Anmeldelse: Charlie og Chokoladefabrikken Aarhus Teater
Anmeldelse: Charlie og Chokoladefabrikken Aarhus Teater: Anmeldelse af Charlie og Chokoladefabrikken på Aarhus Teater. Forestillingen ”Charlie og Chokoladefabrikken” er en hyldest til magien. 5 stjerner.
5 / 6 stars


Kulturnyt.net ⊂ Mandag 2. aug. kl. 14:11 ∴ uge 31


Anmeldelse: Charlie og Chokoladefabrikken Aarhus Teater

Aarhus Teater hylder magien

★★★★★
Anmeldelse
5 ★ på Kulturnyt

Kulturnyt.net • Lita Domino
6. maj 2021.

”Charlie & chokoladefabrikken” er en helstøbt forestilling. Historien om den gode dreng, Charlie, der elsker at drømme, har sans for magi og en forkærlighed for chokolade i al dens væsen. Forestillingen ”Charlie og Chokoladefabrikken” er en hyldest til magien og skaberglæden. Den er helstøbt og elegant i sin aflevering.

Video: Happy Fotografen.dk


Musical med farver og striber.

”Charlie og Chokoladefabrikken” er en gammel og god klassiker som er sat i nye klæder gennem musicalernes værktøjskasse. Her er ørehængende sange, dans, spillevende og finurlige replikker. Forestillingen har en sikker gang hvor karakterene folder sig ud med både humor og pointer.

Farveuniverset er den perfekte platform.

Historien har mange små fine finter og jeg blev glad over stykkets detaljerigdom. Alt lige fra manuskript til scenografien og kostumedesign var spundet op til en kæmpe fest og hang sammen som en helstøbt pallette. Farveuniverset pirrede og skabte den perfekte platform for en underfundig historie hvor hver detalje var placeret med omhu.

Livsfuld og humoristisk teaterkunst.

I Rune David Grues skønne opsætning på Aarhus Teater spiller skuespilleren Simon Mathew den skæve rolle som den lunefulde Chokoladekonge Wonka. I denne rolle både driller og fascinerer han sine gæster. Små detaljer i ordgøgl og gestus giver Simon Mathews karakter liv som han har forfinet med humor og ligefremhed i et skønt miks.

Drengen Charlie spiller sig ind i alles hjerter. Han er på eventyr med sin bedstefar i teaterstykket, men som ung skuespiller er han omhyggelig og super dygtig. Alle på scene gav den fuld skrue i dette overflødighedshorn af en forestilling.

Helstøbt og elegant.

Aarhus Teater har i samarbejde med Østre Gasværks Teater hentet forestillingen hjem fra den store verden, spændt den op som en veltilberedt dansk scenekunstforestilling og bringer den nu ud til sit publikum med elegance. Den er helstøbt og flyder lindt som varm chokolade i sit drømmeunivers.

Tusind tak til teamet bag ”Charlie & Chokoladefabrikken", og til Aarhus Teater for en festlig og overdådig genåbning af scenekunsten efter den lange nedlukning.

Forfater Roald Dahl
Manuskript David Greig
Musik Marc Shaiman
Sangtekster Marc Shaiman og Scott Wittman

Medvirkende
Simon Mathew som Willy Wonka
Bertram Lyng Engelsted Jarkilde som Charlie
Oskar Duvier Mehlbye som Charlie
Anders Baggesen, Marie Marschner, Christian Collenburg, Kimmie Liv Sennova, Frederik Mansø, Jacob Madsen Kvols, Mette Klakstein Wiberg, Viktor Pascoe Medom, Andrea Øst Birkkjær, Marie Dalsgaard, Ashok Peter Pramanik, Nanna Rossen, Max-Emil Nissen, Matthew One Bailey, Dina Lorentzen, Regitze Glenthøj

Oversættelse Mathias Flint
Iscenesættelse Rune David Grue
Scenografik Palle Steen Christensen
Kostumedesign Karin Gille
Koreografi Roine Söderlundh
Lysdesign Mathias Hersland
Musikalske arrangementer Søren Hansen
Kapelmester Henrik Svenning

Billed: Happy Fotografen.dk




Kultur oplevelser i Aarhus et stykke ude i fremtiden

Jeg kan bedst li’ når du er her på Teatret Gruppe 38

Tirsdag 7. sep. 2021
Den stærkeste kraft til at bekæmpe, eller i det mindste tøjle frygten og vreden, er kærligheden.

I denne forestilling rydder vi op for at gøre plads til at trække kærligheden frem i lyset.
'Jeg kan bedst li’ når du er her på Teatret Gruppe 38'

Girls & Boys Aarhus Teater

Tirsdag 7. sep. 2021
GIRLS & BOYS havde urpremiere på Royal Court Theatre i London i 2018, hvor The Guardians begejstrede anmelder beskrev Dennis Kellys stykke som "djævelsk foruroligende".

En kvinde er alene på scenen - spillet af Aarhus Teaters Nanna Bøttcher - og alt virker rigtigt og besnærende, når hun fortæller om sin stormfulde forelskelse i den mand, hun gifter sig med.
'Girls & Boys Aarhus Teater'

Kaj Munks Ordet på Aarhus Teater

Tirsdag 7. sep. 2021
Kaj Munks 'Ordet' står som hans bedste og mest intense skuespil. Han skrev det i 1925 på bare seks dage i en afsindig rus.
'Kaj Munks Ordet på Aarhus Teater'

Teaterkoncert, Anne Linnet på Aarhus Teater

Tirsdag 7. sep. 2021
Anne Linnet udforskede passion, kærlighed, køn og seksualitet i sine tekster og musik. Som soloartist og frontfigur i Shit & Chalou, Anne Linnet Band og Marquis de Sade har hun sunget om fascination og forelskelse.
'Teaterkoncert, Anne Linnet på Aarhus Teater'

Homage gæstespiller på Gruppe 38

Torsdag 9. sep. 2021
HOMAGE er en hyldest til fantasien og de drømme vi endnu ikke har mistet.
En kvinde snubler sig vej gennem livet.
'Homage gæstespiller på Gruppe 38 '

'Valkyriens Kamp' på Teatret Svalegangen

Tirsdag 14. sep. 2021
Cigarpulsende, masser af smykker og udklædt i historiske kostumer. Thit Jensen (1876-1957) var en af de første danske forfattere somforstod at iscenesætte sig selv.
''Valkyriens Kamp' på Teatret Svalegangen'

'Når vi døde vågner' på Aarhus Teater

Torsdag 16. sep. 2021
Henrik Ibsens sidste skuespil, hvor den pulserende natur æder sig ind på de forstenede eksistenser. Stykket handler om billedhuggeren Arnold Rubek som vender hjem til Norge efter mange år i udlandet.
''Når vi døde vågner' på Aarhus Teater'

'Over Vadehavet' på Teatret Svalegangen

Lørdag 25. sep. 2021
'Over Vadehavet' handler om tre mennesker i sandet, og om hvordan deres fuglekiggeri giver nye synsvinkler på tilværelsen og vores forhold til naturen. De tre konkurrerende fuglekiggere: Den enevældige formand Heike Iversen, hendes assistent Frikke, der med sit skarpe blik sikrede formanden førstepladsen ved seneste optælling, og hendes indædte rival Rigmor Gram.
''Over Vadehavet' på Teatret Svalegangen'

'2084' opføres på Teater Katapult

Onsdag 29. sep. 2021
Fake news, populisme og autoritære stater har fået vores demokrati til at slå revner og har skabt fornyet opmærksomhed om George Orwells roman. Året er 2084.
''2084' opføres på Teater Katapult'

Insideren på Teater Katapult

Onsdag 20. okt. 2021
Teater Katapults egenproduktion 'Insideren' handler om grådighed og bedrag. Den sætter ansigt - og kommer ind bag frontallapperne - på en repræsentant for den finansielle sektor.
'Insideren på Teater Katapult'

'En fortælling om blindhed' på Aarhus Teater

Tirsdag 26. okt. 2021
En by rammes af en blindhedsepidemi, og én efter én mister byens borgere synet. Det sker pludseligt, og ingen ved hvorfor.
''En fortælling om blindhed' på Aarhus Teater'

'Forplantning - En Fucking Slagmark' på Teatret Svalegangen

Fredag 29. okt. 2021
Teatret Svalegangen zoomer ind på landets reproduktive tilstand i en tempofyldte komedie om forplantning. 27 roller fletter sig ind og ud af hinanden.
''Forplantning - En Fucking Slagmark' på Teatret Svalegangen'

Himmelsengen på Teatret Gruppe 38

Mandag 1. nov. 2021
Premiere og markering af kunstnerisk leder og skuespiller Bodil Allings 40-års jubilæum på Teatret Gruppe 38.

Himmelsengen er en hyldest til hvert enkelt menneskes tro i livet og i døden.
'Himmelsengen på Teatret Gruppe 38'

Alice i Eventyrland på Aarhus Teater

Torsdag 11. nov. 2021
Juleforestilling på Aarhus Teater for hele familien. Årets familieforestilling er en ny version af den magiske klassiker om den nysgerrige pige Alice og hendes rejse ind i en verden fuld af mystiske væsener

'Alice i Eventyrland' er et forunderligt univers der udfordrer vores sanser og vores perspektiv på verden.
'Alice i Eventyrland på Aarhus Teater'

Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater

Fredag 12. nov. 2021
Oplev to nye dramatikertalenter i et gnistrende møde med Tove Ditlevsen, når Aarhus ­Teater sætter to af hendes stærke værker på scenen i én og samme forestilling

Tove Ditlevsens bøger har rod i 1940’ernes arbejderklasse i de barske københavnske brokvarterer, men hendes erfaringer er tidløse. Nu omskaber to dramatikertalenter fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus to af Tove Ditlevsens stærke romaner til levende scenekunst.
'Tove Ditlevsen 'Man vokser op' på Aarhus Teater'

'Kagefabrikken' på Aarhus Teater

Fredag 19. nov. 2021
I 'Kagefabrikken' stikker dramatiker Christian Lollike fingrene i den glasur, vi pynter os med når tingene går godt. Men hvad sker der med empatien og tolerancen, når vi presses på vores brød og vores holdninger?

I rollen som den disruptede fabrikant Nielser Reumert-vindende Kristian Holm Joensen.
''Kagefabrikken' på Aarhus Teater'

'Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen

Onsdag 1. dec. 2021
'Xmas Cabaret' er et show hvor Teatret Svalegangen har bedt et hold af byens bedste indenfor comedy, tryl, musik og teater om at gå løs på julen. De giver deres bud på det, vi alle sammen elsker (eller hader) og sætter julens følelser i bevægelse.
''Xmas Cabaret' på Teatret Svalegangen'


Kulturnyt Kalender uge 31 Anmeldelser Kulturvideo Del din kultur Redaktion


Kulturportal Alt om Aarhus
- teater, dans, musik, kunst, kultur

Kulturnyt er et no-money-no-profit medie hvor skribenter, fotografer og journalister tilbyder en genvej væk fra swipe-telefonen og ud i virkeligheden.

Hvis du har et kulturarrangement så fortæl os om det, eller lav en konto og skriv selv dit arrangement ind i kulturkalenderen. Copyright på tekst og billeder tilhører de respektive rettighedshavere. Synspunkter og meninger henhører til de enkelte aktører.

Alt indhold på Kulturnyt leveres efter princippet om no-money-no-profit, vi er finansieret af godt humør og kernedansk ytringsfrihed. Konkurrencer med teaterbilletter og lignende afgøres fair efter bedste evne, og vindere modtager billetter direkte fra arrangøren.
Alt om Aarhus

Kulturnyt

Anmeldelser Aarhus
Teater Aarhus
Dans Aarhus
Musik Aarhus
Performance Aarhus
Show Aarhus


Kontakt Kulturnyt på mail eller telefon.

© Kulturnyt 2021
Fast page technology: 0,30 seconds