Kulturnyt.net ⊂ Torsdag 21. okt. kl. 14:45 ∴ uge 42Reading på Svalegangen

Johanne vil høre, hvad du synes om HEL

Svalegangen
Aarhus

Teatret Svalegangen kickstarter året med endnu en gang at åbne dørene til maskinrummet, når der er reading på dramatiker Johanne Petrine Reynberg manuskript Hel. Et selvreflekterende psykodrama om at flygte fra sig selv, sin omverden og dem man elsker.


Efter kun fire timers forberedelse inviteres publikum med ind i teatrets maskinrum i et forsøg på at inkludere netop deres mening på scenen, når Reynbergs nye tekst reades.

Sonja er flyttet væk fra sin familie og venner ud i skoven – ud i fucking no man’s land for at være alene. Men alenetid er svært at få, når hendes fortid ikke lader hende være i fred. Hendes søster, ekskæresten, og en gammel ven bliver ved med at kontakte hende.

Hver morgen svømmer Sonja en tur i søen ved siden af huset, som hun har døbt Hel efter dødsriget i den nordiske mytologi. Når hun kommer hjem laver hun sig altid en kop kaffe, tager stolen fra skrivebordet og flytter den hen midt i rummet, tager et reb med en løkke fra tøjskabet, stiller sig på stolen, vikler rebet om et rør i loftet, og binder det. Hun trækker i løkken for at se, om det hænger fast og så placerer hun hovedet i løkken og lukker øjnene.

Men hvad vil Sonja egentlig opnå med sin isolation i dødsriget langt ude i skoven. Hel handler om at flygte fra sig selv, og om vigtigheden i at være der for dem man elsker.

Dramatiker Johanne Petrine Reynberg debuterede med børneforestillingen ”Englebarnet” på Ishøj teater i 2014 og har gået på Dramatisk Laboratorium i efteråret 2017. Desuden har hun haft tekster i poesitidsskrifterne Slagtryk og Addenda.
På scenen er det Martine Levinsen, elev ved Den Danske Scenekunstuddannelse i Aarhus, der giver sig i kast med rollen som Sonja. Den garvede skuespiller og faste del af ensemblet ved Mungo Park Kolding, Maja Juhlin, spiller Sonjas søster Sara, mens Magnus Haugaard Petersen, der også er elev ved Den Danske Scenekunstuddannelse i Aarhus, spiller vennen Daniel. Readingen instrueres af den Reumert-nominerede instruktør Anja Behrens.
Kultur oplevelser i Aarhus et stykke ude i fremtiden

Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater

Tirsdag 23. nov. 2021
Oplev to nye dramatikertalenter i et gnistrende møde med Tove Ditlevsen, når Aarhus ­Teater sætter to af hendes stærke værker på scenen i én og samme forestilling

Tove Ditlevsens bøger har rod i 1940’ernes arbejderklasse i de barske københavnske brokvarterer, men hendes erfaringer er tidløse. Nu omskaber to dramatikertalenter fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus to af Tove Ditlevsens stærke romaner til levende scenekunst.
'Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater'

'Kagefabrikken' på Aarhus Teater

Tirsdag 23. nov. 2021
I 'Kagefabrikken' stikker dramatiker Christian Lollike fingrene i den glasur, vi pynter os med når tingene går godt. Men hvad sker der med empatien og tolerancen, når vi presses på vores brød og vores holdninger?

I rollen som den disruptede fabrikant Nielser Reumert-vindende Kristian Holm Joensen.
''Kagefabrikken' på Aarhus Teater'

'Forplantning - En Fucking Slagmark' på Teatret Svalegangen

Tirsdag 23. nov. 2021
Teatret Svalegangen zoomer ind på landets reproduktive tilstand i en tempofyldte komedie om forplantning. 27 roller fletter sig ind og ud af hinanden.
''Forplantning - En Fucking Slagmark' på Teatret Svalegangen'

Alice i Eventyrland på Aarhus Teater

Fredag 26. nov. 2021
Juleforestilling på Aarhus Teater for hele familien. Årets familieforestilling er en ny version af den magiske klassiker om den nysgerrige pige Alice og hendes rejse ind i en verden fuld af mystiske væsener

'Alice i Eventyrland' er et forunderligt univers der udfordrer vores sanser og vores perspektiv på verden.
'Alice i Eventyrland på Aarhus Teater'

'Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen

Onsdag 1. dec. 2021
'Xmas Cabaret' er et show hvor Teatret Svalegangen har bedt et hold af byens bedste indenfor comedy, tryl, musik og teater om at gå løs på julen. De giver deres bud på det, vi alle sammen elsker (eller hader) og sætter julens følelser i bevægelse.
''Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen'

My Undying Love på BORA BORA

Torsdag 29. sep. 2022
I 2021 mistede kunstner Andreas Constantinou sine forældre på grund af sygdom. Andreas, som vidste, at hans mor var dødeligt syg, besluttede at optage et interview med hende og tale åbent om døden.
'My Undying Love på BORA BORA'


Kulturnyt Kalender uge 42 Anmeldelser Kulturvideo Del din kultur Redaktion


Kulturportal Alt om Aarhus
- teater, dans, musik, kunst, kultur

Kulturnyt er et no-money-no-profit medie hvor skribenter, fotografer og journalister tilbyder en genvej væk fra swipe-telefonen og ud i virkeligheden.

Hvis du har et kulturarrangement så fortæl os om det, eller lav en konto og skriv selv dit arrangement ind i kulturkalenderen. Copyright på tekst og billeder tilhører de respektive rettighedshavere. Synspunkter og meninger henhører til de enkelte aktører.

Alt indhold på Kulturnyt leveres efter princippet om no-money-no-profit, vi er finansieret af godt humør og kernedansk ytringsfrihed. Konkurrencer med teaterbilletter og lignende afgøres fair efter bedste evne, og vindere modtager billetter direkte fra arrangøren.
Alt om Aarhus

Kulturnyt:

Kalender Aarhus
Anmeldelser Aarhus
Teater Aarhus
Dans Aarhus
Musik Aarhus
Performance Aarhus
Show Aarhus


Kontakt Kulturnyt på mail eller telefon.

© Kulturnyt 2021
Fast page technology: 0,13 seconds


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Kulturnyt, sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation er krypteret med HTTPS/SSL. GDPR-compliant: Denne side anvender teknisk nødvendige cookies, og indsamler ingen private data uden accept. Din IP er anonymiseret i forhold til Google Analytics GA4. Økonomi: Kulturnyt.net er en no-money no-profit hjemmeside.