Kulturnyt.net ⊂ Lørdag 23. jan. kl. 05:19 ∴ uge 3

Dukketeaterforestillingen Vejen Hjem

Dukketeaterforestillingen Vejen Hjem

Tjek billet
Tirsdag 23. Feb.
kl. 14:00
125 kr.
- Evt. rabat

Teater Refleksion

Fantasi og leg danner rammen om den smukke dukketeaterforestilling Vejen hjem – en fortælling om en dreng, en rigtig lille eventyrer, der er nysgerrig på verden. Forestillingen åbner for temaer som venskab, hjælpsomhed og empati.


udskudt125 kr. Tirsdag 23. Feb. kl. 14:00

Emner publikum kan tale videre om efter forestillingen. Vejen hjem er en fri fortolkning af Oliver Jeffers’ populære børnebog: ”The Way Back Home”.

Vejen hjem-universet er enkelt, smukt og ordløst. Det første publikum ser, er en lille, plysset ø midt på scenen. Sejlende mod øen, gyngende i bølgegang på et sort hav af tæt mørke, kommer en dreng i en rød båd. Da han når bredden, må han lægge store kræfter i, for at få båden op af vandet. Men ikke så snart er båd og dreng på land, førend båden forvandler sig til en seng. Det er dog ikke en helt almindelig seng, for den hopper, gør, slikker og vil lege.

Sådan starter fortællingen om drengen i den rødstribede trøje og hue med den store nysgerrighed og fantasi. Det enkle og magiske univers kan noget helt særligt. Det giver publikum tid til at opleve og tid til at reflektere og plads til at synke ind i den verden og den fortælling, som er forestillingens. Her er en seng er ikke bare en seng! Den kan pludselig tage form som en rød propelflyver, og det gør den. Herpå rejser drengen en tur ud i det ydre rum.

Dukkens raffinerede bevægelser og præcise timing gør drengen let og levende i sit kropssprog. Derfor forstår vi hans tilstand og motivation. Forestillingen anvender et universelt men ordløst sprog, som kommunikerer nogle følelser, vi kan spejle os i. Han er begejstret, modig og opfindsom, men han kan også blive usikker og genert overfor det, han ikke kender. Som da han møder et mystisk grønt væsen under en nødlanding på månen. Vejen hjem tager dermed også fat om det fællesmenneskelige erfaringsniveau, og taler således både til vores sanser, legelyst og intellekt.Lørdag 23. jan.

Vita Danica på Aarhus Teater

Lørdag 23. jan.

Disco Tango på Musikhuset Aarhus

Lørdag 23. jan.

The Supreme Gentleman Aarhus Teater

Lørdag 23. jan.

Halfdan E på Musikhuset Aarhus

Lørdag 23. jan.

Only Bones v.1.0 på Teater Katapult

Søndag 24. jan. kl. 13:00-15:00

Lysfigurer i teatermørket på Teater Refleksion

Mandag 25. jan.

Dit blik mit syn på Teatret Svalegangen

Populært kommende tid

Kunst og kultur i Aarhus

Nada Zgank / Tanz

Det Frie Felts Festival i Aarhus

Det Frie Felts Festival i Aarhus

Det Frie Felts Festival i Aarhus

Online festival om klimakriser, økonomi, køn og identitet

13. januar 2021.Kulturnyt, Lita Domino

Kan du lide Scenekunst der stiller væsentlige spørgsmål til det samfund som vi lever i?

Festivalen vises online via youtube fra 19. januar til og med 24. januar 2021. Der sendes dagligt fra YouTube klokken 16.00 til 18.00. Det foregår på engelsk.

For fuldt program og live sending se linket: Detfriefeltsfestival.dk

Det Frie Felts Festival er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor scenekunstnere på tværs af landegrænser iscenesætter aktuelle diskussioner som vi har i verden i øjeblikket.

I 2021 tager de fat i vores jordklodes fremtid i form af diskussioner om klimakriser, økonomi, køn og identitet. Det gør de gennem fysisk teater, performans teater, Liver Art, samt billed og -lyd installationer. Festivalen foregår både i København og i Aarhus.

I Aarhus er det scenerne på Godsbanen, Katapult og Åben Scene, samt på BORA-BORA der inviterer publikum indenfor i festivalens udtryksfulde rammer.

Det er 10 værker inklusivt et gæste spil som Aarhus publikummerne kan nyde godt. De udøvende kunstnere er bredt sammensat. Ældre som helt unge kunstnere, alle med forskellige baggrunde, mangeartede inspirationskilder, faglige kompetencer og måder at se verden på.

Glade klovne på gaden i Aarhus

Glade klovne på gaden i Aarhus

Glade klovne på gaden i Aarhus

Deler smil og glæde ud i en kold tid i byen

9. januar 2021.Kulturnyt

En lille film om tre klovne i Aarhus midtby. De deler glæde og fornøjelse med folk på gaden, midt i en hård tid med corona.

Til sommer vil Street Performing Arts Association - SPAA - invitere danske og udenlandske gadegøglere til Aarhus. Læs mere på SPAA Festival

Dit blik mit syn Teatret Svalegangen

Dit blik mit syn Teatret Svalegangen

Dit blik mit syn Teatret Svalegangen

Jeg ser i mørket

6. januar 2021.Kulturnyt

Hvad ser man, når man ser? Og hvad ser man, når man ikke ser? Glad Teater har udfordret fire fremadstormende dramatikere til at fortolke Danmarks eneste blindfødte skuespiller Anna Sophie Lübecks personlige oplevelser, indlevelser, håb og drømme.

'Dit blik mit syn' tager publikum gennem barndommens fantasier, ungdommens længsler og voksenlivets realiteter meden forstærket sanselighed som Anna Sophie har, fordi hun ikke kan se. Forrest på scenen står Anna Sophie selv og fortæller sin historie med et perspektiv der gør hendes liv til et blik på vores. Hvordan føles forelskelse, når du ser med alt andet end øjnene?

'Dit blik mit syn' er en øjenåbnende tour de force. Det er teater som udfordrer, udfolder og beriger billedet af hvad et menneske med et handicap rummer. Det er 19 historier som kredser om ikke at kunne se, og om de bittesmå forskelle der afgør, om man er tilstede eller ej. 'Dit blik mit syn' tager dig ind i det dybeste, dybeste mørke. For i mørket ser vi alle ens.


Alt om Aarhus
På Kulturnyt finder du alt om Aarhus kunst og kultur. Del dine egne nyheder og omtale af arrangementer.
Skriv selv eller kontakt redaktionen.

Del din kunst og kultur
Del din kunst med folk i Aarhus. Kulturnyt fortæller om kunst og kultur. Du kan
skrive din egen foromtale her.

Lav omtale på Kulturnyt
Du kan skrive foromtaler på dine arrangementer i Aarhus. Det er nemt. Tekst og foto, så kører du. Skriv din egen
omtale af mad, dans, teater, musik, tøj og mode, din café, restaurant og så videre.


Kulturnyt Kalender uge 3 Anmeldelser Kulturvideo Del din kultur Redaktion


Kulturportal Alt om Aarhus
- teater, dans, musik, kunst, kultur

Kulturnyt er et no-money-no-profit medie hvor skribenter, fotografer og journalister tilbyder en genvej væk fra swipe-telefonen og ud i virkeligheden.

Hvis du har et kulturarrangement så fortæl os om det, eller lav en konto og skriv selv dit arrangement ind i kulturkalenderen. Copyright på tekst og billeder tilhører de respektive rettighedshavere. Synspunkter og meninger henhører til de enkelte aktører.

Alt indhold på Kulturnyt leveres efter princippet om no-money-no-profit, vi er finansieret af godt humør og kernedansk ytringsfrihed. Konkurrencer med teaterbilletter og lignende afgøres fair efter bedste evne, og vindere modtager billetter direkte fra arrangøren.
Alt om Aarhus

Kulturnyt

Anmeldelser Aarhus
Teater Aarhus
Dans Aarhus
Musik Aarhus
Performance Aarhus
Show Aarhus


© Kulturnyt 2021
266