes arbejderklasse i de barske københavnske brokvarterer, men hendes erfaringer er tidløse. Nu omskaber to dramatikertalenter fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus to af Tove Ditlevsens stærke romaner til levende scenekunst.
'Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater'

'Kagefabrikken' på Aarhus Teater

Fredag 19. nov. 2021
I 'Kagefabrikken' stikker dramatiker Christian Lollike fingrene i den glasur, vi pynter os med når tingene går godt. Men hvad sker der med empatien og tolerancen, når vi presses på vores brød og vores holdninger?

I rollen som den disruptede fabrikant Nielser Reumert-vindende Kristian Holm Joensen.
''Kagefabrikken' på Aarhus Teater'


Kulturnyt Kalender uge 25 Anmeldelser Kulturvideo Del din kultur Redaktion


Kulturportal Alt om Aarhus
- teater, dans, musik, kunst, kultur

Kulturnyt er et no-money-no-profit medie hvor skribenter, fotografer og journalister tilbyder en genvej væk fra swipe-telefonen og ud i virkeligheden.

Hvis du har et kulturarrangement så fortæl os om det, eller lav en konto og skriv selv dit arrangement ind i kulturkalenderen. Copyright på tekst og billeder tilhører de respektive rettighedshavere. Synspunkter og meninger henhører til de enkelte aktører.

Alt indhold på Kulturnyt leveres efter princippet om no-money-no-profit, vi er finansieret af godt humør og kernedansk ytringsfrihed. Konkurrencer med teaterbilletter og lignende afgøres fair efter bedste evne, og vindere modtager billetter direkte fra arrangøren.
Alt om Aarhus

Kulturnyt

Anmeldelser Aarhus
Teater Aarhus
Dans Aarhus
Musik Aarhus
Performance Aarhus
Show Aarhus


Kontakt Kulturnyt på mail eller telefon.

© Kulturnyt 2021
Fast page technology: 0,19 sekund