Kulturnyt.net ⊂ Onsdag 20. okt. kl. 18:47 ∴ uge 42


Der er kærlighed efter lukketid i Ikea

Aarhus Teater rykker ind i Ikea

Ibsen, Strindberg og Lars Norén leverer ordene til en ny teateroplevelse Aarhus Teater serverer i Ikea. Skuespillerne spiller teater i butikkens forskellige afdelinger hvor der sælges sofaer, senge og køkkenskabe. Publikum får en ny oplevelse ved at besøge Ikea.

Billed: Happy Fotografen.dk


"Idéen er at lade teatret møde virkeligheden", siger instruktør Line Paulsen.
"Man er ude i virkeligheden. Ikea holder lukket for andre gæster, hvilket giver spænding for publikummet. Det forstærker følelsen af at være på et sted man egentlig ikke burde være. Grænserne er ophævet", siger hun.

Scenografien i stykket er på mange måder allerede skabt af møbelbutikken, siger scenograf David Gehrt. "Det er på mange måder lidt som at se en film live mere end teater, da de foregår i så naturrealistiske miljøer. Opgaven som scenograf ligger måske mere i kostumet - altså finde frem til de karakterer der passer ind i miljøerne. De karakterer skal gerne matche Ikeas hjem - tale ind i mange forskellige mennesker."

I forestillingen i Ikea følger man en kvinde der forvilder sig ind i et varehus. Hun er forhutlet. Forvirret. I stykket dumper hun ned i ikoniske kærlighedsscener fra en række af Nordens største dramatikere.

Hun er en kvinde alene i verden, og møder drømmene om kærlighed i de forskellige scener, blandt andet fra Henrik Ibsens 'Et Dukkehjem'.

Instruktion Line Paulsen.
Scenografisk konsulent David Gehrt.

Medvirkende Mette Døssing, Anne Plauborg, Christian Hetland, Simon Kongsted, Micas Lyngsø Møller / Otto Wind

Tekster August Strindberg, Henrik Ibsen, Ingmar Bergman, Lars Norén

Kultur oplevelser i Aarhus et stykke ude i fremtiden

Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater

Tirsdag 23. nov. 2021
Oplev to nye dramatikertalenter i et gnistrende møde med Tove Ditlevsen, når Aarhus ­Teater sætter to af hendes stærke værker på scenen i én og samme forestilling

Tove Ditlevsens bøger har rod i 1940’ernes arbejderklasse i de barske københavnske brokvarterer, men hendes erfaringer er tidløse. Nu omskaber to dramatikertalenter fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus to af Tove Ditlevsens stærke romaner til levende scenekunst.
'Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater'

'Kagefabrikken' på Aarhus Teater

Tirsdag 23. nov. 2021
I 'Kagefabrikken' stikker dramatiker Christian Lollike fingrene i den glasur, vi pynter os med når tingene går godt. Men hvad sker der med empatien og tolerancen, når vi presses på vores brød og vores holdninger?

I rollen som den disruptede fabrikant Nielser Reumert-vindende Kristian Holm Joensen.
''Kagefabrikken' på Aarhus Teater'

'Forplantning - En Fucking Slagmark' på Teatret Svalegangen

Tirsdag 23. nov. 2021
Teatret Svalegangen zoomer ind på landets reproduktive tilstand i en tempofyldte komedie om forplantning. 27 roller fletter sig ind og ud af hinanden.
''Forplantning - En Fucking Slagmark' på Teatret Svalegangen'

Alice i Eventyrland på Aarhus Teater

Fredag 26. nov. 2021
Juleforestilling på Aarhus Teater for hele familien. Årets familieforestilling er en ny version af den magiske klassiker om den nysgerrige pige Alice og hendes rejse ind i en verden fuld af mystiske væsener

'Alice i Eventyrland' er et forunderligt univers der udfordrer vores sanser og vores perspektiv på verden.
'Alice i Eventyrland på Aarhus Teater'

'Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen

Onsdag 1. dec. 2021
'Xmas Cabaret' er et show hvor Teatret Svalegangen har bedt et hold af byens bedste indenfor comedy, tryl, musik og teater om at gå løs på julen. De giver deres bud på det, vi alle sammen elsker (eller hader) og sætter julens følelser i bevægelse.
''Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen'

My Undying Love på BORA BORA

Torsdag 29. sep. 2022
I 2021 mistede kunstner Andreas Constantinou sine forældre på grund af sygdom. Andreas, som vidste, at hans mor var dødeligt syg, besluttede at optage et interview med hende og tale åbent om døden.
'My Undying Love på BORA BORA'


Kulturnyt Kalender uge 42 Anmeldelser Kulturvideo Del din kultur Redaktion


Kulturportal Alt om Aarhus
- teater, dans, musik, kunst, kultur

Kulturnyt er et no-money-no-profit medie hvor skribenter, fotografer og journalister tilbyder en genvej væk fra swipe-telefonen og ud i virkeligheden.

Hvis du har et kulturarrangement så fortæl os om det, eller lav en konto og skriv selv dit arrangement ind i kulturkalenderen. Copyright på tekst og billeder tilhører de respektive rettighedshavere. Synspunkter og meninger henhører til de enkelte aktører.

Alt indhold på Kulturnyt leveres efter princippet om no-money-no-profit, vi er finansieret af godt humør og kernedansk ytringsfrihed. Konkurrencer med teaterbilletter og lignende afgøres fair efter bedste evne, og vindere modtager billetter direkte fra arrangøren.
Alt om Aarhus

Kulturnyt:

Kalender Aarhus
Anmeldelser Aarhus
Teater Aarhus
Dans Aarhus
Musik Aarhus
Performance Aarhus
Show Aarhus


Kontakt Kulturnyt på mail eller telefon.

© Kulturnyt 2021
Fast page technology: 0,14 seconds


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Kulturnyt, sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation er krypteret med HTTPS/SSL. GDPR-compliant: Denne side anvender teknisk nødvendige cookies, og indsamler ingen private data uden accept. Din IP er anonymiseret i forhold til Google Analytics GA4. Økonomi: Kulturnyt.net er en no-money no-profit hjemmeside.