Anmeldelse: 'Faldet' på Gruppe38
Anmeldelse: 'Faldet' på Gruppe38: En modig monolog der spidder menneskers trang til selviscenesættelse.Gennem monologen møder vi Dommeren Johannes der har hang til at skuespille sig ge
6 / 6 stars


Kulturnyt.net ⊂ Mandag 25. okt. kl. 10:18 ∴ uge 43


Anmeldelse: 'Faldet' på Gruppe38

★★★★★★
Anmeldelse
6 ★ på Kulturnyt

Kulturnyt.net • Lita Domino
13. marts 2018.

Imponerende dramatisering af Albert Camus roman Faldet

En modig monolog der spidder menneskers trang til selviscenesættelse.

Gennem monologen møder vi Dommeren Johannes der har hang til at skuespille sig gennem tilværelsen som den barmhjertige borger der må beundres af alle.
Sikker på sin egen selvretfærdighed hjælper han enhver nødlidt menneske han møde på sin vej og ønsker kun anderkendelse til gengæld for sine gode gerninger. Et spil der kun kan opretholdes så længe han selv tror sig uovervindelig og kan høste andres beundring som et retskaffent menneske.

Men hvad sker der når selvbilledet smuldre og den smukke facede krakelerer? Når mennesket møder sine allermørkeste kroge.

Johannes fald er et samvittighedsfald. Han oplever en aften en kvinde styrte i en flod uden at han kommer hende til hjælp. Der var ingen til at se ham gøre gode gerninger og han tillod sig selv ikke at reagere i overenstemmelse med etiske normer for medmenneskelighed.

Katastrofen rev det smukke glansbillede af ham selv i stykker og samvittigheden gjorde ham til sin værste dommer. En rettergang der hensynsløst fortærede hans selvretfærdighed.

Provokerende spørgsmål stiller Camus i sine tekster der får publikum til at se sig selv i spejlet. Hvem er vi, når andre ikke kigger og beundre os? Er vi egentlig selv opmærksomme på vores egen selviscenesættelser?
Er vi modige nok til at være medmenneske når vi ikke kommer til at høste ære og gloværdighed for det?

Monologen er fremført af Jacque Laurisen på en meget nærværende og direkte facon. God kontakt til publikum der bliver vidne til et meget troværdigt og skabt skuespil.
Scenografien er meget simpel som understreger at her er det teksten og skuespillet der bærer forestillingen, og ikke uoverflødige udstillingsvindue af teaterkulisser. Det ville bare forstyrre den.
Bravo for et elegant og humoristisk gæsteoptræden på gruppe 38.
Teksten er skrevet i 1956 og har aldrig været mere aktuel end nogensinde før.

Kultur oplevelser i Aarhus et stykke ude i fremtiden

Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater

Tirsdag 30. nov. 2021
Oplev to nye dramatikertalenter i et gnistrende møde med Tove Ditlevsen, når Aarhus ­Teater sætter to af hendes stærke værker på scenen i én og samme forestilling

Tove Ditlevsens bøger har rod i 1940’ernes arbejderklasse i de barske københavnske brokvarterer, men hendes erfaringer er tidløse. Nu omskaber to dramatikertalenter fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus to af Tove Ditlevsens stærke romaner til levende scenekunst.
'Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater'

'Kagefabrikken' på Aarhus Teater

Tirsdag 30. nov. 2021
I 'Kagefabrikken' stikker dramatiker Christian Lollike fingrene i den glasur, vi pynter os med når tingene går godt. Men hvad sker der med empatien og tolerancen, når vi presses på vores brød og vores holdninger?

I rollen som den disruptede fabrikant Nielser Reumert-vindende Kristian Holm Joensen.
''Kagefabrikken' på Aarhus Teater'

'Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen

Onsdag 1. dec. 2021
'Xmas Cabaret' er et show hvor Teatret Svalegangen har bedt et hold af byens bedste indenfor comedy, tryl, musik og teater om at gå løs på julen. De giver deres bud på det, vi alle sammen elsker (eller hader) og sætter julens følelser i bevægelse.
''Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen'

Alice i Eventyrland på Aarhus Teater

Fredag 3. dec. 2021
Juleforestilling på Aarhus Teater for hele familien. Årets familieforestilling er en ny version af den magiske klassiker om den nysgerrige pige Alice og hendes rejse ind i en verden fuld af mystiske væsener

'Alice i Eventyrland' er et forunderligt univers der udfordrer vores sanser og vores perspektiv på verden.
'Alice i Eventyrland på Aarhus Teater'

Ja, ja nemlig jul på Teater Refleksion

Søndag 5. dec. 2021
Hvert år holder børnene jul hos deres onkel, og hvert år forgår det på samme måde. Først serveres julemaden i køkkenet, og bagefter går mor ind i stuen for at tænde de levende lys på juletræet.
'Ja, ja nemlig jul på Teater Refleksion'


Kulturnyt Kalender uge 43 Anmeldelser Kulturvideo Del din kultur Redaktion


Kulturportal Alt om Aarhus
- teater, dans, musik, kunst, kultur

Kulturnyt er et no-money-no-profit medie hvor skribenter, fotografer og journalister tilbyder en genvej væk fra swipe-telefonen og ud i virkeligheden.

Hvis du har et kulturarrangement så fortæl os om det, eller lav en konto og skriv selv dit arrangement ind i kulturkalenderen. Copyright på tekst og billeder tilhører de respektive rettighedshavere. Synspunkter og meninger henhører til de enkelte aktører.

Alt indhold på Kulturnyt leveres efter princippet om no-money-no-profit, vi er finansieret af godt humør og kernedansk ytringsfrihed. Konkurrencer med teaterbilletter og lignende afgøres fair efter bedste evne, og vindere modtager billetter direkte fra arrangøren.
Alt om Aarhus

Kulturnyt:

Kalender Aarhus
Anmeldelser Aarhus
Teater Aarhus
Dans Aarhus
Musik Aarhus
Performance Aarhus
Show Aarhus


Kontakt Kulturnyt på mail eller telefon.

© Kulturnyt 2021
Fast page technology: 0,13 seconds


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Kulturnyt, sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation er krypteret med HTTPS/SSL. GDPR-compliant: Denne side anvender teknisk nødvendige cookies, og indsamler ingen private data uden accept. Din IP er anonymiseret i forhold til Google Analytics GA4. Økonomi: Kulturnyt.net er en no-money no-profit hjemmeside.