Kulturnyt.net ⊂ Fredag 24. sep. kl. 05:32 ∴ uge 38


Aarhus Teaters Anders Baggesen fylder 60 år

Kulturnyt
2. oktober 2018.

Mit kunstneriske liv kom i luksusudgaven

Aarhus Teaters Reumert-vindende skuespiller og instruktør Anders Baggesen fylder 60 år tirsdag 9nde oktober. I 40 år har han arbejdet med scenekunsten - har netop spillet sin forestilling nr 100 - bor i Odder med sin ægtefælle gennem de sidste 18 år, Erik Boje.

Når Anders Baggesen ser tilbage på sin kunstnertilværelse som ”et luksusliv” er det ikke materielle goder, han taler om. Det er bevidstheden om, at have lavet og fortsat lave præcis det, han altid har ønsket og stadig glæder sig over hver eneste dag på jobbet. ”Det skulle gerne skinne igennem, at jeg elsker det” siger han. Og det kan de, der har oplevet Anders Baggesen på en scene vist bekræfte, at det gør.

Billed: Isak Hoffmeyer & Emilia Therese


I denne sæson kan du opleve Anders Baggesen i Dancer in the dark og som Jeppe i den Reumert-vindende Erasmus Montanus.

Skuespiller og instruktør Anders Baggesen opvækst var præget af kultur og kreativitet. Hans far var borgmester i Løkken-Vrå kommune i Vendsyssel, og i hjemmet dyrkedes der både musik og litteratur. Hele familien var nært knyttet til Vrå Højskole, der var samlingssted for kunstnere af alle slags, og han blev engageret i det levende teaterliv i miljøet omkring Vrå og Hjørring. Det var derfor ikke en stor kulturel omvæltning for den 17-årige Anders Baggesen, da han i 1977 flyttede til Aarhus og startede sin uddannelse på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater. Her fortsatte han med at forfine og udvikle sig i et fag, som han længe havde vidst var hans naturlige mål.

ForAnders Baggesen har drivkraften været begejstringen i alt, hvad han har medvirket i. Det er således hverken genren eller rollens størrelse, det kommer an på for ham. Det handler for ham om at gå til rollen med åbenhed og lydhørhed overfor forfatterens hensigt med værket. Og gå helhjertet ind i hver forestilling som til en ny læringsproces, hvor samarbejdet er det altafgørende. Og det er ikke kun samarbejdet med de øvrige spillere på scenen, også samspillet med hele holdet bag er afgørende, når man skal skabe god kunst.

Kultur oplevelser i Aarhus et stykke ude i fremtiden

Insideren på Teater Katapult

Mandag 25. okt. 2021
Teater Katapults egenproduktion 'Insideren' handler om grådighed og bedrag. Den sætter ansigt - og kommer ind bag frontallapperne - på en repræsentant for den finansielle sektor.
'Insideren på Teater Katapult'

'En fortælling om blindhed' på Aarhus Teater

Tirsdag 26. okt. 2021
En by rammes af en blindhedsepidemi, og én efter én mister byens borgere synet. Det sker pludseligt, og ingen ved hvorfor.
''En fortælling om blindhed' på Aarhus Teater'

'Forplantning - En Fucking Slagmark' på Teatret Svalegangen

Fredag 29. okt. 2021
Teatret Svalegangen zoomer ind på landets reproduktive tilstand i en tempofyldte komedie om forplantning. 27 roller fletter sig ind og ud af hinanden.
''Forplantning - En Fucking Slagmark' på Teatret Svalegangen'

Himmelsengen på Teatret Gruppe 38

Mandag 1. nov. 2021
Premiere og markering af kunstnerisk leder og skuespiller Bodil Allings 40-års jubilæum på Teatret Gruppe 38.

Himmelsengen er en hyldest til hvert enkelt menneskes tro i livet og i døden.
'Himmelsengen på Teatret Gruppe 38'

Alice i Eventyrland på Aarhus Teater

Torsdag 11. nov. 2021
Juleforestilling på Aarhus Teater for hele familien. Årets familieforestilling er en ny version af den magiske klassiker om den nysgerrige pige Alice og hendes rejse ind i en verden fuld af mystiske væsener

'Alice i Eventyrland' er et forunderligt univers der udfordrer vores sanser og vores perspektiv på verden.
'Alice i Eventyrland på Aarhus Teater'

Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater

Fredag 12. nov. 2021
Oplev to nye dramatikertalenter i et gnistrende møde med Tove Ditlevsen, når Aarhus ­Teater sætter to af hendes stærke værker på scenen i én og samme forestilling

Tove Ditlevsens bøger har rod i 1940’ernes arbejderklasse i de barske københavnske brokvarterer, men hendes erfaringer er tidløse. Nu omskaber to dramatikertalenter fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus to af Tove Ditlevsens stærke romaner til levende scenekunst.
'Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater'

'Kagefabrikken' på Aarhus Teater

Fredag 19. nov. 2021
I 'Kagefabrikken' stikker dramatiker Christian Lollike fingrene i den glasur, vi pynter os med når tingene går godt. Men hvad sker der med empatien og tolerancen, når vi presses på vores brød og vores holdninger?

I rollen som den disruptede fabrikant Nielser Reumert-vindende Kristian Holm Joensen.
''Kagefabrikken' på Aarhus Teater'

'Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen

Onsdag 1. dec. 2021
'Xmas Cabaret' er et show hvor Teatret Svalegangen har bedt et hold af byens bedste indenfor comedy, tryl, musik og teater om at gå løs på julen. De giver deres bud på det, vi alle sammen elsker (eller hader) og sætter julens følelser i bevægelse.
''Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen'


Kulturnyt Kalender uge 38 Anmeldelser Kulturvideo Del din kultur Redaktion


Kulturportal Alt om Aarhus
- teater, dans, musik, kunst, kultur

Kulturnyt er et no-money-no-profit medie hvor skribenter, fotografer og journalister tilbyder en genvej væk fra swipe-telefonen og ud i virkeligheden.

Hvis du har et kulturarrangement så fortæl os om det, eller lav en konto og skriv selv dit arrangement ind i kulturkalenderen. Copyright på tekst og billeder tilhører de respektive rettighedshavere. Synspunkter og meninger henhører til de enkelte aktører.

Alt indhold på Kulturnyt leveres efter princippet om no-money-no-profit, vi er finansieret af godt humør og kernedansk ytringsfrihed. Konkurrencer med teaterbilletter og lignende afgøres fair efter bedste evne, og vindere modtager billetter direkte fra arrangøren.
Alt om Aarhus

Kulturnyt

Anmeldelser Aarhus
Teater Aarhus
Dans Aarhus
Musik Aarhus
Performance Aarhus
Show Aarhus


Kontakt Kulturnyt på mail eller telefon.

© Kulturnyt 2021
Fast page technology: 0,19 seconds


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Kulturnyt, sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation er krypteret med HTTPS/SSL. GDPR-compliant: Denne side anvender teknisk nødvendige cookies, og indsamler ingen private data uden accept. Din IP er anonymiseret i forhold til Google Analytics GA4. Økonomi: Kulturnyt.net er en no-money no-profit hjemmeside.