Anmeldelse: Hospitalet på Aarhus Teater
Anmeldelse: Hospitalet på Aarhus Teater: Anmeldelse: Hospitalet: Sjovt og grotesk teaterstykke på Aarhus Teater.Hospitalet er en dryppende saftig satireSkuespillet
5 / 6 stars


Kulturnyt.net ⊂ Mandag 18. okt. kl. 20:23 ∴ uge 42


Anmeldelse: Hospitalet på Aarhus Teater

★★★★★
Anmeldelse
5 ★ på Kulturnyt

Kulturnyt.net • Lita Domino
2. februar 2018.

Sjovt og grotesk teaterstykke

Anmeldelse: Hospitalet: Sjovt og grotesk teaterstykke på Aarhus Teater.

★★★★★
Anmeldelse
5 ★ på Kulturnyt

Kulturnyt.net • Lita Domino
2. februar 2018.

Hospitalet er en dryppende saftig satire

Skuespillet er stærkt underholdende og tankevækkende. Deres mimik er i særklasse og dialogerne er skarpe og er placeret i en mættet handling. Sa

Billed: Happy Fotografen.dk


tiren er så dryppende saftig at den hænger ud af stomiposer og operationssår. Den klistrer sig til uniformer og ender med at søbe det hele til.

Hospitalet er en grotesk komedie om livet på et hospital. Personalet bliver hele tiden udfordret med yderligere besparelser fra ledelsen, som står i stærk konflikt med deres løfter om menneskelighed. Publikum bliver vidne til en dagligdag hvor patienterne bliver umenneskeliggjort i jagten på at opnå det perfekte sygehussystem hvor de syge hurtigt skal ekspedieres og personalet ikke har mulighed for at behandle dem som hele mennesker.

Systemet står i kraftig modsætning til patienternes livsverden. De taler hver deres sprog og et egentligt møde sker kun på bekostning af tid der går fra andre opgaver. Det hænger ikke sammen, hvilket er et satirisk og godt billede af de problemstillinger sygehusvæsenet i dagens Danmark står over for, for hvem er egentlig den syge? Systemet der forsøger med kontrol at styre mod effektivisering eller ham der må leve med at være fejlopereret og nu med stomi. Sundhedspersonalets sprog bliver brugt til at effektivisere og fagliggøre patienternes ulykke og sygdom således at de hele tiden bliver kasseret som menneske men skal være toptunet i systemverdenen.

Sygeplejersken der forsøger at gøre opmærksom på det forfærdelige tab af medmenneskelighed bliver i stykket konstant modarbejdet idet at hendes overordnede gerne vil please ledelsen af hospitalet. Det har store konskvenser for teaterstykkets udvikling.

Hospitalet opføres på Aarhus Teater og på sort/hvid i København.

Skuespillere: Mette Døssing, Thomas Mørk, Nanna Bøttcher, Kjartan Hansen, Inge-Sofie Skovbo, Patricia Schuman, Mette Klakstein Wiberg.
Dramatiker: Christian Lollike.
Instruktør: Runar Hodne.
Kostumer og scenografi: Franchiska Zahle.
Lysdesign: Anders Kjems.
Lyddesign: Kim Engelbredt.





Kultur oplevelser i Aarhus et stykke ude i fremtiden

Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater

Tirsdag 23. nov. 2021
Oplev to nye dramatikertalenter i et gnistrende møde med Tove Ditlevsen, når Aarhus ­Teater sætter to af hendes stærke værker på scenen i én og samme forestilling

Tove Ditlevsens bøger har rod i 1940’ernes arbejderklasse i de barske københavnske brokvarterer, men hendes erfaringer er tidløse. Nu omskaber to dramatikertalenter fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus to af Tove Ditlevsens stærke romaner til levende scenekunst.
'Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater'

'Kagefabrikken' på Aarhus Teater

Tirsdag 23. nov. 2021
I 'Kagefabrikken' stikker dramatiker Christian Lollike fingrene i den glasur, vi pynter os med når tingene går godt. Men hvad sker der med empatien og tolerancen, når vi presses på vores brød og vores holdninger?

I rollen som den disruptede fabrikant Nielser Reumert-vindende Kristian Holm Joensen.
''Kagefabrikken' på Aarhus Teater'

'Forplantning - En Fucking Slagmark' på Teatret Svalegangen

Tirsdag 23. nov. 2021
Teatret Svalegangen zoomer ind på landets reproduktive tilstand i en tempofyldte komedie om forplantning. 27 roller fletter sig ind og ud af hinanden.
''Forplantning - En Fucking Slagmark' på Teatret Svalegangen'

Alice i Eventyrland på Aarhus Teater

Fredag 26. nov. 2021
Juleforestilling på Aarhus Teater for hele familien. Årets familieforestilling er en ny version af den magiske klassiker om den nysgerrige pige Alice og hendes rejse ind i en verden fuld af mystiske væsener

'Alice i Eventyrland' er et forunderligt univers der udfordrer vores sanser og vores perspektiv på verden.
'Alice i Eventyrland på Aarhus Teater'

'Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen

Onsdag 1. dec. 2021
'Xmas Cabaret' er et show hvor Teatret Svalegangen har bedt et hold af byens bedste indenfor comedy, tryl, musik og teater om at gå løs på julen. De giver deres bud på det, vi alle sammen elsker (eller hader) og sætter julens følelser i bevægelse.
''Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen'

My Undying Love på BORA BORA

Torsdag 29. sep. 2022
I 2021 mistede kunstner Andreas Constantinou sine forældre på grund af sygdom. Andreas, som vidste, at hans mor var dødeligt syg, besluttede at optage et interview med hende og tale åbent om døden.
'My Undying Love på BORA BORA'


Kulturnyt Kalender uge 42 Anmeldelser Kulturvideo Del din kultur Redaktion


Kulturportal Alt om Aarhus
- teater, dans, musik, kunst, kultur

Kulturnyt er et no-money-no-profit medie hvor skribenter, fotografer og journalister tilbyder en genvej væk fra swipe-telefonen og ud i virkeligheden.

Hvis du har et kulturarrangement så fortæl os om det, eller lav en konto og skriv selv dit arrangement ind i kulturkalenderen. Copyright på tekst og billeder tilhører de respektive rettighedshavere. Synspunkter og meninger henhører til de enkelte aktører.

Alt indhold på Kulturnyt leveres efter princippet om no-money-no-profit, vi er finansieret af godt humør og kernedansk ytringsfrihed. Konkurrencer med teaterbilletter og lignende afgøres fair efter bedste evne, og vindere modtager billetter direkte fra arrangøren.
Alt om Aarhus

Kulturnyt:

Kalender Aarhus
Anmeldelser Aarhus
Teater Aarhus
Dans Aarhus
Musik Aarhus
Performance Aarhus
Show Aarhus


Kontakt Kulturnyt på mail eller telefon.

© Kulturnyt 2021
Fast page technology: 0,16 seconds


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Kulturnyt, sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation er krypteret med HTTPS/SSL. GDPR-compliant: Denne side anvender teknisk nødvendige cookies, og indsamler ingen private data uden accept. Din IP er anonymiseret i forhold til Google Analytics GA4. Økonomi: Kulturnyt.net er en no-money no-profit hjemmeside.