Kulturnyt.net ⊂ Fredag 24. sep. kl. 05:04 ∴ uge 38Dukketeaterforestillingen Vejen Hjem

Dukketeaterforestillingen Vejen Hjem

Teater Refleksion

Fantasi og leg danner rammen om den smukke dukketeaterforestilling Vejen hjem – en fortælling om en dreng, en rigtig lille eventyrer, der er nysgerrig på verden. Forestillingen åbner for temaer som venskab, hjælpsomhed og empati.


udskudt125 kr. Tirsdag 23. Feb. 2021 kl. 17:00

Emner publikum kan tale videre om efter forestillingen. Vejen hjem er en fri fortolkning af Oliver Jeffers’ populære børnebog: ”The Way Back Home”.

Vejen hjem-universet er enkelt, smukt og ordløst. Det første publikum ser, er en lille, plysset ø midt på scenen. Sejlende mod øen, gyngende i bølgegang på et sort hav af tæt mørke, kommer en dreng i en rød båd. Da han når bredden, må han lægge store kræfter i, for at få båden op af vandet. Men ikke så snart er båd og dreng på land, førend båden forvandler sig til en seng. Det er dog ikke en helt almindelig seng, for den hopper, gør, slikker og vil lege.

Sådan starter fortællingen om drengen i den rødstribede trøje og hue med den store nysgerrighed og fantasi. Det enkle og magiske univers kan noget helt særligt. Det giver publikum tid til at opleve og tid til at reflektere og plads til at synke ind i den verden og den fortælling, som er forestillingens. Her er en seng er ikke bare en seng! Den kan pludselig tage form som en rød propelflyver, og det gør den. Herpå rejser drengen en tur ud i det ydre rum.

Dukkens raffinerede bevægelser og præcise timing gør drengen let og levende i sit kropssprog. Derfor forstår vi hans tilstand og motivation. Forestillingen anvender et universelt men ordløst sprog, som kommunikerer nogle følelser, vi kan spejle os i. Han er begejstret, modig og opfindsom, men han kan også blive usikker og genert overfor det, han ikke kender. Som da han møder et mystisk grønt væsen under en nødlanding på månen. Vejen hjem tager dermed også fat om det fællesmenneskelige erfaringsniveau, og taler således både til vores sanser, legelyst og intellekt.
Kultur oplevelser i Aarhus et stykke ude i fremtiden

Insideren på Teater Katapult

Mandag 25. okt. 2021
Teater Katapults egenproduktion 'Insideren' handler om grådighed og bedrag. Den sætter ansigt - og kommer ind bag frontallapperne - på en repræsentant for den finansielle sektor.
'Insideren på Teater Katapult'

'En fortælling om blindhed' på Aarhus Teater

Tirsdag 26. okt. 2021
En by rammes af en blindhedsepidemi, og én efter én mister byens borgere synet. Det sker pludseligt, og ingen ved hvorfor.
''En fortælling om blindhed' på Aarhus Teater'

'Forplantning - En Fucking Slagmark' på Teatret Svalegangen

Fredag 29. okt. 2021
Teatret Svalegangen zoomer ind på landets reproduktive tilstand i en tempofyldte komedie om forplantning. 27 roller fletter sig ind og ud af hinanden.
''Forplantning - En Fucking Slagmark' på Teatret Svalegangen'

Himmelsengen på Teatret Gruppe 38

Mandag 1. nov. 2021
Premiere og markering af kunstnerisk leder og skuespiller Bodil Allings 40-års jubilæum på Teatret Gruppe 38.

Himmelsengen er en hyldest til hvert enkelt menneskes tro i livet og i døden.
'Himmelsengen på Teatret Gruppe 38'

Alice i Eventyrland på Aarhus Teater

Torsdag 11. nov. 2021
Juleforestilling på Aarhus Teater for hele familien. Årets familieforestilling er en ny version af den magiske klassiker om den nysgerrige pige Alice og hendes rejse ind i en verden fuld af mystiske væsener

'Alice i Eventyrland' er et forunderligt univers der udfordrer vores sanser og vores perspektiv på verden.
'Alice i Eventyrland på Aarhus Teater'

Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater

Fredag 12. nov. 2021
Oplev to nye dramatikertalenter i et gnistrende møde med Tove Ditlevsen, når Aarhus ­Teater sætter to af hendes stærke værker på scenen i én og samme forestilling

Tove Ditlevsens bøger har rod i 1940’ernes arbejderklasse i de barske københavnske brokvarterer, men hendes erfaringer er tidløse. Nu omskaber to dramatikertalenter fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus to af Tove Ditlevsens stærke romaner til levende scenekunst.
'Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater'

'Kagefabrikken' på Aarhus Teater

Fredag 19. nov. 2021
I 'Kagefabrikken' stikker dramatiker Christian Lollike fingrene i den glasur, vi pynter os med når tingene går godt. Men hvad sker der med empatien og tolerancen, når vi presses på vores brød og vores holdninger?

I rollen som den disruptede fabrikant Nielser Reumert-vindende Kristian Holm Joensen.
''Kagefabrikken' på Aarhus Teater'

'Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen

Onsdag 1. dec. 2021
'Xmas Cabaret' er et show hvor Teatret Svalegangen har bedt et hold af byens bedste indenfor comedy, tryl, musik og teater om at gå løs på julen. De giver deres bud på det, vi alle sammen elsker (eller hader) og sætter julens følelser i bevægelse.
''Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen'


Kulturnyt Kalender uge 38 Anmeldelser Kulturvideo Del din kultur Redaktion


Kulturportal Alt om Aarhus
- teater, dans, musik, kunst, kultur

Kulturnyt er et no-money-no-profit medie hvor skribenter, fotografer og journalister tilbyder en genvej væk fra swipe-telefonen og ud i virkeligheden.

Hvis du har et kulturarrangement så fortæl os om det, eller lav en konto og skriv selv dit arrangement ind i kulturkalenderen. Copyright på tekst og billeder tilhører de respektive rettighedshavere. Synspunkter og meninger henhører til de enkelte aktører.

Alt indhold på Kulturnyt leveres efter princippet om no-money-no-profit, vi er finansieret af godt humør og kernedansk ytringsfrihed. Konkurrencer med teaterbilletter og lignende afgøres fair efter bedste evne, og vindere modtager billetter direkte fra arrangøren.
Alt om Aarhus

Kulturnyt

Anmeldelser Aarhus
Teater Aarhus
Dans Aarhus
Musik Aarhus
Performance Aarhus
Show Aarhus


Kontakt Kulturnyt på mail eller telefon.

© Kulturnyt 2021
Fast page technology: 0,13 seconds


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Kulturnyt, sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation er krypteret med HTTPS/SSL. GDPR-compliant: Denne side anvender teknisk nødvendige cookies, og indsamler ingen private data uden accept. Din IP er anonymiseret i forhold til Google Analytics GA4. Økonomi: Kulturnyt.net er en no-money no-profit hjemmeside.