Anmeldelse: Du finder mig nederst i bunken Teater Katapult
Anmeldelse: Du finder mig nederst i bunken Teater Katapult: Anmeldelse af teaterstykket 'Du finder mig nederst i bunken'. Skrevet af Regina Rex. Teater Katapult. 5 stjerner.
5 / 6 stars


Kulturnyt.net ⊂ Mandag 18. okt. kl. 18:18 ∴ uge 42


Anmeldelse: Du finder mig nederst i bunken Teater Katapult

Underholdende og poetisk musikalsk teater

★★★★★
Anmeldelse
5 ★ på Kulturnyt

Kulturnyt.net • Lita Domino
11. juni 2021.

Knald på farverne. Den musikalsk teaterforestilling 'Du finder mig nederst i bunken' er en både farverig og livsfyldt fortælling der handler om at kringle sig rundt i følelserne. Historien rammer det bløde punkt. Det punkt hvor mennesker møder hinanden, skaber kontakt, mærker liv, knytter an til hinanden og danner en historie sammen. Men også der hvor hullet i hjertet kan opstå, når afstanden træder ind hvor der før var samhørighed. Forestillingen er både varm og humoristisk.

Skæbnehistorie med bolchestriber

Vi møder fire personer der på dramatisk vis vikles ind i samme skæbnehistorie. Den femte skuespiller er den fortæller der vikler trådene ud. Med sin bolchestribede kjole og forskellige musikinstrumenter lægger hun stemningen og skaber en sammenhæng imens historien udspiller sig. Alle karaktererne er fine i deres mangfoldighed og er humoristisk skildret. De beskrives som små godbidder fra en slikpose og er pakket ind i særegne og meget kreative kostumer.

Livet som et klatrestativ

Den akavede følelse der kan ramme når et knus bliver skævt. Den varme følelse når et menneske kysser sin nyfundne elskede for første gang. Den dalende fornemmelse i maven når afstanden træder ind i en hjerterelation. Livet er måske som et klatrestativ, og i teaterstykket har de skabt en platform hvor scenen hovedsageligt er et stillads af jernpiller. Her udspiller historien sit indre univers. Her kommer vi som publikum ind under huden i et fint og energisk billedunivers.

Underholdende og poetisk

'Du finder mig nederst i bunken' er i sin helhed underholdende og poetisk. Den fanger det absurde i livet og tilfører det i den konkrete fortælling. Stykkets musikalske univers er sjovt, følsomt og underfundigt, og jeg blev glad over historiens fine kærlighedserklæring til alle os der fra tid til anden roder i vores relationer.

Tusind tak til teamet bag 'Du finder mig nederst i bunken' og til Teater Katapult for at give sceneplads til forestillingen.

Du finder mig nederst i bunken af Teater Mikado
Dramatiker Regina Rex
Instruktør Alexandra Christensen
Skuespillere Stine Schou, Maria Ahrensberg, Tue Lodberg Nyland, Eskil Bøgh Tonnesen
Komponist og musiker Amanda Freisleben Lund
Kostumier Caroline Freitag
Kunstnerisk konsulent Lars Junggreen, Casper Halberg

Kultur oplevelser i Aarhus et stykke ude i fremtiden

Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater

Tirsdag 23. nov. 2021
Oplev to nye dramatikertalenter i et gnistrende møde med Tove Ditlevsen, når Aarhus ­Teater sætter to af hendes stærke værker på scenen i én og samme forestilling

Tove Ditlevsens bøger har rod i 1940’ernes arbejderklasse i de barske københavnske brokvarterer, men hendes erfaringer er tidløse. Nu omskaber to dramatikertalenter fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus to af Tove Ditlevsens stærke romaner til levende scenekunst.
'Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater'

'Kagefabrikken' på Aarhus Teater

Tirsdag 23. nov. 2021
I 'Kagefabrikken' stikker dramatiker Christian Lollike fingrene i den glasur, vi pynter os med når tingene går godt. Men hvad sker der med empatien og tolerancen, når vi presses på vores brød og vores holdninger?

I rollen som den disruptede fabrikant Nielser Reumert-vindende Kristian Holm Joensen.
''Kagefabrikken' på Aarhus Teater'

'Forplantning - En Fucking Slagmark' på Teatret Svalegangen

Tirsdag 23. nov. 2021
Teatret Svalegangen zoomer ind på landets reproduktive tilstand i en tempofyldte komedie om forplantning. 27 roller fletter sig ind og ud af hinanden.
''Forplantning - En Fucking Slagmark' på Teatret Svalegangen'

Alice i Eventyrland på Aarhus Teater

Fredag 26. nov. 2021
Juleforestilling på Aarhus Teater for hele familien. Årets familieforestilling er en ny version af den magiske klassiker om den nysgerrige pige Alice og hendes rejse ind i en verden fuld af mystiske væsener

'Alice i Eventyrland' er et forunderligt univers der udfordrer vores sanser og vores perspektiv på verden.
'Alice i Eventyrland på Aarhus Teater'

'Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen

Onsdag 1. dec. 2021
'Xmas Cabaret' er et show hvor Teatret Svalegangen har bedt et hold af byens bedste indenfor comedy, tryl, musik og teater om at gå løs på julen. De giver deres bud på det, vi alle sammen elsker (eller hader) og sætter julens følelser i bevægelse.
''Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen'

My Undying Love på BORA BORA

Torsdag 29. sep. 2022
I 2021 mistede kunstner Andreas Constantinou sine forældre på grund af sygdom. Andreas, som vidste, at hans mor var dødeligt syg, besluttede at optage et interview med hende og tale åbent om døden.
'My Undying Love på BORA BORA'


Kulturnyt Kalender uge 42 Anmeldelser Kulturvideo Del din kultur Redaktion


Kulturportal Alt om Aarhus
- teater, dans, musik, kunst, kultur

Kulturnyt er et no-money-no-profit medie hvor skribenter, fotografer og journalister tilbyder en genvej væk fra swipe-telefonen og ud i virkeligheden.

Hvis du har et kulturarrangement så fortæl os om det, eller lav en konto og skriv selv dit arrangement ind i kulturkalenderen. Copyright på tekst og billeder tilhører de respektive rettighedshavere. Synspunkter og meninger henhører til de enkelte aktører.

Alt indhold på Kulturnyt leveres efter princippet om no-money-no-profit, vi er finansieret af godt humør og kernedansk ytringsfrihed. Konkurrencer med teaterbilletter og lignende afgøres fair efter bedste evne, og vindere modtager billetter direkte fra arrangøren.
Alt om Aarhus

Kulturnyt:

Kalender Aarhus
Anmeldelser Aarhus
Teater Aarhus
Dans Aarhus
Musik Aarhus
Performance Aarhus
Show Aarhus


Kontakt Kulturnyt på mail eller telefon.

© Kulturnyt 2021
Fast page technology: 0,16 seconds


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Kulturnyt, sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation er krypteret med HTTPS/SSL. GDPR-compliant: Denne side anvender teknisk nødvendige cookies, og indsamler ingen private data uden accept. Din IP er anonymiseret i forhold til Google Analytics GA4. Økonomi: Kulturnyt.net er en no-money no-profit hjemmeside.