Anmeldelse/Review: Enter Mr. Citrus Man on Katapult in Aarhus
Anmeldelse/Review: Enter Mr. Citrus Man on Katapult in Aarhus: This play - Enter Mr. Citrus Man - is theater on a complete other level. Witty, resourceful, authentic, ingenious, punctilious and yet whole hearted.
4 / 6 stars


Kulturnyt.net ⊂ Fredag 24. sep. kl. 05:20 ∴ uge 38


Anmeldelse/Review: Enter Mr. Citrus Man on Katapult in Aarhus

When London champagne meets the probably best beer in the world

★★★★
Anmeldelse
4 ★ på Kulturnyt

Kulturnyt.net • Ambiorn Happy
14. september 2021.

I just watched a play on Katapult in Aarhus. Wow, you're not gonna like this, if you're fond of a good Danish beer. (Like Grimbergen). I'll pour you a glass of the best theatrical upcoming London champagne, and let you sip it gently.

Billed: Great show on Katapult in Aarhus


This play - Enter Mr. Citrus Man - is theater on a complete other level. Witty, resourceful, authentic, ingenious, punctilious and yet whole hearted. We love Carlsberg (Grimbergen actually), but this play is like champagne. It's unfair to compare Danish Theater with this, totally, and I will.

To be an actor, or to act, that's the answer

The good cast are a breed of talented actors we seldom see on Danish Theaters. Normally we prefer people with an appearance that looks like Hollywood. These people, led on by Molly Rolfe, are better than look-alikes, they are in fact capable actors. All the witty dialogues are precision made vocabulary sounds of mass entertainment.

Like Monty Python. Fast and fierceful and lovingly naive absurd. Never cruel. Every joke is on me. I look funny, I am fun, and I have a heart of a living and feeling person, which you can see. I am human.

That's what I mean. Only well bred humans can be actors, while others can act.

To have a theme, or just make a joke

The theme in the play is about choice. You want to be happy with your spouse, or do you want to make an impact on the world? Can't do both. What will you choose? A most relevant theme in a post-covid-fear-world. Keep your distance, or grab life? Now, what will it be?

The scenography is simple like the sun and the strawberry

A rock is kind of simple, but this scenography beats it to the finish line. The main characters live in a bathroom. So cosy, cute. In comes Mr. Citrus. The well-renowned guru, picks the strawberry, the lovely Molly Rolfe. Takes her out into the world to save it. She can sing. I mean, Molly Rolfe actually is a wonderful singer, and she completely falls for the temptation, to fulfill her life with something bigger than the space of a bathroom. I like the simplicity, because the scenography is like a flower.

Great play, I can say no more

Since this play is like a lion on a Danish pasture - so different and kind of scary in it's beauty - I personally would give it all the stars in the world. But let's settle with these four stars: Good actors, good theme, good scenography and a better tasting than Danish beer (even Grimbergen), more like champagne from London.

But you go and have a peep on your own. Maybe you'll get inspired, and the English is not that hard to understand. We bred them ourselves, when we were Vikings and ruled their country. Kind of. Cheers.


Enter Mr. Citrus Man af Alien Jefferson
Medvirkende Molly Rolfe, Neil Staveley, Adam Biggs og Tyler Hoyland.
Instruktør Mia Juhl.





Kultur oplevelser i Aarhus et stykke ude i fremtiden

Insideren på Teater Katapult

Mandag 25. okt. 2021
Teater Katapults egenproduktion 'Insideren' handler om grådighed og bedrag. Den sætter ansigt - og kommer ind bag frontallapperne - på en repræsentant for den finansielle sektor.
'Insideren på Teater Katapult'

'En fortælling om blindhed' på Aarhus Teater

Tirsdag 26. okt. 2021
En by rammes af en blindhedsepidemi, og én efter én mister byens borgere synet. Det sker pludseligt, og ingen ved hvorfor.
''En fortælling om blindhed' på Aarhus Teater'

'Forplantning - En Fucking Slagmark' på Teatret Svalegangen

Fredag 29. okt. 2021
Teatret Svalegangen zoomer ind på landets reproduktive tilstand i en tempofyldte komedie om forplantning. 27 roller fletter sig ind og ud af hinanden.
''Forplantning - En Fucking Slagmark' på Teatret Svalegangen'

Himmelsengen på Teatret Gruppe 38

Mandag 1. nov. 2021
Premiere og markering af kunstnerisk leder og skuespiller Bodil Allings 40-års jubilæum på Teatret Gruppe 38.

Himmelsengen er en hyldest til hvert enkelt menneskes tro i livet og i døden.
'Himmelsengen på Teatret Gruppe 38'

Alice i Eventyrland på Aarhus Teater

Torsdag 11. nov. 2021
Juleforestilling på Aarhus Teater for hele familien. Årets familieforestilling er en ny version af den magiske klassiker om den nysgerrige pige Alice og hendes rejse ind i en verden fuld af mystiske væsener

'Alice i Eventyrland' er et forunderligt univers der udfordrer vores sanser og vores perspektiv på verden.
'Alice i Eventyrland på Aarhus Teater'

Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater

Fredag 12. nov. 2021
Oplev to nye dramatikertalenter i et gnistrende møde med Tove Ditlevsen, når Aarhus ­Teater sætter to af hendes stærke værker på scenen i én og samme forestilling

Tove Ditlevsens bøger har rod i 1940’ernes arbejderklasse i de barske københavnske brokvarterer, men hendes erfaringer er tidløse. Nu omskaber to dramatikertalenter fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus to af Tove Ditlevsens stærke romaner til levende scenekunst.
'Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater'

'Kagefabrikken' på Aarhus Teater

Fredag 19. nov. 2021
I 'Kagefabrikken' stikker dramatiker Christian Lollike fingrene i den glasur, vi pynter os med når tingene går godt. Men hvad sker der med empatien og tolerancen, når vi presses på vores brød og vores holdninger?

I rollen som den disruptede fabrikant Nielser Reumert-vindende Kristian Holm Joensen.
''Kagefabrikken' på Aarhus Teater'

'Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen

Onsdag 1. dec. 2021
'Xmas Cabaret' er et show hvor Teatret Svalegangen har bedt et hold af byens bedste indenfor comedy, tryl, musik og teater om at gå løs på julen. De giver deres bud på det, vi alle sammen elsker (eller hader) og sætter julens følelser i bevægelse.
''Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen'


Kulturnyt Kalender uge 38 Anmeldelser Kulturvideo Del din kultur Redaktion


Kulturportal Alt om Aarhus
- teater, dans, musik, kunst, kultur

Kulturnyt er et no-money-no-profit medie hvor skribenter, fotografer og journalister tilbyder en genvej væk fra swipe-telefonen og ud i virkeligheden.

Hvis du har et kulturarrangement så fortæl os om det, eller lav en konto og skriv selv dit arrangement ind i kulturkalenderen. Copyright på tekst og billeder tilhører de respektive rettighedshavere. Synspunkter og meninger henhører til de enkelte aktører.

Alt indhold på Kulturnyt leveres efter princippet om no-money-no-profit, vi er finansieret af godt humør og kernedansk ytringsfrihed. Konkurrencer med teaterbilletter og lignende afgøres fair efter bedste evne, og vindere modtager billetter direkte fra arrangøren.
Alt om Aarhus

Kulturnyt

Anmeldelser Aarhus
Teater Aarhus
Dans Aarhus
Musik Aarhus
Performance Aarhus
Show Aarhus


Kontakt Kulturnyt på mail eller telefon.

© Kulturnyt 2021
Fast page technology: 0,20 seconds


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Kulturnyt, sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation er krypteret med HTTPS/SSL. GDPR-compliant: Denne side anvender teknisk nødvendige cookies, og indsamler ingen private data uden accept. Din IP er anonymiseret i forhold til Google Analytics GA4. Økonomi: Kulturnyt.net er en no-money no-profit hjemmeside.